Inlägg

Inlägg som DWDW har skrivit i forumet
Av DWDW
Skrivet av Clasito:

Utan preferenser är väl det billigare alternativet bättre. Kollar du mycket SDR i ett normalt vardagsrum är det inte säkert att den extra ljusstyrkan hos S90C kommer till användning ändå.

Jag har som tur 90 dagars ångerrätt,men smidigast är väl att avbryta köpet innan dom skickar,jag få ha bestämt mig innan måndag då.

Av DWDW
Skrivet av Laxpudding:

Detta stämmer inte. Kan mycket väl vara aktuell för andra regioner, men jag tror att mycket är det gamla vanliga (se nedan)

Man kan jämföra specarna själv, gudarna veta att jag inte gjort annat hela oktober
https://www.samsung.com/se/tvs/all-tvs/?oled

Samtliga S90-94C specas som 2.1-ljud. S95C specas som 4.2.2CH och har dessutom fysiskt en helt annan uppsättning högtalare.

https://cdn.sweclockers.com/artikel/bild/113330?l=eyJyZXNvdXJjZSI6IlwvYXJ0aWtlbFwvYmlsZFwvMTEzMzMwIiwiZmlsdGVycyI6WyJ0PWFydGljbGVGdWxsIl0sInBhcmFtcyI6eyJjYWNoZUJ1c3RlciI6IjIwMjEwNTAxIn0sImtleSI6IjhjMDNmZmE0ZmMwYTYxOTgyYTRhOGUxNGI4NmNjNjM3In0%3D

Det gamla vanliga är att den här typen icke-skillnader och diskussioner om "What! Är det en helt annan TV?!?" poppar upp varje år. Skillnaden S90-S94C handlar om olika aktörer, stora kedjor med makt och inflytande över försäljningen vill försvåra prisjämförelser på sin regionala marknad. Man vill ha sin modell. Då ändras någon tillverkningsteknisk plockdetalj, likt stativfötternas färg och form. Det kan förekomma rena pappersändringar i någon spec. Däremot inget som faktiskt fördyrar tillverkningen, likt att faktiskt ta till bättre presterande komponenter. Syftet är ju att tjäna mer pengar, inte att göra produkten faktiskt bättre.

Detta genomsyrar hela basklassen. Därav att man kan klumpa ihop dem som Samsung CU8xxx och LG UR73xx etc. Drabbar lite olika modellserier i topp- och mellanklassen varje år. Sonys X90-serie för 2022 var hårt drabbat. För 2023 säljer Sony endast en enda sorts X90L. Än så länge i alla fall...

Samsung är lite specialister på detta, då de fortfarande är störst i försäljningen också (beror på hur man ställer frågan) och det förvärras av att det i perioder faktiskt varit tydliga skillnader, likt QN90-94A-serien som var omväxlande ADS och VA.

För den som inte hängt med i TV-utvecklingen ett tag blir det ofta en initial förundran och man ägnar minutrar, kanske timmar om att googla på dessa skillnader. Man vill ju inte köpa den sämre modellen. Akut FOMO. Läser långa forumtrådar där personer diskuterar och vrider och vänder på varenda pusselbit om ämnet man hittar:

  • Någon hittar en webbbutik i Turkmenistan som skriver 2.1.2-ljud och 60 Watt. Diskussionen blir vild.

  • Någon annan hittar en webbutik i Ecuador som skriver 70 Watt. Diskussionen blir vild.

  • Fjärrkontrollen i UK är lite annorlunda. Kanske en extra knapp för tepaus? Eller Freeview? Diskussionen blir vild.

  • Det finns en faktisk skillnad i USA där Costco har genomfört en ändring. Kanske fått igenom Wifi 6 som standard istället för Wifi 5 tack vare att Wifi-kretsen sitter på en riser och kan enkelt bytas i fabrik. Diskussionen blir vild.

  • Ramesh Patel, 22 år, jobbar från sitt rum i Mumbai, Maharastra, hela dagarna med att mata in uppgifter i webbutikers databaser. Han råkar trycka på siffran 7 istället för siffran 6 för den där webbutiken i Ecuador. Diskussionen blir vild.

  • Random sida på internet skriver ihop något som är en blandning av allt ovanstående. Diskussionen blir vild. Alla hänvisar till sidan.

¯\_(ツ)_/¯

Nu finns det skillnader eftersom Samsung är Samsung. Det säljs i andra regioner än norden en 83-tummare som då använder WOLED-panel. Även en 77-tummare. Dessa heter då S89C och S91C:

https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1...

Inte sett något i svenska butiker, men det kan ju ändras. Kanske närsomhelst. Då får jag uppdatera. Just Samsung har en tendens att dyka senare med nya beteckningar och skapar samma förutsägbara förvirring. Q82A var en sådan modell för 2021-22. Som alltså var en Q80A ursprungligen från Frankrike med annan färg på stativet. Jösses vad den diskuterades. "Är du säker på att det inte är en annan, bättre modell?" etc. etc.

Tack för svaret ,men nu var ju det inte skillnaden mellan s90c och s95c som frågan gällde, så det kan vi väl för nu låta vara.

Jag ser att du besvarade fråga längre ner i din text ,så jag tar in det och får väl kolla mer när tv är hemma.

Kan tillägga att jag köpte en Espresso maskin för ett tag sen och den var specad med en aluminium värme element,men en kille påvisade att den faktiskt hade en rostfri stål kokare genom att helt enkelt skruva ner den, tillverkaren svarade trots detta att den hade aluminium värme element och den står fortfarande specad så på deras hemsida, ibland vet inte ens tillverkarna själva vad som är rätt.

Av DWDW
Skrivet av medbor:

Samsung har en bättre panel, mer ljusstyrka och mer starka färger (speciellt HDR), men sämre korrekthet och mjukvara

LG har en mer korrekt bild, lugna halvtoner och beprövad teknik som finjusterats i flera generationer vid det här laget

Det beror på vad man är ute efter skulle jag tro

Tack för svaret, skall jag låta priset avgöra, jag har inga direkta referenser då jag har en 12 år gammal Lg lcd tv!?

Av DWDW
Skrivet av Laxpudding:

Det blir lätt så när man fokuserar på tävlingar och "vilken är bäst?" hela tiden. Lite amerikansk tradition skulle jag säga. Det måste alltid finnas en winner och en looser. Annars går något sönder inombords liksom. Blir också mycket mer klickbart tittande med "BEST!"-thumbnails jämfört med något lugnare som saklig redovisar skillnaderna.

Hög ljusstyrka vinner alltid alla jämförelser sida vida sida. Precis som högtalarna som spelar högre alltid har en fördel. Det är biologiskt betingat för hur vi upplever skillnader. Det intressanta kommer när man justerar dem till samma nivåer och jämför.

Tack för svaret, skall jag låta priset avgöra, jag har inga direkta referenser då jag har en 12 år gammal Lg lcd tv!?

Av DWDW
Skrivet av Morgul:

Jag bestämde mig för att jag velat färdigt och att väntan på ännu lägre priser knappast lär bära frukt under dagen/helgen så jag slog till på en 65" C3 för 17644:- (direkt från LG med 10% välkomstrabatt). Once you go OLED, you don't go back 😉

Stort tack till er som hjälpt till med att svara på frågor! Spänd väntan på leverans någon gång till veckan nu 😁

Hm, jag beställde en Samsung 77" s93c för 25990 kr ,men med total rabatt på en Lg c3 från lg;s hemsida blir lg c3 3000kr billigare, börjar tveka lite nu.

Typiskt att jag inte såg detta tidigare, samtidigt ser jag en massa US youtuber jämföra s90c med lg g3 och inte en lg c3 och det verkar vara ganska jämt skägg, vissa säger t.o.m att s90c är bättre,är alla mutade tro, är Samsung mer populär i US ,här i tråden verkar Lg vara mer populär.

Av DWDW
Skrivet av Rouge of Darkness:

sorry jag läste s95 som s94 i laxpuddings inlägg...

men hur som happ inget som går att lösa med mjukvara oavsett.

skyller på kaffebrist i kaffelungan såhär tidigt.

Mitt inlägg har fortfarande inte med mjukvara att göra!

Av DWDW
Skrivet av Rouge of Darkness:

exakt det han sa när han skrev:

bara att han inte gick in i exaktvad skillnaden var men hans poäng kvarstår kan inte trolla fram högtalare som inte finns med mjukvara.

Nej ,"Det som i sin tur skiljer S90-S94C från varandra är färgen på stativet och vilka kanaler som säljer dem.", att s95c har bättre ljud än s90c serien är en annan fråga.

Av DWDW
Skrivet av Laxpudding:

Är inte med på poängen – och den plötsliga floden av liknande diskussioner. Men gissar på att det är det gamla vanliga: att man gillar tricks som "överlistar" hårdvarustrypning oavsett om den strypningen är inbillad, verklig eller verklig fast i praktiken betydelselös.

Det som skiljer S95C från S90-S94C är:
• Mer avancerat högtalarsystem
• Slimmad design
• One Connect-box

Inget av detta kan man ändra genom att ändra en parameter i någon servicemeny.

Det som i sin tur skiljer S90-S94C från varandra är färgen på stativet och vilka kanaler som säljer dem.

Enligt den här sidan skiljer det på ljudet mellan s90c och s92c-s94c!
S90C: 40-watt sound, 2.1 sound formats (two speakers and a subwoofer)
S92C, S93C, S94C: 2.1.2 sound format (three speakers and two subwoofers), 60-watt sound power.

https://en.tab-tv.com/differences-between-samsung-oled-s90c-s...

Av DWDW

Det blev en Samsung 77" s93c till slut, vad många recensioner inte nämner är att s90c har ett sämre ljudsystem än tv med modell nr c92,c93 och c94, kan vara bra veta!

https://en.tab-tv.com/differences-between-samsung-oled-s90c-s...

Av DWDW
Skrivet av Laxpudding:

Vad du märker för skillnad kan du bara svara själv på. Dock är C845/849 en väldigt mycket bättre TV än C735 i varenda jämförelse.

Tack för svaret,det blev en Samsung s93c till slut, vad många recensioner inte nämner är att s90c har ett sämre ljudsystem än tv med modell nr c92,c93 ochc94, kan vara bra veta!

Av DWDW

Så dax för en ny TV, det verkar som att mitt rum har växt, sist jag kollade var rekommendationen 55 tum om jag inte minns fel ,nu är det 75 tum som gäller tydligen.
Då tydligen rummet växer hela tiden tänkte jag en 85 tums nu då, jag har kikat på Tcl och det verkar som c735 dög förra året men nu ska det vara c845/849, webhallen säljer c735 för 1499 kr just nu och komplett säljer c849 för 20.000 kr,ärligt kommer jag märka någon skillnad!?

Kom gärna med andra förslag på en" bättre" 85 tum tv, budget max 20.000 kr

Kan tillägga att min gamla tv är en buget LG tv från 2012!

Av DWDW

Jag köpte s7 moppen till min s5max , det blir renare ,men maskinen har problem med mitt lackade trägolv i sovrummet , s7:ans mopp är ju lite tjockare och den verkar liksom suga fast i golver så maskinen får svår att röra sig och tar det som att där är ett hinder i vägen, konstigt nog fixar den mitt lackade trägolv i köket ,men det har en annan lack, parketten är inga problem.

Av DWDW

Väcka tangentbordet?

hej,

Har ett irriterade problem med mitt nyinköpta tangentbord rapoo x1900. varje gång som jag skall börja skriva måste jag först trycka in en valfri tangent 3 gånger innan tangentbordet ""vaknar" till liv, denna procedur måste jag upprepa så fort jag inte skriver kontinuerligt.

Innan jag går tillbaka till affären vill jag bara kolla med er här om det kanske finns någon inställning som jag kan ändra, eller är det så att tangentbordet har en defekt?

Av DWDW

jag köpte en nyckel på ebay för £4 ,har funkat i snart 3 år!

Av DWDW
Skrivet av Eazy:

Ikonerna du bytte ifrån, är det ikoner du laddat ner från internet? I så fall, det är inte så att du bytt ikoner och sedan flyttat/slängt ikonfilerna? Antar att det är ikoner i form av png-bilder?

Ok, tack ,jag tror jag fattat ,man kan inte flytta dom nerladdade ikonerna från den mapp där man från första början skapade genvägen, som i mitt fall skapade jag genvägarna när ikonerna befann sig i hämtningar ,jag flyttade dom sedan till mappen bilder ,är det rätt uppfattat?

Det är png-bilder hämtade från internet!

Av DWDW

Genvägar

Hej,
jag har precis kommit igång med linux mint , har ingen tidigare erfarenhet , men har en gammal laptop som jag vill hålla liv i ,så tänkte att testa linux.

Stötte på patrull i går, eller rättare sagt idag när jag satte på datorn, alla mina nya fina genvägsikoner som jag skapat med launchen, då jag inte gillade t.ex firefox och thunderbirds ikoner som är förinstallerade, dessa har försvunnit från panelen?

En sak som irriterade mig nu också var att när jag gick in i menyn igen och skapade där ifrån nya ikoner till panelen ,så ,visst jag får ikonen till panelen ,men ikonen har försvunnit från menyn nu och bara texten som stått under ikonen ,t.ex under ikonen till firefox står ju det så klart firefox är kvar .

Lite snurrigt kanske men hoppas att någon har en susning om vad jag menar!

Tack

Av DWDW

tack för svaren ,fantastisk att kunna få denna info kl 00.00 en tisdags natt ,tack igen!

Av DWDW
Skrivet av morotis:

Mobilt Bank ID är ett program du installerar till mobilen.

Bank ID är ett program som du installerar på datorn. Betydligt mindre smidigt. Men du kan ha flera certifikat på det.

ok ,jag använder bankid på dator ,så då fungerar det med olika certifikat ,jag är tyvärr inte i nu läget intresserad av något annat ,men tack för tipsen ,det får bli en senare fråga för mig.

Av DWDW
Skrivet av jocke92:

Det är inga problem att ha flera personers Bank-ID på datorn i programmet. Värre är det tyvärr med mobilt Bank-ID

Skrivet av m4gnify:

@DWDW: Som sagt ovan, har du/ni en Android eller iPhone skulle jag verkligen rekommendera att ni installerar BankID-appen, otroligt smidigt.

jag är en gammal man ,så detta gör mig totalt förvirrad ,är det ovan inte helt motsatta uppfattningar?

Av DWDW

Ok ,tack alla för svaren ,så i bankid programmet står det olika certifikaten och man väljer vilket man skall öppna med , har jag fattat rätt då?