Inlägg

Inlägg som razzelee har skrivit i forumet
Av razzelee

Jag gilar inte det jag sett av honom!
Jag rekomenderar att ni kollar på en rolig kille vid namn ksiOlajidept , han spelar mest FIFA men på sin andra kanal : KsiOlajideptHD så är det spel som t.ex gears of war, cry of fear osv

Av razzelee

Systemkraven för FIFA 14 är löjligt låga. Det beror på att EA som utvecklar spelet inte bryr sig om att ge de som spelar spelet på PC deras nya grafikmotor som heter "Ignite". Det verkar som att PC-spelarna bara kommer att få FIFA-14 med den gamla grafiken.

För dig betyder det att du kommer att kunna spela FIFA-14 med en ganska billig maskin, MEN om EA ändrar sig och låter Ignite ingå i t.ex. FIFA-15 kommer du inte att ha en chans att spela det om du köper någon av de datorerna som du räknade upp.

Spotify, facebook, titta lite på filmer på nätet, skolarbete mm kräver ju ingenting så alla datorerna du har räknat upp fungerar till det.

Om vi räknar upp de datorerna som du föreslog:
1.Toshiba Satellite L955D-10E - Grafikkort: AMD Radeon HD 7600G - Processor: AMD Quad-Core A8-4555M
Klent grafikkort, alla spel måste köras på lägsta settings om de överhuvudtaget fungerar. Om du gillar att spela flera år gamla spel så är det iofs lugnt.

2. Acer E1-571-53238G75M - Grafikkort: Intel HD Graphics 4000 - Processor: Intel Core i5 3230M
Klent grafikkort, alla spel måste köras på lägsta settings om de överhuvudtaget fungerar. Om du gillar att spela flera år gamla spel så är det iofs lugnt.

3. HP Pavilion 15-073so - Grafikkort: AMD Radeon HD 8670M - Processor: A6-5350M
Klent grafikkort, alla spel måste köras på lägsta settings om de överhuvudtaget fungerar. Om du gillar att spela flera år gamla spel så är det iofs lugnt. MEN det är det minst klena av de korten som sitter i datorerna du räknade upp.

4. Samsung NP355V5C-S0GSE - Grafikkort: Radeon HD 7640G - Processor: AMD Quad-Core A8-4500M
Klent grafikkort, måste köra alla nyare spel på lägsta settings.

5. ASUS A55VD-SX559H - Grafikkort: GeForce® 610M 1GB - Processor: i7-3630QM
Patetiskt grafikkort. Sämre än sämst. Du kan inte spela någonting förutom möjligtvis webbaserade flash-spel på denna.

Skall vi utgå ifrån att laptopen du vill köpa har en rimlig chans att spela ett av de nyare spelen (eller FIFA-15 om det kommer med Ignite-motorn? Då kommer du att vilja ha en mycket kraftigare laptop än dessa. Din budget har en maxgräns på 7000 kr. KAn du tänka dig att gå upp till 7200kr? I så fall har du råd med denna: http://cdon.se/hemelektronik/thor_vi..._650m-22383641

Man skulle kunna se en laptop med ett GeForce GT 650m kort som den nedre gränsen då man kan börja prata om gaming laptops. Jämfört med de laptopsen du räknade upp är det en stor skillnad.

Om du tittar på länken nedanför (långt ned på sidan) så ser du vilka FPS olika spel har fått i låg,mellan och hög upplösning. För en så billig maskin är det helt OK resultat.
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-...M.71887.0.html

Lycka till med datorköpet.

tack för den infon!
Om jag förståt dig rätt så ska datorn ha bra grafik-kort för att duga till spel.

Den där thor datorn du visade verkade intresant! Men jag har ett till förslag hittade den idag: http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/174142-toshiba_l875d-...
Vad tror du om den? Tack på förhand!

Av razzelee

Vad menar du med "klara av hyfsat att spela med"? allmänt skulle jag säga att en inget under en intel i5:a (är inte hemma på vad amd:s motsvarighet blir) med en dedikerad grafikkrets med sitt eget minne (åtminstone 1G) + minst 8G ramminne är ett minimikrav i min värld om du har möjligheten att få en 120G SSD istället för en 500G HDD är det rejält uppköp (skaffa ett kabinett med två speglade 1Tb HDD:s för backup och lagring).

vilka spel är du intresserad av att spela, eller åtminstone vilken typ av titlar gillar du?

Hur stor skärm vill du ha?

Ska datorn följa med i din vardag eller är det en "släpbar" dator som du kan plocka bort från matbordet när du har besök du är ute efter?

ska ett OS typ windows 8 vara inkluderat eller funkar det med ubuntu eller nån annan linux klon? har du behov av office?

Jag vill ha minst 15 stor skärm.
De spel jag vill kunna spela är FIFA 14 om jag köper det till datorn.
Datorn kommer jag använda varje dag till spotify, Facebook, dreamfilm och till skolarbete så den ska ha behovav office eller liknande.
Jag är inte så hajp på vad som är bra OS, men windows 8 är det på de flesta jag kollat på.

Av razzelee

Behöver ny bärbar dator

hej!
Jag har sparat ihop lite pengar och tänkte köpa en ny bärbar dator. Jag kommer mest använda den till film, spotify, surfa, skypa mm, men den ska ändå klara av hyfsat att spela med.
Min prisklass är max 6-7000 kr.

Här är några jag kollat på: http://www.siba.se/product/13270449/

http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/skarmstorlek/laptop-1...

http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-dat...

http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/skarmstorlek/laptop-1...

http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/skarmstorlek/laptop-1...

Har ni några bättre tips? eller duger någon av dem jag länkat?