Inlägg

Inlägg som DaCriticalOne har skrivit i forumet
Av DaCriticalOne
Skrivet av TobiasStockholm:

M2 14" och 16" såldes ju ut för bara ett litet tag sen så tveksam om den kommer komma på rea nu på black Friday, hänger väl på om någon mer vill sälja ut lagret nu när M3 har kommit...

Får hoppas på det bästa helt enkelt. Verkligen sugen på en ny laptop!

Av DaCriticalOne

Tror ni att Macbook Pro M2 eller M3 kommer bli nedsatt nu under Black Friday? Är sugen på antingen en 14" eller 16", vilken hade ni valt isf?

Av DaCriticalOne
Skrivet av rotkiv42:

Tror du får bättre tips om du anger ungefärlig budget. Min erfarenhet är att folk ofta överskattar var man behöver för ingenjörsstudier. Ändå ganska få som faktiskt sitter och kör fluidik-simulationer eller annat tungt. Oftare att det blir lite lättare programmering som skulle funka på en raspberry pi. Tror 9/10 gånger en lätt enkel laptop optimalt.
(Och när man faktiskt ska göra något på riktigt tungt får man använda skolans resurser för det)

Ja det stämmer. Jag pluggar industriell ekonomi så har absolut inga tunga beräkningar. Men jag planerar en master i maskininlärning så behöver ändå ha något som är bra att programmera med, och som är bra att skriva på. Skulle säga att budgeten är max 30k preliminärt (ser det som en investering som jag kommer använda 5-10 år fram). Men kan lika gärna vara 5-50k beroende på - jag vill alltså få maximalt med värde för pengarna helt enkelt.

Av DaCriticalOne

Laptop för ingenjörsstudier och arbete sökes

Har tänkt införskaffa en ny laptop inom kort (troligtvis vid Black Friday) då jag känner att min nuvarande dator inte är särskilt optimal för studierna. Är det någon som är väldigt nöjd med sin dator och kan använda den för programmering, arbete, skrivande, surfande, och allt vad man kan tänkas göra? Jag är för närvarande ingenjörsstudent och vill således att den ska vara komfortabel att både skriva och programmera med. Dessutom arbetar jag mycket vid datorn.

Jag hade helst föredragit om det ej var MacOS, men om du kan övertala mig till Mac så är det ändå inte helt omöjligt. Priset är mindre intressant, så ge mig supergärna dina bästa förslag!

Av DaCriticalOne
Skrivet av eFoppa:

Det blir alltid en kompromiss när en produkt ska göra flera saker. Beyerdynamic MMX300 är något över budget men låter OK till musik och har bra mic för ett headset.
Bäst är ju att köra ett par billiga om du ska ha till Teams och liknande och sen ett par bra hörlurar utan mic för musik

Tack för tips. Har du någon bra kombo (ett par "billiga" och ett par bra för musik)?

Av DaCriticalOne

Tack för alla förslag. Men finns det inga bra hörlurar / headset med inbyggd mic, eller måste man ha separat mic för att få något bra?

Av DaCriticalOne
Skrivet av Kent:

Ska det vara öppna eller slutna sådana? Fördelen med öppna är ofta bättre komfort och lite mer luftigt ljud, nackdelen är att dämpningen är obefintlig vilket kan störa både dig och din omgivning. Budget?

Öppna hörlurar låter som det bästa här, då jag jobbar hemma och har ett separat rum där ingen störs av mig. Budgeten är flexibel då det möjligtvis köps via företaget, men vill såklart ha något som maximerar prisvärdheten (typ under 2000 kr kanske)?. Kan annars hitta begagnade om de som nya ligger över det priset

Av DaCriticalOne

Hjälp mig gärna hitta nya hörlurar / headset

Hej!

Jag har kört med HyperX Cloud II (denna modell) i många år men ljudet har försvunnit / är glapp vid ena örat, vilket gör att det blir väldigt jobbigt att lyssna på musik / föra samtal med lurarna.

Jag använder hörlurarna uteslutande för jobb och musik, men har uppskattat då de har tråd (har ingen Bluetooth i mina stationära dator) och är komfortabla för lång tids användning.

Jag behöver nu införskaffa nya hörlurar / headset och har försökt kika på marknaden men känner mig väldigt lost. Någon som kan rekommendera några prisvärda / bra hörlurar eller headset som gör sig bra till en stationär dator, framförallt till jobb?

Tack på förhand!

Av DaCriticalOne
Skrivet av DennisOlof:

@DaCriticalOne jag tycker det finns tre rimliga alternativ.

Om du inte har WiFi i dagsläget, kan du skaffa ett WiFi kort till datorn. Om du har en OK signal kommer det fungera även om det finns andra negativa aspekter med WiFi osv.

Du kan köra LAN över el-nätet i din bostad, powerline adapter. Bäst funkar det om man har två adaptrar på samma fas. Andra får förklara hur man gör men det ett sätt att få Internet till källaren.

Du kan fixa en TP-kabel ner till källaren, kabellister eller någon annan typ av lösning som passar din bostad bäst.

Vilka negativa aspekter finns det med att köra med WiFi enligt dig?

Av DaCriticalOne
Skrivet av snajk:

Jag har kört bara WiFi sedan jag flyttade hit för snart sju år sedan, och det funkar utmärkt även för jobb och så, trots att jag bor centralt med massor av nät runtomkring och sådär. Hastigheten är inget som helst problem för mig, men det beror förstås på hur ens väggar är konstruerade, hur långt det är och så.

För någon månad sedan köpte jag en powerline-adapter för att den var nedsatt, och jag har någon förhoppning om att få gratis-kanalerna som min hyresvärd betalar åt mig att fungera då det funkade när jag drog en kabel men var helt omöjligt att få att funka över WiFi, även med externa adaptrar och så. Så jag kopplade in den för att få "trådat" nät mellan routern i ena hörnet av vardagsrummet till TV-bänken i motsatt hörn, samma fas förstås. Adaptern skulle stödja 1000 mb/s men jag fick ut typ max 80. Det trådlösa där går i över 700 så det var inget lyft jämfört med det.

Hehe, då skippar jag powerline tills vidare. Tack för inputen

Av DaCriticalOne
Skrivet av slusk:

Kör du med wifi6e kommer du ha snabbare över det än vad du skulle haft med din utrustning du har idag och kabel...

Intressant. Någon specifik Wifi6e du kan rekommendera?

Av DaCriticalOne
Skrivet av Mullvaden83:

Det måste ligga på samma fas.
Så det är en grej man måste kolla oxå. Att övervåningen o källaren ligger på samma fas då.

Hur kollar man om det ligger i samma fas?

Av DaCriticalOne

Tack för era svar. Jag kan såklart sätta in ett nätverkskort, men har fått för mig att wi-fi är betydligt långsammare än att ha direktansluten kabel? Annars får jag köra som ovan föreslår, dvs. en accesspunkt och ett wifi till datorn.

Av DaCriticalOne

Hur få internet till datorn i källaren?

Hej!

Jag ska flytta ned mitt arbetsrum till källaren (en våning ner där jag sitter nu) och undrar hur jag ska göra för att få internet dit. Just nu har jag en internetkabel från modemet, men jag kommer inte kunna borra ned en våning för att få ned kabeln den vägen. Vilket är det bästa sättet för att få ned internet till datorn när den står i källaren? Datorn tar inte heller emot wifi i dagsläget, så det är endast kabel eller liknande som fungerar just nu.

Tack på förhand.

Av DaCriticalOne

Annars får man köpa ett par in ear för träning, och over ear för övrigt.

Av DaCriticalOne

Det verkar ju generellt vara så att in ear headphones är överlägsna för träning och dylik. Kollar man t.ex. på rtings: https://www.rtings.com/headphones/tools/table så verkar ju Bose QuietComfort 45/QC45 Wireless vara de bästa "all-around" hörlurarna. Jag får göra mer research helt enkelt, tack ni som svarat!

Av DaCriticalOne
Skrivet av klirre:

Behövs lite mer info för att kunna ge en vettig rekommendation:

  • Over ear eller True wireless? TWL är smidigare att ta med, är inte i vägen lika mycket men kortare batteritid

  • Budget?

  • Pratar du mycket i telefon eller är prio att lyssna på musik?

Generellt sett skulle jag kolla på hur lätt det är att byta mellan uppkopplade enheter, samt hur många man kan ha kopplade samtidigt. Jag har t.ex. ett par sennheiser som är hopplösa, måste paras om ifall man vill byta enhet så de används bara till TVn.

Jag skulle nog helst a over ear, då jag tror att de sitter fast bättre och gissar att man får bättre prestanda i de flesta fallen.
Jag har ingen större budgetbegränsning, men vill ju förstås maximera valutan för pengarna.
Jag tänkte mest för att lyssna på musik, men då och då även telefonsamtal.

Av DaCriticalOne
Skrivet av anon347775:

Jag använder Sony XM4 och de är okej. Tyvärr vet jag inte hur säkra de är vid gymanvändning men för mig har de fungerat bra de få gånger jag valt att använda lurar på gym.

Ok, tack. Ska kika på dem! Vad är skillnaden mellan dem och XM5?

Av DaCriticalOne

Hörlurar för gym, studier och arbete

Hej! Jag letar efter ett par hörlurar som fungerar till en aktiv vardag med gym och promenader, men också till studier och arbete vid datorn. Har ni några rekommendationer? Är tyvärr inte så insatt i hörlurar-branschen.

Av DaCriticalOne

Jag har köpt denna, verkar vara populär och bra. https://www.inet.se/produkt/2219461/msi-27-optix-mag274qrf-qd... Den som de länkar ovan verkar vara helt slutsåld och har varit det sedan rabatten kom.