Inlägg

Inlägg som NatureBoyyy har skrivit i forumet
Av NatureBoyyy

Inne på fjärde och sista veckan på min nedgång för att komma in i en ny viktklass.
Det har varit tufft att ligga på ca 1500 kalorier samtidigt som man har 6 pass i veckan att köra. Men faktiskt fungerat bra, inga cheatmeals eller liknande, för mig bryter de syftet med allt. Däremot att ta några extra potatisklyftor eller en extra proteinshake när det verkligen behövts påfyllning är skönt, vi snackar 100-150 kalorier en gång varannanvecka. Lyckats öka lite i styrka med på gymmet även om det gått lite trögare under nedgången, det är enbart min kompleterande träning, brasse jiujutsun är huvudträningen.
Från ca 91.5 till 86 kvällsvikt, är ju vätska och mat där i, morgonvikt runt 85.
Blir perfekt att ligga på +- med maten nästa vecka precis innan tävling så kroppen får återhämta sig ordentligt.

För mig är nycklen att vara konsekvent i både mat och träning, bara för man sovit dåligt eller haft en dålig dag gör det inte saken bättre att skita i det, trycka en påse chips etc. Att däremot börja med att exempelvis få rutin på träningen är ju viktig, sedan kan man lägga på maten osv. Folk som gör allt samtidigt klarar ofta en korttid och sedan har de "bränt ut sig".
Att göra förändringarna i livet på riktigt är nycklen, att verkligen vilja göra det, när frun ätit chips osv, eller när jag var ute med jobbet,har jag inte ätit några chips ingen öl, ingen dessert osv. Det är under en korttid jag gör detta och att då "fuska" kommer vara göra det värre för mig. Att psykiskt stå emot allt för att man vill något annat har känts jävligt bra.
Hade en 8 veckor streak där alla passen jag gick på varje pass jag bestämt, för två veckor sen fick jag ta en extra vilodag, kroppen sade enough och hade börjat dra på mig mindre skador, efter två raka vilodagar var jag tillbaka och med ny energi. Ingen fuskande med kosten under de dagarna dock. Sedan ska man självklart leva och äta gott, men för mig känns det värt att offra det en korttid för att nå reslutaten, det goda finns kvar efter sitt mål med

Lycka till där ute med era mål, att göra förändringar är j*vligt svårt, att inte falla tillbaka, men det går!

Av NatureBoyyy

Alla affärer jag har gjort här, både köp och sälj så betalar man först sedan skickas produkten. Det är typ praxis vad jag vet.

Av NatureBoyyy

Väl räknar vi orginalpris, stolen, en kinnarps för runt 10 000, däremot fick jag den kriminellt billigt pga lite kontakter.

Annars typ mellan 1000-2000 kr för tangentbord och headset, under 1000 kr för mus.
Min 32:a betalade jag väl någonstans runt 3-4000 för.
Mina grejer har en tendens att hålla länge, ägt 3 möss sedan 2004 trots högt användande, är man lite snäll mot grejer och har lite flyt håller dem länge.

Mitt tangentbord hade jag haft i 10år, bytte pga jag ville ha tkl och inte driva frugan till vansinne mer med blåa brytare

Av NatureBoyyy
Skrivet av Näbbdjuret:

Tack för tips beställde en sån igår då jag senare i sommar skall flytta och behöver ny utrustning. Amazon hade AX55 för 958:- igår och det kändes stabilt och facilt för mina kommande 55 kvadratmeter.

Bra köp, vi är fortfarande väldigt nöjda, förra tappade anslutningen stup i kvarten, varje gång jag startade min dator tappade chromcasten och tvn kontakten. Det har inte hänt sedan vi bytte router.
Vet det är onödigt men finns en enkel schmanlagd funktion att starta om routern med så den startar om varje natt, fräsh för en ny arbetsdag

Av NatureBoyyy

25:e april ska ju en "next-gen" uppdatering släppas ju till fyran då.
Inte spelat klart spelet även om jag har runt 50 timmar, tror jag kanske kör om från början när det släpps, verka en del grejer man slippa modda för som borde varit från början, exempelvis widescreen stöd osv.

Nu kommer väl purister hata mig, men jag älskade Fallout 3, var 14 bast, fick det på julaftonsmorgon, lämnade knappt rummet den julen, kanske inte tycker det hade varit lika bra idag. Men damn vad älskade det då och tror jag låter det vara så.

New vegas var kul med även om det på något sätt inte drog med mig på samma sätt.

Av NatureBoyyy
Skrivet av kaput:

Det där är lite av en jämförelse av äpplen och päron, finns både installations- och patchkabel i alla kategorier

Utan att bli för teknisk, så gör man en del kompromisser för att kablarna ska vara mindre stela och tåla upprepad hantering när det kommer till patchkablar. Meterpriset är ofta högre. Det kan också vara vanskligt att sätta uttag på patchkabel och pluggar på installationskabel, vill till att man har rätt kabel till rätt applikation helt enkelt.

Självklart funkar det dock att koppla ihop saker med långa patchkablar också, som din pappa sannolikt gjorde.

Jag förstår, inte hållt på med nätverk direkt de senaste 8 åren.
Det var ju en kabel ifrån fiberingången till routern som hängde där ute.
Nu hänger en ny kabel där sedan 2 år tillbaka haha, jag förslog att borra ett hål men fungerar det så fungerar det haha..

Av NatureBoyyy
Skrivet av Znille:

Intressant tråd, jag skall göra exakt samma som du, ska dra två kablar och sätta dubbeluttag i varje rum och undrar om man kan dra det i 16mm flexislang eller om man behöver dra 20mm?

Jag kommer också dra kablar i yttervägg utanför isoleringen då jag skall byta panel på huset, är dessa kablar köldkänsliga?

Nu vet jag inte riktigt hur det skiljer sig mellan en installationskabel för nätverk eller cat kabel, men pappa drog en kabel nere från källaren, längs yttersidan av väggen och in genom fönstret in på kontoret. Kabeln hängde ca 12 år där innan den byttes ut, ner till -30 till +30. Snö och regn. Den byttes pga den blivit för klämd vid fönstret.
Var aldrig några problem. SÅ att dra kabel i rör lär inte vara något problem i min mening.

Av NatureBoyyy
Skrivet av Base:

Första hojen! Uppkörning 19/6.

<Uppladdad bildlänk>

Åh minnena, hade en sådan som första hoj. Blev många mil på en sådan, gick som en klocka.

Av NatureBoyyy
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Kontakta flera bolag innan försäljning. Kan skilja många tusenlappar eller ännu mer mellan offerterna.

Vissa MC-butiker säljer även åt dig. Dvs de tar hand om all försäljning och när den är såld får du pengarna - en liten provision. Det kan ofta ge mer pengar i handen än att sälja direkt. Beroende på avtal. Trist men lycka till!

Mjo vet de finns flera var bara nyfiken, vet många har förmedling med olika typer av avgifter. Vissa tar fastpris vissa % osv.

Skrivet av glemmy:

Det är enkelt att få en värdering av dem online, de har ett formulär och kom tillbaka på mail efter ett par dagar. Ger en fingervisning i alla fall. Kan säga att de bjöd 35' nyservad och 30' utan service. Just nu finns 3 på blocket från samma år, alla har dock gått längre, 3000-3700 mil när min har gått 2000+

Mc 1 privat 65'
Mc 2 handlare 65'
Mc 3 handlare 68'

Så ja, inte jättebra. Tror jag skulle kunna sälja min på nolltid för 55' privat.

Men de betalar nog förhållandevis mer för nyare hojar, min är en 2014.

Jag skicakde till dem för några dagar sedan men var ändå nyfiken på vad andra har fått för värdering.
Tack, min ligger hos handlare mellan 150-165 000 för ungefär samma mil och utrustning. Så känner att 120 borde man få iallfall.

Men avvaktar och ser.

Av NatureBoyyy

Någon här som sålt sin mc till Bike Trollhättan, fick ni rimligt betalt?

Ska sälja min och avveckla hobbyn, orkar inte med att sälja privat pga det är lite för dyr hoj för det med provkörning,stöldrisk osv.

Av NatureBoyyy
Skrivet av Dunde:

Du är knappast i position att förutsäga och ställa diagnoser på någon i ett forum.
Finns hur många varianter som helst i detta och folk gör och trivs med det på olika sätt.
Personligen så tycker jag det är lite komiskt med ledighetstalibaner som går under jorden så fort klockan är 16:01. Är man så arbetsskygg så har man väl mängder med andra problem som att exempelvis hälsa på en kollega på stan efter jobbet då "man minsann inte ska jobba när man inte får betalt..."

Du har en väldigt konstig analys och du inser att olika arbeten är olika?
Att exempelvis majoriteten har gått vid 16 där jag jobbar men jag är tillgänglig ytterligare 30 minuter. Förutsätter du att min arbetsdag är till kl 17? Du har inte en aning om hur mycket jag ställer upp direkt när det behövs, att jag i stort sett varit tvungen att missa flera större händelser för att jag ställt upp av arbetsstolthet när många i min närhet fått lida för det och även min egen hälsa.
Ja jag åker gärna 5 timmar en torsdag för att träffa en kollega då vi sitter utspritt i hela landet....

Sluta döma folk på så lite fakta som vad jag gör med jobbmobilen.

Av NatureBoyyy
Skrivet av Hakinger:

Kunde inte stå emot rean på Sennheiser HD 599SE

Kollade precis för skojskull på lurarna med, står att de skickas inom 6-7 månader o_O

Av NatureBoyyy
Skrivet av timpO:

Nu har det gått några månader in på året. Hur har det gått för alla er som är både tekniknördar och lyfter skrot? Håller träningen och eventuella års-mål i sig eller sviktar det?

Själv hade jag som mål 180kg mark (200% kroppsvikt ca.) 100kg bänkpress och utvecklas inom böjen.

- Marklyft: Avklarade 1rep på 180 i Januari. Körde nytt PB förra veckan på 190kg! (Testade även ett lyft på 200kg, men fick lägga ner stången lagom efter den lättat då jag stack med höften. Ska prova om några veckor igen) Efter att ha failat på 200kg gick jag ner till 160kg där jag satte PB på 7 reps. Ska få lite hjälp av kollega att träna anspänning i låren innan lyftet bla tills nästa test.

- Bänkpress: Klarade 100kg förra månaden. Men gjorde det med rövlyft. Körde ett pass förra veckan för att testa max igen och klarade 100kg utan lyft, men höjde PB till 102,5. Otrolig skillnad bänken har blivit sedan jag placerade om fötter och hittat anspänningen mellan fot/skuldror. Skiljer ca. 5-7% i styrka/failure.

- Böj: Lider fortfarande av skadan jag fick erfara i det som hände i ljumsken. Har inte kollat upp det, men tagit det försiktigt. Körde ett pass ben i lördags där jag testade böj igen och labbade lite med fotplacering/djup och det kändes som det går åt rätt håll. Kan forfarande hugga till och göra ont i ljumske vid tillbakavägen när låren aktiveras för uppgång, men bättre än det varit tidigare.

Har även börjat gått ner på lite underskott igen utmaning om att ta bort lite fettprocent inför resa i maj. Går upp och ner i hur dryga passen på gymmet är då man lätt känner sig svag innan man ens kommit dit.. Men satte mitt nya PB i mark på underskott ändå roligt nog!

Bra jobbat, alltid kul att lyckas med sina mål, 100bänk är ju en milstolpe jag tror alla som gymmar vill nå.
200 mark fixar du tidsnog med!

Jag har som mål att fixa dubbla kroppsvikten i mark med innan året är slut, dock med 5reps, kör aldrig 1 längre, allting är 5 reps, inte mer inte mindre. Någonstans 170kg borde det bli om jag tappar det jag har tänkt.
Bänken hoppas jag fixa strax under kroppsvikten men får se, det är min nemesis, långa armar och inte så bra gener för just bröstet så tar det tid.
Böjen hoppas jag kunna komma upp till 100 innan sommaren igen, gick ner i den inför i år och finslipade tekniken istället och jobbat därifrån.

Började på underskott idag då jag behöver komma ner en viktklass till nästa tävling, så lär blir 5 jävligt slitiga veckor, både på gymmet och på mattan men runt 1 kg i veckan ska gå under en sådan här kort tid. När jag går ner brukar jag annars sikta på mellan 0.25-0.5 i lugn nedgång. Men blir mycket aggresivare denna gången.

Av NatureBoyyy
Skrivet av stanger:

Flera år sedan jag behövde tänka på router. Nu är det dags att flytta till en liten lägenhet på cirka 57 m2. Kommer antagligen ta Bredband2 då de har ett erbjudande på 1000/1000.

Kommer streama tv, filmer och musik. Ha dotterns xbox och ett par mobiler uppkopplade, det e nog allt. Så antar man ej behöver lägga en förmögenhet på en router.

Vill den ska vara:

Stabil och pålitlig
Hålla x antal år utan att vara helt omodern
Helst under 1500 kr, ny eller begagnad

Har läst en del men tycker mig bara bli mer o mer osäker med tanke på utbudet.

Någon specifik modell eller märke ni hade riktat in er på med tanke på det jag skrivit?

Tack på förhand.

Körde med Asus Asus RT-AC66U B1 länge men den har fungerat generellt rätt kasst, tappat anslutning osv, knep en TP-Link Archer AX55 i veckan, den har däremot fungerat klockrent i lägenheten. Nästan 70 kvadrat, bra räckvidd och bra hastighet även genom väggarna. Ligger på 990 på netonnet just nu.

Av NatureBoyyy

Jobbtelefonen ligger inne på mitt hemmakontor, där ligger den under arbetsdagen. Den sätts på ljudlös efter 16:30, enda gången jag kollar utanför arbetstid är ibland på söndagkväll pga jag har många bokade kundmöten så jag vet om jag har något direkt på måndagmorgon, annars aldrig på min fritid. Det ger mig sinnesfrid att bara släppa allt efter arbetstid.

Av NatureBoyyy

Att ha någon typ av intresse anser jag är nycklen till att hitta vänner, bortser vi ifrån tre st jag har med mig från grundskolan som jag nu känt i 20 år. Har enbart mina vänner kommit ifrån olika intressen, exempelvis, jag började med kamsport, där hittade jag 1 jag fortfarade umgås med några gånger per år, 12 år sedan vi träffades första gången. Det skiljer nästan 20 år mellan oss, han är runt 48 jag är 30. Har svinkul.
När jag flyttade fortsatte jag med jijutsun träffade nytt folk, hänger inte så ofta med dem utanför träning men en av de jag lärde känna blev en av mina bestman när jag gifte mig.
Jag intresserade mig för brädspel, så gick till lokala spelbutiken på deras kväll, lärt känna lite folk, betraktar dem kanske inte som vänner men haft kul och trevliga bekantskaper.
Började spela warhammer, hittade en förening, spelar inte jättemycket där men är med i en chattgrupp och det kan räcka ibland för mig iallfall socialt. Många där som har sin största umgängeskrets där.

Det jag vill ha sagt är, att dela ett intresse kommer man rätt långt med, då har man en gemensam nämnare man kan relatera till vad det än är, spel, frimärken,konst,sport,bilar, öl. Whatever, så jag skulle säga har du inget större intresse, testa lite saker även om det kanske inte lockar först. Ge det en chans, hatar du det fine testa något annat. Det är svinsvårt att komma ut ur comfortzonen och göra sig "sårbar".

En sista grej, det finns forskning som visar om du bara tänker på att du aldrig hittar någon att hänga med, umgås med osv är det större risk att det fortsätter så. Du ser tyvärr bara det dåliga då, även när det är tungt behöver man kunna se lite positivt. Lättare sagt än gjort.

Lycka till

Av NatureBoyyy

Jag är ingen musiker på något sätt, men lyssnar stans mycket på musik, små youtube artister till stora band, tycker verkligen din röst har något, helt klart något jag kan lyssna på, bortser från att inspelningen var rätt kass

Av NatureBoyyy
Skrivet av tvelander:

Jo väldigt men det får jag stå ut med

Fair enough!

Av NatureBoyyy

Jabra evolve 85 för jobbet, bra mikrofon.
Mina hyperx cloud flight när jag spelar, ska bytas snart.
Sony xm2 vid promenader, tvättar bilen och andra sysslor.
JBL flow pro på gymet.

Så ja, bara trådlösa

Av NatureBoyyy
Skrivet av tvelander:

Båda såklart.

Headphones Audeze Maxwell + FOSTEX TR-X00 + Audeze LCD-2 + Moon Cable DAC/AMP Chord Mojo, Schiit Magni&Modi, EL-8 Titanium
Även XM4 på gymmet.

Blir inte xm4 jävligt svettiga att ha på sig under gymmet? Har ett par xm2 själv för promenader osv men kan aldrig tänka mig att ha dem på gymmet.