Inlägg

Inlägg som Elektroman har skrivit i forumet
Av Elektroman

Ta bort övervakning i Windows 10

Så det är allmänt känt att Windows 10 har inbyggda övervakningsprogramvara, malware, spyware eller vad man nu ska kalla det. Hur kan man ta bort all sån skit?

Av Elektroman

Dela ett eget autofilter?

Jag har gjort ett bildfilter, som jag vill dela med mig av. Filtret är bara en text och en bild som överlappas ovanpå originalbilden. Jag vill att det ska vara så enkelt som möjligt för andra att använda det. De ska inte behöva gå in i något bildredigeringsprogram. Helst skulle jag vilja göra så att folk bara kan välja vilken bild de vill ha filtret på, sedan får de tillbaka bilden med filtret tillagt.

Tips på något smidigt sätt att göra detta på?

Av Elektroman

VLC snapshot - får bort svarta sidor?

När man gör "snapshot" i VLC Player på vissa filmer (eller rättare sagt TV-serier som inte har widescreen) så kommer det med svarta områden till höger och vänster om bilden för att "fylla upp" den till Widescreen. Finns det något sätt kan göra så att dessa svarta sidor automatiskt, så att "snappskottet" (vad det nu heter på svenska) endast visar själva bilden utan de svarta sidorna?

Av Elektroman

Conquest S8 Pro - någon som har provat? (Pansartelefon)

Såg denna video https://www.youtube.com/watch?v=tdUWRT6P8kE och läste denna recension http://www.toughgadget.com/best-rugged-smartphones-unlocked/ och den här telefonen verkar ju rätt fet. Frågan är om den är så bra som den verkar? Någon som har erfarenhet av den? Skriv gärna.

Av Elektroman

Adblock i Firefox slutat funka (youtube reklam)

Adblock i Firefox har slutat funka. T.ex. kommer det upp reklam på youtube-videor. Har provat att installera om och uppdatera filtren. Vad är felet? Finns det någon annan adblock man kan använda som funkar bättre?

Av Elektroman
Skrivet av Nisseman85:

Inställningar-> sen klicka på "visa inställningar" "Alla" istället för "enkla". När den nya menyn kommer upp så hittar du inställningarna under Gränssnitt->Inställningar för kortkommandon. Medellångt har jag satt till 30 sekunder för att en del serier inte har så långt intro. I princip alla anime har 1:30 så då är det bara 3 klick med samma kommando.

Perfekt, EXAKT vad jag letade efter!

Av Elektroman
Skrivet av MadFred:

Sen har du kortkommandon som du kan ändra tid på om du vill (i Avancerade inställningar).
Du ser fler alternativ om du rotar runt lite där
CTRL+Pil höger = Hoppa 1 minut
ALT+Pil höger = Hoppa 10 sek

Det va de där jag tänkte på, i fall man kan gå in någonstans och ändra tiden på dem t.ex. från 60 s till 100 s. Var kan man gå in och ändra sådana variabler?

Av Elektroman

Tack för svar.

Är det TN du reagerar på? Eller 1080p? Tycker också 1080p känns lite lite, hade hellre haft högre upplösning egentligen. Finns det någon liknande dator med högre upplösning?

Av Elektroman

Hoppa över intro i TV-serie (VLC Player?)

(Använder Windows 7, därför jag skrev tråden här)

Någon som har tips på hur man kan göra för att hoppa över introsekvensen när man kollar på en tv-serie?

En idé jag själv har är att i t.ex. VLC Player, som jag använder, göra ett skript som gör att videon spolar fram exakt 1 min 40 sek vilket är introts längd. Jag vet dock inte om det går att göra sådana script i VLC.

Tips mottages gärna.

Av Elektroman

Förstår inte varför ingen skriver något xD kan väl åtminstone säga om du håller med det jag skrivit?

Av Elektroman
Av Elektroman

Asus N552VX-FW306T

Vad tror ni om denna? Det viktigaste är att jag vill kunna arbeta med många tunga program öppna samtidigt, t.ex. ritprogram med högupplösta bilder, musikprogram, matematikprogram och liknande. Jag vill även kunna kolla på högupplöst film utan att det hackar och även spela spel gärna med hög upplösning (förstår om det inte går med max till de nyaste spelen, men). Min budget är max 15000, men gärna under 12000.

Jag har tidigare lutat åt att köra på 8 GB RAM, eftersom de med 16 varit så mycket dyrare. Men nu hittade jag en med 16 som bara kostar 12000. Jag tycker den i övrigt tycks ha bra prestanda och jag har listat för och nackdelar som jag kommit på nedan. Har aldrig kört ASUS själv tidigare, men har hört att de ska vara bra.

För och nackdelar jag hittat:
+
Bra processor
Mycket RAM (16 GB)
Stor SSD (512 GB)
Priset

+/-
Ganska bra grafikkort
Okej vikt

-
Låg skärmupplösning

Tar gärna emot synpunkter.

Av Elektroman
Skrivet av gymrattan:

"Få upp till 2000:- tillbaka" är väl det rätta citatet.

Jag läste villkoren på sidan för Micrososfts Cashback-kampanj: http://microsoft-rebates.com/cashback-sweden/Pages/Landing.as...

Men om det är upp till 2000 kan det ju omöjligt bli hela 2950?

Av Elektroman
Skrivet av gymrattan:

Ja, och för för produkter med inköpspris mellan 8 990 – 12 989 kr är det 950 kr som är cashback.
HP Open-priset blir då 12 990 - 2 000 rabatt - 950 cashback = 10 040 kr.

Är du säker? Var kommer de där -950 ifrån? Jag ser bara att det står "Få tillbaka 2000:-", var står det att det är ytterligare -950?

Av Elektroman
Skrivet av gymrattan:
Skrivet av babgjyshi:

Med sibas 20% rabbat och microsofts 2000 kr tillbaka, så borde man kunna köpa Hp omen för 8400, ord pris 13000.
Specs i7 6700hq, gtx 965 4gb, 128 ssd och 1tb hdd.
Är sugen som fan själv på att köpa denna också.
https://www.siba.se/datorer/barbara-datorer/barbara-datorer-m...

Det är själva inköpspriset som gäller, betalar du under 12 990 kr för produkten (som t ex med SIBAs rabatt avdragen) så är det en lägre cashback-rabatt som du får tillbaks (950 kr är steget under).

Ord. pris 12990 kr med 2000 kr rabatt så blir la slutpriset 10990 kr?

Av Elektroman

Firefox stoppa script automatiskt?

Ibland kommer följande meddelanderuta upp i Firefox:

Citat:

A script on this page may be busy, or it may have stopped responding. You can stop the script now, open the script debugger, or let the script continue.

Script: http...

Continue
Debug script
Stop script

De tre nedersta raderna är olika alternativ man kan välja.

Jag undrar om det finns något sätt man kan göra så att Firefox AUTOMATISKT alltid väljer "Stop script"?

Av Elektroman

Datorns klocka återställs efter varje omstart

Detta gäller samma dator som jag skrev om här http://www.sweclockers.com/forum/trad/1437299-vad-ar-detta-al...

Har börjat bli något fel på denna dator, så att varje gång den startas, så har klockan ställts in till år 2000.

Jag misstänker att detta fel kan vara sammankopplat med det jag skrev om i ovanstående tråd. Min teori är att på grund av någon bristande strömförsörjning så förloras minnet i datorn som håller reda på tiden. Observera dock att detta bara är en ganska lös teori, då jag kan medge att jag inte vet riktigt hur datorns klockminne fungerar, så är detta inget jag har bekräftat.

Hur som helst är jag tacksam för hjälp för att felsöka detta problem och lösa det.

Av Elektroman
Skrivet av scoorch:

Finns ju alltid strömbrytare på nätaggen

Hm jag har sett flera nätagg som inte haft sådana knappar, är väl inte standard direkt?

Skrivet av Bozzeta:

Så när du trycker på knapp 2 så startar datorn?

Ja... typ. Fast "knapp 1 & 2" verkar inte vara helt identiska. Ibland har inte knapp 1 fungerat, då har det krävts att man tryckt på knapp 2 först, varpå datorn startar, fast stängs av efter ~15 sekunder. Därefter fungerar knapp 1 som vanligt igen. Förstår inte riktigt logiken bakom knapparnas funktion...

Av Elektroman

Vad är detta? (Alternativ strömbrytare på baksidan)

Detta gäller en gammal Fujitsu-dator med ett antal år på nacken. Undrar vad en alternativ strömbrytare på baksidan av datorn är (till för). Se bilder:

https://s32.postimg.org/unfvd13at/image.gif

https://s32.postimg.org/6kz1i5mnp/image.gif

I vanliga fall sätts datorn alltid på med huvudströmbrytaren (knapp 1) men det verkar som att det även går att göra med den "alternativa strömbrytaren (knapp 2).

Frågan är vad är poängen med detta? Vad är syftet med den "alternativa strömbrytaren"? Har aldrig sett en sådan knapp på en dator tidigare.

Av Elektroman
Skrivet av Nima2001:

Det finns en drös KB du bör avinstallera på windows 7 både för att slippa skit om win10 , men även för att öka din integritet då windows 7 också har ett par installerade keyloggers och andra trojaner som microsoft tryckt dit..

Finns flera källor på detta men de kan du googla fram själv. Dock har jag en lista här som b.la. en kille här på forumet sammanställt, han har även en webbsida om det.
http://www.grynnan.se/winx/

Tackar igen för detta inlägg. Vem på forumet är det som har sammanställt det?

Märker att det nu kommer upp massa nya "KB"-uppdateringar till Windows 7. Har du eller "Grynnan"(?) något tips om hur man kan snabbt bara få de ofarliga uppdateringarna, och avfärda spionvaran/malware/etc, utan att behöva kolla igenom varenda KB-nummer enskilt? Har just nu 20 stycken den vill installera.