Inlägg

Inlägg som landmarks har skrivit i forumet
Av landmarks

Annonsen är avslutad

Av landmarks

Stort tack till @joeldeluxe ! Riktig räddare i nöden. Nu kan jag jobba bekvämt på båda mina kontor

Av landmarks
Skrivet av sterling:

Det här är så vackert i flera nyanser. Glad påsk!

Kan inte annat än instämma, potentiellt bästa påskägget någonsin!

Skrivet av PeterP57:

Tänkte donera en lös knapp.. men joeldeluxe hann före.
Jag har tre K740 och är väldigt försiktig med dom..
Fint att det ordnade sig för dig..

Ps.. kan man inte ta en knapp från nån gammal laptop?
eftersom likheten på knapparna verkar vara stor. .

Glad Påsk.

Tanken är att fortsätta använda båda! Den utan uppåtpil funkar fortfarande och jag har levt utan uppåtpilen i typ ett år, även om det är lite drygt nu när jag jobbar mer i terminal. Men uppskattar omtanken och har fått tips på att det går att köpa ersättningstangenter, tänkte försöka ge mig på att laga det

Grejen är att jag snart ska börja jobba från en annan plats en vecka i månaden ungefär, och jag vill gärna ha samma setup på båda. Obotlig vanemänniska. Tur att världens bästa forum räddar dagen!

Av landmarks
Skrivet av joeldeluxe:

Hej! Jag har ett fullt fungerande K740 Illuminated i fint skick. Kan skicka det spårbart för 500:- + frakt?

Det är taget! Skickar ett PM till dig

Av landmarks

Jag lämnar min jobbtelefon på jobbet Svarar inte innan 08:00 eller efter 16:30, om jag inte avtalat något annat specifikt sedan tidigare. Den används via ett växelsystem och under telefontiderna svarar jag självklart, eftersom det är del av mitt jobb. Utanför telefontider är det sällan någon som har skäl att ringa mig personligen. Jag tycker att det är jätteskönt att kunna lämna den på jobbet, för mig resulterar det i bättre separation mellan arbete och fritid.

Relevant edit: Jag arbetar statligt och även om jag hade kunnat köra dubbla simkort (gjort tidigare)vill jag ha två separata enheter, för att undvika alla teoretiskt tänkbara problem gällande att mycket av det man gör i jobbet är offentlig handling. Med största sannolikhet bryr sig ingen om min telefon, men jag känner att det är lämpligare att skilja på det.

Av landmarks

Logitech K740 illuminated sökes

Varje dag hamrar jag på mitt kära, uppåtpilslösa Logitech K740 Illuminated. Tyvärr tillverkas de inte längre och jag är i halvdesperat behov av åtminstone ett till.

Sitter du på ett stycke tangentbord och kan tänka dig att skiljas från det mot en peng? Begagnat till halvsunkigt skick är okej, kan till och med godta saknade tangenter beroende på vilka det rör sig om.

Pris är flexibelt beroende på skick – både uppåt och nedåt. Det behöver dock vara nordisk layout för att jag inte ska bli helt från vettet.

Obs! Inte intresserad av andra snarlika modeller.

Läs hela annonsen här

Av landmarks
Skrivet av GuessWho:

Du får göra en instruktionsvideo.

Titel förslag
"Hur man tar en 2 timmars tupplur på kontoret"

Efter ett sånt strängt uppdrag får du ta det lite lugnt och unna dig en 2 timmars lunch och sen när du kommit tillbaka och fikat så är det väl nästan dags att gå hem ?

Jag är annars partisk till följande stil:

Obligatoriska fula stickers för att dölja alla statens hemligheter.

Av landmarks
Skrivet av DavidtheDoom:

Jag gör det enda som är rätt, jag har lärt mig av @landmarks och ligger under skrivbordet, helst lite lagom obekvämt. Ska ju inte finna komfort vid arbetsplatsen.

Oj oj, vad du kan! Blir nästan tårögd.

Av landmarks

Får nog dessvärre instämma, får samma i både Safari och Chrome, både på IPhone 13 Pro samt 14. Standardinställningar på båda enheter och i båda webbläsare.

Av landmarks
Skrivet av cyklonen:

Beror nog också på vilket ekonomisystem man har på myndigheten. Vad jag förstår är det detta Primula som är drabbat, men det används inte av alla. Men jag kan ha missuppfattat.

Helt rätt, det förutsätter att den myndighet man arbetar på faktiskt använder Primula. Många gör det, men inte alla. Det är därtill många som använder det till olika grad, med olika mycket kopplingar till andra externa system.

Personligen har jag till exempel min tidrapportering i ett separat system, men det finns andra myndigheter som har det i Primula också.

I teorin är det möjligt att ha det som mastersystem med kopplingar till AD, behörighet till passagesystem och dylikt, då har man det nog inte superkul just nu, men jag vet inte om/vilka som faktiskt nyttjar det så.

Av landmarks

Värt att notera för den som likt jag är statligt anställd: det har inte påverkat löneutbetalningar för januari, men för februari är det inte lika tydligt ännu.

Av landmarks

Släckte HR-tjänsten på mitt jobb, alltid kul att inleda morgonen med att skriva driftinfo

Av landmarks
Skrivet av medbor:

Du har verkligen en fallenhet för att fastna för låtar

Förstår inte vad du menar

Av landmarks
Skrivet av medbor:

Jo, det köper jag verkligen, men inte på 4070 ti super… då måste det vara 4080 eller över trodde jag?

<Uppladdad bildlänk>

Som jag sa, jag tror inte det är helt sannolikt, men har för mig att det var vad de olika uppgifterna sammanställda från flera olika källor pekade på just då.

Edit: Är det riktigt ”dåliga” AD102 kanske de inte ens duger till RTX 4080 för att de måste inaktivera för många kluster, men tillräckligt för RTX 4070 Ti. Det är inte orimligt i sig, men som sagt ryktesbaserat. Vill säga att det är kopite7kimi bakom det, men är lite för fredagstrött

Jag har inte riktigt hållt mig uppdaterad om Super-ryktena, så jag vet inte hur djungeltrumman går om det nu

Av landmarks
Skrivet av medbor:

Lite fundersam på varför chipmodellen skulle vara osäker, varför skulle de ta ett större chip än nödvändigt?

Jag kan ha fel, men jag tror tabellen hängt med från en av mina tidigare nyheter där uppgifterna är helt ryktesbaserade.

Tldr-versionen är väl beror på vad Nvidia har gott om. Har de många AD102 som inte duger till RTX 4090 är det inte orimligt att de inaktiverar och stoppar i ett Super-kort.

Det har gjorts tidigare i andra serier, men med så lite bekräftat återstår det att se, jag är lite ute ur loopen

Av landmarks
Skrivet av cyklonen:

Måste bara fråga, eftersom jag undrat några år nu: är det "landmarks" som i efternamnet "Landmark" i genitiv, eller är det plural av engelskans "landmark", alltså landmärke eller milstolpe?

Typ det sista! Det är baserat på en låt jag verkligen verkligen gillade år 2012, det vill säga när jag skapade kontot. Mer specifikt följande:

Egentligen verkar låtnamnet vara i singular, men det sket tydligen jag i för 11-ish år sedan

Av landmarks
Skrivet av Überklass:

Okej.

Katter suger, hundar är bäst.

Mvh
Überklass

Tack, nu känns det mycket bättre!

Skrivet av Edvin-89:

Har helt missat den här tråkiga nyheten, såg det i och med The Final Mustening...

Jag önskar dig lycka till på dina nya äventyr i livet.
The show must go on, sadly without you, miss DingDongerMcDong.

Salute @landmarks

Tackar och bockar, det har varit en ära!
(Pluspoäng för utomordentlig mustighet)

Av landmarks

Eftersom folket tydligen har talat får det bli såhär så länge åtminstone.

Av landmarks
Skrivet av felplacrd:

Passar på att tacka @landmarks för ett jäkligt bra arbete under åren. Tack och lycka till!

Tack själv! Med ett så fantastiskt community och forum kan jag inte beskriva det som annat än ett nöje

Av landmarks
Skrivet av anders190:

Att kunna repetera en låt är något även jag uppskattar. När man antingen återupptäcker någon låt man glömt inte hört på många år eller snubblar över nytt som bara har något man måste ha mer av. En av de främsta anledningarna att jag mest hör musik med hörlurar, kan vara lite störande för medhörare (mothörare?) när man repeterar samma låt för tionde gången. Eller mer...

Repeat one är det bästa som hänt mig, men som du nämner är det helt klart hörlurar som gäller Medan jag glatt kan lyssna på samma låt 200 gånger på raken är det tydligt att det inte gäller de flesta andra, hehe.

Såg att du letade efter gamla wrapped. Är osäker på hur man får tag i dem, men om du tycker Spotify-statistik är kul kan jag personligen rekommendera betalversionen av Stats.fm. Det kostar en liten slant för att få alla funktioner, men jag tycker det är superkul. Jag fick först begära ut all min streaminghistorik från Spotify (tog cirka 3 veckor) och sedan ladda upp alla filer till mitt konto. Kan nu se min historik, ned till vilken låt och vilket klockslag, antal minuter, allt, hela vägen tillbaka till när jag skapade mitt konto år 2010.