Inlägg

Inlägg som skogsmange har skrivit i forumet
Av skogsmange

Jag har sett lite olika alternativ för 3-5000, men har svårt att avgöra vilken som passar mig bäst. Har sett att de är tillståndspliktiga och har hittat listor hos Telenor och Telia på vilka som är godkända.

Jag är ute efter att kunna använda mobiltelefonen för tal (och data), utan att använda voice over. Använder Skype en del idag, men med så dålig adsl som 2 mbits så blir den lite svajig.

Av skogsmange

Repeater för bättre täckning i obygden?

Hej

Ny här och behöver lite hjälp med bättre täckning. Bor i skogen och har långsamt adsl (2 mbits) och knappt någon mobiltäckning. Fungerar dåligt med kontor hemma på de premisserna. Funderar på om en repeater är ett alternativ och har varit i kontakt med Telenor angående specifikationer, prestanda, monteringsanvisningar mm, men det enda svar jag får är att man kan hyra en repeater för 720 kr/månad om man binder sig på 24 månader! Inte aktuellt.

Vad vill jag ha? Bättre täckning för både röstsamtal och data, vilket väl innebär att det är 3G som gäller. Kan tänka mig att betala 5-7000 för utrustning.

Är repeater ett bra alternativ? Någon som har förslag var jag kan vända mig för kunnig leverantör (om det är tillåtet?)?

/M