Inlägg

Inlägg som Habaneropeppar har skrivit i forumet
Av Habaneropeppar

Lite återkoppling: Tog drygt en månad innan jag fick tummen ur och skickade in den....

Datorn fixad, tog 18 dagar från inskick till retur, varav väntan på reservdelar stod för c 9 dagar. Det enda som strulade lite var feedback när man gjorde uppföljning via ASUS support hemsida. Stod bara "Slutdatum 2014/09/23" , inget om kollinummer, transportbolag, men så dök den oväntat upp med Postens utkörning idag !

Svårt att säga, men det verkar som lock och display är utbytt, nu går det mycket lättare att öppna locket + att flex mellan display och dator är mindre (Det är fortfarande lite flex).

Well well, slutet gott allting gott och skönt att slippa surdegar som en del andra haft med ASUS garanti. Hoppas att den håller nu!

Stort tack till ASUS och LetMeRepair för professionell och hyfsat snabb hantering!

Av Habaneropeppar

När det gäller RAM så kan du max uppgradera till 12 GB , alltså byta ut en av de befintliga 4GB till 8GB. En av 4GB minnena är lödd i moderkortet så den kan du inte byta. Kolla först med ASUS vad som händer med garantin.

När det gäller SSD har ASUS tyvärr en egen standard för denna dator, så det passar inte med vilken SSD som helst från Dustin , Komplett etc. Har du som jag varianten med 256 GB (2 x128 GB) så kan du max uppgradera till 2x256GB, men det kostar som du ser galet mycket 2 x 450 Euro (Med dagskurs c 8200kr!) http://www.asusparts.eu/Asus-03B03-00041500

Bättre att lägga de pengarna på nästa dator.

Jag tycker jag klarar mig bra med 2x128 och jag laddade ner programmet ASUS Backtracker som hjälper till att göra backup på den dolda återställningspartitionen. När man gjort det så får man frågan om man vill ta bort den och frigöra motsvarande 20 GB.

Av Habaneropeppar

Så, då har glaset börjat släppa helt i nedre högra hörnet när man öppnar locket. Blir en glipa på 5 mm mellan glaset och ramen så man kan se in bakom displayen.

Har begärt service åtgärd av ASUS. Skall bli intressant att se om de byter ut hela locket, eller bara limmar om skiten så man får problem om 1 år igen.

I övrigt så går maskinen utmärkt efter 1 års användning uppdaterad till Win 8.1. Batteriet har väl tappat c 10% , men räcker gott och väl fortfarande 3-4 timmar. Var ju synd att man köpte den under sommaren @ 15000kr, senare på hösten 2013 sjönk priset markant.

Gnissel i tangenter har inte återkommit efter jag sprejade med elektronikrengöring.

Ett tips ! Ladda ned ASUS Backtracker så kan ni blåsa över den dolda återställningspartitionen till ett USB minne och radera den dolda partitionen.

Av Habaneropeppar

Här finns ett forum där man kan läsa lite om en del andra problem som Zenbook kan drabbas av. http://forum.notebookreview.com/asus-reviews-owners-lounges/6...

Verkar som DC anslutningen riskerar packa ihop innan man haft datorn i 1 år..... Och det står väl skrivet i skyarna att det är kunden som orsakat = ingen garanti. Oddsen ökar för att det blir skilsmässa från Asus i framtiden. Nästa laptop blir med stor sannolikhet från annan tillverkare. Hade jag köpt idag och varit medveten om felen man kan läsa om så hade det ev blivit en MSI, eller Lenovo

Av Habaneropeppar

Ett tips då jag själv har K55VM, G74SX och N61JV, alla med dolda recoverypartitioner som jag gjort ISO + DVD backup på.

Först: Har ni provat detta tips om den dolda partitionen saknas? http://www.youtube.com/watch?v=IEbCKgMWbas

Så fort ni lyckats få till det så den dolda recoverypartitionen finns där skall ni köra ASUS AI Recovery programmet och bränna avbildning på 4-5 DVD skivor. Om ni har version 1.0.23 så finns möjligheten att skapa både (DVD ISO 4-5 filer) och även Blueray ISO fil som blir 14-17 GB.

Blueray ISO filen kan man sedan skapa ett bootbart USB minne med genom att köra Microsofts verktyg Windows 7 USB DVD download software. Man får visserligen ett felmeddelande vid 99% men det brukar funka bra ändå. Mycket viktigt att blåsa rent USB stickan med Diskpart och köra "Clean" innan MS programmet formatterar USB stickan och konverterar ISO filen. Finns många USB stickor som har förinstallerad CD emulering med bloatware som stör processen.

Sen är det bara att prova att boota datorn med USB stickan och det funkar för mig + att det går klart snabbare än med DVD skivor.

Hoppas det löser sig! Om man tycker att man har tillräckligt bra backup på den dolda partitionen så tar man bort den från hårddisken

Av Habaneropeppar

Så där låter det bara vid mitt högra övre hör + 3cm till vänster samt 15 cm ned längs högra sidan. När jag klämmer ihop glas och metallhöljet med tumme/pekfinger vid övre högra hörnet samt ned längs högra sidan så flexar glaset någon millimeter samt fastnar till precis som om det finns lite aktivt lim kvar. Det släpper dock omgående. Antingen har man använt för lite lim vid tillverkning, alternativt kanske metalldelen varit bristfälligt rengjord. Det är inte lätt att få lim att fastna på aluminium om det är minsta smuts/fett.

Hoppas det är fler som upptäcker denna brist med hjälp av Youtube videon, ju fler vi blir desto större är chansen att ASUS tar åt sig av kritiken och fixar till detta. Jag har ju förväntat mig att ha denna i minst 3 år och köpte därför tilläggs garanti så den har 3 år.

Man kan väl knappast säga att ASUS har någon kvalitetskontroll när sådant här slinker igenom. Top of the line dator? NOT

Min hittills dyraste ASUS laptop av totalt 5 är den enda jag haft problem med och det på 2 olika ex!

Av Habaneropeppar
Skrivet av duck_the_hitman:

WOW, bara wow!
Trodde aldrig det skulle vara så med funktionaliteten hos Asus produkter...
Min (mina) Zenbook Touch U500VZ funkade fint men alla har ett kosmetiskt defekt:
http://i1347.photobucket.com/albums/p720/DuckTheHitman/AsusZe...

Läs min review på prisjakt.nu för mer info:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=1581552

Att det glappar lite mellan displayens gummilist och moder delen stör inte mig så mycket. Det stora problemet verkar dock vara att limmningen mellan displayens bakre högra kant och metallen är bristfälligt gjort från fabrik. Glaset ligger inte korrekt bakom gummilisten längs högra sidan

Har du kollat att glaset är jämnt limmat längs listen?

Fick DOA min första enhet (U500VZ Touch) då det satt helt löst och knirkade så fort man tryckte där. Min ersättningsenhet var givetvis en helt ny enhet och den kändes inte helt 100 i limmningen från början heller. Jag ringde för att påpeka detta och har fått bekräftat att det inte skall vara nåt problem att få de fixat om det blir värre. Nu 2 månader senare har det blivit lite mer glapp i högra övre hörnet, det är dock inget som påverkar funktionen så det får vara till dess att jag inte orkar med det längre.

Det som stör mig mest är att när jag via Wifi streamar video från min router där några HDD är anslutna, så fryser bilden ofta till några sekunder. Detta problem har jag inte när jag kör via LAN kabel, endast Wifi (både 2.4 och 5GHz) Likadant när jag lyssnar på Sverigesradio, så bryts det sporadiskt när jag kör via Wifi och jag får då starta om spelningen (OK via LAN). Detta problem har jag bara i U500VZ, i övriga 4 ASUS laptops som vi har i familjen är det aldrig dessa problem via Wifi, vilket garanterat måste vara hårdvaru/mjukvaru relaterat i Zenbook. Talade med ASUS support om detta och de sa att jag måste uppdatera Wifi till den senaste och det finns ingen senare än den som levererades med datorn.....

Det skumma är dock att när jag kollar på Youtube så fryser aldrig bilden.

Jag kommer att göra ett test med en Wifi USB dongle och funkar det då så kommer jag be ASUS att de får hämta den och fixa till denna brist. Kan tillägga att jag har återställt hela datorn utan någon förbättring.

Skulle ASUS vägra framtida reklamation så blir det en krasch i trappan och så tar jag en ny dator på drulleförsäkringen, men då lär det knappast bli någon mer ASUS.

I övrigt är det en utmärkt dator med hyffsad batteritid, men det blir inte någon Apple dödare så länge batteritiden inte kommer i närheten av Apples.

Av Habaneropeppar

Tröttnade på gnisslet i mellanslaget så jag köpte en burk CRC electronic cleaner. Tog en tandpetare och bröt lite försiktigt upp mellanslagstangenten och sprutade lite CRC via det tunna röda röret som medföljer. Gnisslet försvann direkt.

Cleanern lämnar inga rester (provat på fönsterglas) så man behöver inte oroa sig för bråk med ASUS vid ev framtida garanti fall.

Av Habaneropeppar

Otroligt dåligt av Webhallen. Jag fick DOA min första då hela högra sidan av skärmen satt lös och fick först samma besked av Inwarehouse att kontakta ASUS, men de hänvisade direkt tillbaka till Inwarehouse som efter någon timme meddelade mig via mejl att DOA blev godkänd. Sedan sköttes allt på ett bra sätt TACK TILL INWAREHOUSE! och jag fick en ny enhet som nu har en otroligt irriterande mellanslagstangent.

Det här med köp via webbutiker verkar bara bli mer och mer problematiskt när det gäller hemelektronik, så frågan är om de inte sakta men säkert förbereder sin egen grav?

När det gäller ASUS hantering kan jag inte uttala mig så mycket då övriga 4 ASUS laptops har varit fria från fel, men fråga Elgiganten varför de inte säljer ASUS! Kusinen jobbar där och han har berättat orsaken.

Ringde iaf till ASUS om mitt tangentbord och Wifi. Fick givetvis standard svaret : Du har inte senaste Wifi drivrutinen, tidigare ger för låg effekt sade han. Jag vet att jag har senaste och det är som det är. Tangentbordet höll han dock med om att det inte är ok. Han bad mig kolla med butiken om de kan fixa det..... jag tror att lite silikonsprej kan fixa det , men vill inte riskera framtida garanti. Jag vill vänta med att skicka in den då jag misstänker att fler tangenter kommer att drabbas.

Det gick iaf snabbt att får kontakt med ASUS och detsamma gäller Inwarehouse, aldrig längre än 2 minuters väntan, så tummen upp för det!

Av Habaneropeppar

Har inte ringt ASUS, men jag har iaf konstaterat att när jag vänder skärmen mot min router så blir det mycket bättre hastighet. Så man får väl anta att Wifi antennen sitter i skärmen och blir dämpad av aluminiumhöljet om man har laptopen åt "fel håll" Pga detta tror jag tyvärr att det är nåt man får leva med eftersom min första enhet hade dålig Wifi prestanda på samma plats.

Blir mer och mer besviken på den här pjäsen, nu har mellanslagstangenten börjat gnissla varje gång man trycker på den. Ingen av våra 4 andra ASUS laptops (äldsta 5år) har några tangenter som gnisslar ! Dessutom fastnar "N" tangenten till i nedtryckt läge nån tiondels sekund ibland. Skall dock ringa om tangentbordet.

Synd att 45 dagar gått annars skulle jag ångra köpet hos Inwarehouse. Gnisslande mellanslag verkar en ju del ha drabbats av........

Av Habaneropeppar

Någon fler än mig som är besviken på Wifi i U500VZ? Sitter på samma plats med mina andra laptops, kör Bredbandskollen och kommer inte ens upp till halva farten i U500VZ jft mina äldre laptops. Nu jämför jag bara 2.4GHz för laptops, men på 5GHz har tom min Samsung Galaxy S4 3 ggr så hög fart på samma plats

Streamar filmer från HDD anslutna till min router och filmerna stannar till ibland, precis som det blir någon störning i överföringen ? Har aldrig detta problem i någon annan dator/surfplatta/mobil, bara i U500VZ.

Kan notera att det var samma problem med min första U500VZ som jag fick byta ut, så jag tycker det är kasst. (jag har varit in och ändrat bandbredden Auto till 20MHz enl rekommendationer på nån annan hemsida märker ingen skillnad) Fan vet om det lönar sig att skicka in om det kanske är så på alla?

Av Habaneropeppar

Satsade på en Zenbook U500 VZ Touch Full HD 15.6" efter att ha haft en G74SX i 2 år samt en K55VM i 6 månader. Att G74 (med SSD) ligger bättre till i Windows Exp index än Zenbook på grafik var väntat, men att Zenbook ligger sämre till än K55 blev jag något förvånad över. Möjligt att det har att göra med upplösningen , K55VM (768x1366 i7 2.3GHz) Zenbook 2.2GHz Full HD?

Fick dessvärre DOA Zenbooken då högra sidan av displayramen var glapp 2-3mm och knakade när man klämde ihop displayfönstret mot metallhöljet. Fick den nya igår och den är inte heller helt ok på den högra sidan men bättre än första, så jag antar att det kanske är så på de flesta? Någon fler som har det problemet? Skall iaf ringa leverantören om detta imorgon.

Mina åsikter om Zenbook:

Positivt (Jämför med G74 och K55) : Batteritiden, instant on är smidigt (fanns i K55 Win7 men försvann pga Win8 Pro uppgr) , ljusstark display även i mörkaste läget, externa subwoofern som dock kräver en del justeringar innan det låter ok. Lätt och tunn, aluminiumhölje som dock säkert kommer att vara repigt värre om nåt år. Tangentbordet känns bra, hade dock helst velat ha utan numpad , touch är smidigt om man sitter trångt till.

Negativt: Touchpaden är samma skit som K55.... varför kan man inte göra en traditionell pad (typ G74) med separata höger/vänster knappar???? Ingen möjlighet att skapa separat recovery backup som man har i G74 och K55. USB uttagen sitter lite väl långt ut i chassit så mini dongle för mus pekar ut längre i Zenbook jft mina andra datorer=något sämre skydd mot stötar. Medföljande väskan är som andra säger inget att ha då den är för trång. Svårt(?) att uppgradera SSD
Det stod att man skulle få med Lo-jack antitheft programvara, men någon sådan fanns inte med och det kostar minst 30USD för att fixa. Nån som fått med Lo-jack?

Slutomdöme: Om jag jämför med K55 som har något bättre prestanda så ger den ju mycket mer för pengarna och är faktiskt bara dryga centimetern tjockare än Zenbook. Jag gav 5000 kr (+1400kr för SSD) för K55 och drygt 3 gånger så mycket för Zenbook (14995kr), men fick inte så mycket mer än Full HD+touch samt (Inte så jätteviktigt för mig) bättre batteritid.

Anser mao att Zenbook är på tok för dyr jft det man får.

Av Habaneropeppar

Satsade på en Zenbook U500 VZ Touch Full HD 15.6" efter att ha haft en G74SX i 2 år samt en K55VM i 6 månader. Att G74 (med SSD) ligger bättre till i Windows Exp index än Zenbook på grafik var väntat, men att Zenbook ligger sämre till än K55 blev jag något förvånad över. Möjligt att det har att göra med upplösningen , K55VM (768x1366 i7 2.3GHz) Zenbook 2.2GHz Full HD?

Fick dessvärre DOA Zenbooken då högra sidan av displayramen var glapp 2-3mm och knakade när man klämde ihop displayfönstret mot metallhöljet. Fick den nya igår och den är inte heller helt ok på den högra sidan men bättre än första, så jag antar att det kanske är så på de flesta? Någon fler som har det problemet? Skall iaf ringa leverantören om detta imorgon.

Mina åsikter om Zenbook:

Positivt (Jämför med G74 och K55) : Batteritiden, instant on är smidigt (fanns i K55 Win7 men försvann pga Win8 Pro uppgr) , ljusstark display även i mörkaste läget, externa subwoofern som dock kräver en del justeringar innan det låter ok. Lätt och tunn, aluminiumhölje som dock säkert kommer att vara repigt värre om nåt år. Tangentbordet känns bra, hade dock helst velat ha utan numpad , touch är smidigt om man sitter trångt till.

Negativt: Touchpaden är samma skit som K55.... varför kan man inte göra en traditionell pad (typ G74) med separata höger/vänster knappar???? Ingen möjlighet att skapa separat recovery backup som man har i G74 och K55. USB uttagen sitter lite väl långt ut i chassit så mini dongle för mus pekar ut längre i Zenbook jft mina andra datorer=något sämre skydd mot stötar. Medföljande väskan är som andra säger inget att ha då den är för trång. Svårt(?) att uppgradera SSD
Det stod att man skulle få med Lo-jack antitheft programvara, men någon sådan fanns inte med och det kostar minst 30USD för att fixa. Nån som fått med Lo-jack?

Slutomdöme: Om jag jämför med K55 som har något bättre prestanda så ger den ju mycket mer för pengarna och är faktiskt bara dryga centimetern tjockare än Zenbook. Jag gav 5000 kr (+1400kr för SSD) för K55 och drygt 3 gånger så mycket för Zenbook (14995kr), men fick inte så mycket mer än Full HD+touch samt (Inte så jätteviktigt för mig) bättre batteritid.

Anser mao att Zenbook är på tok för dyr jft det man får.

Av Habaneropeppar

Kanske värt att prova denna produkt? http://www.inwarehouse.se/k/ki.aspx?sku=781668 Står dock inget om hur långt man kan ha mellan modemen.

Av Habaneropeppar
Skrivet av Gröngås:

Snacka om att Acer har lagt fokus på fel saker, om de ville bygga en speldator. 32Gb ram är helt onödigt, och 650m är inget bra kort för att spela med.
Den här hade jag köpt! http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/168453-webhallen_conf...

Den på webhallen verkar bara ha plats för en hårddisk. Har själv ASUS G74 och det är smidigt att ha en SSD för OS och en 750GB 2nd HDD. Bara 120 GB SSD som standard räcker inte långt.....hade själv 120GB SSD från början, men bytte upp mig till 250 GB.

Skrivet av tokgubben:

asusen utan tvekan!

Med de användningsområdena som du nämner så finns det absolut ingen som helst anledning med 32 gb ram!

I asusen får du utöver hhd:n plats med en ssd som är busenkel att sätta i.

Blurayspelare är ju trevligt om du saknar det, annars är ju ett tips ps3

Blueray är skit om man räknar med att titta på filmer. Måste köpa dyra program som betalar licens för senaste kopieringsskydden. Roxio Cineplayer som kom med min G74 funkar bra med äldre Blueray filmer, men de som är släppta 2012 kan inte spelas upp och Roxio kommer inte med någon uppdatering....WTF
Och vem vet om de dyra programmen kommer att stödja nästa generations kopieringsskydd??

Röstar på ASUS , men lägg hellre pengarna på en utan BD spelare om det skiljer mycket i pris.

Av Habaneropeppar

Jag har också stött på en del problem med G74 och Windows 8 . Kraschande explorer.exe , gick inte att stänga av datorn, problem med Nvidia , touchpanel mm. Blåste om hela datorn Win7 först och drog ned alla uppdateringar från Win Update och sen Win8 Pro uppgradering. Nåt som verkar vara viktigt är att uppdatera Nvidia till senaste 314.07 innan man uppgraderar till Win 8. Sen lät jag ASUS Live uppgradera resten men skippade USB Charger + då jag läst nåt om att den kan skapa problem. ASUS har ju tyvärr tillkännagivit att de inte skall släppa driver paket för Windows 8 vilket är tråkigt och dålig kundvård när det gäller en så pass dyr produkt.
Nu funkar min stabilt och bootar upp på 13 sekunder med SSD.

Ett annat tips när det gäller ASUS: För att slippa bränna recovery via AI Recovery programmet på DVD (som man inte vet om de funkar när HDD kraschar om nåt år....) så kan man skapa en BD ISO som blir runt 14 GB . För att kunna göra det måste man ladda ner AI Recovery 1.0.23 för att kunna skapa BD ISO. Sen kan man använda Windows verktyg för att skapa bootbar USB. Kör programmet och välj BD ISO filen och bränn till USB. Man får dock ett felmeddelande när man nått 99%, skit i det då det funkar ändå.

Sen är det bara att boota från USB till en HDD/SSD. Har testat detta på min G74sx samt K55VM och det funkar klockrent + går ju klart snabbare än DVD.