Inlägg

Inlägg som Midnattskossan har skrivit i forumet
Av Midnattskossan

MSI 3070 Suprim X för 6700, tror fan det ligger en bit över 9000 nu. Helt galet.

Av Midnattskossan

Är det en maskin som ska stå som dedikerad fw? isåfall kan du lägga in OPNsense istället på den, bygger på hardenedbsd och har GUI som är lättanvänt med många bra plugins att använda sig av.

Av Midnattskossan
Skrivet av crypot:

Detta är en utmärkt fråga till kundtjänst eller kanske till och med butikens FAQ.
Inte för att vara dryg utan för att du ska få rätt information.

Ja, givetvis. Har redan kollat webbhallens retur & ångerrätt, stod nåt om beställa retursedel mm.
Men tänkte mer att då många här beställt flera kort och fått hem och returnerat kanske någon hade tips på hur man kunde göra det smidigast

Kanske inte behöver ta hem det, öppna lådan osv om du förstår mig.

Av Midnattskossan

Jaha, nu hände det jag inte trodde skulle hända då Komplett sagt att 3070 Suprim X korten hade preliminärt datum 2 Jan. Kortet är skickat idag! Samtidigt som mitt Rtx 3070 skickades från webhallen

Hade inte avbokat kortet på komplett för jag tänkte det lär ju bli nångång i Januari tidigast.. Men hur funkar det med returen av ett sånt här kort nu då? Bägge är på faktura, så inget kort är betalt ännu. Behöver jag hämta ut båda och betala det jag inte vill behålla? och sedan får webbhallen återbetala mig när kortet kommit tillbaka till dem? eller kan man bara returnera så stryker de fakturan sedan.?

Jag tror jag returnerar Palit kortet till Webbis då jag beställde Suprim kortet tidigare och det egentligen var det jag ville haft från början. Måste man ha en retursedel eller kan man vända det till retur redan i butikens utlämningsställe??
(brukar aldrig skicka tillbaka något så har dålig koll)

Av Midnattskossan

Btw, den där Geforce Now grejen som ingår i köpet av kortet. Kan man avvakta med att aktivera den eller? Står GeforceNow Q4 1y på "ordern". Hade tänkt vänta med bygget till början av Januari nämligen, men vill ju inte att den "går ut" eller nåt sånt heller.

Av Midnattskossan

Mitt Palit GeForce RTX 3070 GamingPro OC 8GB som beställdes den 4/12 är nu skickat från Webbhallen tydligen

Av Midnattskossan
Skrivet av Gangsterpingvin:

Alright skönt att veta att chassit inte borde vara ett orosmoment! Ni båda länkade samma moderkort, Gigabyte B550M S2H, är det futureproof som du kallade det? Gillade verkligen sista du skickade, ser ut som en fin lösning om jag finner någon Stockholmare som kan tänka sig hjälpa mig med bygget!

Mja..Det är ett av de billigaste B550 korten, dock är det ju mATX storlek så det kommer ju sakna en del grejer, men det bör räcka för dig såvida du inte ska in extra kort i datorn som videocapture osv. För att kanske framtidssäkra något mer om du nu nån gång ska ha in mer saker och inte vill byta moderkort då så hade jag nog lagt ut en 500hundring mer och köpt ett MSI B550A-Pro eller ASUS TUF gaming-plus B550, bägge de är ATX kort med mer av allt över det moderkortet som vi la i byggena. Se bara till att någon hjälper dig att flasha bioset på moderkortet om du väljer den nya gen3 ryzen processorn jag satte. Alla tre har stöd för bios flashback. (knapp på moderkortet så du kan flasha om versionen med hjälp av ett USB minne).

Av Midnattskossan

Hmm det är nåt skumt med dom där byggarna, Ja corsair 4000D har stöd för USB typ C 3.2 (10gig) port där fram, därför de gnäller. Men rätt dyra moderkort som har såna kontakter. Det kommer funka med vanlig USB typ 3.1 också till den anslutningen, men det blir i halva hastigheten (5gig).

Det finns plats för 2 st 2.5" och 2 st 3.5" diskar i det också. Så egentligen ingen orsak att oroa sig över vilket chassi du väljer.

Av Midnattskossan

Ändrade lite med. Tycker dock fortfarande att du ska futureproofa lite som Stromming säger, med ett moderkort som klarar next-gen CPU och snabbare DDR4 minne. Bytte till 5700XT för att sänka priset lite.
4TB HDD kanske du kan avvakta med? Lätt att stoppa in en xtra om ett halvår för en femhunka typ. Sen tror jag chassit jag valde har bättre airflow så du kan hålla dig till stock kylaren som följer med CPU.

https://komponentkoll.se/bild/dGQJP.png

Av Midnattskossan

I o m att det redan är stora problem med leveranserna av de nya korten (rtx 3060TI är nya low-end RTX korten som precis lanserats) och att det verkar fortsätta så en bra bit in i 2021, så får du va nöjd med den modell du kan hitta/få tag i nästan
Att vänta in ytterligare ny serie kommer nog ta väldigt lång tid...Ja de ska komma 3070TI modeller också, men den prisklassen kan du inte ligga i för den summan du lagt dig vid.

Du vill ha en SSD för operativsystemet skull Den skillnaden är värd pengarna. Sen för mer utrymme kan du hitta en 2 TB 3.5" disk för runt 650kr idag.

Av Midnattskossan
Skrivet av jajmut:

och CPUn..

Troligt att alla som behöver får sina nu i slutet av julen, alt i början av Januari enligt flera försäljare. Så är det inte så bråttom med bygget så är ju det lugnt

Av Midnattskossan
Skrivet av Webhallen:

YEs! kommer ett fint lass där och kön är oförskämt liten

Sweet!!
O Kungligt tack för all info Patrik!

Av Midnattskossan
Skrivet av Webhallen:

På RTX 3070 så bekräftade jag en del Palit nyligen, de som är upplagda idag saknar orders helt tex borde trilla in lite obokat nu i veckan också.

ASUS TUF OC, STRIX OC leverans som kommer sent dec/början på januari har också lediga kort

Gäller detta Palit GeForce RTX 3070 GamingPro OC??

Av Midnattskossan

Får tillägga att det är förmodligen lite väntetid på gpu:n...

Av Midnattskossan

Typ nånting i denna stilen kanske?
Du får dra av en 600 på moderkortet med för det kostar 1399 just nu egentligen.

https://komponentkoll.se/bild/kVGYK.png

Av Midnattskossan
Skrivet av TraXx:

Fick mitt levererat två dagar efter beställningen och har det monterat i datorn nu. Det kommer vara väl värt din väntan kan jag lova!

Denna väntan är ju döden dock... har även en beställning på ett Palit 3070 gaming OC sen nångång i november, men det är jag inte riktigt lika sugen på

Av Midnattskossan

Någon som beställt MSI 3070 Suprim X kort i December och fått nånting ännu? Beställde den 9/12 men hann inte med den där svängen då de hade fått in ett gäng kort Så ledsamt att bara se ett preliminärt 2/1 2021 inkommande..

Av Midnattskossan
Skrivet av Networker:

Har ingen erfarenhet av "TUF", men det kanske tuffar på? Låter ju TUF-ft i alla fall!
Asus-kort är väldigt bra, och jag har B550 "strix".. Lyckats att överklocka stabilt med 3700X med AMD standardkylare. Till 4450MHz. (Stock är 3600). Är väldigt nöjd med detta i dagsläget. Hur mycket man kan överklocka det billigare "TUF" vet jag inte.

"Friar" jag CPU eller mobo är det "skit samma", men alla parametrar ser bra ut i dagsläget.
Systemet är löjligt stabilt med 3700X överklockat till 4450MHz och standardkylare. (Borde inte gå "igentligen"..)

Se bara till att du har bra luftflöde inne i lådan. "Inblåsfläkt"+"utsugsfläkt", helst flera.

Har en inblås och en utblås, tänker försöka sätta på min gamla H100i aio om det går också. Annars finns ju alltid stockkylaren. Det lutar åt att det blir det TUF iaf, bra pris fram till 31 Dec på det. Men hinner ju invänta mellandagarna för att se om nåt strix kort blir billigt

Av Midnattskossan
Skrivet av Networker:

Jag har det moderkortet sedan i somras med en 3700X. Har överklockat med stockkylare till 4450Mhz, alla kärnor hela tiden. Det blir inte ens "varmt".. Kolla här.

Kanske inte ett svar på din fråga, men moderkortet är jäkla bra!
Nästa år eller så, stoppar jag in en 5000 kanske.

Edit: Jäkla Asus, alla kort heter nästan lika!
Jag har ett Asus B550F Strix kom jag på alldeles nu. Spana in det kortet är mitt råd!
Är också snorbilligt.

Tror du det kan skilja så mycket på deras kort då Asus, detta TUF gaming ligger ju egentligen runt samma pengar.
Så det lutar ju åt att det blir ett sådant. Såvida inte STRIX kortet reas under jul då

Av Midnattskossan

Kikat på Tomahawk också, men det ligger över 1800. Så såvida det inte sjunker ner under jul i pris så blir det inget sånt..