Inlägg

Inlägg som Travhäst har skrivit i forumet
Av Travhäst
Skrivet av armswat:

Tjena gänget,

Har fått mycket hjälp här genom tiderna, och tänkte nu ge mig på mitt första fullständiga datorbygge. Kommer köpa några delar i taget pö om pö när plånboken tillåter, och har därför ingen panik.

Min grundtanke är att jag vill bygga en dator i lite army ruffig stil, tänk er en blandning mellan lite nuclear shelter style, fallout men ändå high-end funktionell i kombination med nästan lite steampunk ish känsla.

Därför kommer jag inom kort köpa mig ett Corsair Vengeance C70, och ha som grundplåt. Verkar vara väldigt kompetent och välbyggt och samtidigt snyggt som grundplåt.

http://www.corsair.com/Media/catalog/product/c/7/c70_g_handlesdown.png

Det jag behöver hjälp av er med, är vart jag kan tänkas få tag på lite schyssta tillbehör till detta bygge. Jag hade önskat att jag satt med en examen i industriell mekanik, eller någon annan "mr-fixit" kunskap, så jag kunde bygga mina egna mätare, lampkretsar för glödlampor etc. etc. men jag besitter inte sådan kunskap, och måste således ta lite genvägar och göra smarta lösningar som inte innebär en lödpenna eller avancerade mätinstrument.

Önskelista:
- "flipswitchar" för att slå på och av belysning inne i chassit med. Gärna med ett sånt där coolt lock på.
- Varm belysning inuti, inte kritvit LED-belysning. 12 volts lysrör kanske?
- Analoga CPU och RAM mätare på framsidan. (Beyond cool)
- Fancontrollers som passar i stilen.
- Vattenkylning som passar in i känslan!
- har du roliga idéer som jag inte tänkt på, shoot! I'm all ears!

Allt i den här tråden är t.ex. extremt coolt om man kunde inkorporera på något vis!
https://www.sweclockers.com/artikel/19115-sa-fungerar-skarmpa...

Inspirationschassin
https://i.pinimg.com/736x/b4/09/87/b40987c0169de5506cf4a7a28a909ffa.jpg
Lite känslan... men inte så här mycket!

https://img0.etsystatic.com/207/0/8121939/il_570xN.1246163012_bvav.jpg]https://img0.etsystatic.com/207/0/8121939/il_570xN.1246163012_bvav.jpg
Lite ärligt ruffig feeling.

https://i.pinimg.com/736x/e1/c2/71/e1c271a07d8d4b4b06b486b5c6a5dc86--computer-gadgets-computer-case.jpg
Flip-Switcharna är beyond awesome!

https://i.pinimg.com/736x/6f/e1/f8/6fe1f81ab19d4fa890121ce2bd760c2a--gaming-computer-computer-case.jpg
Typ några sådana här mätare!

Lite steampunk?

Av Travhäst

Apple fördärvar musiktjänsten Shazam

Av Travhäst
Skrivet av jimmyboy79:

Tack hoppar den.

Vad kostar den? Du kan ju inte på fullt allvar fråga huruvida den är värd att köpa om vi andra ej får veta priset.

Av Travhäst
Skrivet av crew seven:

Jag köpte Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4 Black 2666MHz på Net On Net för 889kr 17-11-24 när jag kollar nu ligger dom på 1 090kr.
Dom har stigit ganska mycket på så kort tid eller är det smyghöjning inför mellandagsrean?

Gick upp redan innan black friday

Mvh Travhäst

Av Travhäst

~54 500 dock har jag främst handlat på netonnet så vem vet vilken den sammanlagda summan kan vara...

Av Travhäst
Skrivet av PynCSGO:

Så skriver detta eftersom jag har stora problem med microsoft kontot men eftersom microsofts support är så extremt dålig får man släppa sig hit. Allt började tidigare idag när jag använde "Steam Mover" för att flytta över spel till min nya hårddisk, råkade då under processen flytta över "users" från C: till D:, detta förstörde ju typ datorn. Det jag gjorde vilket jag ångrar var att jag manuellt försökte ta tillbaks "users" till C:. De som hände var att jag kopierade "users" och den blev till "användare" men gjorde fortfarande inte ett skit, "users" fanns då kvar på D: men den tog ja bort eftersom tänkte att de skulle ändra på slutresultatet. Nu så har alla appar i verktygsfältet försvunnit o har svårt att komma åt steam o spelen där även fast de är möjligt, det ser ut som jag är på nåt sorts trial account bortsett från att de mesta typ fungerar men vill ju såklart gärna komma tillbaks till det gamla vanliga som fungerade. Tackar extremt mycket för hjälp eftersom allt verkar botten just nu..

Starta om datorn och se om något förändras, om du har en återställningspunkt kan du ju testa att gå tillbaka till den.

Av Travhäst
Skrivet av MsSmith:

Hej

Lite udda biljämförelse men så är det. Jag ska teckna ett ramavtal med antingen Volvo eller Volkswagen och det som blivit de aktuella modellerna är nya XC60 eller lika nya Aerton. Båda är dieslar med 240hk ungefär, likvärdig utrustning, men kan inte ta ett beslut känns det som. Volymen är fem bilar .

Vad skulle ni valt?

Hade inte köpt diesel överhuvudtaget om jag var du, dieseln ska ju succesivt förbjudas i europa

Av Travhäst

Tunnelbear, titta bara på en LTT vid så får du grundläggande information om dem.

Av Travhäst
Skrivet av Trött:

@Travhäst:
När jag beställde min Simucube så fanns det möjlighet att köpa till en Quick release för Fanatec sen beställde jag en sån här som jag monterade inne i ratten för att alla knappar och paddlar skulle fungera.

Häftigt!

Av Travhäst
Skrivet av Trött:

Det är inte världens bästa bilder men håll till godo. Kolla min signatur för att se vad det är för prylar.
http://i.imgur.com/wtIoRfY.jpg
http://i.imgur.com/ozTIYBc.jpg
http://i.imgur.com/N0iDKPB.jpg
http://i.imgur.com/QKmUcS2.jpg
http://i.imgur.com/PzK9iV7.jpg
OBS Brandsläckaren är bara där för att jag tyckte den passade in på riggen, inte för att jag är rädd för att det ska börja brinna

Vad använda du för adapter för att kunna köra m2 ratten standalone*?

Av Travhäst
Skrivet av holmberg:

Liten uppdatering till tråden bara.
Det är helt ok att visa upp alla möjliga simulator riggar, flyg, ubåt(?) osv.

Av Travhäst
Skrivet av kolrot:

Hej.

Uppdaterade för en tid sedan telefonen och sen dess har autocorrect spårat ur.

Tex så ändrar den ord som är rätt till andra, liknande ord. Har inget exempel men den kan typ ändra ordet dom till som. Och mitt i en mening ändrar den första bokstaven till stor bokstav. Alltså inget namn eller liknande utan bara ett vanligt ord.

Jag blir helt vansinnig på detta!

Någon som vet varför?

Här (där skrev jag "har" men uppenbarligen vet min Samsung bättre och ändrade till "här" - idiot) en Samsung galaxy 6s edge + super mega duper (eller liknande)

Tack på förhand.

Stäng av autocorrect?

Av Travhäst
Skrivet av Axly:

Nuvarande rigg som har slitits hårt sen 2013. För tillfället bygger jag ny VR-anpassad minimalistisk transformerspryl som passar in i ett vardagsrum lite bättre (är än så länge i lösa-delar-fasen).

http://kha.se/smv/rig/lan_ax5.jpg
http://kha.se/smv/rig/lan_ax2.jpg

Älskar den lilla Gevalia-skylten, typisk sponsor för LMP2.

Av Travhäst

Är i princip Microsoft Word fast i moln format

Av Travhäst
Skrivet av KonradA:

Hej! Jag arbetar med en uppsats i OS X på min MacBook. Apples alternativ till Microsofts Word heter Pages. Pages är det program som jag har använt mig utav nu till en början men känner att jag skulle vilja ha mer valmöjligheter. Jag minns att jag trivdes bra med Microsoft Word när jag arbetade med programmet för några år sedan och känner att det kan vara ett bra alternativ att återvända till. Däremot är det en saftig prislapp på Word och min fundering är ifall det finns några andra goda alternativ.

Jag har hört talas om OpenOffice men känner annars inte till vad det kan erbjuda. I brist på kunskap inom området vänder jag mig därför till och hoppas på att ni kan bidra med era erfarenheter. Det kanske till och med finns andra program som jag inte känner till. Dela gärna med dig av dina tankar!

Google Documents

Av Travhäst
Skrivet av anon36896:

Hej!

Jag använder Windows 7 och har under sista tiden haft problem med att innehållet på min systemdisk (en 480 GB SSD) har vuxit rejält utan anledning och att det helt plötsligt fanns mindre än tio procent utrymme kvar. Det kändes helt orimligt med tanke på vad jag verkligen hade på disken och att jag dessutom lagrar multimedia på en vanlig 2 TB-hårddisk i datorn (och på en NAS).
Efter att ha kollat på nätet och rensat bort en hel del saker, bland annat flyttat växlingsfilen som var stor eftersom datorn har 32 GB RAM, lyckades jag rensa bort ganska många gigabyte men hårddisken var snart lika full igen ...

Till sist lyckades jag hitta orsaken – en felaktig inställning i Systemskydd.
Systemskydd verkar användas för att lagra återställningspunkter, tidigare versioner av filer m.m.
Man kan själv välja hur stor del av disken som ska användas för detta och den valda inställningen var 100 %! Datorn hade alltså sparat 265 GB återställningspunkter, tidigare versioner m.m. Frågan är om inte alla återställningspunkter som skapats sedan jag installerade om datorn för två sedan hade sparats ...?

Jag ändrade inställningen till 10 % och fick helt plötsligt 254 GB ledigt utrymme på min systemdisk!
Jag vet inte varför inställningen 100 % användes, men jag har definitivt inte själv ställt in det värdet. När jag kollade min andra dator var inställningen 4 %. Jag har inte en aning om varför det har blivit så här, men jag är nöjd med att ha hittat felet!

Så här öppnar du Systeminställningar:
Öppna Kontrollpanelen > klicka på System > klicka på Systemskydd (bland alternativen till vänster) > markera/välj systemdisken under Skyddsinställningar > klicka på Konfigurera.
Här kan du nu själv välja ett värde under Användning av diskutrymme.

Jag vet inte vilket värde som är lämpligt för inställningen, men för mig som gör regelbundna kloner av systemet för att slippa tidsödande ominstallationer om något händer borde inte så mycket utrymme behövas. Men, det är nog inte fel att snabbt kunna gå tillbaka till föregående återställningspunkt om något blir fel när man installerar ett program.
Om du har en mindre SSD som systemdisk kan du kanske även frigöra lite utrymme genom att ändra den här inställningen, framför allt om du liksom som jag klonar hårddisken ibland.

Tack som faen!

Av Travhäst
Skrivet av Ziggy_:

ska kanske tillägga att jag för några dagar sedan installerade ett gtx 1070 i datorn också.

Kanske inte tillräckligt mycket kraft i nätaggregatet. Testa att resetta cmos, plugga in och ut disken. Mer vet jag inte.

Av Travhäst
Skrivet av Ziggy_:

det är en stationär dator, ursäkta att jag glömde säga det

Som sagt, kolla att all ström och satakablar sitter i. Vad är det för specifik disk? Namn?

Av Travhäst
Skrivet av Ziggy_:

Hej det är så att igår började min ena hdd strula igenom att det helt plötsligt visades som ej inkopplad och d: enheten bytte till en tom cd ikon istället för hårddisk. sedan efter någon timme så kom hårddisken tillbaka och visade sig som hårddisk :I och den fungerade relativt normalt . måste tillägga att innan allt hände så hade jag problem med att flytta en fil "video" till en annan mapp och fick felmeddelande
"the request could not be performed because of an i/o device error"
och det gick inte föra över filen. sen lite senare försvann hårddisken ifrån "den här datorn" och device manager,
nu är den borta och jag vet inte hur jag ska få tillbaka den,. någon som vet vad som kan vara felet ? är min hårddisk trasig eller är det nå virus som ligger bakom det ? att göra en full skanning av alla hårddiskar tar lång tid och jag har inte hunnit göra det ännu men tänkte göra det första chansen jag får.
jag har samt försökt gå in i disk management och initiera hårddisken men får felmeddelande " the system cannot find the file specified"

några förslag tack ::P?

http://forumbilder.se/G99R4/capture.PNG?width=150
http://forumbilder.se/G99R4/capture2.PNG?width=150

Talar vi om en stationär eller mobil dator? Möjligt att sataström/kabel åkt ut?

Av Travhäst
Skrivet av bappa:

Ok, kan nog vara så men ska jag vara ärlig så kommer jag knappt att spela alls på datorn. Jag spelar på mitt PS4 istället och som jag förstår det är grafikkortet inte jätteviktigt vid videoeditering därför ett ganska dåligt sådant.

Helt rätt, 1050 är icke dåligt men inte det bästa och däribland en flaskhals, kanske vill du börja spela på datorn i framtiden? Jag skulle satsat på att bygga själv och ploppa i ett 1060 istället, på så sätt går inte heller priset upp märkvärt mycket.

Mhv Travhäst