Inlägg

Inlägg som submariner har skrivit i forumet
Av submariner

Jag kom på att tråden kanske passar bättre i underforumet "multiskärm". Kanske admin kan flytta tråden?

Av submariner
Skrivet av Laxpudding:

Multi-stream, den funktion i Displayport som gör det möjligt att kedjekoppla två eller fler skärmar, samt driva vissa äldre 4K-skärmar.

Det är inget du köper till, utan skärmarna måste ha displayport och MST-stöd till att börja med.

Jaså, okej! Jag har HDMI ut från min Mac!

Av submariner

@Laxpudding: Vad är MST? Kan man köpa till något som gör att det funkar med ASUS-skärmarna?

Av submariner
Skrivet av Laxpudding:

Dell U2515H bör fungera kedjekopplade över displayport med den modellen av MBP som du kör. Undvik att köpa skärmar som kräver adaptrar för att fungera.

Kan man kedjekoppla ASUS-skärmarna också? Hur tror du prestandan blir? Kan man köra några program som, Google Chrome med Youtube, ProRealTime, Excel, Word, PP, samtidigt med något fönster öppet i vardera skärm, utan att det laggar på grund av att grafikkortet inte pallar med allting? Jag har 16Gb RAM, men vet inte exakt hur starkt mitt grafikkort är då det är Apples... Är allergisk mot lag.

Av submariner

@Jonte[YoT]:
Jag vet inte, har inte tänkt på det. Det finns väl HDMI sladd från Macen till skrämarna. Eller vad bör jag använda?

Av submariner

MBP-R Late 2014 + 2x 24"-skärmar

Tjabba!
Jag går i tankarna att inhandla två stycken sådana här (<-länk) skärmar, och koppla dessa till mina Macbook Pro Retina från Mid 2014. Men jag har inte så bra koll på vad som krävs för att driva dessa skärmar i högsta upplösningen, på ett bra sätt. Syftet med skärmarna är att underlätta mitt jobb, dvs kolla mycket på grafer, skriva i Excel, etc. Kontorsarbete, alltså. Men också kika på någon video samtidigt, på ena skärmen. Min önskan är att det går fullständigt lag-fritt och smidigt, som om jag gjorde allting på laptopens egna skärm. Det vore tråkigt att köpa skärmarna, koppla in dem, och att det sedan fungerar halvdant. Jag gillar inte när saker och ting fungerar halvdant. Det ska flyta på bra! Hoppas ni kan hjälpa mig göra en kvalificerad gissning här. Specsen på datorn är som lyder:
- 2,2 GHz Intel Core i7
- 16 GB 1600 MHz DDR3
- Intel Iris Pro 1536 MB
- SSD-hårddisk

Stort tack.

Obs. Alternativt två sådana här skärmar: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E168242602...

Av submariner
Skrivet av The Colorful One:

Hej!
Hade själv samma problem med min mid 2013 MBA, kan berätta min historia(Dock lite lång):

Började någon gång efter att YouTube byte till den nya HTML5 spelaren och datorn frös ungefär en gång in månaden tills det efter ett par månader till började hända nästan EXAKT var 2.5 vecka.. Tog mig ett bra tag att hitta felet eftersom det hände så sällan och slumpmässigt. Men i september så hittade jag en lösning efter att has läst på en lång tråd på Apple's Discussion Forum där en snubbe föreslog att det hade med QuickTime i Yosemite att göra och tydligen var fixad i El Capitan, och det hände nästan bara när jag stängde ner en YT video som jag hade öppnat i en ny flik och Safari frös hela MacBooken allt från ett par minuter till att jag var tvungen att stänga av den genom att hålla ner strömknappen... Så jag slog i ihop ett och två och började prova med att ha ALLA YouTube relaterade länkar i en flik(Blir också mycket lättare att ha YouTube pinnad i Safari 9 med den nya 'pin' funktionen) och det slutade direkt och har inte haft en enda frysning på över 2 månader. Har uppdaterat till El Capitan under den tiden och fortfarande inte en enda frysning! Har dock fortsatt med samma teknik för att vara säker, och om en hemsida har en inbäddad YouTube video så brukar jag gå till en sida som jag vet inte har det(t.ex Apple's eller Google's) innan jag stänger fliken.

Och när jag menar frös så verkligen frös den, jag kunde inte som du använda multi gestures och det ända som funkade var att flytta på muspekaren.. Var en gång när jag kunde höra ett Steam meddelande i bakgrunden så det kan bara ha varit Safari, men eftersom att OS X har WebKit inbyggt i sig och i andra system funktioner så som Launchpad så kan det tyda på att hela systemets WekKit krashar... Hände faktist en gång att den frös i Launchpad och på en annan sida som inte var YouTube eller hade några iFrames från YouTube. Och eftersom att spelaren är i HTML5 så bygger den på webbläsarens default spelare(i detta fall QuickTime). Kan inte riktigt säga om det är WebKit eller QuickTime som det är att skylla på, kan till och med vara båda.

Jag kör mest bara med Safari och väldigt sällan med Chrome som jag har som backup browser, så jag kan inte riktigt säga om det händer i alla webbläsare, men jag tvivlar dock att Chrome använder OS X WebKit. Jag märkte aldrig att den frös i andra program så som din gör, och som andra har sagt så kan det vara ett hårdvarufel. Dock så finns det ett test inbyggt i OS X som du kan köra för att felsöka!

Förlåt för ett så långt meddelande, men jag hoppas att det kan hjälpa!

Tror inte vi har riktigt samma problem, min dator låser sig endast från några sekunder till kanske en halv minut-minut. Under tiden fungerar multi-touch gestures...

Jag fick precis tillbaka datorn från Apples service, där de körde en hel rad med tester på såväl hård- som mjukvaran, men inga fel öht visade sig. Så jag fick tillbaka datorn och öppnade webläsaren, och vips, så uppenbarade sig problemet igen... Datorn fryser sig när jag markerar en kommentar på Youtube... Blir helt galen av detta, vet inte vad problemet är!

Av submariner

@Itchy Trojan: Har provat olika webbläsare, men utan framgång. Problemet gäller alla program, inte bara webbläsare...

Av submariner

Det är som att flashmodulen kraschar och startar om sig själv. Händer stup i kvarten när jag surfar Safari. Har uppdaterat allt såklart.

Av submariner
Skrivet av niclasc:

Hur mycke RAM har du i datorn? Låter som minnet tar slut och datorn börjar "swappa" till disk.

Har du en vanlig hårddisk eller SSD?

256 GB SSD, 16GB RAM.

Av submariner
Skrivet av cokeman 1337:

Provat att göra en säker start och sen starta om som vanligt?
Provat att reparera skivverktyg?
Provat att uppdatera till senaste OSX?

Ja på samtliga punkter.

Av submariner

@ubq8reJBwn2B: Svårt att precisera, men de senaste månaderna. Jag upplever att det sker oftare nu än vad det gjorde för ca 2-3 mån sedan... Mycket märkligt.

Av submariner

Låser sig periodvis (MBP-R 15" Mid 2014)

Tjena,
Sitter på en Mid-'14 Retina Macbook Pro 15". Periodvis när jag surfar på nätet (med Safari) så låser sig sidan, lite som att js eller något har kraschat, för att sedan lösa upp sig någon halv minut senare. Klicken registreras alltså inte förrän låset "hävs", varpå allt jag klickat på under frysningen verkställs, och det kan bli lite liv i webbläsaren om man klickar runt en del (i förtvivlan). Ljud och alla bakgrundsprocesser fortsätter, men det låser allt annat. Det konstiga är att alla kontroller som kräver fler än ett finger på trackpaden fungerar under låsningen. Ex vis exposé, mission control, etc. Jag kan dra fram allt sådant. Men att enkelklicka fungerar inte alls. Den här låsningen är jättejobbig och sker i princip varenda halvtimme. Jag har provat att ominstallera hela operativsystemet, och uppdaterat de drivers jag kan komma på. Har någon något förslag på vad som kan vara fel, och hur jag kan lösa problemet?
Tack på förhand.

Av submariner
Skrivet av Memon:

Jag vet inte vad du håller på med på datorn men för gaming och "normalt" hemma användande så behöver man inte 16 gb. Jag hade heldre skaffat till ex en ssd.

Ska behandla media och redigera en del.

Av submariner
Skrivet av LemonIllusion:

Minnen spelar väldigt liten roll. Ta valfritt 2x8GB med 1600MHz om du vill ha 16GB.

Så det är bra minnen, alltså?

Av submariner

Moderkort + RAM

Fungerar Z87-G45 Gaming ATX med Corsair 16GB (2x8GB) CL10 1600Mhz VENGEANCE LP RÖD?
Eller finns bättre optimerade minnen (16GB totalt)?

Av submariner
Skrivet av thli72:

Ser mycket trevligt ut, blir bra drag i den datorn:)

Tack så mycket för hjälpen! Jag uppskattar det verkligen.

Av submariner
Skrivet av thli72:

Det menas "antal fysiska CPUer" . . . .men om du har ett moderkort med fler än en CPU, vilket du inte har

ASUS Z87-A är ett mycket bra moderkort. . .ett annat är MSI-G45 som SweC valde till sommardatorn, detta har ett snäpp bättre ljudkrets http://www.inet.se/produkt/1902506/msi-z87-g45-gaming-atx

Är dock personligen väldigt förtjust i ASUS moderkort

Jahaja då ser det numera ut såhär i kundvagnen: http://www.inet.se/kundvagn/visa/3716240/2013-08-13

Av submariner
Skrivet av thli72:

W7 vs Pro http://windowstips.nu/olika-versioner-av-windows-7/

Nja, 740g är inte så tungt för en bra kylare, en Noctua D14 väger 900g

Du kan få en ASUS Z87-A kort o en EVO212 kylare för 1484:- så det är ju endel billigare
http://www.inet.se/kundvagn/visa/3716421/2013-08-13

Vad innebär antalet fysiska processorer i jämförelsen?
Okej, och det moderkortet håller måttet i förhållande till resten av komponenterna?

Av submariner
Skrivet av thli72:

Med tanke på att du får en bra kylare på köpet som du ändå hade "behövt" så får du ju moderkortet för runt 1400:-, visst kan du spara 200:- här men tycker det kortet du valt är lite roligare.
Personligen tycker jag att 998:- är mycket för att få den byggd, bara kul o går hyffsat fort.

Behöver du verkligen den 500:- dyrare "pro" versionen av W7?

Tänk på att även om du betalar för montering så kommer inte INET montera den kylaren, den är för tung. . .så det får du göra själv. . .eller byta moderkort/kylaren till en som väger under 650g, då monterar dom den

Du har rätt, jag bygger den själv.
Antar att jag inte gör det, vet inte ens vad skillnaderna på operativsystemet är.
740g för en kylare var väldigt tungt...? Som sagt, borde jag byta till ett lite billigare moderkort och annan kylare? Behöver jag verkligen det jag har nu?