Inlägg

Inlägg som DI6 har skrivit i forumet
Av DI6

Sega Mega Drive + PC kombo

Jag kommer ihåg att det marknadsfördes en PC (Tulip om jag inte minns fel) med inbyggd Sega Mega Drive, troligtvis under första halvan av 90-talet. Har googlat som en galning efter info men hittar inget. Är det någon som minns denna raritet eller kanske till och med har en?

Av DI6
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hammarslag
Gick såklart inte att ladda ner

Du vet ingen simplare variant, som bara spelar MP3 & Filmer/DVD ?

http://rapidshare.de/files/35705866/mediaengine-2.3.4-setup.e...

Av DI6

Mediaengine kanske?

Av DI6
Citat:

Ursprungligen inskrivet av phz
Ska du scripta ska du nog använda terminalen mer, det är då man verkligen ser styrkan i det, iaf enligt min erfarenhet.

Du har säkert rätt, men jag vill bara utföra ett väldigt enkelt kommando i det här fallet, utan att behöva öppna en terminal. Men det kanske inte går att pipa till clipboarden? Script kanske inte ens är rätt väg att gå. I windows finns det ju filhanterare som kan kopiera filnamnen, så det borde ju gå att ordna även i Xfce/Gnome.

Av DI6

Låter som Spyhunter, men jag är osäker på om det fanns till Amiga.

Av DI6
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Knashatt
Jag är också av den åsikten att USA har storhetsvansinne.

Men ja, det är rätt av ett annat land att påpeka att en svensk hemsida som säljer/ger ut upphovsrättat material borde stängas ner.

Ta andra hållet. Fånglägret i Guantanamobukten är lagligt enligt USA:s lagar. Ändå bryter dessa lagar mot dom mänskligbrättigheterna, dom bryter även mot 99% av alla andras länders lagar om rätten att får reda på VARFÖR man blir fängslad, dom bryter även mot 99% av alla andra länders lagar om att få ha en icke militärisk och oberoende domstol.

Du anser alltså det är fel att andras länder försöker få USA att släppa fångarna, ge dom en oberoende domstol och eller åtminstone tala om varför dom är fängslade...

Nej, det anser jag inte och det skrev jag inte heller. Där lägger du ord i min mun. Jag tycker självklart att man ska kritisera länder som bryter mot dom mänskliga rättigheterna. Däremot anser jag inte att vi ska ha rätt att censurera internet i något annat land, bara för att det gagnar oss. Eftersom vi nu ändå har börjat med ett äkta cirkelresonemang; Säg att Kina pressade Sverige att stänga ner regeringskritiska hemsidor på svenska servrar, som strider mot lagen i Kina men inte här. Hade det varit berättigat enligt dig?

Personligen värderar jag männskliga rättigheter, inkl. yttrandefrihet, högre än upphovsrätten. Men som du själv säger, ingenting är svart och vitt så det finns inga "perfekta" lösningar på problemet. Själv röstar jag med plånboken och struntar helt enkelt i att köpa eller tanka hem deras produkter. Jag vägrar stödja artister som anställer folk för att sätta dit fansen.

Av DI6

Aha, tack! Googlade faktiskt lite, men är sjukt färsk på det här så jag visste inte riktigt vad det var jag letade efter.

Edit:
Hmm, kan man skicka informationen från ett kommande till utklippshanteraren? Typ

ls > clipboard

?

Av DI6
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Knashatt
Verkar inte vara många av er som har lagt in kommentarer här som alls tänker...

Sidan tar och säljer upphovsrättad musik UTAN att betala något till den/dom som äger upphovsrätten.
Detta är ett brott som strider mot upphovsrättslagen.

När du köper en skiva binder du dig till ett avtal där du inte får bryta mot upphovsrätten till dom som har skapat/äger musiken.
Den ryska hemsidan bryter just mot upphovsrättslagen.

För min egen del handlar det mer om att jänkarna agerar som självutmämnda envåldshärskare. Det är i mina ögon ett större hot än att en ryska sida kränger mp3:er. Jag har full förståelse för att dom vill ha betalt för sina produkter, men det måste ju sättas i perspektiv. Är det rimligt att USA pressar den svenska regeringen att stänga ner en laglig sida här?

Av DI6

Hur göra detta script?

I gnome kan man ju lägga in script som man sedan kan köra genom högerklick>scripts. Just nu har jag bara "öppna som root". Jag skulle dock vilja ha ett skript som kopierar filnamnen på dom filer som är markerade, och det borde ju vara lätt ordnat tycker man. Men hur?

Av DI6

http://www.wesellcd.com/

Pålitliga, billiga och har bra erbjudanden titt som tätt till sina kunder.

Av DI6

Det är säkert verboten att snacka sånt här, men kolla på http://www.dvdrhelp.com för bra info.

Av DI6

Pappa USA har talat, våga inte säga emot!

Peppet på att köpa den här industrins produkter minskar med varje nytt påhitt. Tur att det finns alternativ till Britney Spears och Metallica.
Gratis musik någon? Helt DRM-fritt och bör funka på alla mp3-spelare. http://www.8bitpeoples.com/discography_gfx.php

Av DI6
Citat:

Ursprungligen inskrivet av midiland
start,kör cmd.exe

ipconfig /release
net stop "DHCP Client"
net start "DHCP Client"
ipconfig /renew

Annars dra ur kabeln och låt den vara av under natten, sätt sedan in den igen.

räcker det inte med:
ipconfig /release
ipconfig /renew

?

Av DI6
Citat:

Ursprungligen inskrivet av frostfield
Det är faktiskt ganska vanligt att 512 kbit och 1 megabit internet cafeér. Personligen tyckte jag att det var helt ok fart faktiskt. Naturligtvis tar det en liten stund, men hon kan ju skriva lite mail osv under tiden som bilderna laddas upp.

Ja, då har vi olika erfarenheter, det är klart att det finns gott om caféer med xDSL, men det var ju av väldigt varierande kvalitet. Det varierar såklart beroende på var man befinner sig. Uppe i Nong Khai hittade jag bara ett ställe med modemuppkoppling till exempel. Tar vi oss utanför Thailand, till grannländerna så är uppkopplingarna en sorglig historia. Minns att jag själv blev måttligt frustrerad när jag skulle tanka upp bilder till backpacking.nu, och dom var ändå förminskade för att komma under 2mb gränsen. Nästa gång jag åker dit tar jag garanterat med mig en usb-disk istället.

Av DI6

Skönt att man har tagit steget över till öppen mjukvara, mycket bekvämare och billigare. XP i all ära, men Vista skulle jag inte ta i med tång ens. Stinker DRM om hela systemet, så nej tack!

Av DI6

Ni är medvetna om att uppkopplingarna där nere inte är i närheten av det vi har här. Kommer ta sjukt lång tid att tanka upp bilder i megapixel storlek. Bästa är att gå till ett internetcafé eller fotoaffär och bränna på cd, billigare och snabbare. Om det bara handlar om att ni här hemma ska kunna se lite bilder så har ju google en rätt bra webalbumstjänst.

Av DI6

ND-2500a låter rätt gammal. Jag hade en första generationens LG-brännare innan, och den var ärligt talat rätt kass. Fick ofta artifakter på filmer osv. Hivade skiten och köpte en ny NEC för typ 400:- och nu lirar allt helt perfekt. Tror att dom gamla brännarna led av rätt mycket barnsjukdomar och liknande, så det kan nog vara värt att byta upp sig med jämna mellanrum, och viktigast av allt; undvika noname och bara använda sig av bra märken typ Verbatim.

Av DI6
Citat:

Ursprungligen inskrivet av yanki
inte riktigt va? typh00n?
Man måste väl först partitionera disken till xbox filsystem o muffla med sånt, Jag är inte säker men jag har läst det nästan överallt

Det sker automatiskt när man installerar med Superdisc, du väljer bara om du har en liten HDD (8gb) eller en stor. Tar typ 5 min sen är det klart, men sen tillkommer ju uppdatering av mjukvara osv. Men på det stora hela kan vem som helst göra det, om man har skruvat lite i datorer innan. Hårddisken brakade ihop när vi kolla på film för ett tag sedan, slängde i en reserv jag hade och var uppe och rullade inom 15 min. Smidigt och bra. Ett tips är att sätta XBMC som defualt dash, klarar typ allt dom andra gör fast bättre och snyggare.

Av DI6
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mha109
Säger bara Tag & Rename.

Till Linux?

Av DI6

Pinfärsk skärmdump.
Ubuntu/Xfce med skapligt minimalistiska inställningar.

http://img208.imageshack.us/img208/4423/skrmdumpig4.th.png