Inlägg

Inlägg som Lilloanne har skrivit i forumet
Av Lilloanne
Skrivet av Viita:

Den här personen tar isär datorn och lagar laddporten på en TP300L, gissar att den är väldigt lik din model.
Det syns att laddporten sitter lödd på moderkortet, så om själva porten har blivit glapp, så har den nog släppt från moderkortet, och förklarar varför du inte får ström till datorn.
https://www.youtube.com/watch?v=Kg4sken1W5c

Tack båda för era svar och länkar! Tittade på ovanstående video och insåg att jag inte ska försöka mig på att skruva isär något. Min svåger får kika på det. I videon byter de laddporten, är det ett måste eller kan det gå att löda på den befintliga?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lilloanne

Jag tänkte att jag själv skulle skruva isär datorn och kika lite, för nu är den helt oanvändbar. Vad är det jag ska kika efter? Finns det risk att jag pajjar den totalt bara genom att skruva isär lite?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lilloanne
Skrivet av Belzader:

Jag syftar på vad som sker när du sätter i kontakten från laddaren, så om det är glapp i uttaget så rör kontakten på sig i uttaget.
Om det däremot är att laddporten som har släppt så rör inte kontakten inte på sig i uttaget utan hela laddporten rör på sig istället.

Hm, Det verkar inte vara något som rör sig på själva datorn där uttaget är. Nu går det inte ens att få in laddaren hela vägen, och nu när jag suttit och försökt en stund börjar det lukta lite halvbränt från både uttag och laddare.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lilloanne
Skrivet av Belzader:

Om det inte är något direkt glapp i själva uttaget så kan det vara att den inte är trasig och behöver bytas ut, utan det kan vara att dess löddningar har släppt från moderkortet, skillnaden på detta märks på om när man sätter i kontakten så rör hela laddporten på sig.

Hur menar du där? Är det något jag kan se utifrån, utan att skruva isär den?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lilloanne
Skrivet av Belzader:

@Lilloanne:
På en så pass gammal dator kan det vara batteriet som är slut och inte tar laddning mer.
Dock så eftersom batteriet inte verkar gå att byta ut utan att öppna upp datorn så kan det vara lite problematiskt att byta ut det själva för att utesluta detta.

Angående om det är värt lämna in den för service, så är det svårt att svara på.
Dock så kan jag säga så här.
Om datorn uppfyller det behov du har, så kan det vara värt att lämna in den för felsökning iaf.
Räkna dock med att om det nu skulle vara laddporten det är fel på och inte batteriet, så kommer det förmodligen att kosta en rejäl slant att fixa detta eftersom troligtvis kommer hela moderkortet att bytas ut.

Tack för ditt svar! Glömde skriva att den, tills igår, har gått att ladda efter väldigt mycket pillande med kontakten. Så det är inte batteriet.

Vad menas med en rejäl slant? Typ 1000-2000 kr? En ny dator i min prisklass ligger runt 7000-9000 kr, så då kan det ju vara värt att fixa. Min svåger har erbjudit sig att skruva isär den och titta själv, han kan även löda om det behövs. Men är det något som går att fixa själv, tro?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lilloanne

ASUS laddning fungerar inte

Jag har en Asus från 2015 som jag är väldigt nöjd med. Men nu har laddningen slutat fungera. Jag vet att det är själva datorn och inte laddare, har testat. Min svåger har även testat att lirka lite med själva laddhålet, utan resultat. Antagligen sitter glappet ännu längre in?

Är det något som är värt att fixa på verkstad, för en dator som är såpass gammal? Jag tycker som sagt den fungerar bra annars, och har följande specs; https://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=2696429

Är datorn fortfarande bra i dagens mått mätt?

Av Lilloanne
Skrivet av hakro807:

Den har en lågupplöst TN-panel. Tyvärr har många datorer från den tiden riktigt dåliga skärmar. Lite trist, för i allting annat hänger de hyfsat med. Det finns inget kostnadseffektivt sätt att lösa det på. Kanske skulle det gå att byta till en bättre panel, men är det värt att lägga tusen kronor på en dator värd hälften så mycket?

Skickades från m.sweclockers.com

Oki! Blir nog att köpa en ny dator då, helt enkelt. Har dagens datorer bättre skärmar? Eller kan jag råka köpa någon med lika dålig skärm?

Av Lilloanne

Hp från 2012 med dålig skärm

Jag har fått ta över en gammal dator, en HP Spectre XT Pro 13-b6000. Tror den är från 2012. Anledningen att jag har tagit över den här att min nuvarande Asus har problem med laddningen. Men iallafall. Jag märker att skärmen är jättedålig! Jag minns ju när den var ny (en släktings) och jag tyckte den såg så snygg och fräsch ut. Men när jag använder den för att titta på serier i antingen Netflix eller VLC så märker jag att skärmen är as-kass. Den är glansig, och det räcker att man tittar lite från sidan så så blir hela skärmen konstig. Antar att det har med vinklar att göra?

Jag tänker så klart att det är en gammal dator, och det kanske inte är så konstigt. Men så som jag har det nu är ju löjligt. Finns det något man kan göra för att få den bättre? Om inte, vad ska jag tänka på vid köp av en ny dator, vad gäller skärmen? För så här dålig vill jag inte ha igen. Vad är det som gör en skärm bra eller dålig?

Av Lilloanne
Skrivet av Huawei:

Hej @Lilloanne,

Precis som tidigare nämnts så låter detta som ett mjukvarurelaterat fel då det kom i samband med en uppdatering.

Har det blivit någon förbättring efter du gjort en fabriksåterställning?

Mvh Christian

Ja, det har blivit mycket bättre! Väldigt stor skillnad. Dock vill telefonen göra en ny systemuppdatering, vilket jag antar att jag borde undvika?

Av Lilloanne
Skrivet av Haptic:

Du skriver att problemet kom efter en mjukvaruuppdatering, då är det förmodligen mjukvarurelaterat.

Om du skickar in din telefon för batteribyte så gör dom en återställning 8 av 10 gånger.

Har gjort en återställning nu, gick ju snabbt med backup av alla appar etc. Borde jag märka skillnad på batteriet nu direkt, eller kan det ta någon dag?

Av Lilloanne
Skrivet av Haptic:

Har du provat en fabriksåterställning?

Nej, det har jag inte testat än. Skulle det kunna hjälpa? Är så himla meckigt med det då allt försvinner så det vill jag nog bara göra om det verkligen kan fixa batteriproblemet.

Av Lilloanne

Byta batteri på P9

Min P9 fick jättedåligt batteri efter en systemuppdatering jag tvingades på någon gång i somras (tror jag det var). De senaste två veckorna har batteriet snabbt blivit sämre och håller definitivt inte en hel dag, och då gör jag inte så mycket annat än att lyssna på lite musik och surfa, mest ligger telefonen i fickan. Känns verkligen som om något är galet. Är det någon som har testat att skicka in den för byte av batteri? Jag är väldigt nöjd med den för övrigt, och är inte heller så sugen på någon ny telefon just nu, så det vore bra om det går att fixa batteriet.

Jag har testat de flesta normala inställningar och optimerat batteritiden, men vill inte behöva ha den på strömsparläge hela tiden.

Tacksam för hjälp!

Av Lilloanne
Skrivet av Gender Bender:

Det de skickar ut är ett kravbrev. Behövs inte polisens godkännande för det. Bara att bestrida om det dimper ner ett brev i brevlådan. Allt de har är ditt IP-nummer, tid och datum. De kan inte bevisa att du har materialet i ditt ägo. För att kunna bevisa det så krävs det en husrannsakan där man lägger beslag på din dator.

Finns plugins till både Chrome och Firefox som tillåter dig att streama torrents utan att ladda ner något till din dator, och detta är än så länge inte olagligt då det klassas som tillfällig kopia. Det finns även videospelare som läser torrent-filer, men istället för att ladda ner filen som en vanlig torrentklient så streamar den innehållet istället. Ska bli intressant att se hur långlivat det här försöket att sätta dit pirater blir. Att skrämma pirater har inte fungerat särskilt bra tidigare, så jag ser ingen anledning till varför det ska lyckas den här gången.

Det där har jag en fråga om. Jag blev ganska nojjig över allt detta nu, framför allt eftersom jag kan ha laddat ner några avsnitt av en serie som nämns på deras sida. Men, om jag nu skulle få ett brev med krav, och väljer att inte betala, det dras till domstol, polisen lägger beslag på datorn. Om man har raderat filen (och tömt papperskorgen) kan de ändå se att man har haft filen?

Av Lilloanne

Update! Väldigt nöjd med telefonen. Den är rapp i touchen, batteritiden funkar bra, gillar att telefonen varnar för batterikrävande appar som ligger i bakgrunden. Kameran är bra, har inte testat den jättemycket dock. Gillar fingertrycksavläsaren! Har egentligen inte så mycket att klaga på. Saknar en del finesser från HTC. Högtalarna är inte så särskilt bra, men ljudet när jag kör hörlurar när helt godkänt. Ibland kan jag få lite ont i lillfingret när jag sitter länge och skriver på telefonen, beror på hur man håller.

Har dock lyckats tappa telefonen i toaletten (nyspolad som tur var) men den verkar inte ha tagit skada än iaf.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lilloanne
Skrivet av DavidtheDoom:

Ah, vet hur du känner dig. Min mobil har ett förapplicerat skydd som har en kant runt sig på dryga 3-4mm innan skärmen i sig slutar.

Supertrist! Ska gå tillbaka imorgon och visa det och fråga om det verkligen är så det ska vara. För så vill jag inte ha det, då har jag hellre plast. Precis vid kanten går det ju inte att använda touchen heller, helt galet.

Skrivet av Stefan94:

Haha, dom är sneaky Phone House. Du vart lite lurad kan man dock påstå, genom att du tog nytt nummer så fick säljaren en "nytt abonnemang" vilket är mer provision. Priset är detsamma som förlängning och nytt.

Du skulle kunna behållt samma nummer men då hade inte säljaren tjänat lika bra

Haha okej? Men om jag hade behållt mitt gamla nummer skulle telefonen kosta 5500...

Nu gjorde jag så att jag chattade med halebop senare samma kväll, och efter lite trevligt samtal gick de med på att byta tillbaka till mitt gamla nummer! Ett så kallat nummerbyte, får stå ut med det nya numret tills på torsdag

Av Lilloanne
Skrivet av DavidtheDoom:

Kul! Grattis!
Hoppas du blir nöjd!

Du får gärna komma till baka till denna forumdel och skriva en recension eller tom denna tråden och bara skriva ett kort omdöme eller kring dina egna erfarenheter och tankar kring mobilen.

Vet att min tjej som sagt väger mellan P9, P9 lite och några andra modeller.

Det ska jag absolut göra! Har precis börjat pilla med den och än så länge är jag nöjd. Det enda som stör mig är det skärmskydd jag köpte med, ett sådant där i glas. Det slutar flera millimeter in i skärmen så det "skär av" och ser inte riktigt klokt ut...

Av Lilloanne
Skrivet av creativ:

Blir väl kanske billigare om man binder upp sig. Iaf så är ju 3500 rätt billigt då billigare på prisjakt ligger på 5000. Förutsatt att det är en p9 och inte en p9-lite du fick.

Skrivet av DavidtheDoom:

Precis som den andra personen skriver, bra pris, förutsatt den inte är en P9-Lite.
Det ser du på att P9 har dubbla kameror på baksidan och P9 lite bara har en.

Om du pröjsar 3500kr för en lite så är det ett normalt pris, viktigaste är att du är nöjd med mobilen.

Skickades från m.sweclockers.com

Haha nej, det är inte en P9 Lite

Av Lilloanne

Okej, nu har jag köpt en Huawei P9! Det gick fort, vanligtvis köper jag aldrig telefoner så snabbt. Men jag var inne i en Phone House-butik för att kolla om min gamla telefon kunde lagas enligt garanti. Gick därifrån en timme senare med min P9! Hoppas jag blir nöjd. På något vis fick jag telefonen för 3500 kr kontant, och samma abonnemang som jag redan har (halebop, 269 kr/månaden) och det enda jag behövde göra var att byta nummer (för att få förmånligare precis som ny halebop-kund) samt binda abonnemanget för 24 månader, vilket jag inte ser som ett problem.

Jag vet inte, priset blev ju så bra att det nästan känns för bra för att vara sant. Har jag blivit lurad på något vis??? I Elgiganten-butiken (de har ju köpt upp phone house) så kostade telefonen 5500.

Men om det nu är så som det verkar så känns det verkligen värt det, att HTC'n skulle kosta dubbelt så mycket är nog inte värt.

Av Lilloanne

Tack till er båda! Något jag gillar med HTC är att de har en slags snabb-laddning, det tror jag kan behövas, och det verkar P9 inte ha.

Är det någon som vet varför HTC'n är så svår att få tag på? Finns knappt i några fysiska butiker.

Av Lilloanne

Huawei P9 eller HTC 10

Nu måste jag skaffa ny telefon då min HTC One M8 har pajjat. Jag har bara haft HTC tidigare, så det första jag kollar efter är deras nya. Dock finns HTC 10 inte i så många butiker. Men jag hittade iallafall en på Elgiganten så jag fick känna på den, och då var det en som jobbade där som rekommenderade Huawei P9 istället. Hon hade själv haft HTC One M9 och tyckte Huawei var jättebra.

Jag hann inte känna på den så jättemycket men började faktiskt fundera på den. Det är dessa mobiler det står emellan - jag vill tex. inte blanda in Samsung. Så, frågan lyder: HTC 10 eller Huawei P9? Jag har som sagt bara haft HTC innan och har ingen aning om vad Huawei är för märke - har de bra rykte?

Jag använder min telefon rätt mycket, det jag använder den till är främst surf, musik, kamera och titta på filmer. Inga spel. Vad är viktigast för mig? Det är viktigt att telefonen är snabb och inte laggar (men det gör dem kanske inte i den här prisklassen oavsett vilken jag väljer?) jag vill kunna ha bra ljud genom hörlurarna, jag vill ha en okej/bra kamera (kameran i M8 var tydligen inte alls bra, men den var bra nog för mig) och jag vill ha tillräckligt med plats för att kunna lagra filmer, men 2TB som HTC erbjuder känns rätt onödigt.

Jag gillar HTC för jag känner märket och jag känner igen mig i deras design, deras version av Android och program. Huawei känns som helt nytt landskap för mig.

Jag är inte så jätteduktig på specifikationer och sånt så jag vet inte riktigt vad som skiljer telefonerna åt, förutom det uppenbara. Det (enda) som för min del talar för Huawei (så vitt jag vet) är att den är riktigt mycket billigare: 4500 kr istället för 7000 för HTC. Men då tänker jag att eftersom det är såpass stor skillnad i priset lär det ju också vara skillnad i kvalitén? Prestanda? Batteritid?

När jag köper ny telefon har jag alltid köpt HTC's flaggskepp, deras nyaste, deras bästa. Jag tänker att eftersom jag använder telefonen så mycket så vill jag verkligen bli nöjd med den. Men frågan är, är HTC 10 värd 2500 kr MER än Huawei P9?

Länkar till jämförelse av telefonerna på prisjakt: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=3637540,3645271