Inlägg

Inlägg som zENZEz har skrivit i forumet
Av zENZEz

Safe temps @Laptop?

Tjenare!

Satt och spelade lite World of Warcraft på min laptop då jag inte flyttat över min PC än, såg att mitt grafikkort (enligt mig) hade väldigt hög temp. Vad är "normala" gaming temps för en laptop? Tror ni min laptop kommer ta stryk av att spelas på? Köpte den endast för att ha som skoldator.

http://i.imgur.com/lbP5FCl.png

Tack på Förhand.

Av zENZEz
Skrivet av MrMan2:

Jag har också en i7-930 som med standadkylare låg på ca 80-90 grader under load. Processorn har sjukt hög TDP vilket kan vara orsaken till de höga temperaturerna. Enligt Intel så är processorn på 130 W TDP, vilket är väldigt mycket jmf med de flesta nya moderna processorerna.

Så tempsen är helt OK med full load då eller?

Av zENZEz

i7-930 - Hög Temp?

Tjenare!

Gjorde rent datorn idag och körde igång ett stresstest för att testa tempen. Låg på 100% load i ca 30 minuter, tyckte jag såg väldigt höga temperaturer, men kanske bara jag som är nojjig?

http://i.imgur.com/9yedAmW.png

Använder mig utav en Coolermaster V8 kylare.

http://www.3dvirtua.com.br/ecommerce_site/arquivos8430/arquivos/...

Av zENZEz
Skrivet av Klixman:

Jag skulle gissa att det är bCount som ställer till det. Har du koll på hur mycket du räknar ner den? Finns ju en risk att du eventuellt får ett negativt värde på den, vilket inte är lyckat om du indexerar på det. Testa lägga till en värderange-koll på den.

Löste redan problemet, lösningen står ovan om du är intresserad. Tack ändå!

Av zENZEz

Löste det med en enkel if-sats och satte den under i's for-loop.

if (bulletHit == true) { delete pShot[x]; pShot[x] = pShot[bCount - 1]; bCount--; }

Av zENZEz

Mitt spel kraschar när..

Hej!

Har stött på ett problem i mitt spelprojekt och har inte kommit fram till någon lösning. Jag har hittat problemet och det händer endast när 2+ enemies overlappar (med en vinge eller dylikt) och ett skott träffar dem båda.

{ for (int x = 0; x < bCount; x++) { //GETS CURRENT BULLETS RECTANGLE pShot[x]->getBoundingBox(&bRect); for (int i = 0; i < capacity; i++) { //GET ENEM SHIPS RECTANGLE eShip[i]->getBoundingBox(&eRect); //CHECK IF TWO RECTANGLES COLLIDES if (bRect.Intersect(&eRect)) { //UPDATE PLAYER SCORE pShip->setPlayerScore(); posY = -80.0f; posX = hge->Random_Float(0, mScreenMaxHeight - 70.0f); speed = (hge->Random_Float(0.5, 2.5)); delete eShip[i]; eShip[i] = new Enemy(eTexture, posX, speed); delete pShot[x]; pShot[x] = pShot[bCount - 1]; //NEXT LINE TO BE EXECUTED bCount--; } } } }

Output är då alltså:
Unhandled exception at 0x20746F6E in ProjectTemplate.exe: 0xC0000005: Access violation executing location 0x20746F6E.

Har suttit i flera timmar med detta problem och hittar verkligen ingen lösning. Har provat använda mig av ett bool-värde, samt att göra en hitCount, nedera fungerar. Utöver det fungerar koden felfritt.

E:
Här får ni en bild med output, felet och koden från en annan krasch.
http://i.imgur.com/iRSew9l.png

E; Värt att nämna är att x är den yttre for-loopen och i den inre.