Inlägg

Inlägg som A_Sham har skrivit i forumet
Av A_Sham
Skrivet av DaydreamerVlad:

Då du har köpt Center också så är det surround förstärkare som gäller, kolla begagnad då dessa är för dyra jämfört med vad dom kostade förr.
Får inte fram bilden på din tv, det skulle hjälpa. Det du behöver på din tv är ARC då din tv är 5 år gammal så tror jag Earc är utesluten då detta var till top modellerna. Du kommer undan billigare med beg då du inte kommer behöva det senaste för den tv dvs 120hz och earc osv.

Prövar med direktuppladdning istället.

Av A_Sham

Hej tråden!
Nu har jag köpt ett par https://www.hifiklubben.se/dali-zensor-5-golvhogtalare/dalize... i andrahand! Skaffade också en centerhögtalare. Jag har fortfarande inget kablage - vad är det jag behöver för att driva de här? Är en amp nödvändig, eller behöver jag bara rätt kablar? Vilka kablar behöver jag?

Så här ser baksidan av TV'n ut.
https://files.catbox.moe/02lshn.jpg

Tack så hemskt!

Av A_Sham
Skrivet av Fraggle1988:

Soundbar kommer du nog bäst undan med i det läget. Ska det generellt vara högtalare som gäller så behövs ju där också en förstärkare. Netonnet med mera ställen brukar ha outletprodukter till helt okej priser!

Tillägg: finns många soundbars på Facebook marketplace och blocket till riktiga fyndpriser!

Alla forumen jag slöläste verkade snacka skit om soundbars - så jag tänkte att när platsen ändå finns så verkar högtalare som mer värde för pengarna. Men det är klart, är det inte så så är det ju inte så. 😅

Jag slängde ögonen på https://www.ljudfokus.se/sv/artiklar/system-one-a50bt-system-... som var länkade i en annan tråd - hur är värdet för pengarna?

Av A_Sham

Vad köper man för högtalare till en icke-kräsen okännslig användare?

Hej clockers!

Jag har aldrig använt högtalare i hela mitt liv; har fint headset men aldrig varit en TV-människa. Nu har dock min mamma börjat bli lite åt det dövare hållet, och på grund av detta har hon sprängt högtalarna i sin TV när hon försökte kompensera för sin sämre hörsel. Jag skulle vilja skaffa ett par högtalare som kan leverera det ljudet hon behöver utan att dom går sönder. Hon tittar på en del film men mest nyheterna, så kvaliten är inte superviktig och min budget är inte heller jättehög. Skulle kunna tänka mig att köpa begagnat med, men jag är såpass okunnig att det känns lite vågat för mig.

Plats: TV-rum i villa, c.a. 15 kvadratmeter. 70" TV av cirka fem år gammal model. Gott om plats för boxiga högtalare men litet rum. (Dock utan dörr - hon bor ensam, så det är ingen störningsfaktor att tänka på ändå)

Budget: 2-2500:-, ish. Fortfarande inte storinkomstagare, ge mig ett par år till. 🤭

Tack, och go jul!

Av A_Sham

Är det någon som har erfarenhet med dispyter gällande kemtvätt?

Jag lämnade in en fin mocka-vinterrock till en kemtvätt för drygt en månad sen. Den blev försenad, och när jag väl fick tillbaka den så har den krympt 1-2 storlekar, så jag kan nu inte ha på mig den längre. Jag ringde till dom om det, men dom blånekar fel.

Hur gör jag för att faktiskt få någon ersättning? Rengöringen kostade närmare tusenlappen och rocken är värd några gånger det. Det är en otroligt frustrerande, ilskeväckande situation för mig - helt ärligt är det lika mycket att saker ska ställas till rätta som pengarna i sig; den rocken är närmare oersättlig då den stilen av plagg inte riktigt tillverkas längre och det är en sak jag ärvt, så den håller en del minnesvärde för mig.

Av A_Sham

@Kenneth: Super. Skickade iväg ett meddelande till dom, ska se hur det funkar här i Göteborg. Tusen tack!

Av A_Sham

@Kenneth: Tack för svar! Eartech verkar ju perfekt, särskilt eftersom vi bor i Göteborg. Hur var processen? Och - vad kostade det hela? Deras hemsida vill att man ska be om offert, men jag förstår inte var prisvariansen skulle komma in.

Av A_Sham

Custom ear tips till earbuds/specialgjutna öronploppar?

Jag är på jakt efter svenska företag som tar emot avgjutningar av ditt inneröra för att tillverka perfekt passande öronploppar som passar till de flesta IEMs - det är grymt svårt att hitta (troligen lite sent levererad) julklapp till systern. Det verkar finnas ett antal amerikanska företag som gör detta men jag kan inte hitta några svenska eller ens nordiska - och jag skulle gärna undvika att behöva skicka paket internationellt o.s.v. Hon har alltid ont av de gummi-ploppar som kommer standard med earbuds vilket jag tycker är tråkigt då hon älskar musik.

Det är alltså någonting i den här stilen jag har tänkt mig - lite dyrt, men kvalité är värt det här. Om det verkar för svårt att få tag på i Sverige har jag också övervägt att köpa ett par skum-earbuds a lá Comply Ear Tips - men jag skulle mycket hellre köpa något som varar i år istället för ett par månader.

Hon använder ett par Sudio Fem just nu, om det har någon betydelse.
Tack för alla tips och tankar, SC - och god jul!

Av A_Sham

Någon som har sista fina vad det gäller 1440p 144hz skärmar? Sitter och tummar över Asus MG279Q som har gått ned 1000:- - eller Asus ROG Swift PG279Q som är 3000:- dyrare och har GSync vilket är bra eftersom jag använder mig av nvidea. PG279Q verkar dock ha en del problem med kvalitetskontroll, enligt recensioner som jag läst!

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3080082

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=3333873

Av A_Sham

@Simna: Den här guiden ska tydligen vara till hjälp angående V -TM på Win8.
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1131614...

Av A_Sham

Planescape Torment är både mörkt och extremt bra! Välkänd klassiker, men jag känner mig ändå tvungen att nämna det. Helt klar ett av dom absolut bästa titlarna någonsin! Det första Deus Ex är också hiskligt bra - och ganska fint med en av dom lätt googlade & installerade grafik-overhaulsmodsen.

Av A_Sham

Den här länken är bra http://files.shanelenzen.com/fix-fallout-4.html

Den beskriver hur man redigerar några av problemen som Fo4 drog på sig eftersom dom prioriterade konsoller till en stor del - högre muskänslighet I z gemtemot x och smal fov.

Kom ihåg att sätta "read only" I .ini-filernas alternativ - Fo4 gillar att ta skriva över dom, och ta bort alla dina edits!

Av A_Sham

Jag har också haft grymma problem med realtek-moderkorts ljud. Byggde ihop en ny dator den här veckan, med ett Gigabyte GA-Z97X-UD5H som moderkort. Vilken port jag än använder eller vilka drivers & inställningar jag än gör så är det både "platt" ljud och brus då och då. Lite lätt aggreverande. Eller mycket.

Av A_Sham

Användare: @werter123456789
Typ av affär: Han köpte.
Tillvägagångssätt: Digital Vara.
Produkt: Intel Games Bundle.

Positivt - Allt var snabbt och lätt, inga missförstånd eller annat dylikt. Han förskottsbetalade.
Negativt - Inget.
10/10.

Användare: @Xupet
Typ av affär: Han sålde.
Tillvägagångssätt: Möte.
Produkt: ASUS GeForce GTX 980 4GB STRIX DC2 OC.

Positivt - trevligt möte, gick snabbt men kände mig inte stressad. Lätt att nå och kommunicera med. Felfri vara.
Negativt - Inget!
10/10

Av A_Sham

Sålt och klart!

Av A_Sham

@werter123456789: Noterat. Kontaktar dig ikväll om högre bud inte inlämmnas.

Av A_Sham

@Anosh: Noterat. Borde klarlägga - dom är alla på samma nyckel. Inte säker på om man får alla - men jag tror det, då det var så det fungerade I sommras. Du kan alltså inte bara köpa JC3 - du får resten, med.

Stänger buden nån gång imorgon.

Av A_Sham

Intel-Bundel Kod - Just Cause 3, CS:GO, World of Warships.

Säljer Intel-Game bundle nyckeln jag fick när jag köpte mitt i5-4690k I veckan.
Betalning via banköverförning, då jag inte har swish.

https://gamingbundle.intel.com/#/faqs
Har mer information - man får steam-nycklar vad jag har läst.

300:- eller högstbjudande.

Läs hela annonsen här

Av A_Sham

@jason83: Skapa en ny tråd! Sweclockers lever för sånt här. Personligen skulle jag nog försöka ombalansera budgeten för ett bättre grafikkort - 280 & 280x är väldigt prisvärda, och avsevärt starkare än ett 750ti! Helt klart "prisvärt". Om du pillar mycket med photoshop kan en i7 vara bra att ha - i7 4790 är en klassiker. Även AMD FX-8350 är väldigt bra - och billigare! Titta runt! Och - budget?

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3196728& var ett tips jag gillade på grafikkort nyligen, med.

Av A_Sham

@Reazzor: Du kan även köpa en extern CD-läsare som kopplas in via USB. Billigt - och kan vara användbart om du behöver läsa andra CD's, med.