Inlägg

Inlägg som Kiirozu har skrivit i forumet
Av Kiirozu

Om det fanns oenigheter kring om man skulle köpa spelet eller inte så är detta en perfekt motvikt för att inte köpa spelet längre.

Av Kiirozu
Skrivet av Robbinros:

Hon streamar via wifi, vi har tänkt att det kanske skulle kunna vara därför hon har problem. Kan vi ha rätt med det? Bilden togs inte när hon streamade eller spelade, men vet inte om det har någon betydelse när det kommer med temperatur. Hon har dock vattenkylning.

I OBS kan ni se om det är dropped frames (network) eller om det är frames missed/skipped. Vilken bitrate streamas det i? Vilken upplösning?

Att streama via WIFI är en väldigt dålig idé och mest troligt felkällan. Är det "dropped frames (network)" som ger utslag så är det utan tvekan WIFI eller er uppkoppling som är för dålig för att hantera streamen i nuvarande bitrate.

Av Kiirozu

https://www.thomann.de/intl/wishlist_4u_15e7d69e9157.html

.. kanske kan vara något, dock så är jag inte särskilt förtjust i de billiga behringer mixrarna..

Av Kiirozu

.. eftersom vi inte har någon direkt karantän i landet så är mitt liv i princip som vanligt för mig. Folk som blir helt nergångna av att de inte kan socialisera precis "som vanligt" är ju fast i ett hamsterhjul.

Av Kiirozu

Uppdaterade igår, inga som helst problem än..

Av Kiirozu

Starta OBS som administratör och välj NVENC..

Av Kiirozu

1. Man kan inte lita på någon om något.
2. Ska man köpa något så måste man grundligt besiktiga produkten så att den fungerar enligt kraven som man har på produkten.
Att någon tjomme påstår att allt fungerar går inte att lita på, då folk generellt inte har några som helst problem att ljuga folk rakt upp i ansiktet utan att skämmas för det.
3. Köp inte begagnat av privatpersoner, speciellt inte elektronik.

Bokstavligen så hade jag hellre slängt mina saker än att försöka sälja dem till okända personer.

Av Kiirozu

Jag gick från en BenQ XL2420Z (24" TN 1080P 144Hz) till LG 32GK850G (32" VA 1440P 144/165Hz).

Velade länge mellan 27" och 32", kom till slutsatsen att skillnaden mellan 24" och 27" var för liten och bestämde mig således för 32". Första intrycket var att 32" är gigantiskt, men man vande sig väldigt snabbt och 24" känns numera som en minatyrskärm.
Har för övrigt min gamla skärm som en sekundär skärm och den ser verkligen liten ut jämfört med LGn.

Jag kollade bokstavligen i månader på olika skärmar och skillnaden mellan IPS och VA. Många påstod att det "inte går att spela på VA eftersom de är så långsamma", jag vet bokstavligen inte varför dessa personer påstår detta då jag inte kan känna någon som helst skillnad mellan min gamla TN och denna VA-panelen som finns i LGn.
.. så eftersläpningar hos VA eller IPS-glow? Jag chansade på VA-eftersläpet men jag har fortfarande inte märkt av några eftersläp what so ever.

Det enda negativa jag har att säga om skärmen är antireflexfiltret, det är inget vidare och soliga dagar är inte trevliga även om man kör 100% ljusstyrka. Det räcker med att det finns lampor framför skärmen som inte är särskilt starka, i ett mörkt rum så kommer dessa att störa.

Vet inte om man kan skaffa skärmen fortfarande då jag fick intrycket när jag köpte skärmen att den var på utgång. Notera att det finns både en G-sync- och freesyncmodell där det är G-sync modellen man vill ha då denna ska vara snabbare.

Jag skaffade skärmen främst för att få större yta när man spelar olika simulatorer så som exempelvis ETS, Dirt Rally och liknande spel. Spelar dock även Rocket League, Escape From Tarkov och har även testat csgo med skärmen. Jag märker som tidigare sagt inte någon skillnad från min gamla TN till denna VA-panelen. Inte heller har jag noterat någon "smearing" i något utav spelen jag testat.

Av Kiirozu

Tja, jag är fortfarande intresserad enligt vad jag skrev i mitt senaste inlägg i tråden. Om någon är intresserad så skicka gärna ett PM..

Av Kiirozu
Skrivet av andreas_dock:

Det mixerbordet såg riktigt fint ut!
Nästan så man blev lite sugen må jag säga...

Har du tur så fungerar mixerbordet bra, men både jag och en vän hade enorma problem med våra behringer mixers. Min hade någon form av fel på strömförsörjningen så det uppkom en massa störningar i ljudet som inte gick att förklara på annat vis. Dessutom läckte reglagen ljud mellan varandra.

Micken XM8500 fungerar dock utmärkt, låter inte särskilt annorlunda jämfört mot SM58 och är något lättare att driva (aka lättare att få rätt volym med klena saker).

AT2020+ USB som någon annan rekommenderade är väldigt bra för vad den är. Hade (har) varianten utan + och den lät väldigt bra. Ska man göra något på skrivbordet så vill man ha mikrofonen uppsatt i en arm som inte är förankrad i samma bord, allt för att undvika att vibrationer går via bordet och armen och in i mikrofonen. Går eventuellt att undvika med ett shockmount. Ett hett tips är också att skaffa ett popfilter.

Av Kiirozu

Min putsduk för fönster (köpt på coop) från 2014 ser hur jävlig ut som helst, dock så fungerar den exakt lika bra fortfarande. Använder den till alla ytor som behöver rengöras och lämnar inte några synbara spår efter sig på mina skärmar. Jag bara sköljer den i riktigt varmt vatten och vrider ur så gott det går och sedan torkar.
Ser inga ränder i solsken eller liknande så bör fungera för dig med.

Av Kiirozu

Ja, har man inte koll på vad man gör så kan det lätt bli sådär. Det gäller att inte bara anta en massa saker, utan att faktiskt kontrollera att allt är som man vill ha det. Vet man inte hur saker och ting fungerar så kommer det klassiska uttrycket väl till pass, "RTFM".

Av Kiirozu

För mig är den rådande karantänen inget som får mig att leva annorlunda än vad jag normalt sett gör, likadant blir det med spelandet således.
Dock väntar jag starkt på Mount & Blade 2: Bannerlord som ska släppas den 31 mars. Innan dess blir det antagligen en del Transport Fever 2 (Jobbar fortfarande på det där förbaskade campaignläget innan jag kör sandbox), Rocket League blir det nog en del och kanske lite EFT.

Av Kiirozu

Tur att man inte betalar för skiten

Av Kiirozu
Skrivet av anon285400:

Jag älskar också att spela Mario cart, spit screen på fyra spelare på en 24" skärm med var sitt tangentbord och var sin öl vissa spel är bättre spel upplevelse på PC,och vissa på Konsol.

Spel som är utvecklade för primärt konsol är ju i regel bäst på konsol (gamepad). Spel som portas för att fungera på pc med mus och tangentbord ger bara en taskig eftersmak där man direkt märker att det är nerdummat och anpassat för att användas med en gamepad.
Tyvärr agerar alla dessa konsolportar som ett stort fett sänke, bromskloss och ankare som håller tillbaka potentialen i spelen på alla möjliga vis.

Av Kiirozu
Skrivet av Storage Jar:

Tanken är ju att man ska klara sig utan att behöva gå ut och riskera smitta andra om man blir smittad. Att sitta och håna folk som tar ansvar och förbereder sig är jävligt pantat.

Du förstår inte hur jag menar.

Det är inte i sig dåligt att folk förbereder sig, det som är dåligt är att folk förbereder sig när det redan är försent. Alla är alltid ute i sista minuten istället för att ha gjort det här som standard för längesedan.
Jag kan gott tänka mig att det är samma personer som inte klarar av att planera sin vardag.

Av Kiirozu
Skrivet av NordhNet:

”Pantade” är nog lite väl hårt. ”Oförberedda” kan jag tänka mig stämmer bättre
Du var ju själv ute och handlade så antagligen behövde andra också handla

Tja, man har alltid sitt eget sätt att se på saken. "Min verklighet är inte din verklighet" osv. Jag är relativt övertygad om att de flesta i dagens samhälle är just "pantade", då samhället är uppbyggt för att inte premiera eget fritt tänkande.
Jag var och gjorde min sedvanliga veckohandel som jag gör varje lördagsmorgon när butiken öppnar, handlar alltid för en eller två veckor framåt. Denna gång bara för en vecka då butiken har 10% rabatt nästa vecka på hela köpet.
Det brukar knappt vara något folk ute på lördagsmorgonar som jag skrev tidigare, men idag var det precis som att det var rusningstid under en storhelg på steroider.

Av Kiirozu

Var precis och handlade och det var smockat med folk vid 8-snåret när butiken öppnade. Lite skrattretande faktiskt att folk agerar precis som att domedagen är här. Normalt sett är det väldigt få personer i butiken på lördagsmorgonar, men nu var det precis som att det var rusningstid med många tomma hyllor som extra bonus.
Nog för att man inte kan lita på Sverige AB, men folk är helt pantade som tror att det här coronaviruset är något som kan slå ut samhället och därför bunkrar upp mer än dem behöver.

Av Kiirozu
Skrivet av hznn:

Har en DX racer Drifting idag, har haft den i 10 år utan problem. Men nu är den sönderpruttad och nedsutten, dags för byte!
PU-läder är det ju på typ alla stolar

10 år? Damn!

Min DXracer drifting stol varade bara i tre år innan den började flagna sönder totalt, kuddarna flagnade ett år innan själva stolen började. Sedan var sittdynan orimligt dålig stoppad så det kändes som att sitta på trä tillslut.
Jag köpte mig en Ikea Alefjäll som ersättare och jag tycker att den är trevligare att sitta i. Sedan känns den inte anpassad för små pojkar heller som dxracern gjorde.
En sak är i alla fall säker och det är att jag aldrig kommer köpa en sk "gamingstol" igen.

Av Kiirozu

Köp en stol utan fejkläder i alla fall.. Ett helvete när det börjar flagna av.