Inlägg

Inlägg som artstorm har skrivit i forumet
Av artstorm

Okej, så är datorn under hård press, så blir det märkbar skillnad på temperaturen och däremed fläkthastigheten med en CU jämför med ALCU? Så det blir värt att ta CU istället?

Av artstorm

Tack för svaren!

Zalman 7000 verkar vara en utmärkt fläkt, så kommer nog åka ner och investera i en sådan imorgon.

Kör ganska så tunga applikationer så en passiv fläkt är nog inte att tänka på, programmet som drar igång fläktljudet till att börja med, räknar kontinuerligt i bakgrunder när man jobbar, så cpu'n går för 100% hela tiden.

Vad är skillnaden på CU och ALCU förutom att det skilde nån hundring i pris. Är inte så priskänslig att det spelar så stor roll med en hundring extra, är nästan värt ännu mer för att bli av med dammsugarljudet.. men skulle vara kul att veta var skillnaden är på CU och ALCU fläkten innan man slår till?

Av artstorm

Tystast möjliga fläkt till P4 3.0ghz

Jag kör orginal fläkten till min Intel P4 3.0:a, och stör mig nåt enormt på den. När jag 3D renderar och värmen börjar stiga så fläkten går igång på full hastighet låter datorn som ett mindre jetplan och driver mig till vansinne.

Behöver tips på tystast möjliga CPU fläkt som trots allt ska ge fullgod kylning att ersätta orginalfläkten med så jag åtminstone får en acceptabel ljudnivå från datorn så man inte behöver dra upp musiken till max för att överrösta fläkten...

Av artstorm

Tack för tipset om 1.82 från tyska sidan, det har faktiskt hållit igång ganska så stabilt sen jag körde in det. Betydligt stabilare än tidigare iallafall. Har blivit utloggad 2 gånger under senaste dygnet, och innan var det ca 1 gång i timmen.
Improving.

Tar dock ändå gärna emot tips om en bättre router för ComHem.

Av artstorm

Jag har en Bx firmware, så jag kör just nu på 1.81, som ska vara den nyaste för den versionen.

Tar gärna förslag på andra märken upp till ca. 1000:- som funkar fint med Comhem.

Av artstorm

Bättre router än D-Link 604 för Comhem?

Jag kör mitt ComHem med en D-Link 604. Har kört den i ett år nu ungefär och det har väl funkat hyffsat, men jag är inte nöjd. Eftersom den regelbundet loggar ur från internet. Ett tryck på IC Login och man är tebax online igen, men det är ruskigt irriterande.

Ska köpa lite andra prylar nu, så tänkte att jag kunde ta med en ny router också när jag ändå är i farten.

Nån som kan ge mig ett bra tips/förslag på en bättre router en D-Link 604:an som funkar stabilt med ComHem?

Av artstorm

Jag hittade ett litet freeware plugin till Outlook som heter RealAccount som löste detta lilla problem smärtfritt. http://www.realpopup.it/realaccount

/Johan

Av artstorm

Olika signaturer i Outlook 2002?

Kan man på nåt sätt ställa in så man har flera signaturer automatiskt i Outlook 2002?

T.ex om jag mailar från mitt emailkonto som är min jobbadress får jag min jobbsignatur och mailar jag via mitt privata hemkonto får jag min privata signatur?

Av artstorm

Kul att det inte bara är jag som har stört mig pa detta irritationsmoment med kommatecknet.

Jag har i vilket fall hittat en lösning nu. Tog hem Keyboard Layout Creator fran http://www.microsoft.com/globaldev/tools/msklc.mspx och nu skriver jag massvis med punkter pa nummeriska tangentbordet ................ yay!

/Johan

Av artstorm

Tack för svaret.

Jag provade att byta ut decimaltecken mot . på både tal tabben och valuta tabben under anpassade inställningar, men jag får fortfarande ett , tecken när jag använder den knappen på nummeriska tangentbordet. Så det verkar inte hjälpa. Är det nån annan inställning man kan göra där som jag har missat?

Av artstorm

Byta , mot . på nummeriska tangentbordet?

Finns det nåt smidigt sätt att byta ut så , knappen på nummeriska tangentbordet ger en . istället för , ?

Svenskt windowsxp med svenskt tangentbord och inmatning. Vill behålla svenska layouten och bara byta funktionen på just den tangenten.

Av artstorm

Foffe: Tack för tipset, hittade ett program som hette IconRestore på download.com som fungerade alldeles utmärkt.

För de som undrade över min skärmstorlek, så kör jag 2x21", dvs 1600x1200 per skärm och sen låter jag NView dra ut skrivbordet horisontellt över båda skärmarna.

Av artstorm

Låsa ikonplaceringar?

Jag kör ganska så hög upplösning på mitt WinXP (3200x1200), och har placerat ikoner för de program jag använder mest i olika grupper på skrivbordet så jag tycker det blir snyggt och lättöverskådligt.

So far so good, men när jag ska titta på film på tv'n från datorn så sänker jag upplösningen till 1024x768, och sen när jag återställer till 3200x1200 efter jag tittat klart på film så är ju alla ikonplaceringar på skrivbordet förstörda och placerade huller om buller i början av skärmen. Finns det nåt bra litet program eller knep för att låsa ikonernas placeringar så de ligger kvar där de ska vara efter att ha dragit ner och upp upplösningen på skrivbordet?

Av artstorm

Bästa Routern för ComHem?

Jag skulle behöva tips på en schysst router som fungerar riktigt bra med ett ComHem abbonemang.

Jag hade en 3Com OfficeConnect 3C855 först och den funkade inte alls med comhem. Sen ett par månader tillbaka har jag kört på en D-Link DI-604 och den har väl funkat okej. Men jag stör mig nåt enormt på att jag måste starta om den routern 1-2ggr/vecka, samt att vissa spel krånglar med den.

Så jag tar tacksamt emot tips på routers som rullar på rocksolid vecka ut och vecka in och är stabil när man konfigurerat klart den, samt fungerar perfekt med comhem?

Av artstorm

Bra Quotes program för Outlook?

Nån som har ett tips på ett bra program/plugin för outlook xp att lägga till slumpvisa qoutes med i signaturen på sina utgående mails? Jag har använt Quotes 2002, http://qliner.com/quotes/default.htm ett tag, men är inte riktigt nöjd med det, vill gärna hitta nåt lite stabilare program än det.

Av artstorm

XPerion: Tack för den länken!

Av artstorm

Intel 3.0ghz, läge att köpa nu?

Jag sitter redo att köpa en ny cpu inom den närmsta tiden, en Intel 3.0:a med 800mhz FSB'n.

3.2:orna är ju runt hörnet, så är det risk för att 3.0:an kommer att prissänkas inom den närmsta tiden, så det kan vara värt att vänta en vecka eller två extra innan jag beställer, eller kommer priset på runt 4000:- för 3.0:orna vara konstant ett bra tag till?

Nån som har nån koll?

Av artstorm

ComHem och 3Com 3C855 Router?

Jag har precis fått en comhem uppkoppling där jag bor, som fungerar utmärkt när jag kör den direkt till datorn.

Men när jag försöker koppla in den i min 3Com router så vill det inte fungera. Routern får ingen IP adress från modemet utan i statusen står det 0.0.0.0 på IP nummret.

Nån som kör ComHem med en 3Com 3C855 router och vet att det ska fungera? Är det nån inställning jag har missat? Jag kör med dynamisk IP i inställningarna.

Om inte 3Coms router fungerar med ComHem, vilken router bör jag skaffa istället som garanterat ska fungera bra med Comhem?