Inlägg

Inlägg som klara89 har skrivit i forumet
Av klara89

Okå, tack så mycket för hjälpen ni som svarat!

Av klara89

[QUOTE="Hieronymus Bosch;14490689"]

Citat:

Vill du ha så låg energiförbrukning som möjligt medan prylarna är i drift, eller vill du räkna in tillverkning/transport/återvinning också?

Jag kommer att kolla på hela konceptet, från "vagga till vagga" (googla cradle to cradle). Gillar därför VDI-lösningen som känns som ett bra helhetskoncept har smartphonen "Fairphone" som inspiration och kommer kolla på återvinningsmöjligheter, vilka metaller som används, kemikalier, energiförbrukning osv (se www.fairphone.com)

Citat:

Finns tillgång till bra internetuppkoppling?

Internetuppkoppling har jag absolut som ett måste. Har inte bestämt storlek på kontor, men förmodligen medelstort/stort företag med runt 250 anställda eller fler.

Tänker mig att cloud-lösningar för lagring blir allt vanligare, och att det är bättre ur energisynpunkt? Eller det kanske inte stämmer, blir kanske lite blind och tänker att "det lagras ju på internet" men att det egentligen bara lagras på servrar någon annanstans?

På wikilänken om VDI står att det går att använda en laptop eller smartphone, är det överflödigt att designa och utveckla en så kallad "thin client"? Man måste ha en fysisk produkt för detta eller?
Har du någon koll på om det här blir allt vanligare? Många jag pratar med har påpekat att stationära datorer kommer att försvinna mer och mer till förmån för laptops. Men VDI är kanske en konkurrent till detta.

Av klara89

Skriver inom produktutveckling, jobbar med en återvunnen plast från elektronikprodukter och ska designa chassit i den. Men jag börjar inse att jag förmodligen kommer behöva ha typ ett "metallskelett" som håller sakerna på plats.

Om man går på en lösning med "tunna klienter" och en server, krävs det att de har varsitt chassi då? Eller bygger man in allting i ett chassi? borde kanske göra det, annars är det ju som att lägga fyra datorer på varandra bara.. Är det liksom möjligt att ha utgångar till 4 datorer på varsin sida av datorn (om den är en kub)?

Vet ni förresten hur det fungerar med ventilation osv på små datorer, som mac mini? Var har de luftintag och fläkt?

Av klara89

Miljövänlig dator?

Hej!

Jag håller på med mitt exjobb och ska ta fram en så "miljövänlig" dator som möjligt. Har tänkt att den ska användas på offentliga platser, typ bibliotek, eller i kontorslandskap. Den ska alltså användas till enklare program, typ dokumenthantering och informationssökning. Har några frågor:

Går det att koppla in fler skärmar och tangentbord samtidigt, så att man kan sitta 3-4 personer på samma dator? Behöver man dubbla uppsättningar av alla komponenter då?

Kan man styra värmen som avges från datorn på något sätt? Om man tänker att man på ett kontor har många datorer, skulle värmen ifrån dessa kunna användas för att värma upp ett rum och spara energi?

Vilka delar ska vara lättast att komma åt för service? Alltså, vilka delar går sönder först/vill man byta ut? Är det stor skillnad i livslängd på komponenterna?

Hur mycket energi drar kylningen av datorn?

Tacksam för svar! Kom gärna med andra idéer om hur datorn kan vara miljövänlig om ni har några!
Klara

Av klara89

Okej, tack så mycket för svaren! Återkommer om jag får fler frågor!

Av klara89

Tack för svar!

Jag kommer att fokusera på utformningen av chassit, hur fungerar det, sitter de inre komponenter fast i chassit på något sätt? Eller skulle det vara möjligt att typ ha de inre sakerna ihopsatta på en platta med en framsida där usb-portar osv finns och sen ha ett "löst" chassi?
Vilka funktioner har chassit? Skydda mot damm?

Är det någon av de andra komponenterna som är tillverkad av plast, förutom chassit?

Datorn jag har tänkt designa ska vara tänkt för kontorsmiljö, kanske främst för enklare arbete med dokument osv och inte typ tyngre CADprogram. Hur stora är komponenterna då? Jag tänker på apples mac mini som ju är väldigt liten, skulle den funka för kontorsarbete 8 timmar om dagen?

Av klara89

Hjälp med att utforma "miljövänlig" stationär dator?

Hej!

Jag håller på med mitt exjobb som går ut på att utveckla en så miljövänlig stationär dator som möjligt. Behöver därför veta vilka komponenter som ingår i en dator, vad de består av för material osv. Vilka delar går att påverka för att få en så energisnål dator som möjligt?

Jag undrar också lite över fläktsystem, det finns väl inbyggt i alla datorer? Behöver chassit anpassas till det på något sätt? Är det till exempel bra om skalet har ventilationshål eller är det bättre att det är helt tätslutande?

Tacksam för svar!
Klara