Inlägg

Inlägg som Susanne800 har skrivit i forumet
Av Susanne800
Skrivet av Tollbring95:

Tjena tänkt att köpa en bärbar gamingdator eller som iallafall funkar att lira CS:GO och andra små roliga spel när man är ute och rör på sig!
kan inte så mycket om datorer själv men antar att CS:GO inte är jätte krävande?? har dock kollat på den julkalendern sweclockers har här och undrade hur bra denna bärbara är?

och pris är iallafall inte över 15k helst runt 10k!

Vad säger du/ni om den här? Det står inte om den är refurb, men det måste den väl vara eftersom den modellen släpptes 2013 ifall jag inte minns fel. Specsen är ju riktigt bra, men ifall den är prisvärd eller ej avgörs ju helt av vilket skick den är i.

Jämförelse mellan 780M och 960M prestanda, på Passmark respektive 3DMark. Ligger på 10:e plats hos 3DMark när man sorterar på enbart laptop grafikkort, och det är ju inte så dåligt.

Av Susanne800
Skrivet av calinou:

Söker också en bärbar för spel med 15 tum skärm. Är tyvärr inte alls insatt på tekniska egenskaper. T ex vilka egenskaper som är specifika för speldator som inte är nödvändiga på en normal bärbar dator?

Vad tror ni om denna? eller finns det bättre?
http://store.hp.com/SwedenStore/Merch/List.aspx?sel=NTB&ctrl=...
Här är ju en lista på alla för "gaming" hur ska man kunna sortera preferenser vad gäller prestandan? är det grafikkortet som är mest avgörande? Jag har sorterat på "mest sålda" och antar att det är ett bra kriterium?
http://www.webhallen.com/datorer_och_tillbehor/barbara_datore...

Nja, "mest sålda" verkar inte vara så mycket att gå efter... bättre då att sortera på skärmstorleken, och sen titta på vilka komponenter som varje enskild dator innehåller. Och därefter välja en som passar för spel.

Den här t ex borde funka hyfsat ifall det inte är några väldigt tungdrivna och krävande spel som du håller på med.

Eller den här kanske, ifall du gillar MSI mer än Asus.

MSI:n är ju ett par tusen billigare än Asusen, men då sitter det bara en vanlig mekanisk hårddisk i den, ingen SSD, och den har inte bakbelyst tangentbord heller, om det är nåt som du gärna vill ha.

Av Susanne800
Skrivet av Susanne800:

Men är inte Lenovon i din länk för liten? Jag skulle i alla fall aldrig vara nöjd med mindre än 17.3" för spelande. Till min desktop dator har jag en drygt 20" skärm, och den känns verkligen inte för liten, tvärtom, skulle gärna vilja ha en 24" eller 27".

Den känns verkligen inte för stor skulle det så klart vara. Klantmisstag som härmed är tillrättat.

@CarlJan
Angående Lenovon i din länk, du är väl medveten om att det går bort en hel del från den angivna storleken 128GB på SSD:n? Om jag räknat rätt så blir det bara ca 85GB kvar för dig att använda, och det räcker ju inte långt. Detta eftersom Windows och hårdvarutillverkarna beräknar kapacitet på olika sätt, Windows själv tar en del plats och dessutom måste man alltid lämna en del utrymme ledigt, minst 10 %.

Har du tänkt köpa datorn på Webhallen? I så fall rekommenderar jag att du blir medlem där först, om du inte redan är det, eftersom dom ger ibland rejäla rabatter då, jämfört med icke-medlemspris.

En stor fördel med Lenovon och MSI:n du länkade till är att dom verkar ha utblåset på baksidan. Om det sitter på ena sidan som på Asus datorn så tar det upp en massa plats, vilket gör att portarna hamnar längst fram och är jättelätta att råka stöta emot med händerna så kontakterna kan bli skadade. Dessutom märker man inte värmeutflödet alls lika mycket när det är riktat bakåt bort ifrån en själv.

Av Susanne800
Skrivet av CarlJan:

Men är inte Lenovon i din länk för liten? Jag skulle i alla fall aldrig vara nöjd med mindre än 17.3" för spelande. Till min desktop dator har jag en drygt 20" skärm, och den känns verkligen inte för liten, tvärtom, skulle gärna vilja ha en 24" eller 27".

Av Susanne800
Skrivet av -=Mr_B=-:

Som tidigare sagts i tråden. Kan du, så använd den officiella speltjänsten spelet är registrerat på, och tanka därifrån. Du får automatiskt allt installerat i "rätt" ordning, och med senaste uppdateringarna.
B!

Problemet med att ladda ner är att då får man automatiskt den senaste patchen, 1.69, vilket väldigt många inte vill ha, eftersom den bara ställer till en massa problem. Den innehåller inga som helst buggfixar eller förbättringar, utan bara tvångsbindning till Origin, license limit begränsningar, stopp för möjligheten att starta spelet genom bypass av Launchern osv, vilket inte var fallet med den föregående patchen, 1.67.

Till skillnad från patch 1.69 så finns patch 1.67 också som en stor manuell Superpatch i .exe format vilket är mycket mer effektivt och grundligt än dom små stegvisa.

Om man har möjlighet så är det mycket bättre att installera allt från fysiska diskar, DVD i det här fallet, och då med ett exemplar av grundspelet som är utgivet före september 2012. Då slipper man allt Origin krångel.

Av Susanne800
Skrivet av Cia_bb:

Har ännu inte köpt ngn, beslutsångest! Har du förslag, Max 5000 kr?

Skickades från m.sweclockers.com

Ja, dom billiga laptopsen som du blev rekommenderad i din andra tråd Köpråd: Sims 3? var ju inte mycket att ha. Jag tror inte att flera av dom som svarade där har spelat Sims 3 alls. Den ende som verkade ha lite koll var YamahaDGX630.

Många verkar tro att man kan köpa vilken liten klen dator som helst och tro att det ska fungera toppenbra. Men så är det inte alls. I synnerhet inte när du vill kunna spela med alla expansionerna också.

Jag tror tyvärr inte det går att hitta nån ny laptop för max 5000 kr som klarar hela Sims 3, dvs grundspel plus alla expansioner.

Av Susanne800
Skrivet av tias82:

Tack för hjälpen alla! Dustin fick in ett nytt parti av asus G751JT med 970m idag,
så jag slog till och köpte den plus extra minne..

vikten bryr jag mig inte om

"Plus extra minne?" Menar du extra RAM stickor som du ska sätta i själv?

En större SSD skulle väl inte skada heller. Den 128GB som sitter i räcker ju inte långt.

Av Susanne800
Skrivet av Mizzarrogh:

Mmm... Ett alternativ vore kanske att köra via SATA jacket för CD läsaren?
(finns ändå ingen sådan på min)

Det finns ett USB 3 uttag.
Får man samma problem med en hybrid disk?

Annars, Hur skulle tex någonting i stil med dessa vara?
http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/harddiskar/ex...

Jag har en sån här WD Extern Hårddisk My Passport Ultra 1TB, fast svart istället, och den är jag fullkomligt nöjd med. Tillräckligt snabb för min del, och har aldrig krånglat eller nåt sånt hittills. Haft den i 2 år nu.

Av Susanne800
Skrivet av astrom86:

Var inte budgeten max 5000 kr? Den i länken kostar ju 6490 kr.

Av Susanne800
Skrivet av Cia_bb:

Hej,
Ska installera Sims 3 på ny dator, vad är att föredra (och varför) - via cd-skiva eller download (orginal)?

Vad är det för en ny dator du har köpt?

Av Susanne800
Skrivet av Archimoduxz:

Ser ju bra ut! Men för 2000kr mer så kan man få i7 och 980, är det inte värt?

som sagt är jättevilsen och uppskattar diskussioner och valmöjligheter.

Har du testat att använda Prisjakt? Där kan du markera en massa olika sökfilter så att det blir en sökning som är helt skräddarsydd efter alla dina önskemål.

Av Susanne800
Skrivet av Hassel fd Jompenleet:

Tycker denna är mycket mer prisvärd faktist..
Dock får du fixa någon som bygger ihop det åt dig. Jag fixar det på 15min om du kommer till Örebro
http://i.imgur.com/GTxDlWu.jpg

Kan du bygga ihop en dator på bara 15 min?? Det skulle jag vilja se först.

Det är nog risk för missöden om det ska gå så snabbt, t ex att råka tappa skruvmejseln rakt ner i cpu-sockeln som jag såg att nån hade gjort här på Swec. Inte så kul. Bättre att ta lite mer tid på sig.

Av Susanne800
Skrivet av Archimoduxz:

Hejsan efter många om och men så har jag beslutat mig för att köpa en ny dator då min gamla börjar bli för trött och säcka efter i prestanda samt börjar låta som ett mindre kärnkraftverk!
Jag har läst många olika trådar och har sett att det verkar vara bäst att bygga ihop sin egen, men jag har varken tid eller ork att göra det själv alternativt be butiken om hjälp, så jag har snöat in lite på webhallens egna config.
Jag har sett att dem skiljer sig lite i pris beroende på innehåll men jag har lite svårt att se vissa prisskillnader emellan dem olika och skulle behöva lite råd och hjälp.

Dator 1: http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/236490-w...

Dator 2: http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/231688-w...

Dator 3: http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/239760-w...

Lägger även in en som inte går under webhallens egna config

Dator 4: http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/241803-l...

Först å främst så förstår jag att dem 2 första är fyndvaror och att priset då kan skilja sig. Men att det skiljer sig så lite mellan alla dessa i pris samt prestanda och innehåll har jag svårt att förstå och blir lite lätt vilsen, och det är här ni alla snälla själar kommer in för att hjälpa mig!
Säg att jag har fastnat för dessa 4, vilken är då det bättre valet? (Återigen så förstår jag att det bästa alternativet är att bygga själv men det är uteslutet just nu)

Tacksam för svar!
Archimoduxz.

Den andra Webh. Config och Lenovon har ju i7-4790 cpu, och det har jag också i min speldator. Är mycket nöjd med snabbheten hos den, och den får över 10000 poäng hos Passmark, och på Game debate får den omdömet:
"Its performance is exceptionally good and enough for even the most demanding applications."

SSDn på Lenovon är ju för liten enligt min åsikt, blir inte mycket utrymme kvar att använda. Minst 250GB bör man ha.

Av Susanne800
Skrivet av Archimoduxz:

Dem fungerar hur bra som helst för mig

Ja, nu gör dom det. Du hann fixa dom medan jag skrev förra inlägget. Vad var det för fel på dom första gången?

Av Susanne800
Skrivet av Archimoduxz:

Hejsan efter många om och men så har jag beslutat mig för att köpa en ny dator då min gamla börjar bli för trött och säcka efter i prestanda samt börjar låta som ett mindre kärnkraftverk!
Jag har läst många olika trådar och har sett att det verkar vara bäst att bygga ihop sin egen, men jag har varken tid eller ork att göra det själv alternativt be butiken om hjälp, så jag har snöat in lite på webhallens egna config.
Jag har sett att dem skiljer sig lite i pris beroende på innehåll men jag har lite svårt att se vissa prisskillnader emellan dem olika och skulle behöva lite råd och hjälp.

Dator 1: http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/236490-w...

Dator 2: http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/231688-w...

Dator 3: http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/239760-w...

Lägger även in en som inte går under webhallens egna config

Dator 4: http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/241803-l...

Först å främst så förstår jag att dem 2 första är fyndvaror och att priset då kan skilja sig. Men att det skiljer sig så lite mellan alla dessa i pris samt prestanda och innehåll har jag svårt att förstå och blir lite lätt vilsen, och det är här ni alla snälla själar kommer in för att hjälpa mig!
Säg att jag har fastnat för dessa 4, vilken är då det bättre valet? (Återigen så förstår jag att det bästa alternativet är att bygga själv men det är uteslutet just nu)

Tacksam för svar!
Archimoduxz.

Tyvärr funkar ingen av länkarna.

Av Susanne800
Skrivet av agnoslibertine:

ikväll spelade jag bf3 i 3 timmar. enligt HWMonitor var samtliga kärnor på mellan 98-100 grader.
jag hade då öppen låda. Jag kunde ta på kylflänsen, och det var ljummen värme. Definitivt inget man bränner sig på. tvivlar starkt på att mätaren visar rätt.

ps. datorn har aldrig heller hängt sig vid 100 grader.

På min desktop dator visar HWMonitor 120 grader temp på moderkortet direkt vid uppstart, samtidigt som Speccy visar 28 grader. På min lilla Lenovo laptop visar Speccy 103 grader på CPU, medan AMD Overdrive visar 35... lite svårt att veta vem eller vad man kan lita på, eller hur?