Inlägg

Inlägg som teodorkskate har skrivit i forumet
Av teodorkskate

Hoppsan!

Av teodorkskate
Skrivet av Lifooz:

Jag har MSI Z87 G43 Gaming.
Och en sak som hjälpte mig var följande.
1: Ta ut grafikkortet
2: Reset Cmos
3:Tryck i grafikkortet
4: Reset Cmos
5: Starta datorn igen.

Tack för tipset men det funkade tyvärr inte för min del. Ska reklamera grafikkortet då jag är säker på att det är ett hårdvarufel

Av teodorkskate
Skrivet av Greven.:

Har du testat cleara CMOS då? Även om det antagligen inte hjälper kan det vara värt ett försök.

Nej, väntar nog med det tills jag testad på en annan dator så jag vet att det inte är grafikkortet som det är fel på

Av teodorkskate
Skrivet av era909:

Prova att demontera kortet och montera tillbaka det igen. Får du ingen signal då så prova kortet i en annan dator alternativt prova ett annat kort i din dator (i samma PCI-E plats med samma kablar.)

Redan testat att demontera kortet och sedan montera det i min andra PCI-E plats på moderkortet. Men samma problem kvarstår. Får väl åka in till närmaste datorhandlare imorgon och se om jag kan testa mitt grafikkort i någon av deras datorer för att eventuellt utesluta att det är fel på just grafikkortet

Av teodorkskate
Skrivet av Greven.:

BIOS eller nVidia control panel skulle jag tro. Vet att det går, hade ett liknande problem med mitt moderkort. Var tvungen att plugga in skärmen i minidisplayport porten på moderkortet och ändra första gången jag startade datorn, minns dock inte hur. Kolla i device manager eller nVidia control panel efter grafikkortet. Listat det inte där är det antagligen hårdvarufel

Problemet är att när jag kör på grafiken via moderkortet så kan jag inte öppna nvidia control panel. Eftersom då får jag intels hd 4000 grafik istället. Men jag kollade windows device manager och där syntes ej mitt grafikkort till. Därför så har jag nog antagligen hardvaru fel. Men frågan är om det är moderkortet eller grafikkortet som är sönder. För jag såg en video på kille där han sa att det kan vara fel på moderkortets CMOS minne i sådana här fall. Har ingen aning om det stämmer eller inte.

Av teodorkskate
Skrivet av ianmoon123:

Hade liknande problem med att grafikkortet bara slutade skicka signal men fläktarna gick dock inte i 100% Detta berodde på att pce connectern på grafikkortet var skadad

Det kan mycket väl vara det som hänt mig. Men med tanke på det med fläkten så misstänker jag att det är pci e 3.0 porten på moderkortet eller grafikkortet som har gått sönder.

Bara lite nyfiken. Fick du nytt på garantin eller gick det att laga? För det skulle kännas lite synd om mitt 780 skulle gå sönder efter bara några månader. Det är ju rätt så mycket pengar!

Av teodorkskate
Skrivet av Greven.:

Kan vara att integrerade grafiken overridar grafikkortet. Det förklarar dock inte varför fläkten till grafikkortet körs på 100%. Om det inte är det att all dess mjukvara är inaktiverat och därför kör fläktarna på 12V (100%)

Går det att avaktivera integrerade grafiken på något sätt?

Föresten när jag kollade i bios på pci e 3.0 kontakten så sa den att ingenting va inkopplat där trots att jag vet att grafikkortet sitter bra inkopplat. Kan det göra att mjukvaran inaktiveras?

Av teodorkskate
Skrivet av Jalle64:

Har du en hemlig dator? Vi behöver mer information om vi ska lyckas hitta något.

Nej då! Har ett msi nvidia gtx 780, msi b85-g43 gaming moderkort, 750w corsair nätagg och en i5 4670k

Av teodorkskate

Grafikkort skickar ingen signal

Tjenare! Byggde ihop min första gamingdator för några månader sedan. Allt har flytigt på bra ända tills häromdagen då jag skulle sätta igång datorn. Jag klickade på power knappen och datorn startade. Jag lade märke till att grafikkortets fläkt lät som att den baserat på ljudet körde på 100% som den aldrig tidigare gjort vid start. Sedan upptäcker jag att monitorn visar ¨ingen signal¨. Jag har testat olika kablar men har ändå inte fått fram någon bild förutom då jag kopplat in kabeln direkt till moderkortet och använt processorns inbyggda grafik.

Skulle bli väldigt tacksam för svar då jag inte har någon som helst aning om vad felet kan vara. Tack på förhand!