Inlägg

Inlägg som GamerFX har skrivit i forumet
Av GamerFX
Skrivet av Andreaz1:

Platina 50 i alla uppgraderingar och sen måste du även använda bonuspoängen du tjänade på att gå upp i nivå (perks). Perks-menyn finns ju i garaget och där kan du välja att uppgradera bilarnas prestanda.

Skickades från m.sweclockers.com

tack för hjälpen

Av GamerFX

hur får man bilar till bilnivå 1299 i the crew hjälp?

Hej jag ser att spelare i spelet får sina bilar till bilnivå 1299 men hur ska man göra för att komma till den nivån? hälften av alla mina bilar kommer jag som högst på 1262 bilnivå och då har jag alla bil utrustningar på platina 50 så hur ska man göra för att komma till bilnivå 1299 isf? tacksam till hjälp med detta Mvh. Nicklas

Av GamerFX

Har fastnat i spelet behöver hjälp snälla!

Tjena jag har fastnat i story mode jag har kommit dit då man ska köpa varsin mask till dom tre karaktärerna efter det så har jag inga mer uppdrag att göra. Jag har valt att alla ska använda mask på sig men inget nytt uppdrag har dykt upp vad ska man göra? det ända jag kan göra är att köra uppdrag som race eller liknande men inga viktiga uppdrag visas på kartan :/ någon som har kommit längre som kan vara riktigt skysst och berätta? Mvh. Nicklas

Av GamerFX

70 grader som högst har jag kommit upp i med min i7 4790K (klockad). Är det för varmt?

Tjena 70 grader får jag som högst i vissa spel jag spelar inte alls vanligt att jag har det om jag inte stress testar den med min i7 4790K överklockad till 4.6ghz på 1.3v. Kör med en helt ny corsair hydro h80i GT vatten kylare. 70 grader som max har jag kommit upp till med min men det är ingen fara eller? vad är max temp för en i7 processor? samt har en annan fråga vad för program kan man använda så att man kan se cpu tempen inne i spelen? Mvh. Nicklas

EDIT: moderator får gärna flytta inlägget till intel processor forum.

Av GamerFX
Skrivet av beejac:

Rykten kommer alltid vara rykten. Dock kan man fortfarande inte blunda för att den går varmare än andra processorer. Är det bra eller dåligt? Beror på vem du frågar. Vissa vill inte att de ska gå högre än 30 i idle medans andra menar att 40 i idle är bra. Jag vet bara att du bör hålla dig under 74 grader för att få ut maximal prestanda. Allt annat är upp till dig. Folk säger mkt här på Sweclockers så googla själv och gör egna slutsatser.

men varför köpte du din då om det är så som du säger? är den starkaste processor jag har ägt och är sjukt nöjd med min.

Av GamerFX
Skrivet av Fall:

Aha, trist... Jag som funderade på att snart köpa en 4790K av just den anledningen.

jag har inte det problemet med min 4790K! jag ligger på under 60 grader med vatten kylare konstant hela tiden när jag spelar.

Av GamerFX
Skrivet av chipw00t:

1.350V låter högt. Har multipliern på 45 och 1.230V på min 4690k.

Kan vara så att dina RAM ger dig problem. Prova med bara en sticka och kolla vad som sker.

Skickades från m.sweclockers.com

Okej men den körs ungefär på den vcoren om jag ställer vcore på automatiskt?
Okej det ska jag göra kan det vara så surt att ena minnet inte vill funka riktigt med moderkortet eftersom det står på asus där man kollar vilka minnen som stöds och just att ena minnets part number inte finns med Är det så att det leder till minnes problem då? Det kommer upp fel meddelande något om just minnet nästan varje gång jag startar om datorn.

Av GamerFX
Skrivet av alex5555:

Ta det lugnt! Vad har du för CPU-kylare? Om du använder den medföljande standardkylaren kommer CPU:n bli väldigt varm när du börjar höja spänningen.

När jag började överklocka min i5 4690K tog jag hjälp av denna video. Det är en något gammal video, men den är fortfarande relevant. Tillvägagångssättet är likadant. Senaste BIOS är alltid bra att ha, och det har du redan fixat.

För att snabbt kunna avgöra om CPU:n är någorlunda stabil, ladda hem och kör några benchrundor, typ 3, med Asus RealBench. För att vara mer säker på att överklockningen är stabil måste du stresstesta datorn under en längre tid. Det kan göras med ett antal olika program, men jag brukar ta och spela ett gäng olika CPU-krävande spel några timmar. Till exempel BF4 och Cities Skylines.

Mitt förslag på hur du ska överklocka är att börja med att ställa in 45 på CPU ratio, och 1.250v på adaptiv voltage. Om du kraschar, höjer du spänningen eller sänker ration beroende på hur höga temperaturer du kommer upp i. Under 85 grader ska du ligga i stresstest, och typ 10-15 grader lägre i spel. Om du kommer över de temperaturerna ska du kanske sänka spänningen.

har Corsair hydro H80i GT den nyaste varianten och den kyler min 4790K som en dröm. Har ställt den på 45 på ratio och 1.350v är det för mycket?

EDIT: har kollat upp minnena med listan för moderkortet på asus hemsida och ena ram stickan jag har stöds inte! finns inte med i listan vilket är kanske därför jag får problem har till å med fått upp en ruta nästan varje gång jag startar om datorn där det står något som har med minnet å göra vilket jag tror är ena ram minnet då. vad tror ni? därimot andra stickan stöds av moderkortet. Jag kanske ska tänka på det nästa gång att inte köpa ram minnen som inte har samma Part number.

Av GamerFX
Skrivet av SCORPIUS:

Lugn nu. Det ordnar sig.
Ta och läs lite trådar som redan finns om din cpu. Massa matnyttig information.
Kanske hittar en liten inställning du missat tex?

Det ordnar sig senare idag ska du se.

jo nu känns det allt lite lugnare men kände mig rätt besviken på det igår samtidigt som det är kul att klocka lite! men iaf jag tror bara det är någon inställning i bios bara.

Av GamerFX
Skrivet av Mange43:

Men om man ej vet hur man gör så är detta perfekt.
Några musklick.starta om datorn klart.:)

Jag har vetat sedan jag var tonåring hur man klockar för att jag har en storebror som har lärt mig och lärt mig det mesta själv! Men med intel processor tyckte jag att det verkar vara besvärligare att klocka i bios eftersom det bara har slutat att svara datorn. Jag har precis skaffat intel processorn 4790K och moderkortet. När jag hade amds fx 8350 så var det lättare så man börjar tro att det är minnena som strular ist men ni vet väl bäst om det ni som redan har intel processor.

Av GamerFX
Skrivet av Mange43:

Jag har likadant m.kort och cpu.
Jag överklockar med Ai suite programmet,Går och välja 4600 eller 4800 mhtz.
Då överklockas ramminnena med.Kör INTE stresstester för cpu med sån här klockning utan håll koll på tempsen vid verkligt användande.(spel)
Funkar perfekt för mig.

Tjena! Jag har klockat den i det programmet till 4.6ghz utan problem och spel flyter på bra men många säger att det är bäst att klocka i bios ist men för mig har det blivit problem. Allt verkar vara stabilt och jag spelar utan problem men spel slutar att svara eller om jag minimerar spelet för att gå ut till Windows så hänger det sig och jag får stänga av hela datan och slå på igen kan det vara ram minnena som bråkar och inte processorn? Har aldrig haft problem med minnena förut ju så det borde inte vara fel på dom :/ det är två par 2×8 gb 8GB 1600mhz corsair vengeance minnen med höga kyl flänsar. Ska man satsa på att köpa högre hastighet av minnen tro?

Av GamerFX
Skrivet av alex5555:

Va? Det enda du behöver ändra på är multipliern och spänningen?

Jag försöker göra det men i BFH när jag spelar sen minimerar för att gå ut i windows så slutar spelet att svara. har aldrig varit med om detta tidigare. Så länge jag inte ska gå ut till windows med att jag minimerar rutan för spelet så funkar allt klockrent bra att spela utan problem. Kan det vara ram minnena som är sönder eller? man kanske ska ta och byta plats på dom? dom körs i dual channel vilket dom ska göra eller? eller kan det va nått med ssden som är problemet? jag kanske inte ska installera Intels achi drivrutin som jag tog ner för moderkortet eftersom det är en samsung 840 ssd. vad kan vara felet? borde ju inte vara processorn eller? folk har ju klockat den till 4.7ghz. När jag fick hem moderkortet då jag köpte det så uppdaterade jag till det nyaste bios ska man inte göra det kanske? hjälp snälla?

Av GamerFX
Skrivet av NinjaMartin:

@GamerFX:

jag kör med speedstep och turbo igång

vilken volt har du testat 4.5 i?

naaaw du har samma moderkort nice det är ett skit snyggt moderkort och bios speedstep vart hittar du det i bios? jag kör med auto för vcore.

Av GamerFX
Skrivet av alex5555:

Va? Det enda du behöver ändra på är multipliern och spänningen?

jag får prova att resetta allt i bios och ställa om bara cpu ratio och vcore. Ska man just bara ändra cpu ratio och bara vcore voltage?

Av GamerFX

besviken :( går inte klocka min nya i7 4790K hjälp!

Hej jag blir så besviken! går inte att klocka min prolle för när jag klockat lite och drar igång 3dmark det nya så känns det som det hackar när det benchmarkar ska man stänga av turbo mode i bios då man vill klocka själv med cpu ratio eller hur funkar det med Intels processorer? har bara haft AMD förut vilket jag inte tyckte alls att det var svårt att klocka med multipliern och bara ändra vcore men med intel verkar det vara krångligare har jag rätt eller fel? har helt nytt ASUS maximus VII hero om det är till någon hjälp. Har testat AL SUITE 3 som jag fick med på skiva men man ska ju helst klocka i bios vad jag förstått. Vad ska jag slå av i bios och inte? vill göra en lätt klockning till 4.5ghz vilket jag har nu men spel och dylikt slutar att svara :S vad kan vara fel? tacksam till hjälp Med vänlig hälsning Nicklas.

Av GamerFX
Skrivet av beejac:

Tror du har missupfattat lite. Anledningen till att folk tog upp värme var för att folk började diskutera program att stabilitetstesta processorn. Prime95 är inte lämpat för 4790k då den använder funktioner som gör att processorn luras att använda en högre volt och temperaturen ökas ytterligare. Därav har folk vänligt varnat dig för att ha för höga temperaturer vilket är relativt relaterat till din ursprungs fråga.

Har inte klagat på processorn alls. Har den själv.

har du den själv är svårt att tro det? :/ känns bara lite ledsamt då du säger att det är luft bubblor å allt möjligt skit i den jag har inte haft höga temps med min jag har nog inte fått en med dåligt lim eller luft bubblor i då eftersom jag spelar far cry 4 i flera timmar inatt och låg på 53 till 55 grader med corsair link fixad rpm på 50% och har inte överklockat den samt den körs på turbo mode som standard i bios då den klockar upp sig till 4400mhz. Jag är sjukt nöjd med min. Jag dippade mycket med fps när jag spela far cry 4 med min FX 8350 prolle förut med mitt asus R9 290X DCII men nu får jag inte alls fps drops i far cry 4 om det inte spränger och händer för jävla mycket på en gång vill säga annars är det riktigt bra fps på ultra för mig.

Av GamerFX
Skrivet av beejac:

Nää det var bara ett rykte. 4790k har tyvärr ett rätt dåligt lim som även rapporterats ha luftbubblor på enstaka prollar som lett till dålig kylförmåga.

Du verkar bara gnälla om intel processorerna! finns inget fel på denna 4790K den är ett jävla monster till prestanda jämnfört med min tidigare processor FX 8350 samt då jag kolla på nätet 4790K vs 4670K samt andra processorer ur i5 serien så är 4790K så mycket starkare och samt har aldrig haft värme problem med denna prollen. Med stock kylaren jag fick med i lådan så hade jag temp på 60-70 vilket inte är alls farlig tempratur och nu H80i GT med corsair 55 grader i alla spel jag spelat. Vem har tagit upp ämnet om värme problem igentligen?? jag har då inte gjort det! tråden handlar om där jag fråga vilka kärnor man ska ha koll på för att veta så varför kan inte folk hålla sig efter ämnet för? :S !!

Av GamerFX
Skrivet av beejac:

Tror du mig inte så googla som jag tipsade dig om. Läs min första post i denna tråd för svar om jag har prollen eller inte.

det är lugnt! är iaf inget man kan stänga av så. Tackar för alla svar jag har fått hur som helst så är jag sjukt nöjd med moderkortet och prollen får aldrig fps drops längre vilket jag fick förut med fx 8350 och med mitt 290X och kör far cry 4 på ultra lätt nu

Av GamerFX
Skrivet av beejac:

Det jag mena är att det är värt att tänka på att prollen throttlar över 74 grader. IHS finns för att okunninga inte ska kunna starta en brand i sin dator. Bäst är att googla runt lite o läsa om över/under klockning innan man försöker sig på det. Finns tusentals guider med information.

har du processorn eller hur vet du det att den gör det eller tror du på vad dom flesta säger? jag kom upp till 66-67 grader med stock kylaren eftersom jag inväntade på min h80i gt då men nu har jag den och går aldrig upp till 60 grader.

Av GamerFX
Skrivet av beejac:

IHS ska du INTE stänga av.

Skickades från m.sweclockers.com

fick ju en känsla från dig att stänga av det.? är värt att tänka på sa du?