Inlägg

Inlägg som Sturesson har skrivit i forumet
Av Sturesson

Kolla om det är rätt socket först och främst, om det är det så kan du ju också se ifall du har placerat CPU:n rätt. Det ska finnas en triangel på CPU:n som ska vara i samma hörn som triangeln på moderkortet.

Av Sturesson
Skrivet av Fantgrenen:

Tyvärr så ligger nog problemet i dig och inte dina lagmedlemmar. Jag skulle kunna vinna över silver 1 med ögonbindel över ena ögat och musen i vänster hand.

Du spelar mer eller mindre mot levande botar.

Mitt råd är att kötta och träna ditt aim tills du blir bättre. Man behöver inte lag för att ranka, spelet kommer låta dig ranka upp när du visar att du är tillräckligt bra.

Då får jag supporta @Fantagrenen, CSGO competetiv är som vilken annat spel som helst när man ska ranka, du kommer i den rank du förtjänar. Super kul att du försöker hitta spelare här på SweC att spela med då det alltid inte är så roligt att lyssna på ryska personer som skriker cyka hela tiden, dock att skylla på att alla andra är dåliga och det bara är deras fel kommer du inte långt på. Jag tänkte samma sak när jag spelade LoL, hamnade i Bronze (också den värsta ranken), skyllde på mina teamates och trodde att jag var perfekt men dem sög. Visade sig att det var tvärt om, sedan dess har jag rankat upp i snabb takt, tror om du har samma mentalitet och verkligen lär dig spelet och övar så kommer du ranka upp och bli bättre.

Men som sagt så är det kul att du försöker samla spelare i samma rank och spela! Bra initiativ, kul när "gaming" för fler människor tillsammans, så länge man håller det på en nivå där spelet är roligt och inte blir blodigt allvar.

Av Sturesson
Skrivet av Implor:

Du kan inte överklocka en icke K cpu. Inga Pentium går att överklocka vad jag vet.

Sedan ska du inte ha en G4400 utan en Intel Pentium G4560. G4560 har två kärnor men HT! Det saknas på G4400.

Köp ett billigt H110 moderkort bara.

Så, I fixed it :).

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10442231/https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/kundvagn/bild/10442231/

Ah mitt fel, tänkte på G4560!

Av Sturesson

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10442201/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10442201/

Detta skulle nog jag rekomendera. Du kan överklocka CPU:n vilket get dig likvärdiga resultat som I3:an. Ett 580 är bra mycket bättre än 1050 Ti och sedan får du 500W nätagg.

EDIT: Windows köper du på kinguin.

Av Sturesson

Du måste bara ha rätt inställning när du går in i ett game. Oftast är det så att när det går dåligt för någon i laget så börjar man inte tänka på vad man själv ska göra för att förhindra att det ska fortsätta gå dåligt för den spelaren utan man börjar istället flamea och fokusera på den spelarens misstag. Då hamnar fokusen på annat än ditt spelande vilket påverkar i att du kommer spela dåligare och självklart skylla på att hen feedar och allt är hens fel vilket gör dig ännu mer arg och förtvivlad för du vill ju såklart vinna lika mycket som alla andra.

Här är några tips:

Spela ADC, Jungle eller mid. Jungle och Midlane är bra för dem kan påverka och hjälpa hela teamet. Om det går dåligt för någon lane så kan dem roama och hjälpa till alla andra lanes. Dock så måste du kunna spela mid eller jungle så du inte själv går 0-10-0, då påverkar du bara teamet negativt, lär dig ett par champs i dessa lanes samt hur man spelar lanesen så kommer du se att det kommer gå bättre över lag för ditt team. ADC är min favorit, tycker att om man är duktig ADC så kan du vinna otroligt många games som nästan är omöjliga, dock är detta en relativ svår lane också i mitt tycke då du verkligen måste tänka på vad du gör, hur du positionerar dig samt när du ska gå in i fighten, annars kommer det gå åt pipan och du kommer dö snabbt vilket leder till att inte teamet förlorar sin damage dealer.

Varje gång du kommer in i ett game så ska du alltid tänka att detta gamet kommer vara 1v9, så om någon feedar så förväntar du dig redan det, då blir det inte så stor negativ effekt på dig som det kanske annars skulle göra.

Ett väldigt typiskt tips är också att warda, vet att alla säger det men vision är otroligt viktigt då du kan se vad dina motståndare är och vad dem planerar att göra.

Får be om ursäkt ifall svenskan är kass, skrev detta lite snabbt samtidigt som jag spelade, detta är mina egna tips som jag har stött på själv. Skulle kunna spela något game med dig, dock inte för att carrya upp dig i rank men mer kommentera på vad du gör rätt och fel. (Notera jag påstår inte att jag är något proffs, men jag kan lite om spelet ändå)

Av Sturesson

Vilken resolution kommer du att spela i? Det bygget kommer funka bra i 1080p men när du ska upp högre resolutions så kommer du inte kunna ha maxade inställningar på alla spel.

Har du kollat på Ryzen processorer? Vet ej så mycket om prestandan i spel, har dock för mig att dem också är ganska bra i spel, värt att kolla in på Benchmarks.

Av Sturesson

@alfonsg00 Hade själv aldrig kört mina saker på över 90 grader. Tycker det är synd att minska livstiden på delar utan några fördelar alls. TS har troligtvis en väldigt lätt lösning på sitt problem så tycker själv att han inte ska fortsätta att köra sin CPU på 97 grader och låta den överhettas. CPUer brukar ju också klocka ner sig när de kommer upp i för hög temp för att inte gå sönder, vilket är onödigt då det ofta leder sämre prestanda.

Bättre att han köper en 212 evo och får ner tempsen samt klockar den istället. Kan bara säga det jag rekommenderar utifrån mina erfarenheter inom datorbyggen. Dock om TS vill fortsätta köra sin CPU på 97 grader så kör på!

Av Sturesson

@alfonsg00 Tror man nästan kan räkna ut att 97 grader ifall man har lite koll på vad farliga temps är för en CPU. Såg att vi gick i samma skola, lite småroligt faktiskt! dock helt out of topic.

Skulle rekommendera att han följde de stegen vi sa och sedan byta till en annan kylare ifall han vill överklocka.

Av Sturesson

@Davve08 Det du har är troligtvis en Intel stock kylare, den man får med CPU:n (Inte den bästa kylaren ). Hade sagt att du skulle avmontera stock kylarn och bytt ut kylpastan, sedan försöker du även få bort all damm som kan ha samlats under åren ifall du ej har städat den.

Hade själv försökt göra detta först och sedan se vad du fick för resultat, säg till om det inte fixade sig.

Av Sturesson

97 grader verkar vara jädrans varmt... Vad använder du för kylare?

Av Sturesson

Söker du Sleevade kablar eller söker du original kablarna? Finns rätt många sidor som säljer sleevade kablar till modulära EVGA nätagg, dock är dem ju lite dyrare

EDIT: Tror att CableMod säljer till EVGA PSU:er! Skulle rekommendera att ta en titt där.

Av Sturesson

Anropar SweC! Söker Slang Pronto!

Hej! Som ni kanske kunde se i rubriken så söker jag slang som är 10/8 och genomskinlig.

Hade nämligen råkat köpa fel storlek på slang och skulle nu behöva er hjälp här på Sweclockers! Har ni någon slang så säg till! Behöver dem så snabbt som möjligt då jag inte kan fortsätta med datorn utan.

Vill kunna mötas upp här i Halmstad, om någon vänlig själ skulle kunna sälja först och främst slangen jag behöver så skulle jag vara oehört glad!

Läs hela annonsen här

Av Sturesson

Själv rekommenderar jag The Lord of the rings battle for middle earth! Dock är jag ett galet sagan om ringen fan men tycker det är ett otroligt roligt spel och ser bra ut för att vara så gammalt! Finns både ettan, tvåan samt en expansion till tvåan! Alla tycker jag är näst intill lika roliga! Fast i de senare spelen så kan du bygga mer fritt och göra din egna hjälte vilket jag tycker gör det lite roligare. Går tyvärr ej att köpa spelet nytt längre då EA inte hade rättigheter till Sagan om ringen längre dock finns det ju alltid "andra sätt" att få tag på spelen.

Om du gillar strategispel och sagan om ringen så ge det en chans, har själv många timmar nerlagt på det.

Av Sturesson

[K] Radiator - Slang - 780Ti Vattenblock - SFX Nätagg

Hej! Söker följande delar så snarast som möjligt då jag hade velat ha det innan helgen!

Radiator: 240mm Slim
Slang: 10/13 genomskinlig
Vattenblock: GTX 780Ti referensmodell (helst med plexi så man ser igenom, men vanlig funkar med)
Nätaggregat: Corsair SF600
Power Switch: Om ni har någon startknapp från t.ex Phobya eller nåt liknande

Har ni några av delarna så skriv PM eller i kommentarsfältet, sakerna kan skickas.

Läs hela annonsen här

Av Sturesson

Som tidigare skrev så skulle jag också rekomendera ett 290x, du kan hitta säljare som säljer för exakta tusenlappen. Riktigt bra prestanda per krona och kommer ge dig ett bra lyft från ett GTX 570.

Du kan också hitta ett 780 för 800kr, dock lite sämre prestanda, men om du gillar Nvidia så är det ett annat alternativ!

Av Sturesson

Som sagt om du inte får dator 1 såld så är jag intresserad av:

ntel i7 4770k
Crucial 16GB (2x8GB) CL9 1600Mhz Ballistix Sport
ASUS ROG Maximus VI Impact
Gigabyte GeForce GTX 780Ti 3GB

Skriv PM om du bestämmer dig för att sälja i delar!

Av Sturesson

Kommer du möjligtvis sälja i delar om du inte får sålt dem som paket? Är nämligen sugen på I7 4770K, ASUS ROG Maximus och troligtvis Ram minnena.

Edit: Är möjligtvis intresserad av grafikkortet med beroende på modell.

Av Sturesson

Jag hade varit mer rädd att han skulle börjar säga alla dessa svärord och sådant som vi ungdommar säger idag via nätet! Om jag skulle svarat på din fråga så skulle jag sagt att om han är en duktig grabb som sköter sig så borde han få spela vad han vill. Jag blev uppfostrad med att om jag skötte mig bra så hade jag fri gång till det mesta, dock min bror som alltid höll på med trams hade det inte lika lätt som mig.

Poängen med min lilla berättelse är att dagens ungar är uppväxta med spel, han ser blod och sådant överallt när han säker på Battlefield 1 Gameplay på YouTube och sådant, det finns troligtvis redan i hans vardag. Detta skulle dock kunna vara en bra lärdom till han, du skulle kunna förklara för han att du låter han spela sådanna spel för att han är duktig (om han nu är det ;D) och man blir belönad om man fortsätter vara så. Han kanske kommer känna sig stolt och kommer att tänka på detta varje gång han spelar, om man är duktig så blir man belönad.

Nu är jag dock inte så vuxen att jag kan allt om ämnet med att uppfostra barn, men detta är i alla fall min synpunkt på det hela!

Av Sturesson

SSD eller Solid State Drive som det heter lagrar minne på elektroniska kretsar till skillnad från en HDD som lagrar sin data på en skiva som roterar med hjälp av magneter. Detta betyder att SSD lagrar och tar fram data snabbare än en traditionell HDD. SSD har även inga rörliga delar i sig vilket betyder att den är mer stöttålig och hållbar, samt att en vanlig SSD är betydligt mindre än en HDD.

Varför man köper en SSD och en HDD är för att SSD är dyrare om man tar Kronor per Gb, därför brukar man sätta sitt operativsystem och andra aplikationer som man vill ska gå snabbt på en SSD och all masslagring som filmer, bilder etc på en HDD (mest för att sådan typ av data inte behöver en SSDs snabbhet och då kan man lika gärna ta en HDD som är både billigare och man kan lagra mer på).

Din fråga om att ladda ner en film och var den kommer lagras bestämmer du, du väljer vart filerna ska laddas ner, om det är på SSDn eller HDDn.

Notera att all fakta jag skrev var sånt som jag kommer ihåg i huvudet men kan vara något fel, men det grundläggande jag har sagt ska stämma.

Av Sturesson
Skrivet av Sveklockarn:

Bortsett då från att Intels prishöjningar mellan i7-2700K och i7-7700K varit ca 200 kr över fem års tid?

När jag köpte min I5 4690K så kostade den 1900kr medan för någon månad sen (det var senast jag kollade) så kostade den 2500kr. Känns skumt att den gick upp 600kr...

Det kallar jag en prishöjning i alla fall, konstigt att det blir dyrare ju längre man väntar, kan tycka att den skulle bli billigare då en processor oftast blir billigare med åren och inte dyrare. Men vad vet jag, det är bara min åsikt.