Inlägg

Inlägg som bsk! har skrivit i forumet
Av bsk!
Skrivet av Ragnarok:

Undra när den kommer dyka upp hos komplett, inet osv. Vill lägga en order direkt !

Rätt tveksamt att dessa ens dyker upp på svenska marknaden.

Av bsk!
Skrivet av trickeh2k:

Som tur är så är delid så jävla enkelt tack vare der8auer så vem som helst kan ge sig på det.

Synd bara att det är dyrt som fan. Hade kanske vart värt det för 2-300kr.

Av bsk!

Vill du ha något billigt funkar denna 14":arn för surf, film och svtplay för 3990 kr.

Intel core i3-7100u (2 kärnor, 4 trådar):
14"
6 GB DDR4 ram
128 GB M2.SATA SSD
1080p IPS skärm
Billig = plastig.

Vill du ha något nyare med fyra kärnors processor o större ssd finns denna för 5990.
15.6"
Intel core i5-8250U (4 kärnor)
6 GB ddr4 ram
256 GB SSD
1080p TN skärm

Av bsk!
Skrivet av bsk!:

Ser att prisskillnaden är i runda slängar 300:- mellan X och non-X vilket är vad en budgetkylare kostar. Om man måste köpa en budgetkylare för att kunna klocka upp en 2600 till 2600X rent prestandamässigt är det såklart inte värt att köpa 2600 framför 2600x men om det funkar att överklocka 2600 med den medföljande amd spire kylaren och den klarar av att hålla tillräckligt låga temps för en hälsosam 24/7 överklock så blir det värt det men det är frågan om den medföljande amd spire kylaren klarar av det.

Nån som vet svaret på detta? Är det ett gångbart alternativ att överklocka 2600/2700 till 2600x/2700x klockfrekvenser med de medföljande AMD StealtH/AMD Spire RGB kylarna eller blir tempsen för höga för att en overclock som ska hålla i flera år ?

Av bsk!
Skrivet av Sisyfos:

Utöver att inga klockfrekvenser är garanterade vid överklockning så skiljer sig faktiskt stockkylarna mellan både R7 2700X/2700 och 2600X/2600, det är värt att tänka på

Ser att prisskillnaden är i runda slängar 300:- mellan X och non-X vilket är vad en budgetkylare kostar. Om man måste köpa en budgetkylare för att kunna klocka upp en 2600 till 2600X rent prestandamässigt är det såklart inte värt att köpa 2600 framför 2600x men om det funkar att överklocka 2600 med den medföljande amd spire kylaren och den klarar av att hålla tillräckligt låga temps för en hälsosam 24/7 överklock så blir det värt det men det är frågan om den medföljande amd spire kylaren klarar av det.

Av bsk!
Skrivet av epaaj:

Det är inte så lätt heller. Beroende på hur ens transaktioner ser ut och om man gjort det på en exchange eller om man tagit det andra vägar har man olika lätt att följa upp i efterhand. Vissa växlingstjänster fungerar så att du betalar från en plånbok i säg BTC. Sen får du ETH till en annan plånbok. Inte jättelätt att i efterhand sitta och para ihop ut och in för att se vad vinsten i slutändan hamnade på.

Det blir även snabbt rörigt om du Köper och säljer i omgångar för delsummor. tex

Du köper 1 BTC för $10000. Sen köper du ETH för 0.2431 BTC, LTC för 0.187 BTC. Sen köper du 0.5 BTC till för $10639. Sen köper du mer ETH för 0.32 BTC.

Nu har du blandade inköpspriser för både dina BTC och ETH. Det är här någonstans som det kan börja bli svårt eller i alla fall rörigt att hålla reda på allt.

Precis. Något som många som trejdade lite krypto förra året inte höll koll på. I princip blir man tvungen att notera kronpriset för varje transaktion vid datumet för transaktionen vilket kan bli lite jobbigt om man köper en kryptovaluta för en annan kryptovaluta, speciellt när endast priserna i dollar anges på börserna/coinmarketcap.

Av bsk!

Helt obegripligt att köpa 2600x/2700x om man har möjlighet att köpa 2600/2700 och överklocka. Det är där det stora värdet finns.

Av bsk!

Ja den är ett kap framförallt för att det är en 14" vilket är dyrare än standardstorleken på 15.6". Dessutom har en den en intel core processor och ingen budgetvariant som AMD a8-a9 eller intel pentium. Den har den en 1080p IPS skärm, vanligtvis får man nöja sig med TN-skärm i prisklassen. Nackdelen är som många andra är inne på att det bara är 4gb ram, eventuellt går det att uppgradera till 8gb ram. Att uppgradera till 8gb ram skulle kosta ~800kr. = inte värt det. Vad gäller SSD storleken på 128gb är det standard för laptops under ~5000 kr för det mesta

Med det sagt är det inte årets monsterkap så köp bara om du har ett verkligt behov. Om du behöver en liten, lätt budgetlaptop för att titta på film/surfa/använda officepaketet osv. så är den vettig.

Av bsk!

Överlag har laptops i denna prestandaklassen gått upp i pris de senaste två åren. Är osäker på varför.

Du hade lite tur att du fick tag i ett en laptop med Iris 550 för 4000kr för två år sedan, det var ett väldigt bra klipp på den tiden. Specsen för integrerade grafikkort har i princip stått stilla de senaste 2 åren. AMDs integrerade vega kommer snart men lär vara dyr. Intel hd620 är inget att hänga i julgranen, presterar identiskt med intel hd520 i princip.

Däremot har kostnaden för dedikerade grafikkort till laptops gått ner lite. Kolla exempelvis på laptops med de föråldrade Geforce 940mx(940mx blev nyligen re-released som MX130)/950m eller laptops med den nya MX150 . Där borde det gå att hitta fynd om grafikkretsen är prioriterad även om dessa kostar minst 6000kr.

Av bsk!

Dessa behöver komma ner i pris. Vem spenderar 8k på en sån här produkt?

Av bsk!
Skrivet av Lordsqueak:

I detta fall så finns det ju faktiskt seriösa aktörer som direkt får lida pga av detta beslut, och man väljer ändå att göra det. känns ju lite olustigt att man liksom tycker att det är ok.

Det finns en del seriösa personer inom kryptovalutor men ungefär 0% av dem skulle välja att göra mass-marketing genom google för sin valuta. De enstaka seriösa människorna som fortfarande skapar egna kryptovalutor gör det på basis av teknisk innovation, dvs. att deras kryptovaluta gör något bättre än andra valutor och sedan låter de tekniken tala för sig själv. Seriösa aktörer gör helt enkelt inte reklam genom google.

Just nu består marknaden av tusentals coins som alla är i praktiken identiska(ex. alla dessa erc-20 baserad tokens) och det enda som skiljer de åt är marknadsföring. Väldigt mycket trams just nu på kryptomarknaden eftersom det finns så mycket pengar att tjäna på att skapa en kryptovaluta som är identiska med andra och sedan slänga massa pengar på marknadsföring och används buzzwords.

Av bsk!

Bra av google. Finns på tok för mycket oseriösa aktörer på kryptomarknaden som försöker lura på småsparare sina shitcoins.

För övrigt är jag inte särskilt imponerad av folk som menar att Bitcoin är en bubbla såvida de inte gjorde sina förutsägelser runt toppen på och dessutom helst backade upp orden med att shorta bitcoin.

Det är självklart att uppgången vi såg under en period på i genomsnitt 1-3+% om dagen i flera månader inte var hållbar men köpte du bitcoin för exakt ett år sedan har fortfarande gjort ~7,3x dina pengar trots den stora nedgången vi sett.

Finns lite väl många finansorakel i trådarna när det diskuteras kryptovalutor

Av bsk!

Har fortfarande problem med detta. Otroligt störigt. Har uppdaterat alla drivrutiner som finns på lenovos hemsida. Hur bör jag gå till väga för att identifiera problemet?

Av bsk!
Skrivet av plunn:

Prutat o klart, extremt bra router!

https://www.aliexpress.com/item/Xiaomi-WIFI-Router-3-ROM-128M...

Sen kan man köpa inom EU men jag orkar inte leta.

EDIT såg att man kan välja Frankrike som leveransland i min länk!

Jättebra tips men kan inte vänta mer än ~en vecka på leverans och leveranstid är 22-23 dagar från Kina. Köper man från fr/sp/rus så levererar de inte till Sverige. Kommer inte vara kvar hemma hos morsan så länge och behöver vara här för att installera den.

Av bsk!
Skrivet av Llhweiir:

Ett tillägg - tydligen hade de bara 15 stycken 1050 till att börja med... Undrar hur Elgigantens huvudkontor tänkte när de planerade kampanjen... 🙄

Klassisk lockvara,

Av bsk!

Ett annat alternativ kan ju vara Asus RT-AC1200 vilket kostar 699kr på rea. Antagligen lite av en utgående modell, lanserad 2014. Fyra externa atenner ser ju bra iaf

Av bsk!
Skrivet av Xubunticious:

Kan inte garantera räckvidden men vågar nog säga att den når dit, brukar alltid bli imponerad av Asus RT-AC51u , funktioner, pris och prestanda den ger är mer än tillräckligt för de flesta mindre hushåll.

Den verkar vara ett bra alternativ men har väldigt varierande omdömen på prisjakt vilket får mig att tveka lite.

Hur står sig en RT-AC51u jämfört med den tre år nyare och 200 kr dyrare modellen RT-AC53 för 599? Här är en jämförelse av de båda sida vid sida på prisjakt. Ser att den dyrare har en rad funktioner som mamma sannolikt inte kommer dra nytta av men den har tre antenner vilket borde innebära lite bättre täckning och lite nyare teknik. Dock ser jag att lan to wan throughput är LÄGRE på RT-AC53:an ?

Hade varit guld om asus rtn56u eller n66u går på rea till 699kr under helgen men det verkar inte hända.

Av bsk!

Router, bra räckvidd, under 700kr

Tjenare,

Morsan har en gammal router för ~200kr som tappar trådlös uppkoppling hela tiden, måste startas om stup i kvarten och är värdelös överlag. Behöver ersätta denna med en router för under 700 kr.

Bra räckvidd hade varit bra då rummet på andra sidan huset(~20m bort och några väggar) inte nås av den trådlösa signalen. Bra hastighet nära routern inte viktig, viktigare att signalen når in i husets alla hörn med låg hastighet. Omplacering av routern eller installering av accesspunkter/extenders osv. för detta ändamål är nämligen inte aktuellt.

Maxpris 700kr. Tacksam för svar.

Av bsk!
Skrivet av Kenneth:

Uppe nu

Nja, För bl.a CS ska ju sensorn klara av snabba rörelser i alla fall, men behöver ju inte vara superdupermegayo-sensor som kostar jättemycket heller.

Har lirat en jävla massa cs back in the day. Det fanns en period när lasermöss var en nyhet och det fanns sensorer som var helt horribla och ballade ur fullständigt vid snabba ryck. Sen kom intellimouse explorer 3.0 och en rad andra kvalitétsmöss med 400 dpi som löste de problemen.

Har mkt svårt att se att det skulle vara någon märkbar skillnad i preicision för allt över ~800 dpi, förutsatt att sensorn är av okej kvalitet. Med det sagt är du mer kvalificerad att svara på frågan än jag eftersom du testat ungefär 50 gånger fler möss än jag

En fråga jag tänkt på; är skillnad i dpi/polling rate mer märkbar beroende på vilken upplösning man kör?

Av bsk!
Skrivet av mpat:

"H" betyder att det är den mobila platformen med två chip - dvs, CPUn plus en PCH som inte är en del av CPUn, precis som CPUerna på skrivbordsmodeller - och som därför har det fulla batteriet av PCIe-banor. "Q" betyder quadcore, och är ett tillägg som Intel använt på fyrkärniga bärbara när detta var ovanligt (nu börjar det bli standard med 8e generationen). I praktiken kommer dessa chip att ersätta de gamla "HQ"-chippen.

Ahh tack, då fattar jag!