Inlägg

Inlägg som breakwin har skrivit i forumet
Av breakwin

@StickanN:

Quantum break finns för ca 180kr på diverse key-hemsidor som g2a osv

Av breakwin

quantum break tycker jag var väldigt coolt och annorlunda från något annat spel jag någonsin spelat. En mix av spel/cutscenes och liveaction. De har mixat spel och tv-serie i ett.

Annars tyckte jag call of juarez bound in blood samt bioshock infinite (jag lipa) haft väldigt bra och tunga/djupa stories

Av breakwin
Skrivet av cqo:

Tack för alla svar. Ni verkar ganska nöjda över tangentbordet. Det måste kännas bra. Har hört från vissa att det är lätt att komma åt andra tangenter? Visserligen blir det alltid så när man byter tangentbord, men men.

Har själv aldrig lidit av detta men det kan ju vara olika för andra.

Av breakwin

Skulle också säga att dagens tn-paneler verkligen håller måttet. Köpte en 27" 4k TN från Samsung och var lite orolig över färgåtergivningen men det var en stooooor skillnad jämfört med min 5år gamla tn-panel(också från samsung). Väldigt fin bild

Av breakwin
Skrivet av Danmyr:

Anser att den nya MBP ligger på en omotiverat hög prispunkt, avsaknaden av "reguljära" portar som mer eller mindre tvingar användaren att köpa till adaptrar; samt ett tangentbord som är vidrigt i förhållande till vad övriga premiumprodukter erbjuder (ingen kan på fullaste allvar försvara ett så uselt tangentbord).

Ja, den är dyr, går ej att argumentera där. Dock finns ingen laptop som ger samma användarupplevelse som osx och mbp (personlig åsikt). Har själv bara köpt en adapter för 399kr som ger mig alla konventionella portar och har bara behövt använda den 2ggr på 4månader. Känns som de som säger att man måste köpa till (flera) adaptrar är väldigt trångsynta, kan ju lika gärna köpa en usb som är dubbelsidig men usb-c och usb-a för 149kr om du vill det. Att säga att ingen kan försvara ett så uselt tangentbord är bara naivt, det kommer ju fram till personlig åsikt, åter igen.

Av breakwin

Jag köpte mig den nya MBP och hade likadana frågor som dig, så jag hoppas jag kan hjälpa dig med dessa.

Tangentbordet:
Jag var högst tveksam då jag kände att sitta och trycka på knappar i 5 minuter i en affär inte skulle riktigt "bevisa/känna" (kommer ej på rätt ord) hur det skulle vara i vardaglig användning. Det var lite jobbigt de första 2-3h. Nu måste jag dock säga att det är skönare att sitta och skriva på detta tangentbordet än min mekaniska vid min stationära som jag visserligen också älskar. Är du orolig för ljudet på tangentbordet, det har klagats om att de låter mycket, så kan jag säga att det är ett väldigt tillfredsställande ljud och inget störande. Har suttit i helt tysta bibliotek och fått kommentaren: det kittlas i huvudet när du skriver. Lite kul. Själv älskar jag tangentbordet, vilket jag får samma intryck av de flesta användare och reviewers. Kollar man på youtube så säger de flesta att det tar en liten stund att vänja sig men när man väl gjort det så älskar man den.

Touchbaren är definitivt inget revolutionerande dock tycker jag apple gjorde rätt val att byta ut f-knapparna mot dessa. Detta är inget du kommer tänka "wow" på, däremot kommer du långsamt med tiden ta mer och mer nytta av dess funktioner och det är iallafall bättre än de "fasta" f-knapparna som fanns innan.

Nu vet jag inte riktigt hur de andra macbooksen är... Min farsa har en Macbook Air från 2013.. det jag definitivt märkte på en gång var att när man gått över till nya tangentbordet så hatar man den gamla. Min dator är extremt tyst jämfört med hans när man ex kollar streams på twitch. Allround så är det en bättre dator har jag märkt... tystare, snabbare, bättre skärm, bättre batteritid etc. Har även jämfört endast skärmen mot föregående MBP(retina) och kan säga att den nya slår föregående med hästlängder när det gäller bildkvalite.

Av breakwin

Är du villig att köpa windows på kinguin eller liknande så sparar du ytterligare 900kr och kan satsa på 16GB ram istället för 8 vilket är lite väl knapert med RAM för dagens standard
https://www.inet.se/kundvagn/visa/10343697/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10343697/

Av breakwin

Fyfan. Fick ont i magen när jag läste detta. Lycka till!!!

Av breakwin

Känns som du behöver läsa om grundregler i elektronik. Du kan inte serie koppla en multimeter för att mäta spänning, då sluter du kretsen. För att mäta spänningen måste du koppla multimetern parallellt över alla citroner. För att mäta strömmen så sätter du multimetern i serie med citroner.

Det är detta @SaltyLiquorice försökte förklara eller fråga. Hur mätte du spänningen? Rita upp en krets i paint eller liknande.

För att sedan veta hur många citroner du behöver för att ladda ett batteri på 3000mAh så behöver du som sagt veta hur hög spänning batteriet har samt mäta hur mycket en citron kan ge över hur lång tid

Av breakwin
Av breakwin

Användare: @fminus
Typ av affär: jag köpte
Tillvägagångssätt: swish + frakt
Produkt: Corsair SF600

Positivt:
Skickades spårbart och mycket bra paketerat. Valde att frakta trots att han sa endast upphämtning i annonsen, väldigt snällt

Negativt:
Inget

Slutbetyg: 5/5

Av breakwin

Användare: @ibland
Typ av affär: jag köpte
Tillvägagångssätt: swish + frakt
Produkt: ASUS Z170i

Positivt:
Bra kommunikation, inga konstigheter och skickades spårbart, gillas

Negativt:
Inget

Slutbetyg: 5/5

Av breakwin
Skrivet av jOnÄTÄn:

Jo det kan ju vara det problemet. En tråd där de tar upp ämnet.
http://www.sweclockers.com/forum/trad/1453075-varning-for-vis...

Skrivet av ByteBitten:

Enligt tråden som jOnÄTÄn hittade så skall certifierade kablar vara ok, bland annat så nämns Deltaco. Annars finns ju möjligheten att bryta bort pinne 20 i kontakten.

Skrivet av Hjärnsläpp:

@breakwin: ta lite eltejp på io skölden

Fick min deltaco-kabel idag och det löste alla problem. Tack för tipset

Av breakwin

Köpte ny deltaco-kabel till mig själv och det löste mitt problem med att datorn inte ville starta med DP inkopplad innan start

Av breakwin

Blev tipsad om denna tråden då jag har haft problem med att datorn inte vill starta när jag har DP inkopplad. Är det alltså samtliga Deltaco kablar som skall fungera?
eg denna:
https://www.discatonce.se/se/kablar-kabelsortering/displaypor...

Av breakwin
Skrivet av jOnÄTÄn:

Har som tur är inte problemet själv men det lär ju tas upp i tråden om någon hittat en bra kabel

Har beställt en kabel nu. Får vänta tills tisdag tills resultat. Tack för tipset iaf, problemen i tråden verkar stämma bra överens med mina
*håller tummarna*

Av breakwin
Skrivet av jOnÄTÄn:

Jo det kan ju vara det problemet. En tråd där de tar upp ämnet.
http://www.sweclockers.com/forum/trad/1453075-varning-for-vis...

Oj. Mycket möjligt att detta är problemet! Tack för tipset. Läste första inlägget och det stämmer nog då jag fick en dp-adapter med skärmen, den extra "pinnen" strömförsörjer nog denna. Ngn aning om hur man hittar "rätt-kabel"?

Av breakwin
Skrivet av jOnÄTÄn:

Ja det låter ju knepigt Förhoppningsvis löser det sig med annan kabel annars skulle jag nog skickat tillbaka grafikkortet och bett om ett nytt (förutsatt att skärmen fungerar som den ska när man kör DP och andra grafikkort )

Skrivet av ByteBitten:

Har läst att folk har haft problem med att vissa dp-kablar i kombination med gpu och skärm kan ge problem. Tror det var att en pinne för mycket var kopplad i kablen.
Googla på det så hittar du säkert mer info.

Måste HDMI-kabeln vara "kompatibel" med 4k60hz? Mycket möjligt att den inte är det, tog en vanlig från tv-boxen

Av breakwin
Skrivet av Hjärnsläpp:

Fungerar det om du kopplar in via t.ex dvi?

Skrivet av jOnÄTÄn:

Testa en annan skärm. Och testa HDMI Finns ingen riktig DVI på 1080 ti fe utan de får bli via adapter
Edit https://www.pcper.com/files/imagecache/article_max_width/review/2017-03-06/card6.jpg

Har nu testat med samma skärm och HDMI
Använder jag HDMI1 (4k30hz) så funkar det fint
Använder jag HDMI2 (4k60hz) så flimrar skärmen så man knappt kan se nått

Testade även precis att använda DP igen men att inte trycka in kabeln hela vägen in i grafikkortet. Lämnade 1-2mm mellan att kabeln når grafikkortets IO-plåt och det funkade också fint. Nånting kortsluter när DP-kabeln slår IO-Skölden. Nästa steg tror jag blir att köpa och testa ny kabel (trots att denna kabeln är helt ny).

Andra förslag?

Av breakwin

Kortslutning (?) med 1080TI. Datorn startar ej

Hej. Jag har mycket konstigt problem... Jag har precis fått ett helt nytt bygge och specsen är följande:
Ncase M1
i7 6700k
Asus z170i
GTX 1080Ti FE
16GB ram
Corsair SF600 PSU

När jag kopplar in min skärm via DP (spelar ingen roll vilken port på grafikkortet) så vägrar datorn starta. Ingenting händer när jag trycker på power-knappen. Dock funkar alltid perfekt om jag tar ut DP ur GPU, datorn startar normalt och fortsätter köras normalt om jag stoppar in DP EFTER datorn har startat. Vad kan det bero på? Känns som det är ngn sorts kortslutning.

Har även testat att koppla DP direkt in i moderkortet och då startar datorn normalt även då. Det är just när den är kopplad till GPU den inte vill starta. Har även fåtal gånger fått ASUS Surge Protect warning vid post.

Har byggt om datorn 2 gånger nu och dubbelkollat allt. Men jag vet inte riktigt vad jag letar efter

mvh