Inlägg

Inlägg som emryl har skrivit i forumet
Av emryl
Skrivet av markus.lar85:

Hej,
Hur kan jag ändra den temporära folderna för nedladdningar via Download Manager? Så att det använder min stora disk, och inte USB-stickan.

download station - Settings - General - Temporary Location"

Att använda en sticka för nedladdning sliter hårt på minnet helt i onödan. Dessutom är det extremt långsamt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av emryl
Skrivet av Absinthe66:

Hej!.
Jo det vart inte så svårt egentligen men alltid lite riskfyllt och rädda att förlora data. Men såhär gjorde jag.

Säkerhetskopierade inställningarna i dsm.
Tog ut usb från servern/nasen och följde denna guiden http://cyanlabs.net/tutorials/synology-dsm-4482-gnoboot-to-na... och bytande bara ut .pat filen till http://global.download.synology.com/download/DSM/5.0/4493/DSM... och installerade som vanligt. Därefter vart den uppdaterad till 4493
sen gå in på updatecenter och ladda ner (men inte installera) senaste dsm. och ssha in till nasen SOM ROOT (samma lösen som admin) och kör kommandot
sed 's/flashupdateDeb/flashupdateDeb1/' /autoupd@te.info > /autoupd@te.info1 och sedan
mv /autoupd@te.info1 /autoupd@te.info sen trycker du på updatera på ansen och då ska det fungera.

Med nanoboot behöver man inte göra detta trick för minor versionsuppdateringar. Det är bara att köra den normala uppdateringsmetoden via DSMs UI.
Dessutom vill jag minnas att jag körde Synologys original PAT fil direkt vid installation. Kör man virtualiserat är det smidigt att underhålla sin XPEnology utan risk för att tappa data. Jag brukar installera en helt ny VM och sedan bara flytta data diskarna. Man åker på att installera om appar och små-hack men det går fort och många inställningar på appar kan flyttas med mha en enkel filkopiering.