Inlägg

Inlägg som Masseman har skrivit i forumet
Av Masseman

Har ni bankfack och behövde ni stå i kö för att få det?

Hej!
En äldre släkting har ärvt en del värdeföremål som han inte vill ha hemma. De ligger i dag i ett bankfack (handelsbanken tror jag) men det kontoret ska sluta med bankfack.
När jag pratat med swedbank så sa de att de på sikt ska lägga ner alla bankfack.
Är det nån som vet någon bank i skåne som inte tänker avveckla sina bankfack?
Hur gör ni med värdeföremål? Kassaskåp hemma känns inte rimligt tycker jag.
Var det lång kö för att skaffa bankfacket?

Av Masseman

Lågfrekventa ljud fortplantar sig ganska bra i betong och liknande. Jag hade en granne som sprang på löpband. Hela mitt vardagsrum blev som en resonanslåda. Gick inte vara i rummet när han sprang. Sunt förnuft är ju att stör sig grannen så tvätta inte mitt i natten.

Av Masseman
Skrivet av Karaff:

Då får man använda skruvmejsel.

Efter alla år med mekande av bilar, mopeder, maskiner osv så har jag svårt o se hur ett par skruvar på ett datorchassi skulle kunna sitta så hårt..

Jag utgår ifrån att han prövat skruvmejsel. Det är lite för svårt med naglarna. Ganska vanligt att folk drar sönder spåren så där inte finns några kvar dock.

Av Masseman

Är det tumskruvar kan man ta tag med en polygrip och vrida. Är det sexkantiga skruvhuvuden så pröva en fast nyckel. Är det helt runda små skaruvskallar så blir det svårare.

Av Masseman

Ja, vart är världen på väg när storföretagen ställer sig bakom lika rättigheter? Hemska tanke!

Av Masseman

https://i.ibb.co/HVSSsCw/IMG-20200607-100432610.jpg

https://ibb.co/vHFFGhy

Jag gillar retrokänslan och den grymma kvalitén. Knattrande tangenter. Dessutom svenskbyggt i Motala -83. Väger 3Kg och är av stål. Tangenterna har "rätt" färg. Skulle passa bra med något vissuelt liknande men trådlöst som man kunde ha till HTPCn. Svårt att hitta tangentbord som passar in i ett retromöblerat vardagsrum. Hur en matchande mus skulle se ut vete tusan dock.

Tror det är viktigt att våga ta risker och designa lite mer nischade produkter. Det finns redan femtioelva svarta med led-ljus.

Av Masseman

Bf1942 moden Desert Combat var ju riktigt kul.

Av Masseman

En hdmi-kabel från dator till tv är ju bäst. Men de kanske inte står nära varandra. Sen kan det vara lite pill med att få uppspelning av 4k med allt lulllull att funka på datorn. En del spelare funkar inte hdr som det ska. Andra fixar inte surroundljud osv.

Av Masseman

Undrar hur ljudnivån är på det. Jag har ett zotac 1070 mini i min htpc men hade gärna haft ett semipassivt amd-kort istället. Synd att zotac inte gör 5700.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Masseman

Det brukar bli 10-20% billigare i usa än att köpa här hemma. Om du deklarerar varorna hos tullen när du kommer hem så är vinsten borta. Tänk på att det kan vara krångligare med garanti åxå. Jag har köpt billigare delar utomlands tex cpuer och SSDer. Har aldrig behövt betala tull eller skatt när jag kommit hem.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Masseman

Jag har haft steam i många år och prövade origin basic ett tag. Origins mjukvara är ju helt kass så kör bara steam nu. Spelar för lite för att betala mer än ca 500 om året. De kommer inte få mig som kund med den affärsmodellen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Masseman

Du kan ju köpa x570 och 3600. Då får du ungefär prestanda som en 2700x och spar några kronor. Sen köper du någon ryzen 4000 när den kommer.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Masseman

Ryzen 3600
noctua u9b se2
B450 GAMING PRO CARBON AC
corsair 3200 LPX 2x8
Det var inga problem att byta till betabios utan cpu. Det går dock inte sätta offset på vcore. Den finns där men ändrar sig inte när man försöker ändra.
Cpu bostar till 3.850GHz vid tung last på mångs trådar utan pbo. Ryzen master visar max ppt på 88w. Är inte det ganska lite?
Ingen stor skillnad med pbo på eftersom coretemp stoppar. Ger 50hz till bara. Blir runt 85grader.
Vid hård last på 4 trådar boostar den till runt 4GHz.

Minnena funkar bra i 3200mhz.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Masseman

Ska uppgradera min htpc som jag även har som speldator.
Det fick bli en 3600 som kommer med posten i morgon och msi B450 GAMING PRO CARBON AC samt corsair 3200 LPX 2x8.
Undrar när msi släpper riktig bios. Där finns ju en beta, men skulle kännas skönt med något lite mer färdigt. Nån som testat beta biosen på nått av msi b450x470 moderkorten?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Masseman

Installera om Windows var det enda som funkade för mig med. Tyvärr kommer problemet tillbaka efter några veckor/månader för mig. Men dax att uppgradera ändå så det löser sig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Masseman

Jag har exakt samma problem på min htpc. Det enda som funkat för mig har varit att installera om Windows. Då funkar det i några månader/veckor innan det lägger av igen. Jag har prövat systemåterställning, rensa dns, byta dns, följt massor av guider för att fixa dns-problem, bytt nätverkskort, nya och gamla drivers, externt wifi. mm. Vad har du för moderkort? Jag har ett asus z77 deluxe.

Får pröva att byta batteri åxå då kanske som nån sa.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Masseman

Öka turbo frekvens på ryzen

Hej! Har i dag en 3770k i min htpc. Den kör all core turbo till 4.1 ghz när jag spelar och ligger sval och fin på lägre klock annars. Tyvärr så börjar moderkortet ge upp.
Hur funkar det med Ryzen? Kan man höja turbofrekvensen på några eller alla kärnor? Funderar på 2600 eller en av de nya när de kommer. Vill ju inte ha processorn klockad hela tiden.

Av Masseman

55hl9000g Hitachi oled tv

På Netonnet har de fått in en ny oled-tv 55hl9000g. Där finns inga recensioner nån stans. Jag var inne i butiken och tänkte titta på den, men de hade ingen uppackad. Är det nån här som vet något om den?

Av Masseman

Tack så mycket!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Masseman

Ok, tack. Försöker hitta det men utan framgång. Har gtx 1070 i datorn så Nvidias drivers.

Skickades från m.sweclockers.com