Inlägg

Inlägg som FabulousFabbe har skrivit i forumet
Av FabulousFabbe

Har rätt ofta musik på eller surrar med kompisar i mina trådlösa lurar när jag håller på i köket. När jag har mikron igång knastrar det som du beskriver i mina lurar

Av FabulousFabbe

Tycker att du ska satsa på ett mekaniskt tangentbord. Förstod inte hypen över dem innan jag bestämde mig för att skaffa ett. Jag kommer aldrig mer att köpa ett membrantangentbord i mitt liv iaf.

Av FabulousFabbe

Tack som satan allihopa!

Jag känner att jag måste ta ett snack med min mentor, kommer inte att klara det om jag fortsätter såhär! Min studievana är väl sådär, men jag följer nästan alltid med noga på lektionerna, så det är en av anledningarna att jag har kört ner mig så mycket. Det känns som att jag borde förstå detta med alla genomgångar vi har fått, och det verkar även mina klasskompisar göra. Antar att jag får lägga mer tid på matten hemma, och försöka klara godkänt i matten.

Tackar än en gång allihopa!
//Fabbe

Av FabulousFabbe

Tror inte att jag klarar av min linje (Teknik)

Tjenare SweClockers!

Blir klar med årskurs ett på Teknikprogrammet om ett par veckor. Jag kämpar som fasen med Matematiken och Fysiken, och har hittills precis klarat mig betygsmässigt. Matte 1c var ganska problemfritt, fick C i slutbetyg, men sedan dess har det bara gått utför. Läser Matematik 2c och Fysik 1 för tillfället, och känner att jag inte klarar av det. Har prov imorgon i Matematiken och är helt säker på att jag kuggar, för förstår knappt något av det vi håller på med (för tillfället logaritmer och andragradsekvationer). I Fysiken har jag precis fått E på proven vi har haft (2st).

Sitter verkligen med panik nu, känner att jag verkligen ligger på gränsen, och så har jag två hela år kvar. Har faktiskt övervägt att hoppa av i några månader, men har försökt kämpa vidare. Är inte speciellt sugen på att gå tre hela år till, för jag antar att jag måste göra det om jag skulle byta linje efter sommaren (till t.ex. fordon eller dylikt). Vill verkligen ha gymnasieexamen så att jag ska ha någon möjlighet till jobb efter gymnasiet. Mina föräldrar vet om att jag tycker att Matematiken och Fysiken är jobbig, men dom tycker att jag ska tråckla vidare med denna skit.

Kände att jag behövde skriva av mig, och ber om ursäkt för att det är luddigt skrivet. Har ni några tips/tankar på hur ni tycker att jag ska göra så får ni gärna dela med er.
//Fabbe.

Av FabulousFabbe

Jag hade samma problem i min förra hemmabyggda, jag gick i månader och funderade på vad det var som tjöt i datorn. Den kunde hålla på att låta i upp till en timme efter att jag stängde av den! Om det låter väldigt mycket så kan du returnera till butik som någon innan mig påpekade. Det är väldigt jobbigt med coilwhine efter avstängning, särskilt när man suttit uppe sent och vill slagga, och så står datorn och tjuter jobbigt! Lämna tillbaka agget!

Av FabulousFabbe

Det lär ju vara nästa års mest förhandsbokade spel också, eftersom att Rockstar skjuter på lanseringen hela tiden! Tagga GTA V 2018*!

*Preliminärt datum

Av FabulousFabbe
Skrivet av iFerz:

Tycker ni kan kasta ut Alina i Östersund och komma med Inet istället.

Tänk ett inet i Lillänge alternativt mer centralt, plånboken skulle svida ganska rejält då!

Av FabulousFabbe
Skrivet av fredolf:

När jag ändå är i farten, finns det något bra sätt att bulldosra över ett stort område, såg att de fanns någon mod, men den vill icke fungera... ?

Värdelöst och ta kaka för kaka ...

Finns ett mod på Steam Workshop som heter Better Bulldozer, det är nog det du letar efter!

Vill även påpeka att jag inte brukar använda cirkulationsplatser i områden där det rör sig mycket folk, trafiken brukar få stanna väldigt mycket när någon ska över vägen, och då är det nästan bättre/lättare/smidigare att bara ha en vanlig korsning!

//FabulousFabbe

Av FabulousFabbe

Som någon tidigare har nämt så finns det inga farliga strömmar att oroa sig för i ett cat6 uttag såvidare det inte är PoE påslaget. Är det PoE inblandat i historian så vet jag faktiskt inte då jag inte besitter kunskap om det, men det borde väl inte vara PoE i ett uttag i en bostadsrätt?

Av FabulousFabbe

Skulle vilja påpeka att om du säler på market så tar Valve ut en skatt, som torde uppgå till några tioal €uro eftersom att det är en kniv vi snackar om, så du går lite förlust teoretiskt sätt om du säljer den på steam!

Av FabulousFabbe

Kan utveckla lite vilka problem jag har med Killer Network!

Datorn tuggar på fint från början (som ts beskriver). Efter någon timme börjar datorn sacka ner rejält, och i Windows Aktivitetshanteraren så ligger CPU på 100% varav Killer tar ca 40%, och allokerar även ca 4GB RAM. Även Explorer.exe tar upp mycket CPU när detta problem inträffar men ej annars, så är ganska säker på att det är Killer-drivrutinerna som orsakar problemet. Efter omstart så är datorn snabb och fin igen, men samma problem återkommer efter en tidsperiod. Riktigt less på Killer :/

Av FabulousFabbe

Lånar din tråd lite angående lite samma sak! Har en MSI-laptop (se sign) som har Killer Network Manager, och har märkt att det suger åt sig en h*lvetes massa RAM och beräkningskraft. Kan man ta bort detta utan att tappa prestanda och går det att göra utan att nätverksdelen flippar?

MVH Fabbe!

Av FabulousFabbe

Om jag skulle ha byggt datorn så skulle jag gå med i5:an och investerat pengarna i ett bättre grafikkort, då det är grafikkortet i ditt bygge som kommer att flaskhalsa. Sedan är en SSD som systemdisk att föredra, då detta rappar upp datorn ganska rejält. Utöver det så ser jag inga problem, och får önska dig lycka till med bygget!

//Fabbe

EDIT: Såg att grafikkortet redan var inköpt, skit i det jag skrev om det!

Av FabulousFabbe

Den där datorn var verkligen inte mycket att hänga i julgranen, den var ganska klen, och dessutom ingår inget operativsystem. Förvänta dig ingen vidare spelprestanda, ens på låga inställningar med denna dator.

Av FabulousFabbe

"En ytterst olämplig händelse håller på att inträffa, men som tur är varnar alarmet och pingismatchen kan avbrytas."

Ovanstående av det bästa jag läst på länge, tack för ett gott skratt!

5/5

Av FabulousFabbe

Läste på lite mer om din dator, och 2.5tums SSD enheter ska passa i din dator, då det sitter en 2,5tums mekanisk hårddisk i nu (på 250, 320 el 500 GB beroende på modell).

Källa: http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/UL30A/specifications...

Av FabulousFabbe
Skrivet av Bedition:

Vart kan jag hitta en sån? Specifikt för min dator?

http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/harddiskar/in...

Här kan du hitta lite olika i olika storlekar/prisklasser. Observera att om du sätter in en SSD så kommer du med största sannolikhet att behöva ta ut din mekaniska hårddisk som sitter i nu, så om du bara har en hårddiskplats så kan en lite större SSD vara att föredra, om du vill få plats med annat än Windows på datorn. Dessa diskar som är listade här ska passa i din dator.

Av FabulousFabbe

Om den inte redan har det så är en SSD-disk att föredra! Datorn kommer att starta mångdubbelt snabbare, och du kommer att få bättre prestanda i Windows. Windows 8 är även ganska mycket snabbare, men är inte alla som tycker om det.

Lycka till!
Fabbe.

Av FabulousFabbe

Hemmahörnan 2014 ->

Tjenare alla på SweClockers!

Hade tänkt dela med mig av min datorhörna! Datorhörnan har uppdaterats mycket sedan senast, med både ny placering och ny dator. Jag listar alla perephirals jag förfogar och resencerar dessa lite kort.

Hoppas ni gillar min simpla hörna, och god jul i lite förskott!

//FabulousFabbe.

Hemmahörnan 2014 ->

Av FabulousFabbe

Har löst problemet, skriver för att hjälpa om någon annan skulle ha samma problem: Provade att ta bort Firefox på datorn för att sedan ominstallera det, och det verkar ha löst problemet. Vet dock inte om man kan fixa det utan att ta bort Firefox. Återkommer om problemen återkommer.

Over and out!