Inlägg

Inlägg som rallykingen har skrivit i forumet
Av rallykingen

Väggutag och Kontaktdon - Cat7

Hej,

Tänkte lite snabbt kolla om det finns några med lite översiktlig koll som vet om det finns cat 7 kontaktdon/vägguttag, eller är det cat 6a som gäller för detta då båda kablarna har samma maximala hastighet?

Av rallykingen

GTX 1060 olika märken

Tja,

Ska införskaffa mig ett 1060 då jag köpte ett 960 nyligen (innan 1000-serien släpptes) men dennas HDMI port lagt av, så ska få de 2300 jag lagt på 960:t tillbaka o tänkte då köpa ett 1060 6GB, är dock student så vill väl helst ligga på max 3,300 för det nya grafikkortet, alltså 1000kr mer än det jag får tillbaka. Min fråga är då, är det någon större skillnad om jag t.ex. skulle köpa ett Asus GTX 1060 6GB Dual Oc som just nu ligger på 2890 (nedsatt) på komplett eller typ Gigabyte (Windforce) som ligger runt 3300 jämfört med ett EVGA(Gaming) för 3,000. Utöver de prestandaskillnader man själv kan kolla upp, är det någon skillnad på ex. kylning eller dylikt mellan de olika märkena?

Av rallykingen

Kan de skilja mellan olika USB-tangentbord? Alltså att mitt som är USB inte funkar men ett annat med USB gör det?

Av rallykingen

Kan de ha ngt att göra med att datorn inte känner av tangentbordet vid så tidigt skede av uppstarten, typ att jag ska testa USB:na i chassit? För lyckades få upp en HP-grej med del+f2 tidigare som vägrat komma upp igen.

Av rallykingen
Skrivet av ggwp:

För att komma in i BIOS enligt HP:

To open the Computer Setup Utility, turn on the computer and immediately press the Escape key repeatedly, about once every second, until the Startup menu opens. Then press F10.

Aa, testade detta, inget resultat tyvärr :/ Får fortsätta försöka typ

Av rallykingen

Moderkortet är av märket Formosa, ingen aning om vilken modell, har kvar de sen ja köpte färdigbyggd dator för ett tag sen, en Pavilion HPE h8-1320eo

Av rallykingen

Windows 10 ny SDD, kommer inte in i BIOS

Har hittills haft en HDD men känner att de e dags att uppgradera sig till en SSD, fixade en och skulle försöka få över OS:et på den, läste runt lite här på sweclockers och hittade en tråd där TS fick råd om att gå in i BIOS:en och fixa lite inställningar innan installation av OS:et, nu är det så att jag har testat typ 6-7 olika sätt att komma in i BIOS:en men inte kommit fram, behöver typ hjälp för att kunna slutföra det jag påbörjat

Av rallykingen

Uppgradera till windows 10?

Har några frågor angående uppgradering till windows 10, har just nu en HDD där jag har windows 7 SP1 installerat, tänkte uppgradera till windows 10 men har även en SSD som jag då vill använda till operativsystemet, hur ska jag gå tillväga för att få över OS:et till rätt hårddisk så lätt som möjligt, samt måste jag rensa hela min HDD då? Har dessutom lite problem då OSet jag använder är från när jag köpte en färdig dator från HP, så licenskoden funkar inte att ange på windows för att få en nedladdning av OSet, går det ändå att använda samma licenskod för att installera OSet på min nya SDD?

Av rallykingen

GTX 970 märkesskillnad?

Tänkte inhandla ett GTX 970 inom en snar framtid och har en fråga som många säkert antar är uppenbar, men är det någon skillnad på olika märkens varianter av det, t.ex. Nvidias vs MSIs etc, eller är alla detsamma? Vilket är det mest prisvärda om det nu är skillnad på de.

Av rallykingen
Skrivet av Dimestam:

Exakt vad har du för nätaggregat i dagsläget? Är det en OK modell är det mycket sannolikt att du kan fortsätta använda samma nätaggregat även i det nya datorsystemet. Några 750 W behövs knappast.

Har tyvärr ingen aning, köpte datorn för ungefär 2½ år sedan färdigbyggt då, vet endast att nätagget är 460W Och inget mer, anledningen till att jag frågade om det nätaggregatet med 750W är för att inet öppnar imorrn nära mig o hade ett sådant för 500 spänn och ska ändå dit ganska tidigt, så tänkte att om de behövs ett nytt kan man ju passa på

Edit: HP PSU 460W Bordeaux-C är nätaggregatet

Av rallykingen

Hur många W krävs?

Tja,

har en dator med följande specifikationer;

Processor; Intel i7-3770 3,4GHz (Ej överklockad)
8GB DDR3 RAM
2 Fläktar
En SSD
En HDD
5 USB portar
En CD-spelare

Funderar på att köpa GTX 970/980 grafikkort

Hur många W nätaggregat behöver jag för att klara mig med det eventuellt nya grafikkortet?

Har för närvarande 460W, om jag nu skulle behöva mer, är Fractal Design Edison M 750W av bra kvalité o dyl.?

MvH