Inlägg

Inlägg som A_lofstrom har skrivit i forumet
Av A_lofstrom
Skrivet av kaptengrek:

Lite off-topic men det är ju inte omöjligt att Sweclockers redaktionen släpper en Juldator 2019 inom snar framtid där de går igenom val av komponenter.

https://youtu.be/0FZ7NM_c2UM

Skickades från m.sweclockers.com

Sant har tänkt på det också. Men vad jag förstår så är det jag plockat ihop typ det bästa för pengarna?

Av A_lofstrom
Skrivet av filidutten:

Nä du behöver inte göra något med det kortet eftersom de har redan uppdaterat så att det är kompatibelt med 3000 serien. Allt fungerar bra med det kortet inga problem med att koppla mig till trådlöst nätverk. Men jag hade valt bättre ramminen 3200 mhz på inet.se som dessutom är billigare men kanske RGB är ett krav? Grafikkortet som du valde är mycket bra använder i princip nästan samma komponenter som du har valt.

Förlåt för min okunnighet men RGB är vad inom ram minnen? Ska fundera hur jag ska göra med moderkortet, men minnen kanske du kan länka ett par som är lämpligare? Om du har lust dvs

Skickades från m.sweclockers.com

Av A_lofstrom
Skrivet av dunis90:

Just detdär moderkortet har "Flash BIOS Button" vilket är MSI:s teknik för att uppdatera BIOS utan att ens behöva en processor.

Jag förstår, så du tycker också jag borde ta MSI PRO Carbon kortet?
Sitter det som en knapp på kortet eller hur fungerar principen?

Skickades från m.sweclockers.com

Av A_lofstrom
Skrivet av MeSaber:

Byt 2700x till 3600. Du får drygt 30% mer single-core performance för 200 kr över. https://www.cpubenchmark.net/compare/AMD-Ryzen-5-3600-vs-AMD-...

Hade bytt SSDn till M.2 istället då du får bra mycket mer prestanda vid filöverföringar. Vid gaming kommer du inte märka nån skillnad. https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5174888 http://www.thessdreview.com/our-reviews/nvme/kingston-a2000-n...

Pro Carbon AC har bättre ljudchip, Intel LAN, Wifi, för 250 kr mer. Lätt värt det då Tomahawk/Mortar redan är så dyr. https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4891723

Du kan tanka hem Window 10 gratis och använda non-active versionen. Ev köpa en key på ebay väldigt billigt. https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10

Har uppdaterat listan nu lite. Men vad jag förstår så pro carbon kortet måste uppdatera BIOS o krångla för att få de o funka med ryzen 3000 serien. Däremot tomahawk går att köra direkt. Och bättre nätverk? Är ju samma hastighet på dom och realtek ljudkort i båda. Ända skillnaden är digitala utgången? Såhär ser det ut nu iallafall.

https://komponentkoll.se/bild/KWXNr.png

Skickades från m.sweclockers.com

Av A_lofstrom

Juldator 2019, inte köpt ny på flera år, budget ca. 13 tusen.

Hejsan allihopa, ska beställa en ny dator här nu till jul, ge mig själv en fin julklapp är tanken.
Har suttit o nött på min i7 960, med Radeon HD 7970 några år nu och det är dags att uppgradera mig , tjejen jag träffars son på 10 år får överta min gamla burk då helt enkelt. Som rubriken lyder så har ja en budget på ca. 13-14 tusen.

Detta är vad jag fått ihop för den summan.

https://komponentkoll.se/bild/UcRyi.png

Något att hänga i julgranen? Har som sagt inte hängt med i utvecklingen på delar m.m. så lägg gärna in bra förslag eller ändringar.

Mvh Adam

Av A_lofstrom

@Pistol-pete: jag köpte rampage kortet, har inte hunnit prova det än dock.

Av A_lofstrom

@mickeo: hej! Såg ditt meddelande nu, fick tag i ett moderkort, men har inte hunnit prova det än. Man vet ju aldrig kanske åkt på en nitlott. Vad hade du tänkt dig för pris?

Mvh Adam

Av A_lofstrom

@lorgix: tror det går bra utan, vad hade du tänkt dig för pris?

Av A_lofstrom

Köpes: Moderkort, socket 1366.

Hejsan, är på jakt efter ett socket 1366 moderkort. Hojta till om någon har ett liggandes!

Mvh Adam

Läs hela annonsen här

Av A_lofstrom

@Theodorg: Har du kvar datorn?

Av A_lofstrom

Problem med USB sticka till philips smart tv

Hallå.

Jag köpte denna fina TV åt mina föräldrar.
http://www.philips.se/c/tv-apparater...047t_12/prd/sv/

Till problemet

Jag la in en film på en usb sticka (the avengers) och körde in i tv:n och började spela filmen men de kommer inget ljud, stod nånting om att ljudfilen inte stöds, vilket den borde tycker jag. För att de är en mkv fil, vilket tv:n stödjer men de kanske bara är bilden ?

Detta står i nfo filen.

The.Avengers.2012.DA.NO.FI.SE.1080p.BluRay.DTS.x26 4-GM

iMDB....: http://www.imdb.com/title/tt0848228/
GENRE...: Action | Sci-Fi | Thriller
AUDiO...: English DTS @ 1510 kbps
RESOLUTiON...: 1920x1080 @ 8440 kbps
RUNTiME......: 142 Min
SUBTiTLE.....: Swedish, Danish, Norwegian, Finnish

SOURCE: BluRay
SUBTiTLES: Retail

Jag fattar ju att ljudfilen inte stöds, men går den att ändra eller ska man uppdatera tv:n ?

Hoppas ni förstår

tacksam för svar!

Av A_lofstrom

Hjälp med inkoppling av inkommande teleledning!

Hallå, Har lite frågor angående de här med inkoppling av inkommande teleledningen i huset jag bor i, ska nämnas att det är 3st lägenheter i detta hus totalt.

Jo såhär ligger det till.
Det är en inkommande teleledning med 4ledare, en vit,en blå, en turkos, och en lila, den vita & blåa är kopplad till en verkstad tvärs över vägen, där det är en lägenhet som är uthyrd i också, sen vill jag koppla in så jag kan få telejack till ADSL i min lägenhet som är i huset där "inkommande ledningen sitter" kan jag koppla in turkos/lila, direkt på första jacket? Ska bara ha för internet, ingen fast telefoni.

Innan detta så var linjerna/lägenheterna utdelade (på nått vis vilket jag inte vet)... med olika telefon nr. Men sen valde fastighetsägaren att ta bort alla fasta telejack o köra mobil telefoni/internet, det drabbade även verkstaden över vägen och min lägenhet i huset.

Så hur fasen ska jag få igång mitt internet helt enkelt? Kan jag ringa in Bahnhof att dom kommer o styr upp detta åt mig? Och kommer det kosta massa?
Har hört nått om att dom har skyldighet att se till att till första jacket ska det vara fungerande, och resten i kåken är ens eget ansvar! Stämmer detta?

Kanske blev lite rörigt men är inte så lätt o förklara, här en ritning som kanske underlättar också.

http://i42.tinypic.com/24fh8cx.gif

Mvh Adam

Av A_lofstrom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KiWo
testa att installera om Live messenger

redan gjort, funkar inte iaf.

Av A_lofstrom

Msn webcam problem

Hejsan, jag har ett problem att mitt msn hänger sig såfort jag accepterar webcam visning. Fattar inte vad problem är, någon som vet?

/ Adam

Av A_lofstrom

Tack för svaren!

Av A_lofstrom

3g modem nätverk

Hejsan, jag har en fråga, hur ska jag göra för att dela internet till 2 datorer när jag har 3g modem? finns det switchar som har usb kontakt som man pluggar in 3g modemet? förstår inte riktigt.

Mvh Adam

Av A_lofstrom

Fråga om samsung syncmaster 997MB

Nu är det så att ja har hållit på o pillat med bild inställningarna på denna skärm, så att bilden är alldeles ojämn o kurvig, finns det nån funktion för att ställa in till grundinställningarna? och var finns det isåfall?

/ Adam

Av A_lofstrom

Fråga om Sony ericsson w810i

Hej, jag undrar om nån vet någon program som gör att ja kan ha min Sony ericsson w810i som en webcam. o använda i msn. har letat som en galning idag men hittar inget som riktigt e det ja söker efter.

Nån som har någon länk lr liknande till ett program som klarar detta?

Av A_lofstrom

Tack för hjälpen...nu vet jag!

Av A_lofstrom

Högsta möjliga mb/s?

Jag och en kompis har snackat lite och han påstår sig att han har tankat i 2mb/s med Bostream 5mbit. Kan detta stämma? vad är högsta möjliga mb/s man kan uppnå med 5mbit?

Jag har för mig att 8mbit = 1mb/s e ungefär det högsta man kan uppnå.

Rätta mig om ja har fel om detta?

Mvh Adam!