Inlägg

Inlägg som mikaeledstrom har skrivit i forumet
Av mikaeledstrom

Jag kodade ett PHP-script som uppdaterar GleSYS DNS-tjänst via deras API för min domän. Scriptet finns på min server med statisk IP. Vidare har jag en cron på datorn med dynamiskt ip som anropar PHP-scriptet var femte minut. Det går även att scriptet körs när datorn får ny IP-adress.

Av mikaeledstrom

Hej, tacksam för alla svar. Jag kör Mac OS X så Samsungs RapidMode fungerar inte. Jag trodde att jag skulle uppnå snabbare läs&skrivhastigheter samt rappare dator i allmänhet.

Av mikaeledstrom
Skrivet av Kr^PacMan:

Vilka tester mer specifikt? Och vilken kontroller kör du?

Vilka tester? Jag har kört 64-bit på Geekbench 3 och Novabench har jag inte valt något så troligen standardtestet. Jag har SATA 6 Gb på moderkortet på båda och raiden är gjord i operativsystemet

Av mikaeledstrom

RAID 0 ger sämre prestanda?

Jag installerade precis två 250 GB Samsung 840 EVO i RAID 0. Blackmagic Disk speed test ger ungefär 950 MB/s båda för läs och skriv. Däremot får jag ca 40% lägre betyg i Geekbench 3 och Novabench. Är detta normalt? Jag trodde nog att det skulle bli bättre, inte sämre än tidigare setup (ett st 250 GB Samsung 840 EVO)

Av mikaeledstrom

Powerline/homeplug: blanda hastigheter och tillverkare

Hej!

Jag har försökt hitta svaren på Google och forumet här men misslyckats. Jag har två Homeplug/Powerline-enheter från D-link (500 Mbps och gigabitethernet) och skulle behöva minst en till.

Vad händer om man blandar in en enhet från annan leverantör än D-link som inte är likasnabb (säg 200 Mbps och ej gigabitethernet)? Kommer hela nätverket bli 200 Mbps eller blir det bara 200 Mbps till just den enheten? Fördelen om det vore det senare är ju att man kan koppla datorer och skrivare som inte kräver lika snabb/mycket "kräm" som andra datorer.

Av mikaeledstrom

Chassi-högtalare till moderkort GA-H87N-Wifi?

Hej!

Jag fick med en liten högtalare med chassit, se bild här: http://i36.tinypic.com/24c8xs8.gif

Jag har ett Gigabyte GA-H87N-Wifi och hittar ingenstans var jag kan koppla in högtalaren. Hittar inget på Google eller i manualen?

Kan det vara så att det inte går?

Av mikaeledstrom

Jag lyckades..

Av mikaeledstrom
Skrivet av Tandborste:

Liknande sak hände mig, va bara att lirka å pilla tills den kom lös (: Tro mig, det va pilligt men det gick!

Så du lossade inte kabeln i någon ände?

Av mikaeledstrom
Skrivet av rabiesekorre:

Kom den in i fläkten så kommer den ut. Lirka lite. Tror ingen kan svara dig exakt hur den hamnat där..

Jo jag håller med. Den har ju inte lossnat och sedan farit in i kontakten därefter.

Av mikaeledstrom

i5-4670k en av de fyra sladdarna har hamnat i fläkten

Hej!

Idag hände något märkligt. Jag har en i5 4670k och råkade slå på datorn när sladdarna från den medföljande kylfläkten råkade vara i närheten. Sladdarna åkte in i fläkten. Fläkten "märkte" detta på en gång och la av.

Det ser inte ut att vara några skador på kablarna. Det som jag tycker är konstigt är hur den svarta (det är fyra tunna kablar) har hamnat under själva övre kåpan. Hur kan detta ha gått till? Jag hittar inga öppningar. De fyra kablarna sitter fast i båda ändarna (kontakten som ska till moderkortet samt högst upp på kylfläkten).

Jag förstår inte hur jag kan lösa detta utan att ta bort den svarta sladden från ena änden. Om jag skulle göra det så vet jag inte hur man kan få fast den igen, ingen direkt erfarenhet av lödning.

Har detta hänt er? Hur kan man lösa detta? Vad finns det för alternativ och vilket alternativ är bäst?

Av mikaeledstrom

Kanske inte, men jag försöker lära mig mer om nätverk för att kunna göra ett bra både här i lägenheten och i framtida hus.

Hur många som behövs? Just nu har vi en Airport Extreme (inte den senaste, utan den innan) och vi kan knappt surfa i sovrummet som ligger 10 meter bort. Jag har haft Airport Express samt icke-apple routers tidigare..

Av mikaeledstrom

Jag bor i Stockholms innerstad och här får jag inte till ett bra trådlöst nätverk. Det finns massvis med trådlösa nätverk och dessutom har KTH sitt enorma nätverk igång här. Lägenheten är på ca 100 m2.

Jag har provat med olika routrar och olika kombinationer. Senaste försöket var att flytta den trådlösa routern från köket där första jacket finns till vardagsrummet med hjälp av 500 megabit/gigabit homeplug. Jag tycker fortfarande det är dåligt.

Frågan gäller även villa (säg 300 kvadrat, stenhus) då vi troligen kommer flytta till hus inom några år.

Av mikaeledstrom

Förbättra trådlöst nätverk med flera trådlösa accesspunkter

Hej!

Hur stort är problemet med interferens om man har flera trådlösa accesspunkter (varje har ethernet från huvudroutern)? Jag har läst att man det finns tre interferensfria kanaler; 1, 6 och 11. Vad händer om man har fler än tre trådlösa accesspunkter hemma?