Inlägg

Inlägg som Thorbearius har skrivit i forumet
Av Thorbearius
Skrivet av GLaDER:

Det säkra kortet är alltid: Dra kablar till accesspunkter och placera ut så många som du behöver.

Betong är förädiskt. Jag har många gånger tänkt: "Den här väggen är väl inte så tjock." men så visar det sig att inga radiovågor kan penetrera skiten och så sitter jag där utan signal...

Mitt förslag är att du börjar med en accesspunkt per våning och sen utökar om du märker att det inte räcker. Jag hade en Unifi AC Lite i vår gamla lägenhet och den tog sig knappt genom två tegelväggar (i en lägenhet med väldigt öppen planlösning) men samma AP täckte i stort sett hela vårt trähus.

Det är väldigt synd att trappan är placerad som den är, för det innebär att en kabel från internetuttaget kommer behöva vara vääääääldigt lång för att inte behöva korsa rummet på sin väg till nedervåningen. Om det är ett alternativ att borra i golvet vore det ju klart smidigare.

Målet bör vara att sätta en AP i hallen på nedervåningen och en AP där trappan kommer upp, alternativt i vardagsrummet.

Tack för svaret!

Det landade i att jag köpte det här paketet från Kjell o Company:

Till en början kommer jag försöka köra trådlöst mellan noder. Om behov finns kommer jag dra kabel mellan dem eller köpa en homeplug.

Av Thorbearius

Bra nätverkstäckning i suterränglägenhet? Mesh vs repeater?

Jag och min familj flyttar till en ny lägenhet nu till helgen, det är en suterränglägenhet med betongväggar och golv. Det finns bara ett internetuttag i lägenheten (blå-markerat i planritningen).

Vi är fyra personer i familjen. Jag har planerat att teckna ett abonnemang á 300/100 Mbit/s. Jag arbetar ofta hemifrån (fjärransluter med två skärmar till en dator på jobbet) och tänker försöka ställa i ordning ett kontor i förrådet innanför tvättstugan.

Hur ska jag tänka för att få bra teckning i hela lägenheten? I det tilltänkta kontoret? Ska jag satsa på ett mesh-nätverk? Eller en router på övervåningen med en repeater på nedervåningen? Vad rekommenderar ni för placering?

Vad ska jag köpa för något? Min budget ligger väl på 2-3k, över det börjar det svida lite. All hjälp mottages tacksam!

Av Thorbearius

Hjälp att välja ny telefon + puls/smartklocka

Min nuvarande mobil (Huawei P30 pro) börjar närma sig end-of-life, jag har problem med att ladda den och det känns som en tidsfråga innan jag inte kommer kunna ladda den alls. Så det är dags att köpa en ny telefon. Jag har ögonen på antingen en Pixel 7 eller iPhone 14.

Jag fick nyligen diagnosen högt blodtryck, och detta i kombination med att många andra i min släkt har haft förmaksflimmer, högt blodtryck osv. har fått mig att tänka att det kanske inte vore så dumt med en pulsklocka/smartklocka för att hjälpa mig hålla koll på min hälsa under dygnet. Spontant tänker jag att kombinationen iPhone 14 och Apple Watch Series 8 känns rätt given, men är lite skeptisk till klockans korta batteritid.

För några år sedan hade jag en Garmin Vivoactive HR som jag var rätt nöjd med. Så alternativ till Apple Watch Series 8 är kanske Garmin Forerunner 255 eller Garmin Venu 2. De träningsaktiviteter jag sysslar med är löpning och cykling (inne vintertid, ute sommartid), samt lite styrketräning och simning. Jag är glad amatör på alla dessa aktiviteter, så långt från någon elitidrottare.

Jag tycker det är svårt nog att välja telefon, och i kombination med klocka blev det ännu svårare, så jag är tacksam för alla tips och erfarenheter ni kan dela med er av!

Av Thorbearius

Är den fortfarande till salu?

Skrivet av straaand:

säljer min spelburk, nyligen uppgraderat minne samt kylare, kvitto på dessa från netonnet finns kvar med garanti.

specifikationer nedan.

Processor: intel i5 4690k
Grafikkort: msi GTX 770
Moderkort: asus z97-a
Minne: 16gb corsair vengence 1600mhz DDR3
Nätaggregat: evga 750w modulärt
Lagring: intel 120gb SSD och 1TB seagate HDD
Kylare: noctua NH-D15
Chassi: fractal design r3

Tänker mig att datorn hämtas på plats efter överenskommelse.

//Erik

Läs hela annonsen här