Inlägg

Inlägg som nimurai har skrivit i forumet
Av nimurai

Går ett HD7750 att använda i den här datorn?

Hej, en kompis till mig har en http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c03058903&cc=ad&dlc=en&lc=en&jumpid=reg_r1002_usen_c-001_title_r0001#N1408 med 300W nätagg som han köpt ett http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/grafikkort/amd-pci-e/xfx-radeonhd77502gb/180202.7064/ att sätta i. Då jag ska hjälpa honom med detta funderar jag nu om någon mer kunnig kan se några problem som skulle kunna uppstå? Ser att grafikkortet rekommenderas att ha 400W, som dock låter väldigt överdrivet då det inte kräver någon extra strömsladd, eller har jag fel? Tack på förhand ifall någon hjälper mig:)

Av nimurai

Hej jag undrar om ni kommer få in http://cdon.se/hemelektronik/audio-technica_ath-es55_bk_ear-p... igen innan 20% rabatten slutar? Tänkte köpa den men tvekade lite och upptäckte någon timma senare att just DEN av alla tagit slut... Måste dock berömma er för generellt väldigt bra priser och i min erfarenhet mycket mindre problem med retur och kundtjänst än flera andra affärer.

Av nimurai
Skrivet av norowner:

Inte för att vara sån, men "kostar även billigare" ? "Är även billigare" eller "Kostar även mindre". Kör på dom istället!

Av nimurai

Var har ni fått för er att ram på grafikkort spelar nån större roll? Så länge det är 2gb eller mer. Om man har en så hög budget så tycker jag du ska skaffa det snabbaste grafikkortet, alltså 7970 ghz, eller gtx680 om du vill ha nvidia. Det är absolut viktigast så länge de andra komponenterna hänger med hyffsat. Kör på i5 3570k om du vill spara en tusenlapp att lägga på grafikkort. i7 är knappt bättre för spel än i5. Kolla in www.tomshardware.com eller liknande sidor om du vill vara informerad inför ditt köp.

Av nimurai
Skrivet av Seetela:

Hur kan det vara "överdriv"?

Skickades från m.sweclockers.com

För att 4gb ram inte gör någon skillnad på prestandan i grafikkortet, om du inte spelar med extrem upplösning eller flera skärmar, och då räcker inte ett grafikkort. Kolla istället några test om vilket fabrikat som får bra temperaturer/prestanda/ljudnivå/prisvärdhet. Köp ett 7970 Ghz eller ett gtx680 för samma pengar istället. Eller spara och köp ett vanligt 670.

Av nimurai

Jag vet inte exakt vad det är i den datorn, har en annan thor dator med gtx670, det är msi av referensmodell. Jag gissar på att det är msi referens 680 i den där också.(tror dom alltid använder msi i thor datorer)

Av nimurai
Skrivet av Xantor:

Gud va tradigt! Hade sett fram emot att prova det haha!

Kör på nvidia då, om du vill ha funktioner som är nvidia exklusiva över lite högre benchmarks. För och nackdelar med allt^^

Av nimurai

Väldigt många led tvs i dem större storlekarna av samsung/lg etc har väldigt långsam responstid. Upp till 80 eller 100 ms i vissa fall. kolla in seriösa recensionsidor som t.ex. www.avforums.com, eller avsforums.com. Där kollar dom responstid i gaming i alla recensioner. Plasma har generellt mycket snabbare respons, med vissa undantag åt båda hållen. En panasonic plasma t.ex. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1177817 eller en lg i samma prisklass är nog bäst om du vill ha 50 tum eller högre. (dock chans för image retention, kvardröjning av bild) var lite försiktig med detta så är det helt klar det bästa valet. Dock, om du ska köra den som datorskärm med windowsskrivbordet på längre stunder och helvita skärmar är en plasma inte optimalt. Konstigt nog så brukar de dyrare Lcd/led skärmarna ha sämre respons än dem billigare, så jag skulle kolla efter en enklare modell. Men som sagt, kolla in några seriösa hemsidor eller googla efter en modell du hittat för att inte bli sittande med en kass tv!

Av nimurai

Generellt så är kompletts/inets färdiga datorer inte speciellt prisvärda, inte jämfört med cdon. Dock finns inte någon i din prisklass inkluderad i deras inklusive skärm erbjudande just nu. Om du inte måste ha en dator omedelbart skulle jag avvakta några dagar och ha koll på deras sida efter ett bra erbjudande där. Annars tycker jag att du ska bygga en själv om du kan, du kan välja precis de komponenter du vill ha.

Av nimurai
Skrivet av Xantor:

Står typ mellan ett liknande val..

Tänkt köpa https://www.inet.se/produkt/5409629/evga-geforce-gtx-660ti-30...

eller då 7950/70

Vill inte ha AMD har haft det tidigare och trots höga siffror på papper så tycker jag inte dom har levererat den stabilitet som nvidia har.. enligt min åsikt då.. har igentligen ingen fakta på detta mer än att min bror har alltid haft nvidia och jag ati/amd och på något sätt känndes nvidia bättre, mer smooth..

Dock vet jag inte om jag kanske borde köra på denna ..
https://www.inet.se/produkt/v100173/gigabyte-geforce-gtx-670-...

alltid like mycket velande när man ska köpa något, man vi ju ha så mycket för pengarna som möjligt..

Kör på gtx670 om du ska välja nvidia, inte så mycket högre pris och dessutom ett spel till som ingår. En bit bättre prestanda och överklockningsmöjlighet också. Dessutom är gigabyte modellen mycket tystare och svalare då 660 är referensmodell. Mellan dom två, 670 utan något som helst tvivel.

Av nimurai

Har själv den datorn som jag beställde när den kostade 8990 ett kort tag. Nu med skärm på köpet blir det samma pris, om du endå ska köpa skärm. Bättre komponenter för den pengen kommer du inte i närheten av inklusive windows, mus, tangentbord etc. Kanske inte exakt de man skulle valt själv(moderkortet, chassi) men fortf, 2 års garanti och support ingår också. Köp! Du kommer kunna spela de allra flesta spel på högsta grafik med 60 fps, de allra nyaste och mest krävande på nästan högsta.

Av nimurai

Skulle sparat ihop typ 600 till och köpt 660ti istället.

Av nimurai
Skrivet av meeeeeh:

Det såg jag också... Även dubbelt så mycket ramminne & ett annat moderkort på den dyrare. Processorn kostar 1k mer typ i den dyrare. Men hur stor skillnad är det på dom? Om jag säger så här då:

Om jag använder 1a datorn ett år, och sedan använder den andra datorn ett år. Vad skulle jag märka för skillnader? Hur stor skulle dessa skillnader vara?

Jag såg det du skrev innan om att du missade dealen för att du fundera för länge. I feel your pain bro. Själv så tänkte jag köpa Veor v.2 förra veckan, men det blev nåt fel och cdon reserverade mina pengar i nästan en vecka utan att jag beställt, medans den tog slut. Kändes förjävligt, minst sagt.

Dock hade jag tur och fick tillbaka dom precis när mode datorn blev samma pris. Så jag har den nu, är mycket nöjd. Veor datorn är knappt sämre, processorn är inte överklockningsbar, men det är däremot moderkortet som följer med den datorn(till skillnad från i mode). Du behöver inte i7 för dagens spel i vilket fall, och du har med veor dessutom midi storlek på chassit, alltså mer plats för framtida uppgraderingar o bättre luftflöde etc. ramen spelar heller ingen roll då 16 gig är nästan onödigt, och billigt att köpa om du vill ha mer.
Under 1 år skulle du inte märka någon skillnad alls i princip. Och om du inte sysslar med överklockning inte så stor längre fram heller. Jag tycker du ska slå till, Veor datorn är även den mycket prisvärd, du hittar ingen färdigbyggd med ens i närheten lika bra delar för det priset, och delarna separat hade kostat närmare 2000 mer. Musen och tangentbordet som följer med är även dom bra, Steelseries kana mus, kostar 400 att köpa osv. Lycka till!(om jag hade fel om moderkorten rätta mig gärna, är ingen expert)

Av nimurai

Beställde en dator av er för några dagar sen. Vid betalning blev det något error message. Det visade sig senare att pengarna blev reserverade på mitt konto utan att beställningen gick igenom. Sitter fortfarande utan pengarna över helgen medans datorn tagit slut, och kan inte göra något. Känns förjävligt då jag meddelade er support kort efter felet och blev informerad om att reservationen skulle försvunnit. Nån annan som varit med om nåt liknande? Era priser är bra, och fel händer ibland, men jag har aldrig varit med om nåt liknande. (skriver här för att kundtjänst inte svarat på långt över 24tim)