Inlägg

Inlägg som Kaptenkok har skrivit i forumet
Av Kaptenkok
Skrivet av lolight:

Inte för att jag vet. Jag är utbildad sådan men jobbar med helt annat. Tror det är ganska dåligt med jobb. Vill du ha jobb och bor i någon större stad. Så utbilda dig till riktig programmering, och då skulle jag välja något äldre system som banker kör med (kobol?). Det kommer sluta mycket folk där snart. Det är språk som tråkigt, tungt, men gillar man det så....finns det jobb.

Det verkar vara dåligt med jobb inom just front-end. Samtidigt som jag tittar på utbildningar så tittar jag på jobbannonser för att se om utbildningen matchar den kompetens som efterfrågas. Men det saknas alltid nånting. Verkar som att man måste kunna så sjukt enormt mycket idag.

Dom två utbildningar jag tittar på mest just nu är:
YH:
- HTML & CSS
- Javascript
- PHP
- MySQL
- Använda CMS

Och en högskoleutbildning:
- HTML & CSS
- C#
- Java
- Asp.NET
- SQL

Men det verkar som att alla vill att man ska kunna saker från båda dom här utbildningarna och det verkar inte finnas nåt som matchar arbetsmarknaden.

Av Kaptenkok

Kan rekommendera denna sida för dig: http://www.w3schools.com/css3/default.asp . Där lärde jag mig HTML och CSS och jag är behärskar både HTML och CSS bra nu enligt eget utsago.

Sen kan du läsa HTML and CSS, design and build websites av John Duckett. Väldigt bra bok för nybörjare. Den + w3schools kommer du långt med.

Av Kaptenkok

Bli webbutvecklare - är det värt det?

Högskoleansökningarna ska in den 15 April - nu på måndag - och jag går i tankarna att bli webbutvecklare inom språken: HTML, CSS, Javascript och PHP. Men är det värt det?

Just nu är jag helt vilse och vet varken ut eller in. Det verkar vara högre efterfråga på programmerare i språken C#, Java osv - och kanske bättre betalt? Hjälp mig ni som har insyn i detta!

Det jag funderar över är t.ex:
- Hur ser vardagen egentligen ut för en webbutvecklare? Sitter man bara framför en skärm i 8 timmar om dagen eller träffar man kunder, spånar idéer, möten? Hur arbetar man som webbutvecklare idag? Som konsult eller jobbar man på ett och samma företag?
-Hur mycket tjänar en webbutvecklare mellan tummen och pekfingret i snitt?
- Vad är ingångslönen för en webbutvecklare?
- Hur ser efterfrågan ut på arbetsmarknaden? Finns behovet att utvecklare inom webben?

Jag och några polare spånade om karriären som webbutvecklare och vi har teorier om att det är lite som att vara arkitekt. Att man får uppdrag från olika företag och att man - om man är duktig - kan bygga sig ett namn inom branchen. Stämmer detta?

Hjälp mig! Jag måste bestämma mig till på måndag!!!