Inlägg

Inlägg som Skypassage har skrivit i forumet
Av Skypassage

Skaffade mitt Xbox One X främst som mediaspelare samt möjlighet att spela lite vid sidan om då datorn står och renderar. Måste säga att jag är mycket nöjd med hur den presterat förutom att gränssnittet känns förvånansvärt segt med tanke på dess hårdvara :/

Av Skypassage

Har inte haft några problem alls sedan uppdateringen, tycker fortfarande att deras "Store"-app är bedrövlig och dåligt optimerad. Annars flyter det på bra men tycker synd om de som stött på problem :/

Av Skypassage

Har själv en Pixel Xl (första generationen) och är fantastiskt nöjd med den. I jämförelse med mina tidigare mobiler (Nokia lumia 930, HTC 10) så flyter den på fantastiskt bra, laddar snabbt, senaste Android, inget extra krims krams inlaggt och kameran är underbar. Kan inte annat än att varmt rekomendera

Av Skypassage

Normalt sett hade jag testat att klicka "Ctrl +F5" när du besöker klippet, för att läsa in sidan på nytt. Men om den inte fungerar i någon webbläsare på din dator är det nog tyvärr inte så enkelt :/

Skickades från m.sweclockers.com

Av Skypassage
Skrivet av JSvanberg:

Hej
Har i dagsläget ett qpad mk 50, men är sugen på qpad mk 90 som har usb hub i t-bordet, dock kom det ut 2015 och undrar om det finns något annat som ni kan rekommendera?

Är nöjd med röda brytare, men vill ha mindre klickljud fast lika tröga tangenter på det nya t-bordet, och gärna tystare om det finns.

Jag införskaffade följande tangentbord till en släkting för några veckor sedan.

https://www.inet.se/produkt/6102619/corsair-gaming-strafe-rgb...

Väldigt trevliga brytare, påminner om röda brytare men var betydligt tystare, åtminstone i relation till mitt Corsair tangentbord (bruna brytare)

Har dessutom usb-passthrough 👍

Skickades från m.sweclockers.com

Av Skypassage

Har du testat att klicka på F8 under uppstart och valt att initiera windows i "Safe mode"?

Av Skypassage

Jag tycker att delarna ser bra ut men enligt mig skulle du få mer för pengarna om du tog de här delarna istället. Men det är upp till dig.
http://www.inet.se/kundvagn/visa/3225685/2013-04-13

Den stora skillnaden på kundvagnarna är att du får en eftermarknadskylare till processorn. Ett mer effektivt nätaggregat för samma peng (gold istället för bronze). Det här nätaggregatet har även mer Watt vilket gör att du kan uppgradera datorn i framtiden utan att behöva byta ut PSU:t.
Du får däremot en mindre SSD men om du inte behöver ett OS kan du spara 900 kr som du kan lägga på en större SSD eller mitt råd skulle vara att köpa en Western digital Caviar Blue 7200rpm på 1 tb (kostar endast ca 530 kr). http://www.inet.se/produkt/4304280/1tb-wd-caviar-blue
Moderkortet är inget speciellt men det funkar (det sa iallafall killen på Inet som jag pratade med). Det är chipset Z77 så du kan klocka processorn om du vill.

Det är 600 kr över budget men om du inte behöver ett OS sparar du 900, du kan också ta bort CPUkylaren om du inte ska klocka CPU:t. Du kan köpa ett nätaggregat med mindre Watt om du inte tänker uppgradera i framtiden.

Med den här datorn kan du använda Blender, köra nya spel på högre grafikinställningar eller vad du nu hade tänkt göra med den

Av Skypassage

När jag återställde min dator till fabriksinställningar (HP laptop) startade jag bara om datorn och tryckte på F11 (tror jag men det står när du startar datorn i typ 2 sekunder så du måste vara snabb). Sen valde jag återställning och fabriksåterställning.
OBS!!! vill du ha kvar några bilder eller filmer eller dylikt så ta en backup.
Har gjort detta två gånger på grund av att min dator varit full med en massa skräp och det funkade jättebra
Hoppas det här hjälpte (om du inte redan sålt datorn vill säga)

Av Skypassage

Det kanske är bäst att skaffa sig en hårddisk då trotts allt. Jag har ju förstås en extern hårddisk på 1 TB men den kanske inte funkar på samma sätt. Hur som helst tack för tipset, ska nog skaffa mig en hårddisk som är åtminstone 500-1000 GB trotts allt. (Trodde HDD:ar var dyrare)

http://www.inet.se/produkt/4304280/1tb-wd-caviar-blue

Tack för tipset

Av Skypassage
Skrivet av fantomsmurfen:

Jo jag funderade på det. Men jag blev så imponerad av hastigheterna man kunde komma upp i när man startar datorn att jag bara var tvungen att testa. Jag kommer antagligen att investera i en hårddisk framöver men ssd:n lär väl räcka ett litet tag.

Tack för tipsen på delar. Hade seriösa problem med att få ihop en kundvagn som mötte min budget.

Tack för hjälpen

Skickades från m.sweclockers.com

Av Skypassage

Bygga dator 10K (med skärm)

Hej!

Jag har bestämt mig för att bygga en dator. Alla som jag frågat har sagt att det inte är svårt alls och att du får mer prestanda för pengarna om du bygger den själv.
Jag har plockat ihop en dator på Inet och skulle behöva lite hjälp.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/3078261/2013-03-08

Här är några frågor:
Är delarna kompatibla med varann?
Vilket chassi skulle ni rekommendera? (funderar på HAF X)
Vilken skärm skulle ni rekommendera?

Min budget är 10k med skärm och 8-9k utan.
Ni får gärna plocka ihop en egen kundvagn som går inom ramarna för min budget.

Jag skulle uppskatta om någon kunde hjälpa mig med det här då jag aldrig byggt en dator förut.