Missa inte! Fyndchans i Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som Exel0n har skrivit i forumet
Av Exel0n

Bjuder 900+ frakt!

Av Exel0n

Har precis byggt ihop ett liknande burk som du. Var inne på ett 1080ti men priset på en sånt begagnat ligger mer på 5000 och uppåt. Sen köpa ett kort för 5000 utan garanti som man ej vet hur det blivit behandlat osv kändes inte så lockande. Så skippa 3600x köp en vanlig 3600 och lägg i en slant och köp ett Gigabyte GeForce RTX 2070 Super Gaming OC vet inte hur stor skillnaden är mellan den och Windforce OC varianten den är ju lite billigare.
Själv blev det ett ASUS GeForce RTX 2070 SUPER rog strix gaming när Inet hade kampanj på den.

Av Exel0n

Ja det var två skitfel som var avhjälpta med lite nattsömn. För den var ett ramminne som var kasst så tog ett annat. Sen var det att saknade t-bord och att jag använde hdmi utgången tog en annan skärm med dvi-i kontakt och då försvann 99 och den startade upp.

Av Exel0n
Skrivet av LemonIllusion:

Upplever du något problem? Alla felkoder behöver inte bokstavligen betyda att något är fel. De flesta ger dig bara info. Som exempel verkar ju 99 ge dig informationen "CMOS har återställts".

Okej jag det är ju logiskt men sen står den på 99 och kommer inte längre. Startar man om så så börjar den på 35 sen knallar den upp till 40-41 och ställer sig. Finns det någon bättre felkodslista som visar mer exakt? Den som med i instruktionsboken är ju sparsam med info.

Av Exel0n

Har kollat felkodslistan den är ju långt ifrån användarvänlig.
32-36 är Early cpu initialization sen 37~3A (vilket borde väl innefatta 39-41) är early north bridge initialization.
Sen är 97-99, d7 Console output/input devices / console initialization and load option Rom(vga,raid och parallel/serial portar.

Enda jag kan komma på north bridge är väl om ramminnet fungerar (Corsair xms3 ddr3 1333MHz) tänkte snåla och använda dom och köpa nya lite senare.

Av Exel0n

Msi z97 gaming 5 felkoder

Har problem med felkoder vid uppstart (nyss byggt ihop den) Och det är inte säkert att det är samma felkoder vid varje uppstart utan det varierar.
Vanliga är d7 sen 34-5 hoppar upp till 39-41. Om jag nollar cmos så kommer jag till 99. Är det mb som är kasst eller är det något annat.
Har kopplat ur alla sata kablar till ssd och hdd och plockat bort så det bara sitter 1 ramstav kvar, även tagit ur grafikkortet.
cpu´n är en i7 4790k

Av Exel0n

Tack! Ja det var den jag spanade på faktiskt.

Av Exel0n

Ska dra på mej dumstuten och ställa mej i ett hörn och skämmas.... Var och flyttade runt minnerna och vips så fick jag 6gb verkar vara något litet glapp, tydligen vanligt att cpufläkten gjorde så det blev glapp. Men ska försöka göra en fulling och köpa ett par beg minnen. Ska man satsa på ett Evga geforce gtx770? Har ju bara gjort ett snesteg till radeon sen Geforce 256 tiden så går gärna tillbaka till ett geforce gkort igen.

Av Exel0n

Uppgradera burken.

Tänkte kolla om man kan uppgradera burken lite så den hänger med en stund till eller om jag får börja planera för en ny.
Men har halkat efter på kunskapsnivån om vad som är bra numera så behöver jag lite hjälp.

Min spec på burken.
Psu: Corsair TX 650W
Mk: Gigabyte GA-X58A-UD3R socket-1366
Cpu: Core i7-930 Fläkt: Noctua NH-U12P
Gpu: XFX Radeon HD 5850 1GB
Ram: Corsair XMS3 DDR3 1333MHz 6GB Men har bara 4gb av någon märklig anledning?
Hd: Intel X25-M SSD 80GB, WD greenpower 1TB, Wd bluepower 1,5TB
Burk: Fractal Design Define R2

Är det något att ta till vara/uppgradera eller är det att starta om på nytt.

//Ex