Inlägg

Inlägg som Barren Wuffet har skrivit i forumet
Av Barren Wuffet
Skrivet av tcntad:

Den statistiken vill jag se, att det finns fler iPhones i Sverige.

Det räcker med att kolla försäljningssiffror från Telia, Tele2 och 3. iPhone är tveklöst den bästsäljande smartphonen i sverige.

Av Barren Wuffet
Skrivet av tcntad:

Eller så är det färre som har tappat sina eller så har de helt enkelt landat bra iaf.

Ja det kan faktiskt vara så att varenda iPhone 5/iPhone 5S som testats mot andra modellder har landat bra, det är dock högst osannolikt men det är fullt möjligt.

Citat:

PS jag har sett hundratals trasiga displayer på iPhones/Apples men inte en enda android eller WP.

Du är medveten om att det är fler som har iPhone i sverige va? Det bör statistiskt sett finnas fler trasiga iPhones ute bland folk. Att du inte sett en enda trasig android eller windows phone har jag svårt att tro men det kan ju vara så att du bara umgås i hipsterkretsar där 9 av 10 har en iPhone?

Av Barren Wuffet
Skrivet av tcntad:

Allt sånt är bara trams! Släpptests har ingen som helst uppbackning av nåt eller nånting.

Klart att de har. Färre trasiga iPhones = mest troligen bättre byggkvalitet.

Det är faktiskt inte konstigare än så

Av Barren Wuffet
Skrivet av mfm:

Nej det är fortfarande ovetenskapligt trams. Flertalet youtube-fanboys gör inte underlaget statistiskt säkerställt.

Det räcker att se alla kraschade iPhone-skärmar i kollektivtrafiken och på jobbet för att se att iPhone inte har något magiskt som gör den bättre än andra mobiler vid tapp.

Hur du än försöker vrida och vända på saken så förändrar det inte det faktum att iPhone 5/iPhone 5S klarat sig bättre i drop tests mot resterande modeller.

Du menar att hundratals youtube-klipp med drop tests inte gör underlaget statistiskt säkerställt men drar in personliga anekdoter från folk i kollektivtrafiken och på ditt jobb med trasiga iPhones? Priceless.

Vet du vad? Jag har inte sett en enda trasig iPhone 5/iPhone 5S varken på stan eller på jobbet. Där har vi det - iPhone 5/iPhone 5S har tveklöst bäst byggkvalitet!

Av Barren Wuffet
Skrivet av TorWallin:

Själv har jag en Note 2 4g, tycker denna smartphone är det bästa jag någonsin har köpt.
Första gången jag inte ens tittar på "den nya generationens" smartphones typ s4,Iphone 5s.
Skärmen kan nog vara lite stor för det flesta 5,55 tum.
Och med den nya uppdateringen (android 4,3) tycker jag att den blev väldigt seg.
Har du tillräckligt stora fickor skulle jag nog rekommendera Note 3.

När jag och morsan var ner till en PhoneHouse butik (hon skulle ha en ny telefon) då skulle hon testa en iphone 5(inte S) och då sa han som jobbade där
"Iphone är inte bra, hade den kostat 3000kr kanske, men inte för 6000kr. Då tycker jag du ska köpa en S3 istället (han hade nog hört att vi pratade om en sådan tidigare).
Han sa också att alla som jobbade där hade en Samsung (s3:a,note,note 2 o.s.v).

Men tycker nog du ska köpa en samsung, eller en sony telefon (typ z1), eftersom dessa telefoner har bra kvailite och bra priser.

Sen att säljare på ThePhoneHouse får högre provision på att sälja Samsung-telefoner kan ju ha lite med hans argument att göra

Jag hade också pitchat in en Samsung till din mor även om jag själv har en iPhone.

Av Barren Wuffet
Skrivet av tcntad:

Skitsnack, drop tests är inte pålitliga, bra och totalt värdelöst även som underhållning.

Nej, totalt värdelöst som underhållning, det håller jag med om. Men det förändrar dock inte faktum att iPhone 5 klarat sig bättre i de flesta (om inte samtliga) drop tests, jag menar, det är ju inte raketforskning vi snackar om här utan fysik på högstadienivå samt grundläggande statistik.

Klarar sig en iPhone 5 bäst i ett drop test så betyder det ingenting. Klarar den sig bättre i majoriteten av tester så kan vi vara ganska säkra på att byggkvaliteten är bättre på en iPhone 5. Självfallet finns det ett viss moment av varians att ta hänsyn till.

Så långt är vi nog båda överens.

Av Barren Wuffet
Skrivet av Fltoig:

Men sluta nu. Är man teknikintresserad och nördig så kan man bygga sin egen mobil! (Hehe, som förmodligen skulle köra android )

Jämför vad man kan modifiera på en Android vs en iPhone. Det mesta som du kan göra med en Jailbreakad iPhone, kan du göra med en stock-Android! Kolla sedan vad du kan göra med en android efter att du har root-acces, även hur extremt enkelt det är att helt förändra telefonen!

Om du ska jämföra hur modifierbara Android vs iPhone är, får du ju jämföra Stock vs Stock eller Jailbreak vs Root.

Vad jag vill ha sagt, iOS ÄR låst, om man jämför med Android.

Jag väl medveten om allt du kan göra med en androidlur och jag har gjort säkert mer än de flesta rabiata android-fanboysen någonsin gjort med sin androidlur.

Vad jag syftar på är att många icke-tekniska androidanvändare är så förbannad insnöade i att du inte kan göra någonting i iOS som Apple inte vill. En stor majoritet tror ju t.ex att du inte ens kan göra en så enkel sak som att komma åt filsystemet i iOS utan att behöva jailbreaka, jag menar, kom igen nu?

Men visst är android med root access något öppnare än ett jailbreakat iOS men det är ju inte direkt så att det är stopp efter en jailbreak, så skillnaderna är inte särskilt stora mellan dem.

Av Barren Wuffet
Skrivet av Dj_Xearo:

Ge oss en iphone med android då. Om den inte har en lågupplöst skärm med en upplösning som inte följer några native-standarder öht, ett kissbatteri på 1500 mah, fula knappar etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc

Kom igen, kom med något argument med substans istället.

Kissbatteri? Det är ingen större skillnad på den faktiska batteritiden mellan iPhone 5S och övriga smartphones. Den har till och bättre batteritid än t.ex S4:an.

Lågupplöst skärm? Tro mig, det är extremt få som skulle märka om en skärm har högre upplösning än iPhone 5S på en skärm av likvärdig storlek.

Native-standard? Irrelevant för de allra flesta och endast intressant för filmer/filmklipp. Allvarligt, vem kollar på film på en smartphone?

Fula "knappar"? Wat. Ikoner, utseende etc kan du ändra hur mycket du vill - såvida du inte är väldigt oteknisk. Vilket då leder till frågan; vad gör du här på sweclockers?

Av Barren Wuffet
Skrivet av CynXen:

Hehe ska föreslå den lösningen på jobbet

För de som inte kan klicka så använder man "gaze selection" eller "dwell" vilket gör att om man tittar på samma ställe i en viss förbestämd tid (standard är 1sek) utan att flacka med blicken så klickar man, detta är dock ganska tröttsamt för ögonen och kräver lite övning och tålamod.

Se där, det måste jag ha missat i så fall. Vore ju lite diskriminerande mot kvinnor annars.

Av Barren Wuffet
Skrivet av TroubleBaker:

Om du tycker så, länka gärna mig till ett seriöst uthållighetstest som du tycker är vetenskapligt korrekt.

Det kommer inte att hända. De är android-fanboys som nu konstigt nog inte tycker att drop tests är tillförlitliga eftersom att iPhone 5S har klarat sig bättre än övriga. När det var [insert random android-modell] som klarade sig bäst i test, då var minsann drop tests väldigt tillförlitliga och relevanta.

Hur många gånger har vi inte sett android-fanboys gnälla om att de alltid ser folk som har en sprucken display på deras iPhone? Det är ju vanligt motargument till varför man inte ska köpa en iPhone. Men nu funkar ju inte riktigt det längre så därför är drop tests ej tillförlitliga längre.

Av Barren Wuffet

Har idagsläget en iPhone 5S (tidigare iPhone 4, iPhone 3GS, iPhone) men har varit och trampat i androidträsket med Samsung S3 och en gammal risig HTC Desire HD.

iPhone 5S och mina högst personliga för- och nackdelar.
+ Användarupplevelsen (användarvänlig, smart, logiskt och intuitivt operativsystem)
+ Byggkvaliteten (känns inte plastig och "billig" i handen, lägger till "bättre resultat i drop tests" bara för att trolla folk nedan)
+ Utseendet och storleken (stilren design och lagom stor skärm)
+ Apples ekosystem (integreringen mellan iOS, OSX och övriga system)
+ App Store (bra kvalitetskontroll över appar gör att det finns mindre "skit" än i t.ex google play)
+ Prestandan (grymt snabb enligt benchmarks och den slår det mesta idagsläget men det kommer så klart att ändras med tiden)
+ Bra med utrymme för tekniknördar (är man teknikintresserad och lite nördig så inser man snabbt att iOS är långt ifrån "låst" - korkade och/eller otekniska användare envisas med att skrika "låst!" det men det säger väl mer om dem än om operativsystemet)
+ Lätt att utveckla till (färre modeller och specs att utveckla och optimera för och betydligt större vinstmarginal jämfört med piratedroid)

- Proprietär (dina gamla kablar osv kommer inte att fungera med iPhone 5/iPhone 5S)
- Ingen möjlighet att utöka lagringsutrymmet i efterhand (väldigt individuellt huruvida man någonsin kommer att behöva göra det eller ej men för min egen del så räcker 16 GB gott och väl med tanken på dagens streaming- och molntjänster)
- Svårare att byta batteri (det är inte på något sätt svårt, såvida man inte är väldigt oteknisk, men visst är det besvärligare än att bara öppna baksidan och byta batteri)
- Mer stöldbegärlig än andra (men oerhört lätt att göra telefonen obrukbar för den typiskt otekniska och korkade tjuven)
- Något dyrare än andra (men man får vad man betalar för som med så mycket annat här i världen, det är trots allt en "premiumprodukt" för medelsvenssons)
- Android-fanboys kommer att hata dig på nätet (men i smyg ville de gärna ha en iPhone 5S de också men det kommer de aldrig att erkänna... )

Det finns så klart fler för- och nackdelar än så här men dessa punkter kan jag relatera mest till.

Av Barren Wuffet
Skrivet av sj6:

Hej
Ska man utesluta Android? Vad säger ni experter?

Absolut. Köp en iPad.

Själv har jag ersatt laptopen till förmån för iPad och allt som jag gjorde på laptopen både kan och gör jag på iPaden också. Slö- och porrsurfa, mail, streama film/musik till och från iPaden, läsa böcker, casualspel och göra field recordings inne på toaletten.

Surfplatta - det är framtiden.

Av Barren Wuffet

Knappast intressant i någon större utsträckning men för de som är handikapade (pun intended) så är det en mycket intressant grej. Jobbigt om man är utan båda händerna och måste helikoptra upp pitten på tangenten för att kunna "klicka" på något, så det är ju en viss inlärningskurva i det hela.

Av Barren Wuffet
Skrivet av Ayrin:

Jaså det säger du? Nyheter för i vilket fall, har Corsair minnen i 3 iMacar just nu utan fel. Men jag kanske bara har tur?
Skulle inte förvåna mig om det är så att en hel del av problemen som folk kan ha med Corsair minnen är grundat i att OSX miljön är mycket känsligare för vilka specs minnena som används faktiskt har.

Det är möjligt att corsair har lyckats fixa deras kompatibilitetsproblem som de haft tidigare men jag har själv haft en hel del problem med deras minnen i min förra iMac late 2009 (eller vad det nu är). Allt från vitskärm, AHT-fel, kernel panics etc, hela spektrumet av fel du kan tänka dig som är minnesrelaterade.

Det gällde alltså corsairs mac-specifika minnen som de själva hävdar ska funka bra. Och visst funkade minnena till en början men efter ett par månander så började problemen och till slut så tvärdog de. Så jag köpte nya likadana minnen i hopp om att jag bara fått defekta minnen första gången men det var samma visa igen efter ett par månader så jag gav upp och köpte crucial-minnen istället på rekommendation från folk som haft samma problem som mig.

Funkade hur bra som helst och de funkar än idag. Men som sagt, det kan mycket väl hända att corsair har fixat sina problem idagsläget eftersom att detta var lite mer än ett år sedan.

Av Barren Wuffet

Nej, det ljudkortet kommer inte att driva 250 ohmare. Det kommer att låta som skit.

Av Barren Wuffet

Air alla dagar i veckan. Vikt- och prestandaskillnaden är värd varenda krona.

Skulle aldrig vilja gå tillbaka till en iPad 4 igen.

Av Barren Wuffet

Vad du än gör så köp inte Corsair. Det är allmänt känt att deras minnen inte lirar särskilt bra med Mac.

Av Barren Wuffet

Grymt ful!

Av Barren Wuffet

Hur ska en normal människa lyckas få in benen under ett sånt skrivbord och samtidigt sitta bekvämt? En liten sprättkorean med tandpetare till ben kanske fixar det men vi andra?

Så där kan man ju för fan inte bygga ett skrivbord.

Av Barren Wuffet

Äh, ge mig en gigantisk och supertunn OLED som jag kan "tapetsera" upp på väggen i vardagsrummet så räcker det för min del.