Inlägg

Inlägg som Attben har skrivit i forumet
Av Attben
Skrivet av Nimloths:

Fick tyvärr en blackscreen igår kväll igen under spel av BF4, skit grejer

Låter inge bra. Och nu har mitt powertune försvunnit så jag kan inte använda fixen som jag nämnde tidigare. Har den försvunnit för alla er andra som har testat den nya patchen också eller?

Av Attben

Nu har jag gjort några ändringar efter tips jag fått och lyckats spela BF4 i ca 10h utan att få en svart skärm (rekord).
Det jag gjorde var att:
1 - Sänka minnesklockan med 5%
2 - Ökade strömstyrkegränsen med 5%
3 - Sänkte Mål-GPU-temperatur med 5 grader (från 95 till 90)
Allt detta gjorde jag i CCC. Ni med samma problem kan ju testa detta och sedan berätta om det hjälpte er:) Känner mig inte riktig 100% att svartskärmarna är borta, men jag återkommer igen efter ca 10h BF4 till och berättar om jag fortfarande inte har fått någon ny.

Av Attben
Skrivet av Skjulet:

Jag har samma problem. Det roliga är att när jag slått på datorn första gången så får jag svartskärm i bf4, sen när jag startat om så buggar det bara random.
Händer alltså bara första gången jag startat datorn :/
Och jag tippar på att det har med drivers att göra...

Kör windows 8.1

Exakt så blir det för mig med! Första gången jag startar datorn så händer det garanterat alltid inom 30 min typ. Sedan blir det helt random under resten av dagen/kvällen. Skumt som fan....

Av Attben
Skrivet av cyzed:

Har samma problem, trodde det va nåt fel på mina andra komponenter. Men nu verkar det som att fler har problem med R9 290X korten. Hoppas på att det kanske finns nån lösning på problemet snart.

Jag kör med hdmi.

Ja, jag har läst på ganska mycket och det verkar som att det är väldigt många som har detta problem. Därför håller jag tummarna att det är något problem med drivrutinerna. Det är ju faktiskt fortfarande bara en beta. Jag kan inte tänka mig att så många har fått trasiga grafikkort? Okej, men om du kör HDMI och har samma problem som mig så behöver jag inte testa det iaf. Jävla ångest, blir verkligen besviken på AMD!

Av Attben
Skrivet av Flopper:

testa sänk minnes mhz med 5%

Ska testa detta, så återkommer om någon dag när jag vet om det fungerade:)

Av Attben

Svart skärm vid spelande med PowerColor R9 290X

Tja!
Har ett problem med att skärmen blir helt svart när jag spelar på mitt nya 290x.
Det verkar ske helt random. Ibland kan jag spela en hel dag innan det händer och ibland kommer det inom en timme.
Datorn verkar inte frysa eftersom jag kan höra att ljudet fortsätter i bakgrunden, men det slutar alltid med att jag får slå av strömmen för att kunna få tillbaka bilden på skärmen. Trodde först att det var någon bugg i BF4 men nu har det även hänt i Crysis 3.
Har testat installera om Windows, använt mig av Driver Sweeper och uppgraderat till de senaste drivrutinerna (13.11 Beta9.2), kollat temperaturerna på GPU och CPU (Vid senaste svarta skärmen så var CPU 46 grader och GPU 92 grader), återställt moderkortet till fabriksinställningarna, uppdaterat moderkortet till senaste drivrutinerna samt kollat mina ramminnen med memtest86+ och min cpu med prime95. Hittar inga som helst fel på datorn och den fungerade felfritt i flera år med mitt gamla 7970 (som jag dumt nog sålde innan jag testade att mitt nya 290x fungerade som det skulle).
Min slutsats är att det måste vara det nya grafikkortet.
Är medveten om att det är många som har detta problem, men ingen verkar veta om det är fel på drivrutinerna eller hårdvaran.
Så vad tror ni? Ska jag lämna tillbaka kortet eller vänta på nya drivrutiner? Uppskattar också alla andra tips och idéer!
Mvh

Datorn:
Antec Twelve Hundred
Windows 8.1
Asus Sabertooth 990FX
AMD FX-8350 8 4.0GHz @ Stock
2x4gb Corsair DDR3 Dominato 1600MHz 1.65V (som just nu går i 1333mhz 1.5V)
PowerColor R9 290X 4GB GDDR5 OC(BF4 Edition)
Corsair TX 850W 80+