Inlägg

Inlägg som nernib har skrivit i forumet
Av nernib

Steam! så kan vi välja själva vad vi vill köra;).

Av nernib
Skrivet av Semjonov:

Förutom att med Bf4 har ALLA jag känner problem med spelet på ngt sätt. Där är det skit, dock med potential.

Jag slutade köpa spel från EA efter Bad kompany2, för att det var så mycket klagomål på ofärdiga spel, kommer inte att köpa ett spel till från EA förns dom styrt upp all skit som dom bajsar ut! ADHD tar över så jag nägger ned nu:P.

Av nernib
Skrivet av cloned:

Tyvärr så säger en sådan här nyhetsartikel mer om kvalitén på sweclockers nyhetsrapportering än om kvalitén på Playstation 4. Att hämta statistik från Amazons kommentatorsfält för att sedan antyda om att det är något problem med 30% av alla enheter är ju rena Hänt Extra journalistiken.

Men det kan ju ändå bli en rolig fanboy diskusion som ökar trafiken på sidan;) Det blir nöje av nerd rage. haha. sålänge det underhåller (folk skriver) så blir det ju win. Jag tycker att det är kul att man lyckas göra "hänt extra" på en hårdvaru sida;) blir lite extra skratt för alla hårdvarunördar som gillar humor.

Av nernib
Skrivet av trickysaer:

30-40% lol. fast alla xbox juan-fans lär ju jubla nu och ta artikeln apseriöst. lite problem lär väl det bli, inget konstigt med det. var väl ganska mycket problem med första generationsen ps3:a också?

Sony fanboys verkar vara mer benägna att jubla för andras misstag (när jag undersöker mina närmsata vänner) PS folk skulle aldrig någonsin byta och det spelar absolut ingen roll hur bugigt det är:P, medans xbox, pc är mera kräsna och lättare överger plattformen om det inte fungerar som lovat;).

Av nernib

Hur många av dom missnöjada kunderna kommer lämna tillbaka produkten? det är mer intressant. hoppas det kommer en sådan undersökning.

Av nernib

Utav mina erfarenheter så är konsol marknaden 100% fanboy köpare:P (alla jag känner) jag har alltid varit pc. Men mina polare som haft ps, ps2, ps3 osv. ps4 skullle alldrig välja något annat än Sony:P sen när dom ska köpa ny TV så blir det en?(ja Sony):P. Men mina nintendo och xbox vänner är iof, mer öppna för förslag.

Så efter min egen kontroll utav mina vänners fanboy beteende, så kan jag helt klart säga att dom som köper playstation är mer benägna att köpa andra produkter från Sony. Bara för att det är Sony;). Frågade än polare en gång varför han köpte en Sony TV(efter ps3 köp) "Sony är bäst". varför? bäst färger. Det är bara så;) haha. Dom har ju den där Bravia som gör bilden mycket bättre än alla andra, och Sony har ju alltid varit bäst sedan 80talet.

haha

(En diskution med en Sony fanboy)

Av nernib

ok, jag är heelt noob på det det här. hur lägger jag upp min låt (som dåligt exempel) på youtube? känslan är när jag jag låg inlagd på psyk....." ni behöver inte oroa er nu, hade en dåligt tid förut bara, alla kan må dåligt;) menar bara att lyssna på den här personens låt så finns det något tragist och man undrar var (det är inte jag). jag spelar bara rift

Av nernib

står fast vid att man måste skriva en historia först sen kan man göra något spännande som fångar publiken jag har fastnat för löv:) haha. Jag tycker att det är samma med electronisk musik. Försök hitta en saga "jag älskar musiken i baldurs gate t.ex." så för mig är svaret att det ska va dramatiskt och man ska kunna bygga sin egen hisstoria.:)

Av nernib

testa MuseScore om du är intresserad. Man lär sig noter och allt möjligt om man är intresserad av musik skapande. Men kom ihåg att en story är viktig den här låten brukar jag lyssna på när min hjärna bluscreenar. http://www.youtube.com/watch?v=kdtLuyWuPDs.
Springer genom skogen med virvlande löv och allt är magiskt:) det är en bra låt för mig

Av nernib

Bästa sättet att ta reda på vad som gör en låt bra är att försöka göra en bra låt själv, då släpper man lös sin musikaliska sida automatiskt. Jag lyssnade inte mycket på klassisk musik förut, men efter att försökt skapa något som jag själv skulle lussna på. Big fail jag är inte tillräckligt kunnig. Men jag lärde mig något mycket viktigt! Musik kan skapa fantasi som kan växa sjukt och tillochmed bli så spännande att det blir bisarrt superbra.

För mig så är en bra låt en låt som fastnar och ger mig minnen som jag kommer komma ihåg hela livet. Ett bra exempel är en fest som jag hade när jag var 17-18år och vi lyssnade på Håkan Hellström hela natten. Idag så tycker jag inte att det är bra musik men det berörde mig o mina vänner. Så där har du mitt svar en bra låt måste ha histkoria som berör. Ska du göra en låt så måste du ha med dramatik och eller låssas att alla hatar dig och sen släng in dramatiken. Det är lite som att göra en film, skriv ett manus sen gör du en låt. Du har säkert hört Pink Floyd.

Av nernib

I "Continent of the Ninth Seal" så är gameplayet mer focuserat på vår mänskliga förmåga att hantera våra skills än att bara trycka på en knapp så är det klart. Det krävs timing och tänk för att få ihop sina super combos. Det är som en blandning mellan RPG och action fighting.

typ lite som mortal combat och street fighter från gamla tider.

Av nernib
Skrivet av panpo98:

Hur länge sedan var det du tog bort och installerade om Windows osv (efter att du byggde datorn)?
Presterade datorn som de borde innan du upptäckte problemet?

Vad jag kan se har du inte uteslutit alla saker i Windows på disken för det finns oändligt mycket saker där. Att bara hålla på med olika drivrutiner räcker inte. Enda sättet att utesluta dom är att ta bort och installera om Windows. Du kan alltid låna/köpa en disk och testa att installera om på men ha bara 1 disk kopplad tills Windows DVD/USB minnet jobbat klart så att du inte få mer problem senare.

Håller med, har allt fungerat förut som det ska så borde det vara mjukvarurelaterat. Men skulle problemet kvarstå efter ny OS installation så är det hårdvaran det är fel på.

Av nernib

Har du kollat så att du inte har något skit på datorn som ligger och tuggar energi? kolla bios och testa återställa. Sista utvägen formatera och gör en nyinstallation av windows. Skulle inte det fungera så borde det väl ändå vara fel på hårdvaran. Jag är inget datageni men det är vad jag skulle göra.

Av nernib

testa "Continent of the Ninth Seal" finns gratis på steam. Crafting om man vill eller bara samla och sälja och köpa, combat systemet är en liten utmaning att lära sig. Mycket timing precis som i gamla fightingspel.

edit: gillade PvP supermycket i det spelet, men det var endel lagg. Kanske har dom fixat det nu. Men i PvE så fungerade det superb.

Av nernib

Jag tyckte att BC var bra, men BF3 var sådär. Tycker inte att priset på spelet/spelen är rimliga heller, 3 månader efter release så kommer dom komma med expansioner som också är dyra. Fast skulle det visa sig att spelet är skitbra och verkligen något nytt så skulle jag köpa det, men hitills så finns det inget som övertygar.

Jag tycker att dom hypar för hårt, man kan inte köra på samma sak hur länge som helst och nu med BF4 så har det gått för långt. Dom borde coola ner lite och brainstorma lite mer:P

Av nernib

pengar till skapare

Kan man se någonstans hur mycket pengar som betalats ut till artister/skapare av något från copyswede under dom senaste åren?
Jag tycker inte ens att deras hemsida ser seriös ut! För mig så låter det mer som att CopySwede bara har talets gåva(förssäljare) så att dom kan snacka omkull politiker.

Också har jag en fråga, behöver man ha utbildning om man vill bli politiker eller behöver man bara kunna prata?

När jag läser vad copyswede säger så får jag samma känsla av obehag som när jag jobbade som telefon försäljare.

På lite dåligt humör idag:P

Av nernib

Lyckades få igång digitizern . Var bara att löda dit en usb kabel och en volt regulator så att det blev 3.3v istället för 5v. Sen var det bara att plugga in den i datorn och OS hittade den direkt.

Av nernib

Wacom tablet panel förslag på projekt.

Min tabletPC hp tx2590eo slutade att fungera för 1 vecka sedan och det verkar vara grafikkretsen som är paj.
Så nu funderar jag på att använda lcd panelen med wacom digitizern till min stationära dator, men vet inte riktigt vad jag behöver för att kunna koppla panelen med wacom till stationära datorn? Jag skulle vilja kunna använda den som en Cintiq Pen Displays.
Skule bli överlycklig om det gick att fixa på något sätt.
Googlar förfullt men tänkte att det kanske går fortare om jag skriver på sweclockers också.

mvh robin

Av nernib
Skrivet av oyegie:

Billigt alternativ: http://www.thomann.de/se/sm_pro_audio_nano_patch.htm
Eller lite lyxigare:http://www.thomann.de/se/behringer_xenyx_control_1_usb.htm
Japp akustik,en viktig del för bra ljud,google har massor av tips.

Är det inte bättre att bara köra ljudet digitalt direkt till en förstärkare med dac? blir inte det billigare? Tänker mest på att budgeten är ganska tajt.
Eller blir det billigare att köpa fysisk volymkontroll + förförstärkare+ förstärkare+ dac?

Blir det stor skillnad på ljudkvaliten med en separat fysisk volym kontroll?

Av nernib

Jag skulle köpt en billig förstärkare med optisk ingång och lägga resten av pengarna på ett par högtalare. 1500-2000kr på förstärkare och 2000-3000kr högtalare. Eller ett par aktiva högtalare, men jag lystnar mest på musik och klarar mig bra med 2.0 . Men om jag skulle prioritera film mer än musik så skulle jag ha köpt ett komplett paket med reciver och högtalare 5.1 eller 7.1 . Skulle aldrig köpa ljud utan att ha lyssnat på prylarna först.
Jag tycker att du ska ta en tur till någon butik och lyssna på både billiga och dyra system surround och stereo.
Har haft en sub 10" när jag var yngre, men nu tycker jag att det räcker med ett par högtalare utan sub. Men mina högtalare har 8" basar.