Inlägg

Inlägg som toptre har skrivit i forumet
Av toptre
Skrivet av Ibymafayhas:

Prisjakt idag betyder noll, vi hade 300games eller vad de exakt hette i sommar som var listade där med falskt "trygg ehandel" och en hel del fler skumma saker och tog ändå lång tid innan de togs bort även efter massa folk hade anmält dem.
Klarna kan jag inte kommentera.

Ja jag ska inte vara någon försvarsmur, men 300games var väl ypperligt tydligt att det handlande om inget annat äm skam.
Själv har jag ingen koll på hur det fungerar med klarna på djupet men jag har sett dom lite som Sveriges motsvarighet på Paypal,
vilket är att man utöver att ha möjligheten att kunna handla på faktura ska kunna säker som köpare. Klarna håller inne på pengargna
och betalar ut detta varje månad.

Av toptre

Har ni frågor angående 4ox.eu så kommer jag att vara deras kontakt här på SC. Det är min kollegas polare som driver företaget genom Lettland. Bakgrunden till 4ox.eu är att det tillhör ett större elektronikföretag i Lettland som har bra kontakt med grossister(Tyskland 90%). Därmed är tanken att man ska kunna driva en affärsverksamhet i Sverige genom att utnyttja de grossist priser som finns hos befintlig kontakt i Lettland.

Jag själv ligger inte bakom företaget utan har bara kontakt med dom och hjälper dom med att kunna driva sig fram i Sverige. Om ni vill ha mer information osv får ni gärna pm:a mig så kan vi reda ut det mesta.

Sen måste jag säga att både att få hamna på prisjakt och att kunna ha klarna som betalningsalternativ är en process som granskar företager ganska tungt och detta påvisar
legimitet.

Av toptre

Jag vill slå ett slag för micrsofts surface pro, lite dyrare men fan vilka plattor det är. Sen kan den prestera som en ultravbook också. Hade min i3 surface överallt, när jag chilla på soffan, när jag gameade och inte minst när jag reste. Tills min kusins barn tappade den i golvet och skärmen sprack och man endast kunde använda den med tangentbord.

Annars kan jag rekommendera kinaplattor med Android/windows hybrid

Av toptre
Skrivet av kronwalled:

Vissa B85 moderkort (bl a ditt) hade visst stöd för överklockning innan Intel började bråka på de, med "rätt" bios version kanske du kan klocka lite. Det sagt, jag skulle kika på begagnatmarknaden som går för ungefär vad jag listar nedan. Det blir lite dyrare med en upplåst processor, men förutom den högre basfrekvensen och det högre andrahandsvärdet har du ju även möjlighet att slänga i ett z-moderkort i senare skede och få en hyfsad boost. Vet du med dig att CS är i stort sett det enda du ska spela duger en i5 med råge, med tanke på dina övriga specs kanske en 4460/4590 är det bästa valet.

4460/4690 - ~750kr.
4670k/4690k - ~1300kr.
4770k/4790k - ~1800kr.

Paket med tillhörande z-moderkort och 8-16gb ram:
4670k/4690k - ~2000kr.
4770k/4790k - ~3000kr.

Skulle 4460/4590 ge tillräckligt med resurser för att driva csgo i 1080 med ungefär 150fps?

För jag tror att der är ett sånt alternativ som jag är ute efter.

Av toptre

Uppgradering från G3240 - I jakt på CSGO FPS-boost

Då CSGO är så CPU krävande så har jag rekommenderat att uppgradera den i en setup.
Dock undrar jag hur mkt man kan förvänta sig i skillnad om man köper en i5-4690 t.ex. ?
I dagsläget ger 1080p ungf 90 fps. Tanken är att det ska gå att spela ordentligt på en 144hz skärm

Setupen som det angår och den infon jag har:

MoBo: Asus B85m-G
Cpu: G3240
Gpu: GTX 750
Ram: 4gb

Som jag har förstått är B85m-G inget moderkort som man överklockar på och då är det inte kanske
så värt att köpa en Cpu som är överclockbar, men samtidigt är det kanske inte värt att uppgradera
till något som inte går att överclocka pga att det blir så lite skillnad.

Så frågan är: Är det värt att rekommendera en uppgradering av Cpu samt Ram eller ska man säga att det
krävs en ny setup?

Av toptre

@si3rra: var?

Av toptre
Av toptre
Av toptre

Webhallen igen då.

Samsung On-Ears EO-OG900 Level Black 290kr

Prisjakt närmast Teknikmagasinet 1299kr

Ingen aning om lurarna, bara intressant prissänkning

Av toptre

Jag hade linkande problem när jag installerade min d15. Gjorde 2 saker som löste problemet så vet inte vilket som är orsaken av dom. Men jag fick använda 2 uttag för fläktarna på moderkortet och inte y kabeln som medföljer, sen tryckte ena fläkten på ena ram-minnet så jag fick flytta upp ena fläkten ett par snäpp.

Av toptre

Jag själv hade svårt att välja tv för ung 1år sedan. Det enda vettiga var att köpa hem en tv och lämna tillbaka om man var missnöjd.

Började philips riktig bra pris men taskig bild, sen provade jag en Samsung, har tv brevid skrivbordet såg inte ett skit från sidan. Sen körde jag på Panasonic, riktigt fin bild men mjukvaran var fan tråkigare än min mormors tjock-tv. Slutade upp med en sony en rimlig kompromiss mellan bild och funktioner, känns som om bilden bara blir bättre och bättre.

Men nu har jag inte nämnt några modellbeteckningar osv. Alla tillverkare har jävligt trevlig bild i högre prisegmentet, tycker inte att man kan utesluta någon tillverkare på de viset. Mitt tips är att köpa hem och testa!

Av toptre

Det jag tänker på först är att det kan vara fel på ram-minnet. Pröva använda de olika i olika slotts samt bara en åt gången. Var iaf mycket snack om det när jag hade problem med reboot loop. Men visade sig att det var fel på CPUn. Dock fick jag samma problem som du beskriver när jag köpte cpu kylare med 2 fläktar och ena fläkten nuddade?tryckte? på ramm-minnet.

Av toptre

Inget klarna inget paypal = inget köp

Av toptre
Skrivet av Bigimac:

@Jallle:

Tack, men för min del är det prylar som gäller!

Swedroid fyndtips

Av toptre

Återkoppling: Efter en hel del googlande och byte av ram kom jag fram till problemet.

Datorn kom igång när jag ändrade bios till att inte köra alla kärnor alltså 3-2-1 kärnor tog mig till en problemfri boot. IOM att de som hade liknande problem och liknande lösning rmade sina cpuer valde jag också att göra det. Helt rätt visade sig att jag hade fått en DEFEKT CPU vilket verkar vara vanligare med skylake än annars.

Vill passa på att ge en stor eloge till @inet som kunde felsöka och ge svar på mindre än 5h

Av toptre

Lånar tråden lite.

Är det någon som har upplevt något coil whine?

Har lite coil whine på mitt icke OC strix ngt man knappt hör när chassit är stängt.
Men det försvinner helt när man låser till 60 fps i CSGO.

Vet inte riktigt hur det ska vara, har inte haft stationär på ett bra tag.

Ett kort för sånna pengar vill man helst ha felfritt

Av toptre

Ska testa att rensa cmos och börja på nytt när jag kommer hem. Återkommer med svar.

Av toptre

Bsod loop efter win 10 installation på nybygge!

Dator
Psu evga g2 750w
CPU i7-6700k
MB z170 pro gamling
Ram Corsair Vengeance LPX 2x8GB DDR4 Black 3000MHz
CPU-kylare be quite pure rock
Ssd samsung 750 evo 250gb

observera att jag inte har ngn gpu ännu

Till problemet
Var ivrig i fingrarna när jag hade köpt in alla delar utom gpun och hade lite tid över. Satte ihop bygget inatt och använde esd armband under hela bygget. Hade ingen ssd men fick igång bios när jag var klar. Imorse sprang jag iväg och köpte en ssd som jag kopplade in. Fixade en Windows 10 boot sticka. Gick igenom installationen och kom fram till skrivbordet. Installerade inte några drivrutiner eller något utan kilade runt lite och valde att göra en omstart.

Då började eländet, fick aldrig någon omstart utan det började loopa med olika bsod. Får 3st olika bsod som kommer i varierande ordningar.
"irql_not_less_or_equal"
"page fault in nonpaged area"
"system thread exception not handled"

Tänkte först att det skulle kunna vara boot ordningen skulle ändras med det hjälpte inte. Då jag inte ens kommer in i Windows så tänkte jag att skulle försöka om installera det på nytt. Men det gick inte så bra då jag inte ens kommer in på Windows Stickan utan att få ett bsod.

Har ingen aning om vart och hur jag skall börja felsöka.

En tanke var att man kanske måste ställa in i bios att man ska använda cpuns gpu men hittade ingen sån inställning.

Tacksam för all hjälp jag kan få

Av toptre

@Markusas: Jo det var den jag länkade till i första inlägget. Men det jag undrar är vad jag får för de ca 500kr som jag betalar för?

Av toptre

Toppen då kan jag checka av dom 3 punkterna.

Då är det bara frågan om moderkort som återstår.