Inlägg

Inlägg som Krabb Salva har skrivit i forumet
Av Krabb Salva

Hej, hade helt missat meddelandena, ber om ursäkt för det!

@oskarwernersson Kan jag gå med på med! Hör av mig i PM!

@Fallq Den finns kvar! Hör av mig i PM!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Krabb Salva

Diverse elektronik

Hej! Dags att göra en gaderobsrensning.

Iphone 5s
Pris: 1000kr
Inköpt april 2016 genom ett abonnemang på Tele2. Medföljer gör kartong, original nätadapter och dokumentation. Tyvärr har jag inte kvar originalkabeln, så slänger med en jag hade i gömmorna. OBS! Har inte heller kvar verktyget för att öppna mobilen. Går dock att använda ett vanligt gem. Telefonen har ett litet jack på skärmen, men inget som påverkar användandet. Utöver det har den normalt slitage, så som lite kantstött. Batteriet håller i 6-8 timmar på en laddning. Telefonen skickades på lagning några gånger (mjukvarufel som gjorde att den startades om gång på gång), och ska enligt Tele2 bytts ut nästan alla gånger. Nästan all dokumentation över dessa reparationer samt kvitto finns och kan skickas med om så önskas. Meddela om detta i sådana fall innan jag skickar.

Corsair Void Wireless RGB 7.1
Pris: 700kr
Inköpt augusti 2017. Batteriet är i gott skick, osäker på hur många timmar det håller däremot. Allt är i gott skick.

Xbox One handkontroll
Pris: 300kr
Inköpt november 2016. Den äldre modellen, alltså ej S-modell. Har använts väldigt sparsamt, i gott skick.

Den som först kommenterar på X produkt står först i tur. Nästa person som kommenterar står då på kö. För att alla ska hänga med i vem som står på kö så ser jag helst att all kontakt sker genom kommentarsfältet. Ni kan välja att antingen hämta det i Norrköping (sådana frågor kan tas över PM) eller så skickar jag det med Schenker, med spårförsändelse då. Ni som köpare står för frakten. Betalning sker genom swish, banköverföring eller kontant.

//Arvid

Läs hela annonsen här

Av Krabb Salva

Du skulle kunna lägga upp en köp-annons här på Sweclockers. Annars finns det andra forum som specifikt riktar in sig på retrospel. Vad de som riktar in sig på Nintendo heter minns jag inte, men du bör nog kunna googla fram dem. Brukar vara hyggligt folk som har nått i gömmorna

Skickades från m.sweclockers.com

Av Krabb Salva

@NeonNemo: Ledsen men en kille hann skriva innan dig så prioritera han

Av Krabb Salva

Allting är nu sålt, ös ale er alla fortsatt trevlig kväll!

Av Krabb Salva

Diverse datadelar

Hallå!

Säljer datordelar från min gamla burk. Kördes senast för en vecka sedan och funkade klockrent då. Processorn har varit överklockad vid ett tillfälle, men är nu klockad på 4.0GHz. Allt är köpt i November 2015, förutom CPU-kylaren som är köpt april 2016. Har inga originalkartonger kvar. Ser helst att det hämtas, men har ESD-påsar så kan skicka om inget annat alternativ finns. Priset kan diskuteras vid snabb affär (upphämtning bl a) samt paketköp.

Delarna är:

  • MSI 970 GAMING och FX 8350 @4.0 ghz (säljer dessa som ett paket) - 1500kr

  • MSI GeForce GTX 960 GAMING 4GB TwinFrozr V - 700kr

  • PSU Fractal Design 750W I - 250kr

  • Cooler Master Seidon 120V V2 - 250kr

Betalning sker via Swish eller banköverföring.

Läs hela annonsen här

Av Krabb Salva

Värdera en dator

Hallå!

Ska antagligen stycka upp min dator längre fram mot sommarn/tidig höst, och använda vissa av delarna för ett nytt bygge. Är dock lite osäker på hur mycket jag ska få ut av de resterande delarna, så hoppas ni kan ge mig en idé.

  • Fractal Design Define S Black (Två fractal fläktar följer med, samt nästan alla skruvar och tillbehör)

  • MSI 970 GAMING

  • FX 8350 @4.0 ghz

  • 16gb DDR3, 1866mhz

Allt är i gott skick. Gav mig på OC en gång, men avslutade det projektet rätt snabbt. Chassit har inga märkbara skador och grafikkortet samt minnena fungerar som de ska.

Vad tror ni? Vad skulle ett paketpris bli, alternativt att stycka upp allt och sälja var för sig? Vad är mest lönsamt?

Av Krabb Salva

@Neknot: Snyggt! Hur satte du ikonerna i mitten av aktivitetsfältet?

Av Krabb Salva

http://imgur.com/A4txIyGl.png

Gjorde äntligen bytet till Linux på min laptop! Var från början tänkt att jag skulle köra Manjaro med i3, och efter 3 timmars krångel (var ute och cyklade, samt höll på med julbak) så fick jag igång det. Dock när det väl var igång så hade jag svårt att vänja mig, och kände att det inte var något för mig. Har kört Mint innan på en annan dator, vilket jag gillade och tyckte Xubuntu lät spännande! Drog igång det och har funkat hur bra som helst hittills! Är fortfarande väldigt ny med Linux, så lär mig fortfarande. Har ändrat om lite, men känner att jag nästan varje gång jag startar vill ändra något mer haha. Har gått i tankarna att lägga till en conky och kanske byta ut Plank mot en dock istället, men får se när det händer.

Kul grej btw, är lite av en tradition att mina laptops får ett namn från ett föremål i köket. Den förra hette t ex Mandelmassa

Av Krabb Salva

@walkir Den främsta anledningen var spelen. Alla spel låg ju på den datorn, så var inte så konstigt iofs. Virituell miljö går ju, även om jag hellre känner att jag vill överge Windows för att helt omfamna Linux istället.

@martinot Jo som du säger, ekosystemet är ju att önska mer av. Var också det som gjorde att linux datorn sällan startades. Saken är väl den att det är främst spelen jag skulle sakna, även om många av de är tillgängliga till Linux (så som skyrim, fallout m.m.). Men med tanke på att jag känner att spelandet börjar att trappas ner, och att mina studier enbart handlar om att läsa och skriva (Samhälls- och kulturanalys på LiU om ni är nyfikna ) känner jag att det "halv-dåliga" ekosystemet inte skulle göra mig så mycket. Att det skulle "gynna" mig känner jag inte direkt, handlar mer om att jag gillar att testa och utmana mig själv

Av Krabb Salva

Har länge funderat på att gå över till linux. Egentligen är väl nu en lika bra anledning som senare. Har börjat trappa ner på spelandet, och många av spelen jag har kan köras på linux. Jag hade en dator (utöver min windows-dator, som är min gaming-dator) med Linux Mint, openbox och en standard Conky-config och jag gillade det verkligen. Det tråkiga var bara att den typ aldrig startades då mina primära användaruppgifter var på Windows-datorn. Så tänker att gör man det till vardags så skulle det vara en annan femma. Jag har funderat på dual-boot, men känns som det går ifrån syftet lite och att jag skulle hamna i samma sits som förut med att jag går till Windows hela tiden. Låter det galet? Dessutom, även om jag aldrig provat skulle det vara riktigt kul att köra Arch, känns som en stabil distro ändå. Förresten, ni som spelar på linux, hur känns det?

Av Krabb Salva

Fick in 8k på kontot idag

Av Krabb Salva

Säger samma sak som ovan, blir det aktuellt att sälja delar separat så lägger jag 300 riksdaler på HDD

Av Krabb Salva

Jag installerade en ny kylare för CPU (vattenkylning) och trots att både jag och min kompis har installerat datorer förr så hade vi lyckats glömma att ta bort skyddsplasten som sitter under blocket. Förvånansvärt nog så fungerade datorn (kördes i typ 2 veckor innan jag upptäckte misstaget) Vad som är ännu mer komiskt är att jag trodde att de höga tempsen berode på för mycket och sedan för lite kylpasta. Med andra ord var jag två gånger vid kylaren och kleta på kylpasta innan jag upptäckte att skyddsplasten satt kvar.... Läran att ta härifrån är att inte glömma att ha ögonen med sig när man bygger datorer

Av Krabb Salva

Nu läser ju inte jag ekonomi, men jag antar att det har som vanligt att göra med utbud och efterfrågan. Om efterfrågan sänks så borde priset sänkas eftersom man vill sälja mer. Iallafall tycker jag att det låter rimligt. Någon som faktiskt är insatt i teorierna kring marknadsekonomi och liknande kanske kan förklara mer ingående.

Av Krabb Salva

Skitsnyggt!

Av Krabb Salva
Skrivet av loefet:

Tänkte precis samma sak när jag såg tråden

Great minds think alike

Av Krabb Salva

Om du lägger en filt över datorn så ska du se att den inte fryser lika mycket

Skämt åsido, men du behöver komma med mer info. När började detta t ex? Om du är orolig över luftflödet, är det t ex dammigt i datorn o vad ligger du på för temperatur i datorn?

Av Krabb Salva

@HallonsyltarN: Hehe de ska jag komma ihåg

Av Krabb Salva

@HallonsyltarN: I guess. Går Filfak så de var egentligen analysen som de inte tyckte om. Pratade med min arbetsgrupp om det o jag märkte att det hängde på mig om det skulle bli rätt om man säger så. Hursomhelst, tog körkortet iallafall så allt är väl inte skit