Inlägg

Inlägg som kozmos har skrivit i forumet
Av kozmos

Ice breaker, htc one är världens vackraste telefon visuellt enligt mig! (Jag äger ingen HTC och är heller ingen fanboy)

Av kozmos
Skrivet av Reyintaz:

Jag gillar inte apples telefoner så mycket, men det är en sak jag måste säga. Stora creds till att de håller sig kvar med skärmmåtten vid high-end telefoner.

Alla vill inte ha 5" telefoner idag, finns ingen anledning till det för vissa personer. Det är tråkigt när man ser alla företag, Samsung, HTC, Nokia, Oppa, Blackberry, Sony osv... gå på större modeller hela tiden i sina high-end telefoner. Kan de inte skapa high-end med en mindre skärmlösning också? (Min pref ligger mellan 4" och 4.5", men 4.5" är egentligen för stort)

Jo Det kan man!

Håller med, 4-4,5 är tillräckligt och alldeles lagom.
Man ska inte behöva baxa upp en surfplatta från baklomman

Av kozmos

Den vitguldiga ser ut som något SWaG sWaG YOLO YOLO kidsen kan ha ihop med sina beat by dre

Av kozmos

Finns visst det in ear med bra ljudkvalité

Av kozmos
Skrivet av buddaz:

Funderar på nad viso 50 hörlurar. Tycker jag får ont över ena örat och därför funderar på nytt samt så tycker jag att momentum är lite så där i diskanten. Eller testa en denon hörlur. Har som sagt bara Hifiklubben som närmaste seriösa butik och så tänker jag att då även kunna testa ihop med dm+. Någon vettig själ som kan hjälpa en i rätt riktning. Har även en butik som säljer focal spirit och några akg ihop med akg q701 som jag tycker är för dyra och för stora.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag klarar inte av att lyssna på många stängda hörlurar en längre stund, blir för tröttsamt för mina öron då jag känner att ljudet blir mycket mer direkt inpå (ärriga trumhinnor)
Prova någon halvöppen, fungerar bra för mig, kanske fungerar för dig med!

Av kozmos
Skrivet av Miikks:

OM de hade rymts i budgeten ja Nu gör de ju inte det så varför tar du inte och kammar dig själv istället och tar din ynka femma och kör upp den i valfritt kroppshål? Pajas!

Dock sa du att ath-m50 och Asus Essence STX-ljudkort är det bästa ljudet man kan få i ett par hörlurar, du nämnde ingen budget och ditt påstående är väldigt fel!

Av kozmos

Använder du bilstereon mycket hade nog jag personligen köpt ett vettigt högtalarkit och 2kanals steg som du kopplar endast till ditt framsystem sen kompletterat med bas och steg senare om ekonomin inte tillåter alltihop på en gång.
Kör själv med dls ur5i fram med ordentliga träbafflar och silentcoat i dörrarna, sen en liten 8 tums B2 bas i trunken, dock så har jag en ganska liten bil och är inte heller något bashuvud, har den mer för att fylla ut ljudet
Nej du behöver inte mer än en högtalare och diskant i varje dörr om det nu va det du menade.

Av kozmos

Hade med velat veta lite mer om audioengine 5+, bambu versionen är ju ruskigt snygg

Av kozmos

Baslåda är det sista man prioriterar när man bygger billjud, bortsätt om du tävlar i db man går alltid framifrån och bakåt.
Köp högtalar kit till framdörrarna, dls brukar ha ganska vettiga tvåvägssystem med delningsfilter, lägg till passande slutsteg och vibrationsdämpning till dörrarna, typ silentcoat, dynamat etc etc, akustiken i bilar är horribel...

Finns inget hemskare än att åka i bilar som flåsar satan i luckan och flaskhalsar i kupén.

Av kozmos

Ellära och lödkunskaper om du ska bygga en aktiv högtalare med aux ingång från grunden och ganska mycket tidigare kunskaper om ljudbyggen om det ska låta bra.
Känner du dig så osäker att du behöver fråga borde du nog överväga ett kit, har du kunskapen att själv konstruera en fungerande förstärkarkrets tillexempel eller vad hade du tänkt driva högtalarna med?

Av kozmos
Skrivet av S_Z:

Kul att se fler med vinylintresse Fick tidigare i år själv för mig att testa vinyl igen (senast var slutet av 80-talet). Läste en massa hifi-tidningar/forum och valet föll på en Pro-Ject Debut Carbon. Grymt nöjd med den och har nu helt fastnat i vinylträsket.

Har sen dess uppdaterat skivtallrik, köpt nytt RIAA-steg och siktat in mig på motorstyrning (för att slippa manuellt flytta remmen för 45/33varv även om det är lite charmigt enligt mig) och ny pickup lite längre fram. Verkligen tänt mig gamla hifi-intresse igen!

Och vinylutbudet var ju inte alls dåligt som jag trodde, har aldrig köpt så många skivor på så kort tid som jag gjort de senaste månaderna. Jag älskar det fysiska formatet och vinyl är så mycket mer än CD med sina stora fina fodral

Jo, det är både kul att lyssna på och samla på

Av kozmos
Skrivet av orbsaaeri:

Det håller jag med om, har själv en gammal technics spelare som fortfarande funkar bra, trots mer än 20 år.. Men det finns ju en risk om man inte vet vad man får genom att handla Beg. Thorens, riktiga grejor det . Finns det delar är det ju helt okej, vissa gamla remdrivna kan det dock bli lite problem med kan jag gissa.

Jo visserligen men man kan ju handla kvalité för kaffe pengar beg, så varför inte handla beg och byta ut delar medans de går sönder, evighetsmaskiner

Av kozmos
Skrivet av orbsaaeri:

Och ska du äntligen köpa nytt tycker jag att det är bättre att köpa en Rega RP1. Finns även andra i ungefär samma prisklass. Men du bör nog upp till den klassen om du ska ha något bra. Personligen skulle jag nog köpa ny skivspelare men satsa på beg på övrigt. Gamla spelare som stått i förråd i 20 år och osäker funktion kanske inte är en höjdare..

Kan ju säga att jag inte ser någon anledning till att byta ut min farsas gamla thorens spelare, finns reservdelar att köpa om något skulle gå sönder.

Av kozmos
Skrivet av buddaz:

Om man vill ha en bättre hörlur än Momentum då får man allt vara beredd att hosta upp en bra slant eftersom Mometum + en bra DAC så är man uppe i minst 5k. Hörluren passar till allt däremot tycker jag Momentum gör sig bäst till musik som Jonny Lang, Eagles och Queen med andra ord artister med bra röst eftersom Mometum är fokus på Mellanregister och inte någon tung bas som man tröttnar på i längden utan Momentum försöker spela så rätt det går för dess pris. Så klart finns det kanske andra hörlurar som kan spela ännu klarare i registret och om det är värt att spendera så mycket är ju upp till var och en. Är man beredd att lägga åtminstone 10k så kanske man skall titta på något annat däremot skall man inte dissa Momentum för det är en bra hörlur i sin prisklass.

Har sagt det i en annan tråd och säger det igen, det går visst att slänga ihop en likvärdig eller bättre setup under 10 000kr för hemma lyssning

Skickades från m.sweclockers.com

Av kozmos

Vet inte vad du har för tidigare erfarenheter av att handla från usa men om vi antar att frakten är 20 dollar så kommer hela kalaset inte kosta dig över 1100kr med eventuellt tull och moms inräknad.

Av kozmos
Av kozmos
Skrivet av buddaz:

Om du kan tänka dig en lite högre budget på 6k. Eftersom du skrev att du kunde ifall det fanns något bra. Säg bara ifrån om jag misstolkade dig.

http://www.hembioconsult.se/t/Genelec/G-One.htm det här deras nya serie inom hembruk. Det innebär att högtalarna kan användas till övrigt än enbart datorn. Sedan kan du bygga ut med ytterligare 3 st högtalare ur samma serie och så finns det en sub så har du en hembio anläggning i den högre skolan. http://www.genelec.com/products/g-one/

Genelec är i princip det bästa man kan hitta inom studio. Här är rena audiofil nivån och sedan bygger du ut med en DAC och så kan Logitech slänga sig i väggen och dina öron kommer njuta av det bästa. Ljud skall man inte snåla på. Mitt råd är att satsa på något bättre för det tjänar sig i längden. En 2.0 uppsättning fungerar lika bra till film det är bara det att marknadsföringen är köp 5.1 för en billig slant. I det mesta är det bara bullshit eftersom företagen lägger in så mycket lull lull och det är det du betalar. Ta bara exempelvis Logitech som sätter en THX stämpel och helt plötsligt så får många för sig kolla jag har THX. Så klart är Logitech billigt däremot skall logitech inte ens hålla på med ljud för det kan dem inte. Alla deras system låter mest från en BAS som överröstar och gör inget vettigt medan resten av frekvenserna som kommer ut från dem små sateliterna är hemskt och åter hemskt.

Hur viktigt det är att inte snåla på ljud är ju personligt, finns folk med andra intressen.
Ska man njuta av bra ljud så måste man vara musikintresserad och kunna sätta sig ner och verkligen lyssna, de mesta människor har bara musik som bakgrunds och fest musik, då försvinner hela vitsen med välljud.

Av kozmos
Skrivet av Naxos:

Det bästa för 3k hittar du säkert på Blocket, inget något nytt studiomonitor skit.

3k kan man få mycket för med lite tur eller om man känner någon som kränger sina prylar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av kozmos
Skrivet av lossah:

Okay! 1k blir som sagt rätt svårt men 3k med begagnad förstärkare och nya högtalare + sub går utan problem. 5.1.

Han är som sagt villig för ett 2.0. Minns inte vad Logitech-paketet kostade, runt 3k? Går att få bättre surround för 3k också.
Men, så hade jag liksom många andra kört på 2.0 tills vidare och en hyfsad 5.1 förstärkare för att senare bygga ut.

Det köper jag
2200 på cdon.

Av kozmos
Skrivet av lossah:

Läs TS inlägg på första sidan. Han är villig att köra på 2.0-högtalare. Och då slår 2.0 högtalare för 1k Logitech-grejer för 1k med, just det, hästlängder. Inklusive Logitech's 2.0-larv.

Jag, personligen sitter hellre med en pizzaslice och 2 BRA högtalare framför mig än 5 kassa runt om mig till film. Men det är väl en smaksak, antar jag...

Jaha, då har jag väll missat det inlägget.
Nu har jag inte rekommenderat han något logitech 2.0 "larv" utan ville se dig plocka fram ett surround system för 1000kr då det va logitechs surround system som det diskuterades kring, vill poängtera att jag aldrig sagt att logitechs grejor levererar bra ljudkvalité.

Jag är själv audiofil men har mina högtalare och lurar till musik och inget annat och jag skulle absolut inte rekommendera logitech för djupare musiklyssning.