Inlägg

Inlägg som Slugg087 har skrivit i forumet
Av Slugg087
Skrivet av Flygman:

Mina SP2200 brusade som du beskriver. Mina Z-323 också. Mina Z-5500 gör inte det. Testa att ha högre volym i windows, lägre på högtalarna, och tvärt om. Brusar det mer/mindre?

Det är lika mycket brus hela tiden. Jag har till och med dragit ur sladdarna och förflyttat högtalarna till köket med bara strömkabeln inkopplad, ingen ljudingång överhuvudtaget. De brusar ändå

Av Slugg087
Skrivet av medlem46:

Är högtalare kopplade i frontpanelen eller direkt i moderkortet?

Direkt in i moderkortet. Men det brusar oavsett om de är inkopplade eller inte

Av Slugg087
Skrivet av mrqaffe:

Det sitter förstärkare i högtalarna, alla förstärkare brusar och billiga brusar mer än dyrare och det brukar alltid höras lite brus från diskanterna om man är nära och datorhögtalare brukar man ha rätt kort avstånd till.
Men det händer att saker brusar pga att de är trasiga också och är bruset starkt är det inte ok.

Ja, har du någon gissning om vad som räknas som starkt brus? Om det är tyst i rummet i övrigt så hör man det iaf, strax under 40 dBa skulle jag tro om det säger något

Av Slugg087
Skrivet av Sjoeoe:

Samma sak med mina Logitech z506, inget irriterande direkt när man lyssnar på något. Tror detta ska vara normalt.

Ok, nae precis när man lyssnar på något så drunknar bruset ut vilket är skönt

Av Slugg087
Skrivet av mrqaffe:

Ett visst brus finns i alla förstärkare men det är svårt att bedöma det på distans utan att lyssna på det.

Ah, men det här är i högtalarsatelliterna, kanske var dem du menade? Jag tror att det ljudnivån på bruset anses som acceptabelt då min dator är rätt tyst. Men när jag stänger av dem så slappnar man definitivt av och känslan "ah, vad skönt och tyst" kommer fram

Av Slugg087

Nya högtalare brusar

I julklapp fick jag Corsair SP 2500 och de brusar så fort jag sätter på dem. Det låter inte jättehögt men det går inte att missa det om det är tyst i rummet i övrigt.
Jag har testat att koppla in hela ljudsystemet i köket d.v.s. utan några ljudingångar och samma ljud uppstår ändå så det kan inte vara datorn det är fel på.

Borde jag RMA:a eller räknas det här som normalt?

Av Slugg087

Jag har samma problem, får endast 7017 på 3Dmark. http://www.3dmark.com/3dm/2297043 De flesta ligger strax under 8000 och det stämmer överens med sweclockers test av 280X och även andra reviews brukar få runt 7800.

Av Slugg087

Jag tänkte skriva detta i rabattkods tråden men jag har inte behörighet dit för jag är ny medlem. Men känner att det vore synd att en cdon rabattkod går till spillo.
Den är giltig till den 27:e december, är på 50 kr om man handlar för minst 100 kr
PETNFLh61

Av Slugg087

Är det någon som vet om butikerna levererar varor nu under mellandagarna?
Jag tänkte nämligen lägga en beställning idag men om den ändå inte kommer att behandlas förrens på måndag så väntar jag hellre på bättre priser.

Av Slugg087
Skrivet av arln:

Det var en löjligt liten rabatt, tycker jag.
Vad är det som får dig att vilja ha just detta moderkort?

Gigabyte har en hyfsad "cash back"-kampanj, som ger 20-30% tillbaka. (Krav om att butiken som säljer kortet är etablerad i norden?)
CDON är till exempel OK, De har dessutom bäst pris på dessa kort, enligt prisjakt.
Köpte själv ett G1.Sniper som ingick i kampanjen tidigare.

http://bf4.gigabytenordic.com/

Jo anledningen är att sweclockers rekommenderade den här på sin sommardator, och jag har bestämt mig lite för att köra på den. Men hur fungerar cash-back kampanjen? Ah, tänkte köpa från CDON, de är billigast när det gäller många av de produkter jag vill ha

Av Slugg087

Jag funderar på att köpa MSI Z87-G45 från webhallen för 1090, kostar vanligtvis 1239:- på prisjakt. Men samtidigt kan jag tänka mig att vänta till mellandagsrean och hoppas att den blir ännu billigare då. Det skulle suga om den inte går på mellandagsrean och så får man betala 1239 ändå.

Så frågan är vad hade ni gjort /vad tycker ni?

Av Slugg087

Ok tack så mycket för svaren

Av Slugg087

Hög access time på ssd

Hej! Jag har nyligen inköpt en ssd-drive: ocz vertex 3 max iops 120Gb. Så jag tänkte kika runt lite på google och kolla så att allt är som det ska och hittade den här tråden: http://www.sweclockers.com/forum/6-lagring/1007996-ocz-vertex... Jag märkte att min read access time ligger på 0,229 ms medans andra som har samma hårddisk ligger på runt 100.

Kan vara värt att lägga till att jag gjorde en "långsam" formatering av partitionen som inte hade OS på sig. Efteråt läste jag att man bara ska göra snabbformatering på ssd diskar Jag vet inte om det påverkar något men tänkte nämna det ändå.

Jag vet inte hur man lägger upp bilden till benchmark testet. Men den visar att jag använder version 2,25, storahci och 1024k. Moderkortet stödjer bara sata 2 så det är det jag kör på. Sata 3 får jag vänta med till jag köper ny dator

As-ssd bench
Seq. read 260 Write 208
4K read 16 write 37
acc. time 0,229 | 0,280

Min setup
Windows 8 Pro
MSI P45 neo
Intel Q8200 quad 2,33Ghz
Nvidia Geforce 9800 GT
2 Gb minne (vet ej vilket)

Så min fråga är: Är det här något som påverkar min prestanda och isåfall hur löser jag det?