Inlägg

Inlägg som Pecken har skrivit i forumet
Av Pecken

Det jag blir mest avundsjuk på i alla dessa gallerier är folks garage/verkstad och verktyg :/

Men ser otroligt skönt ut. Avundsjuk även på "möbeln"

Av Pecken

Hade gärna sett att de lite mer okända butikerna fick mer plats. Tycker listorna mest består ev exempelvis inets erbjudanden som man ändå ser reklam för överallt och som de flesta på swec ändå kollar först.

I övrigt uppskattar jag portalen. Den är överblicksmässigt bättre än prisjakts version.

Av Pecken

Det är rätt volym jag ändrar. Det är såklart mest irriterande i tysta miljöer men jag retar mig nästan alltid på det. Finns fler än mig som har samma problem när man söker lite i ämnet.
Jaja, är väl inget att göra åt.

Av Pecken

För hög samtalsvolym (android)

I mina 4 senaste telefoner, HTC One, Xperia Z3, Z5 och nu galaxy S9 har samtalsvolymen alltid varit för hög (telefon mot örat, inte lurar). Har alltid lägsta inställningen men ändå omöjligt att föra ett privat samtal. Talar så pass lite i telefon att jag hittills inte engagerat mig mer i frågan men nu undrar jag ändå om det finns nåt sätt att sänka volymen? Hittar tusen "volume boosters" men inga vettiga lösningar för att sänka volymen. Och nej, vill inte tejpa över högtalaren.
Finns det hopp?

Av Pecken

Ja den knappen finns där. Varningen försvinner tills nästa omstart.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Pecken

Windows Defender och OneDrive

Varje gång jag startar datorn möts jag av det där lilla irriterande utropstecknet på windows defender i systemfältet. Öppnar och kollar vad som bör åtgärdas och möts av "Konfigurera filåterställningsalternativ för OneDrive i händelse av en utpressningsattack." och en knapp under. Klickar på den och får logga in på onedrive. blir skickad till roten av min onedrive-mapp utan vidare förklaring. Vad är det jag ska göra?

Loggar jag in på mitt onedrivekonto via microsofts live.com och kolla mina inställningar där verkar allt vara som det ska. Jag kan återställa tidigare filer osv.

Jag hittar inga vettiga svar när jag söker i frågan. Eller i alla fall inga lösningar.

Av Pecken

Blev en ny hoj. Nu ska jag lära mig att köra lite långsammare.
(Yamaha XVS 650 Dragstar)

https://i.imgur.com/lzsrWcT.jpg

Av Pecken
Skrivet av YamahaDGX630:

Rätta mig om jag har fel, men anledningen till att avgiften från början implementerades var väl på grund av alla kina-paket och då specifikt från Wish som utgör majoriteten?

Flopp Deluxe?

Prova att läsa nyheten en gång till

Av Pecken
Av Pecken
Skrivet av xxargs:

Skall du splitta enbart för att strömförsörja saker så kan ovanstående fungera - skall de fungerar som usb-enheter där data förs över så kommer de inte att fungera.

USB precis som SATA, ethernet, display-port etc. med ända till ända-anslutning med terminerade motstånd och det går inte grena upp eller tappa av signaleringen i flera vägar.

Ska sitta en liten LED i ändarna bara.

Av Pecken

Söker en USB-splitter

Jag undrar om en 2-ports usb-splitter liknande den på bilden finns att få tag i utan att den ska behöva beställas från Kina. Finns det en Svensk återförsäljare som har en sån? Vill helst inte ha en hub.

http://tinkersphere.com/2897-thickbox_default/usb-splitter-1-mal...

Av Pecken

och olika återförsäljare. annars verkar det vara samma?

Av Pecken

Jag har ju vant mig vid att förnya office 365 för 199kr på BF. Men idag hittar jag inget .(

Inte handlat nån teknik. än...

Av Pecken

Doom II

Av Pecken

Paket i stället för brev.

Tjänar företag på att skicka varor som paket snarare än i varubrev eller till och med vanligt C6-kuvert?

Jag beställer mycket smågrejer från diverse företag och tycker att mer och mer skickas som paket till utlämningsställen snarare än i små varubrev direkt till min brevlåda. Gäller både när det är gratis frakt eller att man tvingas betala de löjliga 59kr frakt för en vara på kanske 15g.

Där jag bor kommer posten ca 13:00 och paket ca 17:00. Om ett "brev" inte går ner i lådan delas en avi ut nästa dag. Antar att jag inte är ensam om att hata att vänta på paket...

Köpte till exempel en G4 led-lampa för 29kr från Webhallen. Kom i en förpackning stor som en skokartong. Deklarerad som "varubrev" vilket i mitt fall gör att de försöker dela ut den i brevlåda, misslyckas, och måste köra den till utlämningsställe och nästa dag skicka en pappersavi till mig.

Jaja, inte så otroligt jobbigt att vänta. Mest nyfiken på varför.

Av Pecken

Tack för era synpunkter! Uppskattas.

Vi testar nog att lägga ut den på blocket först till lite överpris och hoppas på det bästa.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Pecken

Värdering begagnad dator

En kompis funderar på att sälja sin dator. Vad kan han begära för pris?

Komplett Gamer Xtreme i80, köpt 2014-11-28 för 23,995kr (med skärm)

Chassi CM Storm Trooper Gaming Big Tower
PSU Corsair CX 850M
Mobo MSI Z97 Gaming 5
CPU Intel i7 4790K
Kylare CM Seidon 120V
Minne 16GB DDR3 HyperX Fury 1600MHz
GPU 2x MSI GTX980
SSD Crucial M550 256GB
HDD 2TB Seagate Barracuda
DVD brännare
OEM Windows
Garanti tills sista november i år

Asus VG248QE 24" 1080p 144Hz 1ms

Av Pecken

Bokade Mario kart nu. Älskar det spelet och kommer förmodligen spela det rätt mycket. Men det känns inte helt bra att lägga 599kr på ett spel man redan har. Nån sorts step up-program hade varit trevligt. (Nej, vill inte använda mitt wii u mer än nödvändigt)

Av Pecken

Fantastiskt spel. Men fan vad det ska regna hela tiden! Regn regn regn! Kan inte fortsätta klättra i berg pga regn. Kan inte göra upp eld för att hoppa fram i tiden för att slippa regnet. Nära att bryta av switchen på mitten innan jag fattade att det alltid regnar i zoras domain...

Av Pecken

Bokade från webhallen i oktober när priset var oklart och konsollen stod listad på 9999kr. Nu fick jag en klarnafaktura på nämnda belopp. Härliga tider

Skickades från m.sweclockers.com