Inlägg

Inlägg som oscarnorman har skrivit i forumet
Av oscarnorman

Laptop till studier

Hej! Jag ska börja studera Programutveckling Java på nackademin och behöver köpa mig en ny laptop. Jag har en budget på runt 12000 kronor och skulle verkligen uppskatta om jag kunde få lite hjälp!

Krav

  • Processor: Minst Intel Core i5 eller motsvarande, om möjligt gärna i7

  • Skärm: 13-17"

  • Hårddisk: Minst 256 GB, SSD

  • Minne: 16 GB RAM

Av oscarnorman

Hjälp med val av utbildning!

Hej! Jag har blivit antagen till Nackademin och vill gärna ha lite input om två olika utbildningar, den ena är Programutvecklare .NET och den andra är Programutvecklare Java. Jag vill gärna ha lite input ifrån folk som jobbar med detta till vardags om vad som enligt dem är mest värt att välja och det som de tycker är roligast!

Tack för hjälpen!

Av oscarnorman

Ingen signal när jag spelar

Hej! Min kompis har ett problem med sin dator som vi tror är grafikkorts relaterat. Så fort han startar ett spel så blir skärmen svart och så står det no signal samt att grafikkortsfläktarna går i högvarv, finns det någon här som kan veta vad problemet är? Skulle verkligen uppskatta all hjälp vi kan få.

Av oscarnorman

@aragon: Ska jag vara helt ärlig så vet jag inte vad det är för tillverkare, farsan köpte den från kina, det följde med mjukvara med kameran men man kan bara kolla på live feeden om man är på samma nätverk. Kan kolla senare idag vad det är för tillverkare.

Av oscarnorman

@Celebmir: Uppskattar verkligen all din hjälp men hur öppnar man upp kamerans trafik? Finns det ett universellt sätt att göra det på eller är det individuellt för varje kamera?

Av oscarnorman

@Celebmir: Okej, vilket alternativ är lättast för en nybörjare som mig?

Av oscarnorman

IP Kamera över annat nätverk

Hej!

Nu är det så att jag och min far har köpt en ip kamera till vårt företag för att lätt kunna se vad som händer i omgivningen och kanske skrämma bort en och en annan inbrottstjuv, jag har dock stött på ett problem då jag inte har lyckats klura ut hur jag kan kolla på kameran hemifrån. Finns det någon med kunskap om hur jag får det att fungera så skulle jag verkligen uppskatta den hjälpen!

Vet inte om detta är rätt forum att skriva på, om det inte är det så får ni gärna skriva vilket forum isåfall.

Av oscarnorman

GTX 460 med 144hz skärm

Hej!

Jag har ingen aning om jag är på rätt ställe men jag undrar om mitt grafikkort orkar med att spela Counter-strike: global offensive på en 144hz skärm?
Jag har runt 200-250 i spelet på en 60hz skärm.

Av oscarnorman

Vet du vart man kan få tag i det?

Av oscarnorman

Har problem med val av ram minnen

Hej! Jag köpte en dator som saknar ram minnen och letar just nu efter vad för typ av ram minnen som passar till, är dock lite osäker så jag vänder mig till er här på sweclockers!

bild: http://imgur.com/4aiYl8b

pdf: http://www.dell.com/downloads/ap/products/precn/precision_t54...

Moderkort: Dell Foxconn ls-36

Tack för hjälpen!

Av oscarnorman

Jag hade tänkt att ha 2gb

Av oscarnorman

Haha vad duktiga ni är då!

Datorn heter "Dell precision t5400" och jag tror att moderkortet heter "Dell Foxconn LS-36"

Av oscarnorman

DIMM (?)

Hej! Jag har stött på ett problem gällande minnen i en dator jag köpt för 500kr hos en auktionsfirma. Det står "DIMM_1", "DIMM_2" osv i varje slot och jag vet inte vad det är för minnen jag ska köpa, så jag tänkte att jag kunde få lite expert hjälp av er här på sweclockers!

Här har ni en bild på hur det ser ut: http://imgur.com/4aiYl8b

Hjälp uppskattas!

Av oscarnorman

Ber om ursäkt, ska göra det mer tydligt i framtiden.

Av oscarnorman

Tack så himla mycket för hjälpen!

Av oscarnorman

Behöver hjälp med ovanlig kontakt på grafikkort

Hej! Jag och min far köpte en dator från en auktionsfirma för ca 500kr och vi har ni stött på ett problem. Problemet är att vi inte vet vad det är för "video kabel", ber om ursäkt för min brist på kunskap.

Men så här ser själva "uttaget" ut:

http://imgur.com/tqMlhKu

Skulle verkligen uppskatta om jag kunde får er experthjälp!