Inlägg

Inlägg som Uttsi har skrivit i forumet
Av Uttsi
Skrivet av Jaxione:

Smälter gör nästan CPUn också om du ska köra i 5ghz

Öööö ne!

Av Uttsi
Skrivet av FreddieT:

Beställde en i5-8600k från Inet direkt när dom kom upp, tillsammans med moderkort, minne och chassi. Fick ett sms om att ordern plockas
Får se om det är med eller utan processor

/Freddie

Vad beställde du för moderkort, hittar inte speciellt många rewievs på moderkorten. Någon som har bra tips åsikter om vilker moderkort man ska välja till

Av Uttsi

Nu har inet skickat 👍 intressant att veta hur många dom hade. Det stod beställningsvara då jag beställde (vilket var direkt de la ut dom på sidan), de la aldrig upp hur många de hade.

Av Uttsi

@nils45: tror inte det, har inte hittat någonstans

Av Uttsi

Fick också sms om att min order plockas från inet, i7 8700k
Var snabb på att beställa, mer eller mindre direkt det komme upp på sidan

Av Uttsi
Skrivet av THB:

FRÅN $999, detta börjar bli helt bisarrt.
Tyvärr kommer Apples sektmedlemmar svälja detta med hull och hår ändå.

Oroa dig inte för vår ekonomi, är säkert något som ligger dig nära hjärtat. Att det ska till att Apple säljer en dyr telefon för att få igång medmänskligheten, plötsligt är alla så måna om att deras medmänniskor inte gör "dåliga" affärer 😂

Om en telefon kostar 10 eller 12 tusen spelar ingen roll, är inget du måste köpa. Vi som har råd köper den, de som inte har råd för väll köpa en annan telefon då. Enkelt

Av Uttsi
Skrivet av Paronfesken:

Trotts Apple-fanboys hat...

Var ju inte Apple fans som fuskade med kvalitén på 7an så den exploderade, ganska väntat att det skulle sälja bra detta år då förra årets uppgradering gick upp i rök. Att den dessutom ser riktigt bra ut gör inte saken sämre förstås

Av Uttsi
Skrivet av anon150792:

Om nu majoriteten använder det så borde dem ju faktiskt göra det demokratiskt och låta folket välja individuellt, gör det till en prenumererings tjänst, så får alla välja + att majoriteten får som de vill då som du säger.

Vet du vad ordet demokratiskt står för och hur ett demokratiskt beslut kommer fram? Det är mer eller mindre raka motsatsen till vad du skriver.

Av Uttsi

@ziip59: Det är just vad folk gör, de accepterar det och har råd. Du får det att låta som större delen av befolkningen ligger på svältgränsen. Så är det inte, de problem gemene svensk har är I-lands problem "ska jag byta bil iår" osv. Domedags prat om hur Sverige kommer vändas upp och ner på några år har ingen förankring.

Av Uttsi
Skrivet av ziip59:

@Uttsi: Ja, jag hade gärna betalt för min sjukvård själv via försäkringar istället. Jag har i hela mitt liv betalat för en massa jag inte sympatiserar med via skatten, men nu får det räcka. Och det är precis som du skriver. "Sådana som du borde" men det händer ju aldrig!! Istället får vi en situation där skattetrycket höjs mer och mer helt utan urskiljning. Vi har nu sedan 2015 163 000 nya munnar att mätta, plus ca 500 000 anhöriga som kommer de nästkommande 2-3 åren. Vi har inga bostäder till våra egna unga, ingen polis att tala om, sjukvården går på knäna, skolan är ett skämt och infrastrukturen (vägar och järnväg exempelvis) förfaller. Vi har skjutningar och bilbränder dagligen över hela landet, rån,våldtäkter och ofredanden. Alltså ingen trygghet längre. Så jag tycker nog att jag inte är så osolidarisk egentligen. Jag bara gör det alla borde göra. Visa politikerna att man inte ställer upp längre. Att det nu är dags att få något tillbaka som rättfärdigar det enorma skattetryck vi har i landet.

Istället kommer det att bli tvärtom. Vi får mindre och mindre för mer och mer pengar. Företag och välutbildade kommer att lämna landet. Kvar blir bidragstagare, lågutbildade och kriminella som bygger upp sin egen form av ekonomi i landet. Och det skall sannerligen sägas, att utan en god ekonomi, trygghet, bostäder och en relativt bildad befolkning så är Sverige endast en kall, mörk isfläck på det norra halvklotet som varken lockar företag, utbildade människor eller rättfärdigar omvägen och merkostnaderna för godstransporterna upp hit. Det blir intressant att följa utvecklingen de närmsta åren när räntorna stiger och ränteavdragen fasas ut, samtidigt som lågkonjunkturen kommer och skatter åter höjs och nya införs. Då ska du få se vilka som är de allra minst solidariska, och det största hotet mot den svenska ekonomin.

Nämligen den överbelånade svensken som kommer att göra allt för att kunna behålla sitt svindyra hus och bil. Han kommer att dra ner på all inhemsk handel, jobba svart om han kan och anlita den billigaste arbetskraft som går att uppbringa. Och i samma ögonblick försvinner det som i dag håller den svenska ekonomin uppe, nämligen inhemsk handel som vänstern likförbaskat vågar ge sig på redan nu med skatter på elektronik etc. Nej, det kommer snart att visa sig att om inte folk börjar reagera mot dessa skatter så har vi, innan vi vet ordet av, planekonomi. Det är dags att folk får behålla sina pengar och ta ansvar för sina egna liv. Socialismen har nått vägs ände, då grundidén med skatterna och bastrygghet för längesedan har gått förlorade av politiker som numera ska finansiera precis allt med skatteuttag. Läs, begrunda och var god skölj...

https://www.skattebetalarna.se/

Ursäkta, men i stort är det mesta i detta svar rent skitsnack. Det är rätt tydligt att du inte uppskattar demokrati, emigrera gärna till valfri diktatur och kom inte tillbaks. Det människor som du inte förstår, är att ett samhälle inte fungerar om alla skulle idka din "lösning" på problemet. Tur är väll att du tillhör en minoritet.

Du har rätt till din åsikt, men att på allvar tro att jobba svart ska på något sätt förbättra något i det här landet är minst sagt ren dumhet

Av Uttsi
Skrivet av marcus84:

@Uttsi: tycker han gör helt rätt, fler borde protestera mot det här landets slatter på samma sätt. Kanske dom slutar slänga bort skattepengar på dynga då..

Det är bara ett bevis på att man har det för bra, typiskt svenskt att gnälla på hur jävla dåligt allt är. Har bott och rest mycket utomlands. Det är få länder som ens kommer i närheten av "standarden" vi har här i Sverige.

Det som är dynga för dig kan va guld för mig. Enligt ditt resonemang ska jag sluta betala skatt för att en del av det går till barnomsorg, och jag avskyr barn.

Absolut ska skattemedels användning granskas och i vissa fall är det säkert slöseri. Men den stora delen går till bra saker. Att påstå någont annat vore fel.

Av Uttsi
Skrivet av ziip59:

@marcus84: Jag sade upp mig efter 16 år på samma jobb i förra veckan. För mycket stress och knappt några pengar över. Jag betalade klart villan på 10år, slet som en bäver. Nu ska jag jobba svart. Men ni som blir upprörda ska inte vara det. Jag tänker bara jobba ihop ca 8-10 000 i månaden, det klarar jag mig gott på, och jag betalar fortfarande moms, bilskatt, elskatt och alla andra skatter man inte kommer undan. Jag har dock insett att i Sverige är det ingen idé att stressa sig fördärvad för en lön som i stora delar konfiskeras.

Sånna som du borde vägras sjukvård vid eventuell olycka/sjukdom

Av Uttsi
Skrivet av hunden:

Ja personligen tycker jag då att båda borde få en utmärkelse/bra betyg, förutsatt att det första kortet är bra i förhållande mot i sin tur tidigare kort. Att sitta och vänta på nya produkter funkar troligtvis inte i längden, då måste man bestämma en tidsgräns och så kommer det ändå bli problem när en ny produkt släpps en dag för sent för den tidsgränsen.

Man borde väl se utmärkelser och betyg just för stunden, går man tillbaka till exempelvis en recensionen av 970 som får utmärkelsen "utmärkt" så är gällde det då för stunden, i dagsläget är det nog ingen som skulle rekommendera någon att köpa det för 3800kr som det kostade då.

Och visst, det låga priset för Vega var för stunden, då när recensionerna skrevs så man ska kanske inte ska gå tillbaka och ändra ändå. Kortet såldes ju faktiskt för det priset till konsumenten, om än i begränsad upplaga. Det är svårt att avgöra vad som är "fusk" och inte.

Ja det är svårt för vissa att se bortanför betyg och stämplar, är samma sak i kommentarerna på FZ när spel enligt vissa läsare får för lågt betyg.

Haha ett gott skratt på en fredag är ju inte dumt. Otroliga jämförelser

Av Uttsi

Jag ger mig

Skickades från m.sweclockers.com

Av Uttsi

2100 för processorn

Skickades från m.sweclockers.com

Av Uttsi

1900 för processorn

Skickades från m.sweclockers.com

Av Uttsi

Kan ge 1700 för processorn

Skickades från m.sweclockers.com

Av Uttsi
Skrivet av Imaculent:

Dubbelkolla så att det är samma serienummer på kartong och grafikkort.

Det va samma nr

Av Uttsi

@Imaculent: det var samma nr

Av Uttsi

Kollade nu å såg att tejpen på plastpåsen redan var öppnad. Så det ä är nog ett retur kort. Men jag tror jag behåller det ändå. Borde ju inte spela någon större roll. Man förstår ju problemet för företagen, om någon använder sin 14 dagars returträtt så kan dom ju inte sälja det som begagnat. Men det va ju lite tråkigt ändå