Inlägg

Inlägg som KASC har skrivit i forumet
Av KASC

Angående föräldraledighet har man laglig rätt att vara ledig vid 3 perioder om året om detta meddelas minst 2 månader i förväg (antal månader i förväg kan skilja sig mellan kollektivavtal). Så följer man detta kan AG inte neka din rätt till FL.

Av KASC

Har jobbat både offentligt och privat och det är mils skillnad. Men det som gör att jag aldrig vill jobba offentligt igen är att det är ungefär som att simma i sirap. Sen har offentlig verksamhet ingen respekt för skattepengar och det stör mig så in i hel***e att jag inte klarade av att jobba kvar tillslut. Gjorde 4 år i två olika offentligheter och det var som 4 år på ett seniorboende.

Men visst det var lätt att ta ledigt och aldrig några problem att vara ledig länge, detta vägs dock upp av 100 andra saker på de privata arbetsplatser jag arbetat.

(notera att jag kanske är lite grinig )

Av KASC

22 år, är väl inte torr bakom öronen ännu? ;D

Att plugga något man mår dåligt av skulle jag inte rekommendera, däremot vad du ska göra istället kan jag inte råda om.

Av KASC

Varför ska man köra under hastighetsgränsen för att det finns kameror har jag aldrig förstått.

Av KASC

Detta kanske låter väldigt korkat men har du tryckt till den ordentligt i grafikkortet, på mitt kort så kan man tro att den är i fast den kräver lite extra kraft för att den ska sitta hela vägen in. Jag skämdes första gången när jag hävdade att kortet inte fungerade men fick samma tips och då löste det sig

Jag upplevde samma sak att datorn identifierade ändå min sekundära skärm via HDMI men fick inte bilden förens jag gjorde där extra trycket.

Av KASC
Skrivet av Falcon:

Säger inte emot dig i sak, om det nu är så att TS har utnyttjat en besöksparkering, klart man ska ha bot.

Men; Att vakterna skulle kolla var man bor, vem som äger en viss bil osv låter helt sjukt.
Därför ställer jag frågan en tredje gång, fakta på att det är så!?

Men vad är det du ska ha fakta på, om en bil står på besöksparkering och vaktens jobb är att se till att inte fel bilar står där. Ja då kollar man upp bilarna så det inte är boende i området. Den slutsatsen är inte raketforskning och det är inte sjukt någonstans. Personen har gjort sitt jobb helt enkelt. Det kanske till och med är så att det står i vaktens rond att göra stickprovskontroll på bilarna vilket heller inte är sjukt. Vem som äger en bil och vart den är registrerad är offentliga uppgifter och inget som är "helt sjukt" att ta reda på, det är hur simpelt som helst.

Av KASC

Jag gör antagandet att det inte är första gången du ställer dig på denna parkeringen och det är så att någon som bor vid dessa besöksparkeringar har irriterat sig tillräckligt länge för att ringa p-bolaget när du ställde dig där denna gång. Då har p-bolaget såklart bemödat sig med att kontrollera vart bilen är skriven och då utfärdat en bot helt korrekt. Det spelar ingen roll om du lånar ut bilen etc. skylten utgår från vart bilen är registrerad thats it.

Boten är alltså helt korrekt utfärdad och finns inget att överklaga, men nu vet du vad skylten innebär och kommer således inte ställa dig där igen vilken gör grannarna i området på bättre humör.

Av KASC
Skrivet av mikgus:

Nissan GTR har ju funktionen att den kopplar ur fartspärren när den upptäcker att den är på en racingbana så funktionen finns men kanske i en lite dyrare prisklass.

Fråga till er som har adaptiv. Hur går det att köra längre sträckor? Tycker att jag blir okoncentrerad om jag kör någon längre sträcka med vanlig farthållare och brukar få koppla ur den med jämna mellanrum för att bli mer alert igen.

Jag kör till Italien tur och retur två gånger om året ungefär 100 mil i stöten, för mig är det inte ett problem. Men vi är alla olika och påverkas olika så du kommer säkert få koppla ur och in som du redan gör för att hålla dig alert.

Av KASC

Båda mina bilar har det, en V60 och en Passat. Guld när man kör långt och mycket vilket jag gör året runt. Har själv aldrig haft problem att sätta mig i en annan bil utan diverse system som fler här verkar vara oroliga över.

Och till någon tidigare i tråden som påstod att inte alla adaptiva farthållare bromsar, det påståendet är fel för då är inte farthållaren adaptiv.

Av KASC

Som föregående talare eller be en elektriker dra in en ny grupp till rummet.

Av KASC

Klassikern när det kommer till att dammsuga datorn. Jag lärde mig också den hårda vägen någon gång för 20 år sedan, blev tvungen att byta moderkort.

Av KASC
Skrivet av landahl:

I dag blev jag ansluten till Bahnhof fiber 100/20. Jag gjorde en mätning med bredbandskollen och resultatet var följande.

Nedladdning: 96,21 Mbit/s

Uppladdning 37,92 Mbit/s

Jag har en nätverkskabel direkt från dosan i väggen in i datorn. Är detta godkänt eller borde jag ringa dem och säga till att jag inte får 100 i nedladdning?

Ja du bör helt klart ringa och klaga på att du har för hög uppladdningshastighet, inte acceptabelt

Av KASC

Finns 980 kortet kvar?

Av KASC

Bjuder 3000 plus upphämtning.

Av KASC
Skrivet av Awaffleonwheels:

@KASC:
Något som define r5 från fractal kanske? Versionen utan fönster har ljuddämpande material på bägge sidopaneler, dammfilter vid alla fläktar och brukar kosta runt 1200kr. Jag vet inte om jag kan säga mycket mer än så eftersom du inte är så specifik med vilken storlek du vill ha på chassit.

Tack för förslaget, det är ett ATX chassi jag är ute efter så ska ta en titt på r5.

Av KASC

Köpråd: Chassi Ljuddämpat och dammfilter

Hej,

Jag söker ett chassi som är ljuddämpat och bra dammfilter vid alla fläktar och "hål" då datorn kommer stå i en miljö som drar till sig en del smuts helt enkelt. Hade tänkt mig ett maxpris på 1500kr, finns det något lämpligt?

/KASC

Av KASC

Ventrilo var ju kung back in the days dock inte använt det på måånga år nu.

Av KASC

Jag väljer att köpa bil med hjärtat istället för hjärnan. Jag vill köra en viss typ av bil och vet redan innan att det kommer vara en förlustaffär. Men jag vet också att jag har möjlighet utifrån vår ekonomiska situation att göra dessa inköp.
Köper långt från de dyraste bilarna men ligger mellan 300 000 och 400 000 i inköp, köper inte alltid flong ny men bilarna har aldrig rullat över 1000 mil vid köp. Jag byter bil med ungefär 3 års intervall.

Av KASC
Skrivet av mikael_a1:

ok, skall jag välja Engine 3 eller 2?

Ladda ner 3an.

Av KASC
Skrivet av mikael_a1:

Är supernöjd med min med

Men går det att stänga av det blinkade LED-ljuset?

Ja det går att ställa in hur som helst och även stänga av. Ladda hem deras mjukvara på hemsidan så kommer du kunna göra det plus annat.

Skickades från m.sweclockers.com