Inlägg

Inlägg som Klad har skrivit i forumet
Av Klad

Annonsen är avslutad

Av Klad
Skrivet av Burn_OG:

Hörlurar + Amp/Dac.

Börjar med 2500kr + frakt

Hörlurar + Amp/Dac sålda till en köpare i Luleå som kunde hämta.
Tack för ditt bud

Av Klad

Sennheiser HD-650, Schiit DAC/AMP, AntLion ModMic USB

Hej,

Tänkte kika om det finns något intresse för detta paket som bara legat senaste 4 åren, bättre om det kommer till användning!
Allt är i fint skick, skulle rekommendera byta ut hörlurs kuddarna med ny hygien sats som finns att beställa på nätet så blir dom som nya - https://www.thomann.de/gb/sennheiser_hd_545565580_ohrpolster....

Sennheiser HD-650 hörlurar, komplett med alla tillbehör, kartong, kvitto. - Köpt 2016-11-30
https://www.sennheiser-hearing.com/sv-SE/p/hd-650/

Schiit Magni 2 AMP + Schiit Modi 2 DAC, komplett med kartonger, kablar. - Köpt 2016-11-30
https://www.schiit.com/products

Har även en AntLion Audio ModMic USB att sälja som köptes 2019-11-15. Ej använd mycket, komplett med kartong, tillbehör.
https://www.inet.se/produkt/6601058/antlion-audio-modmic-usb

Jag säljer helst Hörlurar + Amp/Dac tillsammans i ett paket, Modmic kan säljas separat.

Pris? Jag vet inte vad det kan vara värt idag, så vi kör budgivning med rätt att välja att sälja eller inte.
Köps allt nytt idag så landar hörlurar/dac/amp på ca 6000-6500 kr + Modmic 999 kr.

Köpare som kan hämta kommer prioriteras för enkelhetens skull.
Köpare står för frakt om det ska skickas.
Ange om du kan hämta, tack så länge!

Läs hela annonsen här

Av Klad

Annonsören har avslutat denna annons.

Sålt till Alahadi som hämtade. Tack för alla bud!

Av Klad

Bud noterade! Vi kör avslut imorgon kl 15.00. Trevlig helg

Av Klad

MSI SeaHawk X 1080Ti 11GB, Intel i7 8700k, Asus ROG STRIX Z370-I GAMING

Lite prylar som blivit över efter datorn blivit uppgraderad så tänkte prova här om någon har behov av dessa.

Asus ROG STRIX Z370-I GAMING ITX moderkort och en Intel i7 8700k som fungerar klockrent, jag ser helst att dessa säljs som ett paket då jag inte har kvar kartong till processorn men kartong till moderkort, en del tillbehör + kvitto.

MSI Sea Hawk X 1080Ti 11GB, vattenkylt med otroligt låg ljudnivå och temperaturer. Fungerar bra! Kartong, kvitto, tillbehör medföljer.

Allt köpt på inet, runt 2017-2018.

Säljer till vem jag vill och när jag vill. Köpare som kan hämta föredras, men kan skickas mot fraktkostnad.

Öppen budgivning i annonsen, inga PM så blir det rättvist för samtliga.
Ange +frakt eller om du kan hämta.
Finns i centrala Luleå.

Läs hela annonsen här

Av Klad

Jag är helt galet nöjd med min nya M1 Macbook Air, tidigare 2019 MBP, valde MBA för att slippa touch bar helvetet och för att hårdvaran är i stort sett identiskt. Sjukt imponerad över prestandan i detta M1 chip, har i stort sett helt slutat använda min stationära PC som förmodligen kommer säljas och ersättas med en Mac mini när topp versionen uppdateras med M1X/M2 vad nu nästa cpu kommer heta.
Jag hade mina tvivel innan köp men efter dom första recensionerna kom ut så var ett köp givet. Riktigt imponerad, otroligt kapabel.

Grym batteri tid. Inga problem att lämna laddaren hemma och just nu när jag skriver detta så säger den att jag har 17 timmar och 45 min batteritid kvar på 96%.

Håller med mr_cobra angående kameran, den är inte speciellt bra och har varit samma i många generationer. Enda nackdelen jag har att ge annars inga problem överhuvudtaget. Program utvecklarna är snabba att få ut uppdaterade versioner för M1.

Av Klad

Länge sedan man kikade in i denna fina tråd om Gen 8 servern Jag har en gen 8 server som stått och snurrat sen 2015/2016 med uppgraderad cpu till Xeon 1230-V2 samt nytt nätagg då original agget havererade efter drygt 1 år.
Jag uppgraderade firmware/ilo när jag köpte servern men har sen dess inte uppdaterat något då den har fungerat klockrent! Är det rekommenderat att uppgradera firmware/ilo till senaste version? Har det någon betydelse, märker jag skillnad på något sätt? Nuvarande firmware 2.2.0 ILO / J06 06/06/2014

Av Klad

@Arthalosz: Du vann! Skickar PM.

Av Klad
Skrivet av Molotov:

2200 hämtar

Noterat, avvaktar tills imorgon kväll 20.00 med budgivningen. Är du fortfarande ledande då så är du välkommen hämta på måndag

Skickades från m.sweclockers.com

Av Klad

Intel i5 7600k och Asus ROG Strix Z270I Gaming ITX

Hej!

Intel i5 7600K och Asus ROG Strix Z270I Gaming säljes, inköpt för ca 2 månader i September.

Kvitto och full garanti på prylarna, kartonger, oöppnade tillbehör finns kvar såklart.
Finns i Luleå, kan skickas mot fraktkostnad.

2500 kr eller bud!

Läs hela annonsen här

Av Klad
Skrivet av Bodorio:

Ni som fått er order bokad, har ni beställt bara processor eller andra saker också?

Jag har ju beställt hel dator+montering. Har fått höra att alla andra delar är bokade.

Jag har endast beställt en lös CPU

Av Klad

Bokad på min order på Inet också! Beställde 14:59 vid release, kul! Förväntade mig 2 mån väntan..

Av Klad

Jag är mycket mycket nöjd med mitt Sea Hawk X. Tystaste grafikkortet jag har ägt (om du byter ut original radiator fläkt) - 55-60 grader full load

Av Klad
Skrivet av Paddanx:

Då fick vi iaf bevis på att Trygghansas drulle fungerar, bra för mig o veta om skit sker. *ta i trä*

Jag vet i tusan om jag inte valt en 6700k istället personligen, då att tappa 4 trådar är rätt stor skillnad. Vissa spel bryr sig inte, men fler och fler spel vill helst ha 6+ trådar att jobba mot, och 7600k själv blir ju en i3a 8350k i nästa generation där både i5 och i7 blir baserat på 6 kärnor.

Med det sagt, förstår ditt temperaturproblem. Detta var absolut största anledningen till att jag är kvar på 5775c på speldatorn. Den är otroligt sval, trots OC och ligger i topp på prestanda ändå. Även om det finns snabbare så är det lite löjligt när en 4Ghz CPU blir slagen av 3.3Ghz (3,7Ghz turbo) CPU på 65W.

Ryzen lockar därför mig mer till nästa köp, då även om Intel kanske är snabbare, vill jag har fastlödd IHS och inga delidd/kylproblem.

Oavsett så har du iaf en fungerande dator, då jag antar att inget annat blev skadat?

Japp, no questions asked hos Trygg Hansa, riktigt bra! i5 7600k får duga tills nästa generation, uppdaterar rätt ofta blir en i7a nästa om dom får lödd-ihs. Ja jag har också funderat på Ryzen, det kan faktiskt bli så för mig med om Intel fortsätter med sitt snålande. Spelar mest pubg och WoW, märker ingen skillnad med i5 eller i7 iallafall

Datorn funkar klockrent, inget annat skadat. Glad att jag hade tagit ur 1080Ti innan det hände.

Av Klad
Skrivet av Paddanx:

Tragiskt. Kan inget annat än beklaga.

Frågan är om ASUS ersätter något, och om de gör det, ersätter när den är delidad. Annars kolla med ditt försäkringsbolag om du har drulle, för det rör sig ändå om antal 1000kr, och då kan även en självrisk på kanske 1000-1500kr vara väl värt det, beroende på vad för avtal du har.

Ja mycket tråkigt Än en gång, tusen tack för din hjälp! TryggHansa ersätter min CPU på drulleförsäkring så allt gick bra i slut ändan. Det blev ett nytt köp av en i5 7600k, enda som fanns i lager där jag är bosatt, blev ett panik köp igår. Jag tror inte jag lär märka någon skillnad i spel mot en 7700k. Vill inte ha en 7700k igen pga sinnesjuka temperaturer original, deliddade min då den var ca 90c under load helt stock. 7600K verkar intel gjort ett bättre jobb med när det kommer till temperaturer, ligger runt 60c med full load.

Av Klad

Som @Paddanx: Spekulerade i med strömspikar till CPU, verkar stämma väldigt bra... CPU-LED Lyser rött på moderkortet. 7700k är död Hade det på känn i och med att det var kondingarna till strömförsörjningen till CPU som brann upp, fan också.

Av Klad
Skrivet av Paddanx:

Nope. Det är bara sätta den i ett moderkort och hoppas.

När du får post och allt verkar okej, kör igenom tester som prime95 och Intel CPU test.

Får du ok på allt har du iaf en fungerande grund. Sen kan som sagt OC prestandan ha tagit stryk, och det är mycket svårare att bedöma, om du inte kan jämföra "före och efter" siffror, som trots allt också kan bero på moderkortet.

Notera dock att skador kan ta tid att visa sig, även om de flesta skador brukar visas direkt.

Tacksam för din hjälp! Har inte överklockat den alls, kört stock.. Ska prova stress tester och hoppas den är stabil. Återkommer imorgon med resultat!

Av Klad

@Paddanx:
Nu blev jag rädd på riktigt! Fan, jag hoppas verkligen att den överlevt..
Jag kan inte testa CPUn på något annat sätt än att installera den i nya moderkortet imorgon, vågar jag?

Av Klad

@Paddanx: Ja, vi får se. Hoppas att CPUn har klarat sig, kan inte se några synliga skador eller brännmärken på den iallafall. Kommer ett nytt moderkort imorgon.
Har svårt att se att CPUn är orsaken till detta på grund av delid, den har funkat klockrent sen delid och aldrig överklockat eller lekt med spänningar. Tror snarare att jag bara haft otur med måndags ex av moderkort, en kondensator som inte var helt OK.