Inlägg

Inlägg som Teedee har skrivit i forumet
Av Teedee
Skrivet av Teedee:

Till att börja med: Notera att detta inte är en comeback.

Till saken: Jag har nu lagt in en påminnelse i företagets outlookkalender om att INTE göra comeback på detta datum. Jag har också lagt in en påminnelse om NÄR jag SKA göra det, men det verkar korkat att avslöja det

Hittar inte datumet i min outlookkalender. Har jag missat det eller ligger det efter 2022? Ingen vet. Är det här en comeback? Knappast. Jag googlade på da_bear av någon anledning och snubblade in på den här tråden, via Google.

Vad gör jag idag då? Fick ett barn till 2016, det tar ju, som man brukar säga på presentationer vid möten, en del tid. Övrig tid ägnas åt huset, matlagning, jobb och utveckling av meningslösa produkter medelst Solidworks och 3d-skrivare. Lever forumet förresten? Jag får känslan att det mesta sköts via facebook idag..

Av Teedee
Skrivet av Triffid:

är det nu vi slår vad om när nästa comeback inträffar?

jag tar 2016-02-23.

Till att börja med: Notera att detta inte är en comeback.

Till saken: Jag har nu lagt in en påminnelse i företagets outlookkalender om att INTE göra comeback på detta datum. Jag har också lagt in en påminnelse om NÄR jag SKA göra det, men det verkar korkat att avslöja det

Av Teedee
Skrivet av Loki:

Av någon anledning så är det svårt att släppa det här forumet.

Det är lite som Herpes - man kan nästan glömma bort det och inte märka av det på flera år, sedan dyker det upp igen när man minst anar det

Av Teedee
Skrivet av Paradoxnode:

Teedee du är välkommen tillbaka 2011 eller runt där

Missade med tre år - Konstigt, småbarn tenderar att totalt bomba sönder ens fritid, ekonomi och sexliv

Av Teedee

Hoho, jag hittade hit igen av misstag (troligen kombinerat med verifieringsleda) när jag plötsligt fick en Flashback och googlade på Da_Bear Hittade en tråd någonstans, klickade på en länk, ombads logga in på Swec och upptäckte till min gränslösa förvåning att min gamla login faktiskt funkar! Blev ännu mer förvånad när min gamla avatar var kvar, liksom signaturen

Jag var också med på folkracet i Hallsberg 2003 och hade då varit medlem ett rätt bra tag (som jag kan minnas). Jag och Maxizor betalade extra för en sväng till i 343:an Jag minns, som tidigare nämnt, Da_Bear-tråden, "Sy med Castor" och en del annat. Försökte bli spamkung i gamla ÖÄ men gav upp när jag fick en varning..

Jag var senast aktiv ungefär när datorn i min signatur var fräsch, fan vet när.. Pensionerade förresten den i våras, stabila och bra grejer, vattenkylningen hade gått rätt många år då.

Fast jag har varit borta härifrån så känner jag fortfarande någon form av tillhörighet, jag kan inte se "Con Air" utan att dra på smilbanden när de nämner Castor Troy och Garland Greene, jag blev riktigt ledsen när jag läste (i aftonbladet av alla ställen) om Bijan..

Vad gör man idag då? Jobbar på kontor, är gift, har tre år gamla tvillingar, är för fet, äter fel (kan ha ett samband) och spelar piratat minecraft. Dricker dyr Whisky (för sällan) och skruvar med gamla bilar eftersom jag aldrig har vett att köpa nyare. Datorer har jag tappat i princip all koll på eftersom jag har bättre saker för mig.

Kul att så många av det gamla ÖÄ-gänget ändå är kvar (mer eller mindre)

(kanske veckans mest ofokuserade inlägg, men jag försvarar mig med tidigare nämnd leda, kombinerad med tilltagande hunger)

Av Teedee

Det förefaller som om min comeback var rätt så kort Nåja, jag fortsätter logga in med några års mellanrum,bara för att mitt konto ska ta lite plats på servern

Av Teedee

Tillbaka efter en rätt lång tids frånvaro :)

Efter tre års frånvaro härifrån (en del kanske minns mig som spamkungen nummer ett) så har jag återvänt och noterat att i princip inget har förändratats, inklusive min datorspec Kul att se att i alla fall en del är kvar

Av Teedee
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lill-Hokarn
Teedee säg till om ni vill ha lite svetshjälp, ta inte illa upp men det såg inte så bra ut.

Skicka ett pm om du vill att jag ska "tiga" ihop rören åt er

Snyggt är det inte, det var heller inte syftet. Syftet var billigt och stadigt och det har uppfyllt båda målen hittils (Jag är inte sååå småväxt och jag kan få rören att flexa, fogarna lossnar fan inte. Dessutom så blir de bättre och bättre, man lär sig allt eftersom. Se det som ett läroprojekt

Av Teedee
Citat:

Ursprungligen inskrivet av oobum
Majesty: sämsta ursäkten på länge svårt att skaffa frma torx :>

till trådskaparen: köp nån vanligbilstol

Nu har jag skrivit det här två gånger: Jag tänker använda en fåtölj för att den redan finns i hushållet, för att den är bekväm , för att jag inte har plats för en till möbel och för att jag inte behöver bära upp den för trappan. Begrips?

För er som inte orkar läsa vad jag skriver i vanlig storlek:

JAG TÄNKER ANVÄNDA EN VANLIG FÅTÖLJ FÖR ATT DEN REDAN FINNS I HUSHÅLLET, FÖR ATT DEN ÄR BEKVÄM, FÖR ATT DEN INTE KOSTAR NÅGOT, FÖR ATT JAG INTE HAR PLATS FÖR EN TILL MÖBEL OCH FÖR ATT JAG INTE BEHÖVER BÄRA UPP DEN FÖR TRAPPAN! SER NI NU?!

Av Teedee

Startmotor från en bil funkar.. Men den är ganska ineffektiv och är inte gjord för att gå längre stunder.

Förresten, jämför med effekten i en moped. En gammal en hade du 1 hästkraft, eller 750 watt i. Har du så mycket effekt i en skruvdragare? Näpperligen.

Av Teedee
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Wiggge
Hade varit rätt fräkt me en sånn sportstol som man har i bilar också finns ju vissa som använder det..

Det tycker jag med men det har en rad problem:

1: Jag har då en möbel jag inte kan använda till annat
2: Dyrt.
3: Jag har lite för brett arsle för sådana
4: En sådan konstruktion skulle ta upp halva vardagsrummet och jag är redan trångbodd.
5: Mer konstruktion av skenor och upphängningar

Finns fler också.

Av Teedee

Dagens uppdateringar är inte många, vart inte så mycket gjort och allt tog alldeles för lång tid.. Fick dit de två överliggarna som den översta skivan ska vila på och började göra urtag i tvärstagen för att svetsa dessa i de två H:na som kommer att vara sidostycken på bordet.

Bilder, såklart:

http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload8/datorbord_001.jp...

Sidostyckena färdigsvetsade. Den fula, blåklädda figuren i bakgrunden önskar hålla sin identitet hemlig.

http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload8/datorbord_002.jp...

Den fula, blåklädda figuren som önskar hålla sin identitet hemlig gör urtag i tvärstagen.

Angående svetsningarna:
Jag har inte svetsat sedan 1999-2000 nån gång och Majesty har antagligen haft ännu längre paus. Vi har inte tränat innan utan bedömer att det nog fan håller ändå. Fult blir det men det får man väl ta till det priset

Av Teedee

Den svetsfog som syns har Majesty lagt, mina är snyggare

Av Teedee

Eget datorbord (i rostfritt)

Jag har börjat tröttnat på det vingliga IKEA-bord jag har nu och när Majesty sade att han ville bygga något så var det bara att köra igång :). Jag ville ha det stabilt då jag råkar gilla bilspel och det är ett elände när bordeländet fladdar med FF:en i ratten. Jag ville också rationalisera bort den Jyskstol jag nu sitter på och använda en fåtölj istället. Dessutom så vore det smidigt med ett vettigt ställe att göra av ratten.

Efter lite gemensamt funderande så kom vi fram till en utformning liknande denna:

http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload2/datorbord.JPG

Självklart så är det undertecknad som sitter och flinar vid ratten

Materialet då? Det naturliga valet var ju trä men hur kul är det på en skala? Alltså skulle vi göra det av metall. Efter ytterligare funderande så kom vi fram till att fyrkantsrör vore lättarbetat så kosan styrdes mot Åkerbloms Skrotaffär i Hedemora.

Där fanns gott om skrot, men inga fyrkantsrör i lämplig storlek och prisklass. Modfällda åkte vi hemåt igen, med en anhalt hos Majestys bror för att lämna tillbaka släpvagnen.

Där snubblade vi på en trave rostfria stålrör. De var förvisso runda och egentligen alldeles för stora (diameter 40mm), kraftiga(godstjocklek ca 3 mm) och tunga för ändamålet men priset var rätt!

Hem till Majesty och fram med vinkelkapen. Efter lite kapning och efterföljande svetsning (bågsvets) så blev det ungefär såhär. Lite byggbilder i ett kollage:

http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload2/stainless.jpg

Fler bilder följer när arbetet går framåt!

Av Teedee

Keiro släpper inte igenom mail!

Installerade Keiro Winroute Firewall häromdagen. Allt fungerar klockrent, två burkar till kör igenom den, men så i går så hörde jag ett smärtfullt skri ifrån hallen där Morsans burk står. "AAAAAH!!! Jag kan inte kolla mailen!" Jag sätter mig ner och pular ett tag och kommer fram till att Outlook får kontakt med mailservern men inte kan logga in. Det funkade utan Keiro. Jag misstänker SBS från mitt håll, men jag vet inte hur jag ska fixa det.

Av Teedee

Min moster hade samma problem, det var Proxyn hennes ISP (Hedemora Energi) hade satt upp som blockade alla säkra sidor.

Av Teedee

Hur funkar Radeon på ett Nforce-kort? Jag har en känsla i maggropen att Nforce är lite optimerat för Geforce..

Av Teedee

Jag kör "Titan Silver Grease" köpt i desperation för överpris på den lokala datorbutiken.

Av Teedee
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RedEyeJoe
Men endå det som är roligast och oftast åxå jobbigast är terminologin dom använder för olika saker...

Programmera (dvs installera)
Datorn (dvs skärmen)
Burken (dvs datorn)
Snesträck (dvs slash)
Snesträck (dvs backslash)
mfl mfl mfl

Hatar att hjälpa folk över telefon...

Då måste det väl ändå vara jobbigast när de kallar datorn för "hårddisken"? Det gör morsan hela tiden.

Av Teedee

Efter att ha sett Cathar's block så kommer jag bara hela tiden till följande slutsats: Vad är det egentligen som hindrar att man fräser ner en vanlig kylfläns och löder på en "låda" runt med anslutningar? Billigt men kanske inte bra?