Inlägg

Inlägg som danielsan123 har skrivit i forumet
Av danielsan123

Utöka till 7.1 hemmabio

Hej!

Ska måla om hemmabiorummet. Har samtidigt köpt en soundbar som ska ersätta mina två fronthögtalare till vardagstv´n. Eftersom dessa två golvare blir över funderar jag på om det går att bygga ut mitt 5.1-system i källaren. 5.1-systemet är ett JBL-system. Skulle jag utöka till 7.1 skulle alltså dessa två fronthögtalarna få agera surroundhögtalare och de befintliga flyttas och agera bakre surround. Kan ta fram speccar på utrustning om behövligt. Passar sig två "golvare" att agera surround så som jag tänkt mig? Orkar recievern driva dem?

MVH Daniel

Av danielsan123
Skrivet av nils.flowers:

Snabb fråga, jag köpte ett giftcard på us-store. Kan jag lösa in det hemma(på xboxen) eller har dom ändrat på det oxå.

Det gick nämligen inte att lösa in den via ms.com Dom säger att den bara är "valid in the us".

Gjorde detta för ca ett år sedan. Fick då byta region till US på konsolen. Därefter fungerade det.

Av danielsan123
Skrivet av CROE:

Fick du det att fungera?

Har du ett extra nätverkskort i burken isf? Vilket?

Har en Gen8 server också, funderar på att försöka få igång en pfSense som Hyper-V. Då slipper jag att köpa en separat enhet som agerar router med pfSense.

Jag fick det att fungera. Inget extra nic. Jag har dock återgått till min ASUS AC68U pga lathet med kabeldragningar. Minns inte exakt hur jag gjorde. Nic0 som WAN och nic1 som LAN vill jag minnas.

Av danielsan123

Toppen! Det blir nog mest NES. Min gaming-era slutade iom den konsolen (trots inköp av 360, två PS3 och XbOne. Men det är mest killarna som lirar. Själv vill jag återuppleva NES. Köpte precis två NES-kontroller med USB. Tack för hjälpen!

Av danielsan123

RetroPie och RPI 1 modell B

Har fyra RPI 1 modell B som knappt används (bortsett några Kodi). Vill återanvända några till retroPie. Är det good enough med RPI 1 modell bB eller bör jag överväga köpa RPI 2 eller 3? Surt att skaffa nya lådor och minneskort. Vill helst återbruka.

MVH Daniel

Av danielsan123

Vad göra med en Ipad2 som inte används?

Har en Ipad2 som inte används. Vi kör Android rakt över nu för tiden. Finns det något kul projekt att göra med en ipad2? Receptbok i köket? Navigering i bilen? Internetradio? Förlag någon?

Av danielsan123
Skrivet av Spiffman:

Fiskelina, kula och tryckluft för att få igenom en draglina i vattenslangen?

Fungerar utmärkt.

Av danielsan123

Orkar inte läsa allt men jag drog för ett år sedan ca 70 meter Cat6 (Biltemas) i en vattenslang som jag tätade med silikon. Grävde ned den ca en decimeter. Kontakterade med fasta Rj45-uttag (från Kjell och CO) i vägg. Fungerar hur bra som helst. För den del som sitter på vägg satte jag kabeln i VP-rör och en U-profil-list som skyddar VP-röret.

Av danielsan123
Skrivet av Zargoz:

Billig laptop. Funderar stark på att köpa den när lönen kommer.

https://www.netonnet.se/art/dator/barbardator/15-16tum/asus-x...

billigaste på SIBA för 6990

Hoppas att ethernet-porten är specad fel. 10/100 Mb känns inte riktigt 2016.

Av danielsan123

Huawei P9 -hörlursproblem.

Frugan och jag testade headset (Creative och Polk) på våra nya och uppdaterade Huawei P9. Endast två av åtta 3,5 mm-kablar kändes igen av telefonerna som hörlurar. Övriga fungerade inte alls. Telefonen indikrerar inte alls att hörlurar är anslutna. Testade alla kablar på min samsung S5 och alla indentifierades som hörlurs-anslutningar. Ringde Huawei support idag för att råda klarhet. Fick inget annat besked om att använda de medföljande hörlurarna.... Kul. Vet att det finns två standarder vad gäller åtminstone 4-pinkablar. Men skulle detta kunna spela roll? Även en defekt kabel med intakt plugg ska ju identifieras som hörlur.

Av danielsan123

Ny telefon för Pokemon toGo

Barnen har börjat lira Pokemon ToGo. Men att springa runt med 10 tums plattor och wifirouter passar dem inte så bra. Har två samsung S3 men de är inte kompatibla. Ena grabbens platta har en ytterst dålig GPS. Jag skulle vilja hitta ett par enklare telefoner för billigaste möjliga peng som kan köra Pokemon ToGo. Rekomenderat är 2 GB ram och minst Android 4.4. Några tips? Grabbarna är 5 och 8 år.

Av danielsan123

Någon som kan tipsa om en extern disk med hyggligt mycket utrymme att köpa? Min externa på 0,5 tb är full sedan länge. Gärna låg i pris.

Av danielsan123
Skrivet av Deimos:

Har 32800:- brutto i grundlön. IT-Tekniker, Kommun med 6 1/2 års erfarenhet av IT-branschen.

Liknande min situation. 32900, IT-tekniker, kommun.

Av danielsan123

Någon som har Rockband 4 och ev kunnat köpa en modul eller på annat sätt kunnat ansluta sina gamla instrument till 360? Har ett ION Drum Rocker som jag älskar.

Av danielsan123

Bägge mina handkontroller är av den nyare modellen med 3,5 mm utgång. Har dock en adapter som medföljde mitt Polkheadset. Ger det något mervärde att ansluta denna i tillägg ändå? Tänkte att den kanske är helt ovidkommande bortsett från de fysiska knapparna för volymen? Vad gör de andra knapparna? Blir ljudet bättre med adaptern? Har den offiiciella chatpaden. Lite jobbigt med den extra vikten men är smidig när jag vill skriva något så den använder jag bara i spel där jag direkt vet att jag har behov.

Av danielsan123

Räcker med att sätta den som inaktiv på Hyper-v hosten? Den finns fortfarande presenterade som port i Hyper-v manager då?

Bra beskrivet i övrigt. Tack!

Av danielsan123

Pfsense på en microserver gen8 med hyper V

Kör idag en ASUS AC68 och en Microserver Gen8 med Hyper-V på Server 2012R2. Nu är jag sugen att testa Pfsense och göra om min asus AC68 till en AP. Jag har också en layer2-switch. Vad jag förstått måste jag köra legacy network adapters (2 st) till min Pfsense. Jag har aldrig satt upp Pfsense eller satt upp VLAN´s tidigare. Någon som kan beskriva hur man går tillväga?

Just nu har jag mina två nätverkskort teamade. Min virtuella switch i Hyper-V (Server 2012R2) är external network. SKa jag skapa nya virtuella switchar eller använda den befintliga? Ska jag skapa VLAN ID på den befintliga eller de nya eller överhuvudtaget?

Eller behöver jag börja om och ta bort teamet och dedikera WAN på en port och LAN på den andra? I sådana fall skapar jag VLAN´s på LAN-sidan i Hyper-V eller låter jag detta göras Pfsense?

Behöver få en puch i rätt riktning

Av danielsan123
Skrivet av ASUSG15:

Ingen som har tips på något hemmabio/hifi relaterat?

Ni med OBD-läsare, rekommenderar Torque till Android och som ovan, Dashcommand på iOS

Ett tips är K+Dcan kabel till datorn, kallas ofta Inpa eller VagCom kabel. Funkar fint att bara kolla koder eller ändra saker på BMW och VAG bilar!

Kör också Torque. Bara gratisversionen men den räcker gott så länge. Släcker felkoder.
Har också en VAGCOM-kabel som jag kör med VAGCOM-programvara på PC. Ändrat en massa inställningar utöver släcka koder. Bl.a språk (tyskimport), tagit bort slitagevarning för bromsbelägg etc.

Av danielsan123
Skrivet av PowerNet:

Hjälper inte.
Digitala spel kan inte överföras mellan användare, därför ska manuteslutande köpa spel på fysisk skiva så mycket det går.
Hjälper ändå inte, då digitala spel inte kan överföras.
Utan hans konto måste vara inlagt på konsolen "för alltid" om du ska spela dem.

Det var det jag försökte förmedla. Spelen är knutna till hans livekonto och han behöver kompisens livekonto för att kunna spela dem på konsolen. Men jag ser att det fanns utrymme för att tolka mitt svar annorlunda.

Av danielsan123

Kan bara tala för WD My Cloud. Med den firmware jag har så är write långsam över wifi och ta större backuper är ingen höjdare. Jag använder den som backup men trådat och har då helt ok hastigheter. Det finns programvara till WDMyCloud från tillverkaren men jag föredrar att scripta på egen hand och kör aldrig något webgui till den. Kanske inte så bra svar men min har iaf tuffat på i kanske tre år utan problem (webGui har slutat svara ibland - de få gånger jag använt den).