Inlägg

Inlägg som FFV har skrivit i forumet
Av FFV

"14 år som kund", det kan inte stämma tänkte jag.

Det gjorde det.

Dumma Webhallen som får mig att känna mig gammal.

Av FFV

Mitt hus har något som kallas "samexistens" så det finns ett öppet när och ett stängt nät (BBB) så jag får byta till det öppna men det tar lite tid då en tekniker måste fysiskt flytta på en sladd. Mitt inlägg om det.

Vet inte varför någon skulle föredra stängt nät, antagligen okunskap.

Skulle hellre svälja min högra arm än att abonnera på Comhems fruktansvärda skit "coax-fiber". Aldrig, aldrig igen. Sämst support (långa köer som slutar i ingenting, man förstår snart att det är ingen idé att ringa), kass uppkoppling med skojsiga inslag av nedkoppling och hastighets problem - varje dag för bara 350 spänn!

BBB är inte bra de heller, men bättre än Comhem.

Av FFV

Ffv

Skrivet av Belzader:

@FFV:
Om du skriver:
http://dhcp.bahnhof.se
Vad kommer du till för sida då?
Om du kommer till en inloggnings sida hos Bahnhof, måste du logga in med ditt kundnummer och lösenord du har hos Bahnhof, och sedan följer du anvisningarna där för att aktivera din router/dator.

Detta är bäst att göra med routern inkopplad till uttaget och datorn kopplad till den, för routern's MAC adress ska registreras/aktiveras och inte datorn's.

Jag luskade ut det till sist. Efter att ha försökt använda browsern för att komma åt Fibras sida ploppade BBBs portal sida upp. Så jag ringde dem för att fråga varför. Supporten kollade med deras nät experter och dessa visste vad som felet var.
Huset har "samexistens" förklarde suppotern så dels finns Fibras öppna nät men också BBBs stängda. För att byta så måste en tekniker fysiskt byta plats på en sladd.

Skickades från m.sweclockers.com

Av FFV

Suspekt uppkopplingsproblem

Hej!

Vet inte vart jag ska vända mig längre så jag ber er om hjälp.

För snart två veckor sedan så flyttade jag och ville ta med mitt abonnemang hos Bahnhof, I den nya lyan så finns ett datauttag men INGET uttags nummer (Ingen levande person har kunnat hitta detta förbannade nummer).
Jag försökte flytta mitt bahnhof abonnemang men utan uttags nummer går inte detta, så de gav min MAC adress till ägaren av nätet (Fibra) för att de skulle söka rätt på det (datorn stog på under några dygn), detta lyckades inte. Så de skickade ut en tekniker som säger att allt är lugnt och att jag ska prata med fastighetsägaren om fastighetsnätet.
Fastighets ägaren har jag redan pratat med och de kan absolut inget om teknik om det är mer komplicerat än en toastol.

Bahnhofs plan var ursprungligen att jag (utan uttags nummer) skulle göra en ny beställning via portal till dem och de skulle behandla det som en flytt.

När jag kopplar in mig på detta uttag (utan router) så får jag en IP (som bahnhof talade om är en beställningsportals IP), men jag får inget input i browsern (prövat två datorer och tre webläsare).
Jag mottager data OCH får packet tillbaka i 1Gb/s.

Vad ska jag göra nu?

(ursäkta om alla stavfel och sär skrivningar telefonen är dum och jag med)